Főoldal Hírek GBF Trailer – Meleg legjobb barátért harcolnak a tinik

GBF Trailer – Meleg legjobb barátért harcolnak a tinik

7
Oszd meg!

Ritka, ha egy plakát ennyire száz százalékosan árulkodik a film tartalmáról. GBF – azaz Gay Best Friend, ami a menő tinilányok legfőbb tartozéka, a film szerint legalábbis mindenképp. A központban két nagyon közeli barát, Tenner, aki szeretné észrevétlenül elvégezni a gimit, és Brent, aki népszerűségre vágyik, éppen ezért célja elérésének az érdekében úgy dönt, felvállalja a másságát, bízva abban, hogy az új tini-őrület, miszerint minden menő csajnak dukál egy “G.B.F. – Legjobb meleg barát”, majd népszerűvé teszik…

GBF movie 001

Igen, tudom… Egyszerűen ez a film több ponton is giccsesen rossznak tűnik, de azt hiszem semmivel sem lesz rosszabb – avagy ártalmasabb, – mint egy tipikus tinifilm, ahol a csajok azért ölik egymást, hogy megszerezzék a jópasit… Ugye? Mindenesetre a produkciónak nehéz dolga volt a forgatáshoz szükséges pénz megteremtéséhez, a színészek is szinte ingyen vállalták, sőt, egyikük ki is twittelte, hogy a saját ruháit hordta a jelenetek alatt. A producer, Darren Stein, aki már több tinifilmet elkészített, végül online adománygyűjtésbe fogott, ahol a film befejezésére gyűjtöttek. Végül összejött bő 11 ezer dollár, és ennyi elvileg elég volt ahhoz, hogy a Triberica Filmfesztiválon bemutathassák.

GBF movie 002

Az egyébként zseniális, hogy micsoda szereplőgárdát kerítettek a GBF-be! Persze, a legtöbb embernek ezek a nevek semmit sem mondanak, de az olyan megrögzött sorozatrajongóknak, mint én, ó, ez maga a mennyei manna! Sorolom, és remélem nem hagyok ki senkit. Brendt szerepében Paul Icono, a The Hard Times of R.J. Bergerből, akinek jót tett a frizuraváltás és a szemüveg elhagyása. Tanner szerepében Michael J. Willett a Tara alteregói-ból.. A G.B.F. birtoklásáért küzdi három színésznő is ismert: Sasha Pieterse (Pretty Little Liars), Andrea Bowen (Született Feleségek) és Xosha Roquemore (Precious). A filmben feltűnik az Awkward-ból megismert Molly Tarlow (You’re Welcome :), keresztény tanuló lesz a Harry Potterből Evanna Lynch, az énekesnőként ismert JoJo alakítja az iskolai Meleg-Heteró “Egyesület/Klub” elnökét, Brant túlságosan elfogadó anyja pedig Megan Mullally (Will és Grace) lesz.

GBF movie 003

Csak és kizárólag a színészek miatt biztos meg fogom nézni ezt a filmet, de persze ez jó sokára lesz, és azt hiszem a tinifilmek közérthető nyelvezete miatt bepróbálom majd felirat nélkül is. Mindenesetre azt már az alábbi behind the scenes videó, a trailer, és maga az alaptörténet is egyértelművé teszi, hogy sok jót ne várjak ettől az alkotástól. Oké, aláírom, rengeteget javult a melegek helyzete az utóbbi évek során, de azért az alapötletnek, hogy a melegségtől valaki menő legyen… anyám, borogass. Pedig lelkesednem kellene ezért a filmért, de azt hiszem képtelen vagyok rá.

7 Hozzászólások

 1. Itt nem feltétlenül a melegek általános helyzetére kell gondolni, hogy általában menő lenne e annak lenni, hanem hogy tényleg létezik ilyen jelenség, itthon is valamennyire elterjettebb, tapasztalom is, hogy vannak lányok, az úgy nevezett ‘fag hag’-ek, akik szeretik egyfajta kiegészítőként gyűjteni maguk köré a meleg srácokat, mert hogy az olyan ‘jó’ és tényleg egy fajta trendként kezelik. Úgyhogy szerintem itt a film nem egy általános felfogásra épül, hanem inkább egyes lányok heppjére, ami egyre több helyen fellelhető.

  • Az is jó megközelítés, amit te mondasz, csak a trailer milyensége miatt nem gondoltam még erre komolyabban. Mindenesetre kíváncsian várom a filmet, az majd előre megválaszol minden kérdést :)

  • Fogalmam sincs, sehol se írják. Nemrég mutatták be a fesztiválon, szóval szerintem mához egy évre már lesz valahol release.

 2. OMG! Meg sem ismertem R.J. Bergert. :) Szeretem az ilyen tipikus buta tinifilmeket, és végre egy kicsit más téma. Bár imádom hagyományos love storykat is, amikor a jópasiért küzdenek, de nem árt egy kis változatosság. Sasha Piesterse pont olyan bitch lesz, ahogy látom, mint Alison. :D És amikor megláttam, hogy Evanna Lynch is szerepel benne… Na ott dőlt el a sorsa a filmnek! Muszáj látnom. Végre megnézhetem “Lunát” más szerepben is. (Esetleg nem mondtam volna még, hogy óriási HP fan vagyok? :D)

  • Én is nehezen jöttem rá, hogy ő az. Mit tesz egy új frizura, még pasiknál is :)

   Ó, a Harry Pottert mindenki szereti, még az is, aki letagadja :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here