Főoldal Hírek Még két évig biztos lesz Glee… De hogyan?

Még két évig biztos lesz Glee… De hogyan?

15
Oszd meg!

Tegnap éjjel robbant a hír, a FOX berendelte a Glee ötödik és hatodik évadát is, így most már biztosra vehetjük, hogy legalább két évig láthatjuk még a sorozatot. Miután kiörömködtem magam, azonnal felvetült bennem a kérdés: oké, ez így szép és jó, de hogyan tovább? Ebben a szezonban megpróbálták a lehetetlent, vegyíteni New Yorkot és Ohiót, de a végeredmény elég felemás lett, hiszen Rachel és Kurt nem kapott elég teret, de az Ohióban maradtak sem jártak jobban. A legrosszabb pedig az egészben az volt, hogy behoztak egy csomó új fő(bb) szereplőt, míg a régiek csak valami ostoba ürügyben kerülhettek elő. Hiszen akárcsak tavaly, ismét válaszút elé ért a sorozat, és egy olyan dolgot kell megoldania, ami igencsak nagyfokú írói kreativitást kíván.

A válaszút pedig egyszerű: a negyedik évad végén leérettségizik Tina, Artie, Sam, Blaine és Brittany, ergó a Glee Club megint megüresedik, és az, hogy azt feltöltsék a szükséges tizenkét diákkal, legalább öt új főbb karaktert kell megalkotniuk a kreátoroknak. Eközben a régi fanok kegyeit követve továbbra is a sorozatban kell tartani legalább Blaine és Brittany karakterét (mindkettő fanfavorit), és akkor New Yorkról, és az ottani új karakterekről nem is beszélve. Már most is legalább negyven szereplője, színésze van a sorozatnak, és már most mélyen megszívta, hiszen nem tehet úgy, hogy ne toljon ki valamelyik rajongóbázissal.

Mi lesz veled Glee

Kétségkívül az lenne a legjobb megoldás, ha eldöntené a sorozat, hogy melyik helyszínt választja. Ha Ohiót, akkor maradjon is ott, és a régiek kezét pedig engedje el, de ezzel pedig az a probléma, hogy négy év alatt sem sikerült elég népszerűvé tenni a tanerőt ahhoz, hogy csak Will, Beiste, Emma, Black Sue (Roz Washington) vagy Sue miatt a képernyő előtt maradjon  néző. Legutóbb arról szólt a fáma, hogy ezentúl csak New York lesz terítéken, ami szép és jó, de akkor mi lesz a többi szereplővel? Merre tovább?

Igazából nekem lenne egy tippem arra vonatkozólag, miként lehetne kvázi “megmenteni” a sorozatot abból a gödörből, amibe saját magát sodorta. Ideje bevetni a One Tree Hill által kitaposott ösvényt, ugorjunk öt évet az időben, válasszunk ki a mostani szereplők közül párat, akiket emeljünk főszereplői rangba, és tegyünk mindenkit New Yorkba. Ezzel nagyon módosulna a sorozat alap-tematikája, de úgy érzem az ötödik évad már nem bírna el annyi új szereplőt, a hatodik meg aztán, pláne hiszen akkorra elvileg már Marleyék sem lennének gimnazisták. Szóval, örülök a berendelésnek, de ide valami drasztikus változtatás kell, különben előbb-utóbb a saját kardjába fog dőlni a széria.

