Már 200 telenovellát láthattunk Magyarországon

  13
  Oszd meg!

  Hihetetlen, de igaz: Magyaroszágon a Könnyek királynője volt a kétszázadik telenovella, amit bemutattak, és ebből 199-hez készült magyar szinkron. Az egyetlen kivétel a Nők Mindörökké (Por siempre mujercitas) volt, amit annak idején a köztelevezíó eredeti nyelven és magyar felirattal vetített az éjszakai órákban – noha a témája ezt abszolút nem követelte meg a kései időpontot. De ne kanyarodjunk el a lényegtől, hiszen a kétszáz Magyaországon is látott teleregény igencsak impozáns adat. Rólam sokan tudjátok, hogy hosszú ideig nagy telenovella rajongó voltam, éveken át vezettem weboldalt a témával kapcsolatban, sőt, még a szakdolgozatomat is erről a telenovellák kapcsán írtam meg, mindenféle kutatásokat folytatva a témában. A professzoromnak egyébként tetszett a téma, mert semmit nem tudott róla, és kíváncsi volt rá, aztán a szakvizsga után halkan megsúgta, elege van már a politikai és közéleti témájú szakdolgozatok elolvasásából :)

  Esmeralda - Leticia Calderon - Fernando Colunga

  Az első ilyen alkotás amit láttam a brazil Top Modell és a Homok titkai voltak, de azokból már nem sokra emlékszem, viszont az Esmeralda, Marimar, Rosalinda szentháromság máig mélyen bennem él. Az abszolút kedvenc gyerekkoromban egyébként a Vad Angyal volt, amit már az első résztől figyelemmel követtem. Emlékszem, anno mindenki a Rosalindáért volt oda, és mondtam is az osztálytársaimnak, pár hét és ti is Milagrosért lesztek majd oda … és igazam lett :) Bevallom őszintén, ennek a kétszáz telenovellának szerintem a felét biztos láttam, legalább pár rész erejéig. Anno jó élmény volt, ma viszont már hosszútávon nem kötnek le ezek az alkotások. Az utolsó, általam is végig nézett sorozat amúgy a Kedves Ellenség volt, ami mondhatni feltette az i-re a pontot. Írtam egy is hosszú kritikát a sorozatról, itt keressétek, ha érdekel :)

  Kedves ellenseg

  Az tagadhatatlan, hogy láttam pár nagyon jó alkotást, ami gyönyörű helyszíneken játszódott, jó színészi alakításokkal és egyedi történetvezetéssel. Tudom, hihetetlen, de nem minden telenovella rossz, akad közöttük néhány gyöngyszem, amik miatt magát a műfajt nem kell eltemetni. Abban is biztos vagyok, hogy előbb-utóbb lesz majd megint olyan novella, ami hosszabb távon leköt, jelentkezők pedig akadnak rendesen. Azt hiszem eleget beszéltem magamról, de most ti jöttök: szeretitek a telenovellákat? Ha igen, mi a kedvenc? Ha nem szeretitek, akkor miért nem?

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here