Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 4×19 – Sweet Dreams

Glee 4×19 – Sweet Dreams

3
Oszd meg!

Megmondom őszintén, engem nagyon meglepett ez az új Glee epizód, hiszen abszolút nem erre számítottam. Tisztázzuk, ez egy kiváló rész volt, visszaidézte a régi Glee hangulatát, DE nem erre számítottam. Nem is tudom hogy fejezzem ki magam … egy olyan epizód után, mint a múltheti, szükség van egy ennyire vidám részre? Úgy érzem, hogy rosszkor voltam rossz helyen, vagy az előző hetet egyszerűen csak el kellene felejtenem? Mert nem érzem azt, hogy olyan nagy hatása lett volna a történtekre. Spoileresen folytatom tovább.

Oké, volt némi utóhatás, Sam meg a nem létező ikertestvér például. Chord amúgy sosem volt még ennyire dögös, mint stréber-Evanként, a nyakában a felső, fején meg a szemüveg. Nyami. Hallhattunk még egy-két kommentet, miszerint rémálmokkal küzdenek, meg a folyosón is más az élet, de én azért valahogy negatívabb, borongósabb felhangot vártam erre az epizódra. Oké, az élet megy tovább, nem sérült meg senki, de akkor is, több utóhatást vártam. Egyszerűen nekem ez így olyan furcsa volt. Úgy érzem, több idő kellett volna az események feldolgozására, kicsit jobban ki kellett volna fejteni a témát, azt, mit éreznek a Glee Club tagjai, akik végigremegték a történteket. Nem jó dolog ez így, egy pisztolydördülés nagyobb hatással kellene, hogy legyen a tinikre. Ohióban azonban … most komolyan, az volt a legfőbb bonyodalom, hogy Marley nem énekelheti el a saját dalait, Black Sue pedig ki akarja deríteni, mi történt White Sue-val? Hol van ilyenkor Emma? És a pszcihológusok? Az iskolai gyűlések a pisztolyok veszélyeiről, az oktatás mi a teendő, ha tényleg történik valami hasonló? Vagy a Glee-től ne várjak semmi realitást?

Glee Cory Monteith Mark Salling

Bár, visszagondolva Finn szálára, nekem nem kellene realitást keresnem a sorozatban. Finn is nagyon hirtelen lett újra diák, mennyi idő telhetett el? És hogy jutott be az egyetemre? Egyáltalán lehet tavasszal jelentkezni egy felsőoktatási intézménybe? És most tényleg annyira gáz a biztonsági rendszer, hogy Puck simán ott lóghat állandóan, holott nem is diák? Ettől eltekintve úgy érzem működött Finn ebben a részben, jó volt végre látni őt, amint rátalál a helyes ösvényre. A dal, amit előadtak egész bulis volt, a beszélgetés meg a kappásokkal (vagymikvoltak) sírva röhögősre sikerült. A végén meg a duma Puck-tól, hogy mutassák meg mindenkinek mennyire különlegesek, hát az nagyon megható lett. Örülök, hogy végre elkezdtek igazán felnőni.

Glee Dont Stop

Az előző részből nem hiányoltam New Yorkot, most viszont imádtam minden egyes percét. Tetszik az út, amit Rachel bejár, és úgy drukkolok neki, hiszen ő lehetne a tökéletes Fanny. Mivel az új originál Glee-dal körülbelül egy giccshalmaz (dalszövegileg mindenképp), ezért az epizód zenei csúcsát számomra egyértelműen Rachel jelentette. A Don’t Stop Believing újbóli előadásánál felállt a szőr a kezemen, annyira átjárt a feeling, pláne amikor Rachel képzeletében megjelentek a New Directions tagjai, a pilotban megismert piros ruhájukban. Varázslatos pillanatok voltak, és Rachel szólójában is ugyanúgy szeretem a dalt, mint hogy eddig. A Next To Me is tetszett, hihetetlen, milyen szépen szól együtt Idina és Lea, ráadásul külsőre is nagyon hasonlítanak.

Értékelés: 7/10
Ez a rész simán megért volna tíz pontot is, de … az előzőt is figyelembe kell vennem, és a váltás nekem túl éles volt. Ennek ellenére most már kíváncsian várom mit tartogat még az évad számunkra. Jön ugye majd a Regionals, Rachel további meghallgatásai, kiderül kicsoda is Katie, szóval izgalmas lesz. Amilyen uncsin indult az új szezon, pont annyira indult be így, a vége felé. Mert ez a rész zeneileg és történetileg is nagyon jó volt, kicsit bánom is azt a hét pontot, de egyszerűen … sajnálom, nem tudok rá többet adni.

3 Hozzászólások

  1. Szerintem se volt rossz rész, de valami mégis hiányzott, valamiért mégsem kerek az egész. És nagyon zavar, hogy nem tudom mit és miért hiányolok. Ezen kattogott az agyam egész délután, de még most se jöttem rá.
    Pedig jó történetszálak voltak, tetszettek a zenék is… Puck kis hegyibeszéde is jó volt, Finn beszélgetése Rachellel és Will-lel is megmutatta, hogy elindult a felnőtté válás útján. Mr. Schue végre összeszedte magát, és nem játssza tovább a sértődött kisgyereket Finn ügyben, a rész végére bocsánatot kért a kórustól is. Rachel pedig teljesen levett a lábamról, és nagyon szurkolok neki, hogy megkapja a szerepet. A Don’t Stop Believin’ meg tényleg a lúdbőr kategória, és tömény nosztalgiával árasztott el. El se hiszem, hogy májusban lesz 4 éve, amikor először hallottuk ezt a dalt ettől a hat embertől…
    Mégis valahogy nem kerek a történet. Lehet azt hiányolom, hogy elbagatelizálták a múlt heti lövöldözést. Tényleg fogalmam sincs, mi a baj vele, de annak ellenére, hogy ez lehetett volna egy max pontos rész, így nálam csak egy erős közepes.

    • De örülök, hogy nem csak én éreztem így. Már kezdtem azt hinni, hogy szokás szerint túl szigorú vagyok, de most ezzel a hozzászólással megnyugtattál.

  2. Finnen énis agyaltam, de igazából ez legyen a legnagyobb gond, hogy hogy jutott be. :D Engem Rachel előadása meghatott és Marley elsőnek énekelt száma is nagyon átjött érzelmileg, szerintem jó kis rész lett ez, és amennyire meglepett a két plusz évad, most annál jobban örülök neki, mert nekem ez kell. :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here