15 Hozzászólások

 1. Szerintem már a kardjába dőlt. x”DD Igazából én se tudom, mit szóljak a hírhez. Egyrészt örülök, hogy lesz még két évad, mert elnézegetem én, másrészt a zenéket is szeretem (még mindig), mert legalább egy kicsit gyógyítják a zene-analfabétizmusomat. Plusz a színészeket is kedvelem, bár ez akár kerülhet a “nem örülök a berendelésnek”-oldalra is, hisz jó lenne őket más közegben is látni. Filmekben, más típusú sorozatokban, broadwayen (főleg Leát, a Spring Awakening még youtube-ról nézve is zseniális), Darrent újra a Starkiddel (szipp-szipp, ez Glee nélkül se valószínű), szóval más szerepekben. Meg hát ott van az, amit te is írsz, hogy hogyan oldja ezt meg a sorozat. Én támogatnám a New Yorkos verziót, még úgy is, hogy Rachel és Kurt néha az agyamra megy, főleg előbbi, amennyire szerettem az első évadban, annyira nem mostanában. De NY-ban ott van Santana is, Blaine is odakészül, Finn kering össze-vissza az USA-ban, szóval miért ne New York meg Rachel, Brittany mehet Santana miatt, Sam Brittany miatt… na jó, ez a végtelenségig elvezet. x”DD Persze, akkor meg mi lesz az Ohióban maradtakkal? Én élveztem az ottani szálakat általában, meg fogjuk rá, hogy megkedveltem az új karaktereket (most már a régiek többségével is “fogjuk rá” szinten állok), kivéve Marleyt, aki jesszusom az evészavaros sztorija óta, szóval akkor őket hagyjuk a francba? Persze, még ez a kisebbik rossz, mint hogy megint új karakterek… Ááá, fogalmam sincs, hogy ezt egyáltalán jól meg lehet-e oldani. Kicsit olyan nekem Glee helyzete most már, mint egy kisiklott vonat, amit nincs az a daru, ami visszaemelne a vágányra. (Jó, egész nap rohangásztam, ilyen béna hasonlatra futja csak. :DDD) Szóval kétkedve-félve várom a további új évados híreket majd a nyár folyamán… :S

  • Miután elküldtem az előbbit, rögtön eszembe jutott még valami: ugye a Glee-ben régen nem musicalszerűen daloltak, hanem volt a kórusban egy heti feladat, aztán annak részeként. Most már elég gyakran (jó, több mint gyakran) áthágják ezt a “szabályt”, de ha nincs kórus, akkor a szereplők tényleg csak random énekelgetnek? Vagy NYADA-zik mindenki, és több órát is látunk, nem csak Kate Hudsont, mármint táncórát. xDD Vagy ott az Adam’s Apples, felfejlesztjük őket gagyiból menővé. x”DD (Utóbbi mondjuk, még tetszik is, szeretem Adam akcentusát, tudom, Tibi, te biztos nem. xDDD)

  • Egyetértek, a zenéket én is szeretem, most is a Next To Me-t hallgatok, pedig azt Emelitől is megszerettem.

   Azzal amúgy nem értek egyet, hogy a színészek a Glee miatt ne csinálhatnák azt, amit szeretnének. Simán megoldható lenne a színházi szereplés, pláne Leának, aki már egyre kevesebbet forgat a Glee-vel (“”köszi, Ohio””). Szóval az egész csak szervezés kérdése lenne. no meg, az se biztos, ha véget ért volna a Glee, akkor mindenki visszatért volna a gyökereihez.

   Ahogy látom mindenki New Yorkot élteti, a külföldi fórumok is azzal vannak tele, remélem, hogy előbb-utóbb ezt érzékelni fogja a FOX és Mr. Murphy is. Ami pedig az Ohióban maradtakat illeti, egyszerűen nem mutatják őket, úgy, mint ahogy nem mutatják azt sem, milyen az élete Quinnek az egyetemen. De igazából ezért is lenne jó az 5éves ugrás, mert gy a főbb, a rajongók által kedvelt szereplőket át lehetne helyezni a New Yorki közegbe, és így a legtöbb embernek nem lenne problémája az egyhelyszínessé válásással.

   A random énekléssel kapcsolatban, még a sorozat indulásakor Murphy kikötötte, ez nem a High School Musical lesz, itt a szereplők nem fognak csak úgy dalra fakadni, csak a próbákon és az előadásokon. Ehhez képest már a második részben egy elképzelt jelenettel indítottunk (Retro: Bust Your Windows http://youtu.be/8dONipgf3UM), szóval engem már régóta nem lep meg a random énekelgetés.

