Főoldal Hírek The CW Esély-latolgatás: Sorozatok & Pilotok

The CW Esély-latolgatás: Sorozatok & Pilotok

7
Oszd meg!

A Deadline a minap írt egy elég jó cikket arról, hogy mik a CW tervei a megmaradt, de még be nem rendelt sorozataikat illetően. Mivel az amerikai magazin kapcsolatban áll a csatornával, és vannak informátoraik is, így a találgatásaikat ha tényként nem is, de afféle támponként mindenképp kezelhetjük. Ezeket a tippeket összemostam egyéb tényekkel is, így megírtam nektek ezt az összefoglalót, ami alapján reménykedhetünk, hogy a megmaradt szériák megkapják a következő évadukat. Egyébként a reményre nagy az esély, a CW elkezdett a “mini-évadokban” gondolkodni, ami tizenhárom epizód körüli évadokat takar, és úgy tűnik egyre komolyabban gondolják azt is, hogy a régóta futó szériák megkaphassák a méltó lezárást, mint a One Tree Hill, Gossip Girl és most májusban a 90210.

cw - 90210

Fontos kiemelni azt is, hogy a The CW az egyetlen országos network csatorna, ahol nem feltétlenül a nézettségi adatok a sorsdöntőek. Mivel a CW elsősorban a fiatalok körében erős, ezért érthetően magas az internetes jelenléte is a szériának, ez pedig nagy befolyásoló tényező lehet. Példának okáért a GetGlue oldalon a top10 legtöbbet beszélt sorozat között gyakran ott szerepel a Nikita, sőt, általában a Supernatral vezeti a listát! Íme, a 2012-es összegzés, valamint itt a legújabb lista, amiből kiderül, hogy a top 10 sorozatba bekerült három CW széria, az első helyen a Supernatural, a harmadikon az Arrow, a tizediken pedig a The Vampire Diaries áll.

CW - Nikita 3

Az online stream, vagyis az epizódok legális, fizetés útján történő online megtekintésének a terén a CW jelentős bevételeket könyvelhet el. Rengetegen nézik a sorozatok epizódjait a csatorna hivatalos weboldalán is, ami emiatt nagy reklámértékkel bír. Kiderült az is, hogy a Huluval kötöttek egy öt évre szóló szerződést, ami azt takarja, hogy a Hulun elérhetővé válnak a CW jelenlegi sorozatainak az előző évadai, ezért pedig a Hulu 75 millió dollárt fizet(ett évente). Szintén nagyon sikeresek a CW sorozatai a Netflix filmkölcsönzőben is, ez pedig további tényező annak érdekében, hogy ha csak egy mini-évadra is, de a CW ne kaszáljon el több szériát. Ezek után következzék tehát az összefoglaló, kiegészítve a PILOT-szezon legnagyobb esélyeseivel is.

CW - Beauty and the Beast

– BEAUTY AND THE BEAST
A The Vampire Diaries felvezetésének ellenére a szép szörnyeteg csak 0.6 körüli demók elérésére képes, körülbelül olyan szinten hoz, mint a Hart of Dixie, utóbbi viszont felvezetés nélkül, önmagától képes jó adatokat produkálni. Éppen ezért kétséges a második évad lehetősége, viszont van két tényező, ami miatt a Deadline úgy gondolja, biztos a második évad. Először is, a csatorna elnökének, Mark Pedowitznak az egyik kedvenc sorozatáról van szó, amit az ő javaslatára készítettek el. Másodjára pedig a 90210 és az Emily Owens, MD kaszája után a Beauty and the Beast az egyetlen, CBS Studios által gyártott széria, a CW pedig meg akarja őrizni a partnerségi kapcsolatot a stúdióval. Ez azért is fontos a számukra, mert a a CW ötven százalékának tulajdonosa a CBS. Éppen ezen okok miatt elképzelhető, hogy folytatódni fog a sorozat.

