Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Carrie Diaries – Véget ért az első évad

The Carrie Diaries – Véget ért az első évad

8
Oszd meg!

Hát kifújt, véget ért a The Carrie Diaries első, és ki tudja, talán egyetlen évada. A sorozatról már több kritikát írtam, de most igyekszem a fináléra koncentrálni. Nem is tudom eldönteni, hogy jó vagy rossz volt az, amit láttam. Mert voltak benne jó részletek, gondolok itt elsősorban a lezárásra, de ami Sebastian és Carrie között zajlott le, és eleve Maggie idióta tettei, azok túltettek mindenen. Azt viszont fontos elmondanom, hogy megvolt a lezárás, nagyon jól ért véget az epizód, így ha meg is kapja a Carrie a kaszát, akkor sem lehet hiányérzet, ez pedig kiemelten fontos egy sorozat esetében. Spoileresen folytatom, ha nem láttad, ne olvasd tovább a bejegyzést.

carrie diaries sebastian

Nem is tudom láttam-e olyan eddig valaha, hogy egy részben kétszer is szakítson a központi szerelmes pár. A Carrie és Sebastian párosítás amilyen cukin és szerethetően indult, pont annyira ért véget gagyin és unalmasan. Sajnálom, hogy alakult, mert én szerettem kettejük párosát, a kémia is megvolt bennük, de azért várható volt a vég, hiszen Carrie-nek már megvan a nagy szerelem Mr. Big személyében. Azonban az, ahogy szétmentek Sebastiannal, meg az a hülye csók Maggie-vel, hát az rém gagyi volt. Maggie viselkedése is, ugyanmár, ennyire nem lehet nyomorék az a lány. Végre előveszik annyi mellőzöttség után, erre ilyen béna történetszállal hozzák őt újra képbe … ugyan már. Miattuk, no meg Tom kis viszonya miatt gondolok rossz érzéssel erre a részre, pedig voltak benne jó dolgok.

carrie diaries gay kiss

Walt karaktere nagyon tetszett, és az út is, amit bejárt az évad során. Tizenhárom rész – ami egy tanévet ölelt fel, – alatt belátta, hogy ő bezony meleg, a fináléban pedig jól le is smárolta Bennettet, a kivitelezés meg annyira aranyos volt, pláne a beszélgetés a végén, hogy Bennet megvárja, míg Walt nagykorú lesz, és aztán komolyabban is elbeszélgethetnek egymásról. Aranyos volt kettejük szála, de Carrie volt a legcukibb, ez kétségtelen. Nagyon tetszett az, hogy rátalált a saját útjára. Most már New Yorkban van, a lehető legjobb helyen, az epizód lezárása pedig egyszerűen isteni volt. A Szex és New Yorkban nem Carrie volt a favorit – és most lightosan fogalmaztam, – itt viszont nagyon szerettem a szeleburdi, szerethető Anna Sophia Robb tolmácsolásában. Külön pozitívum volt még Dorrit, aki így a végére kinőtt a saját árnyékából, és őt is sikerült megkedvelnem. Kőkemény guilty pleasure volt a The Carrie Diaries, méghozzá a jobbik fajtából.

carrie diaires carrie

Értékelés: 6/10
Az évadzáróra több pontot nem tudok adni, de azt hiszem, hogy ez nem is gond. Nagyon megszerettem ezt a sorozatot, minden héten remek szórakozást nyújtott, annak ellenére, hogy számos problémával rendelkezett. Nagyon drukkolok azért, hogy kapjon egy második évadot, de az valahol kitolás lenne az Emily Owens MD-vel szemben is, hiszen utóbbi jóval magasabb értékeket produkált, mint Carrie. Nem tudni még, lesz-e folytatás, de … reménykedjünk, egyelőre mást nem tehetünk. De ha mégsem lenne második évad, nyugodtan kezdjetek bele, mert szép lezárást kapott.

8 Hozzászólások

 1. Teljesen egyetértek Carrie – Sebastian szál teljesen kihalt. Ha lesz is második évad (online nézetség adna rá okot) remélem nem azzal fog eltelni hogy az ő se veled se nélküled kapcsolatukat kell néznem. Lezárásnak azért nem feltétlenül mondanám. Ez is egy megoldás volt de van még benne szusz. Hisz gondoljunk arra hogy a Szex és New Yorkban nem volt szó Carrie családjáról kvázi tuti volt valami nagy konfliktus amit még szívesen megnéznék és amitől Carrie végleg letelepszik New Yorkban. Meg hát hogy ismerkedik meg a csajokkal… :D

  • Nem feltétlenül kell valami nagy konfliktus, hiszen offline simán beszélgethetett a SATC-ban Carrie a családjával, nem? Plusz a SATC-ban amúgy is ignorálva voltak a családtagok.

   Én sem örülnék ám ha megint a Sebastian-Carrie szál lenne a központ. Feltée ha lesz folytatás. Legyen :)

 2. Tudom, hogy ez eléggé random, de én arra vagyok kíváncsi, hogy Carrie mikor fog rászokni a dohányzásra haha :D

 3. Wow, ez eszembe se jutott. De ez valamennyire “tiltott” a csatorna által vagy hogyhogy? Pedig később tök jellemző tulajdonságává válik.

  • Igazából érdekes ez a kérdés, mert sok sorozatban mutatnak drogozást is, de a cigi valahogy mégis tiltott dolognak számít, pedig nemegy szex-jelenetet láthatunk. Talán így akarnak példát mutatni, vagy a nem dohányzó színészek nem akarnak cigivel forgatni? Fogalmam sincs, mi lehet az oka, de az tény, hogy 40 sorozatból kábé 1ben cigiznek.

   • én is ezen tűnödtem, a sok drog mellé a cigi már simán beférne… de egyébként mostanság egyre több tini sorozatban, filmben drogoznak ami számomra nagyon zavaró, mert lehet hogy engem 17 éves fejjel nem tudnak ezekkel befolyásolni, de egy 12 éves pont ugyan így megnézi pl. a Carrie Diariest és őt lehet hogy tudják ezzel befolyásolni.

    • Viszont sok sorozatban a drogot elrettentő példaként hozzák fel, miszerint függőséget okoz, bajba keveri az embert., míg a cigi tök általános dolog. Na meg, az is számít milyen sorozatról beszélünk, országoson nagy a limit, ott nem sokat engedhetnek meg maguknak (ABC, NBC, CBS, FOX & THE CW)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here