   • Persze, egy-egy munka a Glee közben is belefér, ezt nem vitatom, jó páran forgattak is filmet. De mondjuk, egy teljes broadway show már más tészta, pár hetes beugrózás még oké, de rendes szerep aligha. No mindegy, igazából csak példálózva említettem Lea és Darren korábbi színházas dolgait, arra akartam kilyukadni, hogy más közegben is mennyire élvezem a színészeket látni. Legyen az egy film (nem tinifilm, hanem vmi teljesen más), vagy tényleg bármi.

    Ilyen képzelődések mindig voltak, persze. Nekem a legviccesebb még mindig az, amikor Jesse és Rachel először duetteztek, és a boltban random megjelent egy egész vonósnégyes (na jó, nem biztos, hogy pont vonósnégyes volt, a lényeg, hogy zenészek). x”DD És egy-egy ilyen még tényleg hangulatos és szórakoztató, de ha csak ezek… No, de majd meglátjuk, ennél okosabbat úgyse tudok mondani.

 2. Hogy mi lesz a Glee-vel? Ez egy határozottan jó kérdés. Remélem Ryan megmarad annál a februárban sokat hangoztatott elképzelésnél, hogy visszatér az egy helyszínes történetmesélés, szóval soha többé egyszerre New York és Ohio. Remélem ez nem csak azt jelenti, hogy egy részen belül csak egy helyszín, hanem, hogy végleg megválunk Limától. Ha már választani kell, akkor inkább az ottaniaktól válnék meg, mint a new yorki és oda készülő bandától. Bár több, mint valószínű, hogy Brittany karaktere a színésznő terhessége miatt már így se lesz igazán szerves része a következő évadnak.
  Igazából elképzelésem sincs, hogy mit akarhat Murphy. De piszok jó tervet kellett vázolnia a FOX-nak, hogy ne csak az ötödik, de a hatodik évadot is berendeljék…

  • Elképzelhető, hogy nem egy piszokjó tervnek volt itt szerepe, hanem az anyagiaknak is, mert még mindig a FOX egyik legnézettebb sorozatáról van szó. Plusz, azt se felejtsük el, hogy a FOX Studió a gyártó, ami ugye a FOX csatorna tulajdona, ergó a kábeles utósugárzásból is bevételeik vannak, meg a nemzetközi értékesítésből, dalok eladásából és minden francról, ami a Glee-hez köthető. A csatorna legnagyobb biznisze jelenleg ez a sorozat.

   • Igazad van, az anyagiakról mindig megfeledkezem… De akkor is kellett valami jól csengőt letennie az asztalra az alkotóknak, mert különben nekik se érné meg, zene eladások, ismétlésből származó bevételek ide vagy oda.

 3. Úgy látszik egyedül vagyok vele, de engem csak úgy tudna megvenni magának a csak NY-os dolog, ha visszatérne a többi régi szereplő is (élükön a favorit, Quinn), mert engem a Rachel-Kurt kettős elég sokszor idegesít. Biztos vagyok benne, hogy nem tudnám csak őket nézni 40 percen keresztül. Szerencsére Santana meglepően jó ellenpólusa ennek a párosnak. Mindezek mellett pedig egyre inkább a szívemhez nőnek az új srácok, Ryder, Jake, Marley és talán még Kitty is, úgyhogy én személy szerint nagyon bánnám, hogyha tőlük most csak egy tollvonással megválna a sorozat. Bár tény, hogy nem tudnék megoldást találni erre a dilemmára és valószínű, hogy az írók sem fognak tudni olyat kitalálni, ami mindkét tábort kielégíti.

  • Pont ezért írtam azt, hogy kellene az öt éves ugrás, így a közkedvelt szereplőket össze lehetne terelni anélkül, hogy fel kellene vázolni, miért is megy mindenki New Yorkba :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here