Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika A finálé előtt: The Carrie Diaries

A finálé előtt: The Carrie Diaries

1
Oszd meg!

Rettentő gyorsan az évad végére ért a The Carrie Diaries, ami mindent összevetve egy nagyon aranyos és szerethető sorozat lett méghozzá egészen hamar. Nem mondom, hogy tetszene az összes szereplő összes szála, és mindig egyetértenék a sztori alakulásával, így leginkább guilty pleasure-ként tudnám definiálni a szériát. Sőt, remélem ezzel nem bántom meg a fanokat, de szerintem méltó a Szex és New Yorkhoz is, mondom ezt abban a tekintetben, hogy ez tényleg a tinédzser Carrie lehet. Nagyon árnyalják a karaktert, és már egyre jobban veszik elő azokat a pontokat, amik a felnőtt Carrie életében is központi szerepet játszottak. Például ahogy Carrie folyamatosan dönteni kényszerül a karrier vs. szerelem témában, az különösen tetszik, és úgy érzem, a barátnőivel való társalgások is felidézik a Szex és New York hangulatot, persze sokkal ártatlanabb, mondhatni tinilányos formában. Szóval, szerintem a végére beért az a bizonyos cseresznye, AnnaSophia Robb pedig olyan szeretnivalóan lubickol Carrie szerepében, amit öröm látnom. Nemrég Sarah Jessica Parker azt nyilatkozta, nem tetszik neki a The Carrie Diaries, amit igazából csak sajnálni tudok, de hát, az ő döntése.

The Carrie Diaries - Carrie

Külön pozitív a sorozatban az, hogy nem csak Carrie élete körül forog a föld, hanem a többiek is kiemelt szerepet kapnak. Mondanom sem kell, a kedvencem Walt és a meleg szál, amit gyönyörűen adagoltak nekünk az eddigi részek során. Külön pozitív az, hogy végre Donnát is sikerült árnyalniuk, végre kitört az egysíkúságból, és már nem csak a szemét ribi szerepkörére használják őt fel, ami pozitív, mert Donnában ettől sokkal több van. De visszatérve Waltra, tetszik az, ahogy szépen lassan kezdi beismerni a valódi érzéseit. Nem lehetett mindez egyszerű a ’80-as években, és tökre tetszik a folyamat, ahogy mindezt ábrázolták. Viszont azt sajnálom, hogy Walt két részből is kimaradt, mert én nagyon hiányoltam őt. Ami Maggiet illeti, azt hittem nagyobb szerepe lesz majd, de … elég egysíkú lett, aki kap néhány egysorost.

The Carrie Diaires - Walt

Tom szála egyébként végtelenül untat, és ami a leggázabb az egészben, hogy akár érdekes is lehetne. Engem mégis hidegen hagy, ahogy becsajozik, mert olyan hülyén van felvázolva a folyamat, ráadásul túl sok időt kap a képernyőn a pasi, pedig annyi érdekesebb karakter van, mint ő. Mouse sem tűnik ám túl normálisnak, és azt hiszem eddig a legfontosabbat nem fejtették ki vele kapcsolatban: hogy miért akar annyira bejutni a Harvardra. Persze, szóban közölték, a szülei erőltetik a dolgot, de annyira a Harvard köré építik Mouse karakterét, hogy ettől sokkal több és jobb indoklást érdemelne. Persze erre van esély, a fináléban megismerjük a családját. Apropó, család. Dorrit már kezd normálisabb lenni, a tizenkettedik részben például egész kedvelhető volt. Olyan dolgokat hozott fel, amikre nem is gondoltam, szóval örülök, ahogy árnyalják az ő karakterét is.

The Carrie Diaries MAggie Mouse

Mindent összevetve nekem tetszik a sorozat, de kétségtelen, hogy ez a guilty pleasure kategória, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Imádom egyébként a helyszíneket, tök jól eltalálták a divatot, azok a puccos partik pedig ahová mindig járnak, hát olyan szépen meg vannak csinálva. Visszatérve a divatra, annyira jó cuccokat aggatnak a lányokra (is), és most itt nem feltétlenül az iskolai ruhákra gondolok, hanem azokra, amiket Carrie visel New Yorkban. Mondjuk bármennyire is igyekeznek előjönni a régi “tégla-nagyságú” mobil telefonokkal és az egész korhűnek tűnő díszletekkel, nehéz elhinnem azt, hogy a ’80-as években vagyunk, de erről elsősorban az írók tehetnek, hiszen a “shipping” nevek, mint a Kyddshaw nem hinném, hogy akkora divat volt anno, mint amekkora ma, ezzel pedig totálisan kirántanak a feelingből. Ennek ellenére azért dícséret illeti az írókat, mert tényleg mindent elkövetnek a hangulat megalapozása érdekében, az meg más kérdés, hogy végig sikerrel járnak-e, vagy sem.

The Carrie Diaries Carrie 2

Értékelés: 7/10
A legtöbb rész szinte végig mosolygásra késztet, mert írtó aranyos, de azért a hibáit is látom ám. Jövőhéten finálé, és nem jók a kilátások a második évadra. A héten történelmi mélypontot ért el a sorozat, 0.3-as demót produkált, a teljes lakosságban pedig régóta egymillió alatt van a nézettsége, ergó meglepne, ha folytatnák, éppen ezért reménykedem egy viszonylagos lezárásban. A fináléra amúgy kíváncsi leszek, és elsősorban sok New York-ot várok, és kevesebb kapcsolati drámát – mert a Carrie & Sebastian páros már eléggé kifutott tizenhárom rész alatt.

1 hozzászólás

  1. Én nagyon remélem, hogy lesz 2. évad, mert nagyon megszerettem! Amúgy nekem is fura, hogy nem ömlik a 80as évek a sorozatból, vagyis hogy nem érzem olyan másnak, akár most is lehetne, azt se feltétlenül venném észre, de szerintem ez azért van, mert a 80as évek stílusa, főleg a divatban, egyre inkább visszajön, a válltömések már lementek egyszer újra, és most a neonszínek, szal szerintem ezért nem olyan idegen az egész.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here