Észbontók – A Viasat 3 anti-műveltségi vetélkedője

  10
  Oszd meg!

  Gondolt egyet a Viasat 3, és elhozott nekünk egy új műveltségi műsort, ami tulajdonképpen nem is az. Elég egyszerű és nagyszerű a formátum. Adott két csapat (Helló, Csaó Darwin), akiknek tippelniük kell arra, hogy az Észbontóik eltalálják-e a válaszokat, tudják-e mi az a Farenheit, mivel mérik a szélsebességet és hány sárga lapot tart magánál egy foci bíró. Amennyiben jól tippelnek az Észbontóik válaszára, akkor pontokat nyernek, a végén pedig akár egy nagy ajándékcsomaggal, utazással lehet gazdagabb a győztes csapat. Kicsit kacifántos a leírás, de ettől érthetőbben nem tudtam megfogalmazni.

  Eszbontok1

  Az első adás is sírva röhögős volt, de a második tette fel az i-re a pontot. Amit az Észbontók összeszerencsétlenkedtek, az “csodálatos” volt. A legjobban a tegnapi lányokon röhögtem, akik megkapták a “Hány tagja van a Benelux államoknak?” Végül is, megmondták a helyes megfejtést, ami ugye a három volt, csakhogy szerintük Lettország, Észtország és Litvánia alkotja a Benelux államokat, az egyik lány meg vidáman kalimpált, hogy “Ott, azok a pici kis pöckök, tudom is, hogy hol vannak, térképen meg tudnám mutatni“. Szóval, a műsor legjobb része kétségkívül az észbontók okfejtései, az, ahogy megpróbálnak rájönni a helyes megoldásra. Persze, én itt most kiröhögöm őket, meg tegnap is sírva kacagtam, de azt már félve vallom be, hogy volt két olyan kérdésük, amire én sem tudtam a választ. Fogalmam sem volt arról, mit csinál az, aki Tótágostont áll, és az eunuchról sem tudtam, hogy ők voltak a kasztrált hárem-őrök. Ennek ellenére azért az első adást is végig nevettem, mert miért ne. A legjobban a Farenheites kérdésnél, ami az volt, hogy mit mérnek ezzel. Ugye tudjuk, a hőmérsékletet, erre a szilikonbomba megszólalt, “A Faren németül a szél, tehát a Farenheit az a Megy a szél, szóval a Szélsebesség“. Nekem ez volt a K.O.

  Az egyetlen ami zavar az Észbontókban, a sok üresjárat, például amikor a két csapat a másik ellen versenyez, és megpróbálja kitalálni a tűzoltó, hogy a házitündér tudományába mi tartozik pontosan. Ezen felül még az is zavart, amikor folyamatosan mutatták a pontok állását, körülbelül egypercenként. Persze, a második adásban igazi rutinosként ezeket már áttekertem, és így remekül szórakoztam az Észbontókon. Ajánlom nektek is megtekintésre, garantált a szórakozás :)

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here