Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Revolution 1×11 – The Stand

Revolution 1×11 – The Stand

3
Oszd meg!

Négy hónapig nem volt műsoron a Revolution, de három hete visszatért, hogy aztán ismét alaposan megváltoztasson mindent. A tizenegyedik részben ugyanis alapjaiban rengették meg a sorozat világát, olyan dolgokat léptek meg benne, amiket ki nem néztem volna belőlük. Nem mondom, hogy mindennel egyetértek, de alapvetően még mindig érdekes a Revolution világa. Arra is rájöttem, hogy ez a sorozat darálva jó igazán, így pár hétig biztos kihagyom a sorozatot, hogy aztán legközelebb a fináléról írjak nektek. De mi történt a tavaszi folytatás első részében? Hát, spoileresen folytatom tovább.

Revoltuin 1x11 Charlie

Mint kiderült, Dannyt kiszabadították, Monroe már rendelkezik árammal, a főhőseink meg összegyűltek, hogy aztán néhány hülye izguljon azon, meghalnak-e, vagy sem. Igazából a sorozat teljesen koncepciót váltott a folytatásban. Az elején a megváltozott világ bemutatásán túl Danny megtalálása volt a cél, és tulajdonképpen azon kérdések feltevése, amikre a következő epizódokban érkezik majd a válasz. Mivel Danny már megvan, így eltűnt a fő motiváció a sorozatból. Vagyis, annyira nem, mert a forradalom, Amerika visszaállítása és az ellenállás még mindig terítéken van, és köszönhetően Nora elkötelezettségének, ez még biztos főbb szerepet fog kapni a folytatásban is. Azonban a Revolution a sorozat, ahol kell egy családi, érzelmi szál is, ezért léptek egy merészet.

Revolution - Season 1

Először hőst faragtak Dannyből, aztán huss, meg is ölték rögtön. Meglepő WTF momentum volt, magamban végig azon kattogtam, hogy “Danny nem halhat meg, mert túl dögös a halálhoz“. Persze, tudják, a kaszás nem e-szerint válogat, és a sorozatok íróit sem ez érdekli. Így most fő motivációnak megmaradt a bosszú, mégpedig Charlie bosszúja, ami … egy kicsit lerágott csont, de alapjáraton kell valami motiváció a hősnőnek arra, hogy igazi hőssé váljon. A háttérben valószínűleg megbújik majd a forradalom, az árammal kapcsolatos elméletek. Külön érdekes lehet az, hogy már Charliéknak is van árama, ahogy Monroe-nak is, vélhetően a ronda, öreg fazon meg a titkos bunkerjában ragadt fekete nő még fontos szerepet fog kapni, gondolom ők hozzák majd el a feltett kérdéseinkre a jól megérdemelt válaszokat.

Revolution 1x11 Monroe

Értékelés: 6.5/10
Őszinte leszek, nekem tetszik az irány, amerre a Revolution halad, még akkor is, ha Danny túl szép volt a halálhoz. Már sikerült megkedvelnem a karaktereket, tetszenek a szerelmi szálak is, szóval kíváncsian várom a folytatást. A hibáit még mindig érzékelem, és gyanítom ez így is fog maradni, de ha a folytatás hozza ennek a résznek a közepestől jobb, de azért még értékelhető színvonalát, akkor elégedett leszek.

1397 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

3 Hozzászólások

  1. Talán fb-on is írtam, hogy engem nagyon …….. SPOILER meglepett Danny halála. Kíváncsi vagyok merre viszik majd a szálakat.

    • Ne haragudj, kicsit belenyúltam a kommentedbe, mert az oldalsó “legfrissebb hozzászólások” sávban látszódott a nagy spoiler, és nem akartam lelőni a többieknek.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here