CW - Cult

– CULT:
A Deadline nem írt egy szót sem a Cult-ról, de igazából ide feleslegesek a szavak. Általában 0.2es demót produkálnak a premier részek, a Cult menthetetlen. És miért? Hát, kevesebben nézik, mint a Hart of Dixie hétfői, és a Beauty and the Beast keddi ismétléseit. Nagyon nagy csoda kell ahhoz, hogy a Cult megkapja a berendelését a következő évadra. Igazából … teljesen esélytelen, hiszen a szociális média sem fogadta óvó szárnyai alá a sorozatot.

CW - Hart of Dixie

– HART OF DIXIE:
A széria második évados nézettsége ugyan gyengébb, mint a tavalyi, de még így is erős értékeket produkál a csatorna többi sorozatához képest, ezen felül a CW számára fontos, 18-34 éves női korosztályban egyedül a The Vampire Diaries bír több nézővel. Igazán meglepő, hogy még nem kapta meg Rachel Bilson sorozata a harmadik évadra szóló berendelést. Fontos megemlíteni azt is, hogy az első évadban volt egy nagyszabású online játék, ami segítette a második évados megrendelést. (Erről totál lemaradtam, nem tudom, mi lehetett az pontosan)

CW - Nikita

– NIKITA:
Jelenleg a harmadik évad végén jár a Nikita, 66 epizód biztos elkészül a sorozatból. Fontos megjegyezni azt, hogy Amerikában úgy működik a tévés modell, hogy ha egy széria eléri legalább a 88, de inkább a 100 epizódot, akkor a kábelcsatornák megvásárolják az ismétlési jogot, ami epizódonként hatalmas bevételt jelent a gyártó, és a szériát megrendelő csatornának is. Sokan épp abban látják a Nikita megmenekülésének az esélyeit, hogy közel jár ahhoz a bizonyos száz epizódos határhoz. A Deadline azonban azt szellőztette meg, hogy a Nikita jövőre egy 6 és 13 epizód közötti lezáró, negyedik évaddal térhet vissza a képernyőre. Ez végül is nem meglepő, általában 0.3 és 0.5-ös demó között mozog, ami barátok között sem nevezhető jó nézettségnek, de mentségére szóljon, pénteken, azaz a halálnapon kell bizonyítania, mindenféle felvezetés nélkül. További tényező még a Nikita sorsánál, hogy a kreátor, Craig Silverstein elkészítette a Turn c. pilotját az AMC számára, és azt nagy valószínűséggel berendelik, tehát akkor nem is lenne ideje a Nikita teljes évadának az elkészítésére. A pro és kontra érvek viszont folyamatosan váltakoznak, hiszen azt is közölte a Deadline, hogy a Nikita név, mint “márka” nagyon erős a nemzetközi piacon, a gyártó Warber Bros stúdió pedig számtalan országba eladta a vetítési jogokat, ezen felül a Deadline szerint a Nikita az első a CW szériái közül a szociális médiában. Utóbbi adattal amúgy vitatkoznék, de … A lényeg azonban az, hogy nagy valószínűséggel folytatódni fog a Nikita, legfeljebb egy hat – tizenhárom részes lezáró évaddal, de az se lenne meglepő, ha megkapná a teljes évadra szóló berendelést.

CW - The Carrie Diaries

– THE CARRIE DIARIES:
A sorozat első évada tegnap zárta az évadot, a Szex és New York előzménysorozata pedig stabilan hozta a 0.4 körüli demót, a legmagasabb értéke pedig a 0.7-es demó volt. Ez a nézettség önmagában gyenge, viszont a Deadline közölte, hogy nagyon erős a The Carrie Diaries online jelenléte, kezdve a hivatalos, CW weboldalán történő visszanézéseken át, az igencsak jövedelmező HULU letöltésekkel is. Ezen felül a sorozat a Netflix videókölcsönző egyik nagy kedvence is. Továbbá a franchise miatt jelentős lehet a nemzetközi értékesítés. Ha csak az utóbbi számít, és nem feltétlenül a nézettség, akkor úgy tűnik, hogy Carrie jövőre is visszatérhet, de az nem valószínű, hogy egy teljes, huszonkét epizódos évaddal.

