Sajtóközlemény: Jótékonykodnak a Dumaszínházasok

  0
  Oszd meg!

  A humor a fegyverük, így ők ezzel segítenek. Április 21-én egy jótékonysági matinén gyűjtenek a Dumaszínházasok egy nagyon beteg kisfiúnak és családjának. A színpadon egymást váltják majd, hogy megnevettessék a közönséget, és így végül együtt váltsanak valóra egy álmot.

  Az öt és fél éves Dávid 4-es fokú agyvérzéssel született, egyetlen reakciója a külvilágra, hogy néha elmosolyodik, ha anyukája megsimogatja az arcát. Két fiútestvére van, egy nyolc- és egy hároméves. A kisfiú állandó gondozása mellett az anyuka nem tud dolgozni, az apuka pedig folyamatosan éjszakai műszakot vállal, hogy el tudja tartani a családot. Egy hatalmas vágyuk van most: minél hamarabb egy olyan betegellenőrző monitort és váladékszívót vásárolni, amivel Dávid hétköznapjai egy kicsit könnyebbek lehetnek, ám erre a havi bevételükből már nem jut. Az édesanya, Nagyné Tarcsa Andrea viszont nemrég gondolt egyet, és írt egy levelet kedvenc humoristáinak, bízva abban, hogy segítenek.

  David_es_csaladja_0

  Évek óta nem jártam már sehol, az egyetlen szórakozásom a TV. A legjobban a Dumaszínházasok stand up-jait szeretem, közülük is Kiss Ádám a kedvencem, így hát neki írtam először. Talán magam sem hittem benne igazán, de nemsokára csörgött a telefonom, és kiderült, nemcsak Ádám, hanem a többi Dumaszínházas is segít nekünk. Azt sem tudtam hirtelen, hogy sírjak, vagy nevessek örömömben” – meséli Andrea, aki már nagyon izgatott, nemcsak azért, mert talán hamarosan teljesülhet a vágyuk, hanem azért is, mert egy VIP meghívót kapott a kabarészínházba. Április 21-e nagy nap lesz neki, hiszen évek óta ez lesz az első este, amikor szórakozhat egy kicsit.

  Kiss_Adam

  Kiss Ádám amikor megkapta a levelet, először arra gondolt, hogy a társulaton belül gyűjtsenek pénzt, de aztán úgy döntöttek, hogy inkább a közönséget is bevonják: „Azért is éreztem magaménak Nagy Dávid sztoriját, mert ugye van velem kapcsolatban egy visszatérő poénkodás. Egyszer valaki felismert az utcán, de nem emlékezett a nevemre, így úgy kiabált utánam, hogy Álljál meg, Nagy Dávid!. Így lettem én Nagy Dávid…” – meséli Ádám.

  Szupkay Viktor maga is apuka, három kisfia van, így számára sem volt kérdés egy percig sem, hogy elvállalja a jótékony fellépést. „Nem lehet annál szörnyűbb érzés, mint amikor a gyereked ennyire beteg, és te igyekszel mindent megtenni azért, hogy egy kicsit könnyebbé tedd a napjait. Otthon a fiúkat mi úgy neveljük, hogy a segítségnyújtás legyen számukra alapvető dolog. A két nagyobb osztályában is van olyan kisgyerek, aki más, mint a többiek, így ez nekik már természetes” – meséli Viktor.

  Szupkay_Viktor_0

  Tóth Edu is úgy döntött, segít, mégpedig a saját fegyverével, a humorral. „Előfordult már korábban is, hogy egy kisgyereknek segítségre volt szüksége, és a szülők megkerestek minket. Mi pedig segítettünk is úgy, hogy közben a közönség is jól járt. Ez ilyenkor hatalmas érzés – mondja Edu.

  Bács Miklós, Benk Dénes, Csenki Attila, Felméri Péter, Janklovics Péter, Kőhalmi Zoltán és Lórán Barnabás szintén csatlakozik az április 21-i Dumaszínház matinéhoz.

  Tóth_Edu

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here