Vampire Diaries, Episode 420A

– MI A HELYZET A PILOTOKKAL?:
Hétvégén a Deadline egy külön cikket áldozott arra, hogy szerintük mely pilotok kaphatják meg a berendelésüket a következő évadra. Szerintük a CW nagyon elégedett volt a Vámpírnaplók spinoff, a The Originals backdoor pilotjával, éppen ezért biztosra vehető a jelenléte a következő évadra. Ezen felül marketing-szempontból is jól jöhet nekik a dolog, hiszen a The Originals három főszereplője, de különösen Joseph Morgan nagy népszerűségre tett szert az utóbbi években. Az Oxygen is bekerült az esélyesek közé, mivel a vezetőségnek úgy tűnik tetszik a pilot. A The Selection kapcsán a Deadline azt írta, hogy jelentős előrelépést produkált az idén újraforgatott pilot, különösen látvány terén. Hasonló ponton módon a látvány miatt esélyes a Reign is, a Deadline külön kiemelte, az Ír és Magyarországi forgatási helyszínek különlegességét. A másik nagy esélyes a berendelésre a Tomorrow People, ami mögött az Arrow producere Greg Berlanti, és a The Vampire Diaries atyaúristene, Julie Plec asszonyság áll.

7 Hozzászólások

 1. Nagyon remélem, hogy esélyt kap az Oxygen! Amúgy néha azon elmélkedem, milyen rossz, h nem tudják azt beszámítani, hogy a magyarok is nézik ezeket a sorozatokat mégpedig magyar felirattal. :D

  • Nem sokra mennének velünk, mert körülbelül 100 ezer ember lehet, aki felirattal néz sorozatokat, sőt, talán még annyi se. Aki pedig ezek közül legálisan szerzi be – ergó fizet érte, – nos, szerintem olyan nincs is. A CW-nek meg ugye az számít, hogy ha nem is nézed meg a tévében, de nézd meg az oldalán (ami nekünk tilos) vagy fizess valahol a részekért, mondjuk az Amazonon. Az, hogy illegálisan torrentről mit meg hogy töltenek le, az abszolút nem érdeke a CW-nek.

  • arról még semmit, gondolom ABC Family megvárja az újonc sorik hogy teljesítenek és annak függvénye LEHET a kasza/berendelése.

  • Pontosan, bevárják az újoncok adatait. A PLL tavaszi fináléja után leadták a Twisted pilotot, ami elég gyér nézettséget hozott:

   Twisted Sneak Peek – ABC Family
   1.191 million viewers, #17; 0.584 million adults 18-49 (0.5 rating), #18

   Ergó lehet “”reménykedni””, mert ennyit a TLG is hoz, sőt, még többet is. Megígérem, hogy amint lesz fejlemény, megírom.

 2. Én is nyilatkozok CW ügyben. Carrie Diariesnak örülnék ha menne tovább, Beauty & Beastnak meg aztán mocskosul nagyon. A mostani részek nagyon jók voltak, és kezd belendülni a sztori.

  Aminek örülnék ha berendelnék sorinak az a Tomorrow People és az Oxygen. A Selectionhoz úgy állok mint kb. 1 hónapja “is-is'”..
  Szerintem 100% a Nikita folytatása a szindikátusi sugárzás miatt, de ha lesz Beauty S2 kiváncsi leszek hova rakják főleg ha az Origins megy a TVD elé/mögé.

  • Hm, én valahogy így képzelem el a CW őszét:

   Hétfő:
   – 8:00: Oxygen
   – 9:00: The Selection

   Kedd:
   – 8:00: Hart of Dixie
   – 9:00: Reign

   Szerda:
   – 8:00: Arrow
   – 9:00: Tomorrow People

   Csütörtök
   – 8:00: TVD
   – 9:00: The Originals

   Péntek:
   – 8:00: Supernatural
   – 9:00: Beauty and the Beast

   MIDSEASON
   – Nikita, The Carrie Diaries, The Hundred

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here