Főoldal Érdekességek Érdekességek Magyar nézettségi adatok: A tv2 kábelcsatornái

Magyar nézettségi adatok: A tv2 kábelcsatornái

4
Oszd meg!

A nagyobb csatornák nézettségi adatait minden héten megtaláljuk, viszont sokan vagyunk kíváncsi arra, hogy a kisebb kábelcsatornákat vajon hány ember követheti figyelemmel. Nos, ennek sikeresen utánajártam, első ízben pedig következzék a Tv2 csoport három adójának a mérlege, azaz a Fem3, Pro4 és a vadiúj SuperTv2 legnépszerűbb műsorai a múlt hétről. Mivel ezek az adatok elsősorban a reklámozók számára állnak rendelkezésre, ezért a csatornák csak a kereskedelmileg fontos, 18-49es korosztály körében elért számokat tették nyilvánossá. Mondanom sem kell, hogy minden műsor a legnézettebb epizódjával szerepel a listán. Összességében elmondható az, hogy a nézők értékelik a premier tartalmakat, és azokat a műsorokat, amiket már nem ismételtek meg ezerszer, de íme, egy kis értékelés, valamint a számok.

n_stv2

SUPER TV2
A tv2 legfiatalabb csatornájának a műsorstruktúráját már elemeztem a múlt héten, abból nyilvánvalóan látszik, hogy kevés premier tartalmat tudnak felmutatni, de szemmel látható az is, hogy a nézők értékelik azt, ha valami újat is láthatnak a csatornán. Példának okáért ki kell emelni a Ringer – A vér kötelez és a Jersey Lány frenetikus eredményét. Persze, most azt gondolhatja az ember, hogy a 2.2 és az 1.7 százalékos SHR adatokban mi az ünnepelni való. Hát tulajdonképpen az, hogy ha egy új csatorna egy százalék feletti SHR adatokat ér el a 18-49es korosztályban, az már önmagában eredmény. Az pedig biztos, hogy mindkét sorozat megbukott volna a tv2 műsorán, itt viszont jó adatokat szállítanak. A SuperTv2 top tíz listáján pedig látszik, sok műsor ért el hasonlóan jó számokat, ami ismétlem, egy olyan új adó esetében, mint a SuperTv2 abszolút pozitív eredménynek mondható el. Ami pedig a Hal a tortán adatait illeti, úgy tűnik visszaestek a számok, két hete ugyanis hetven ezer felett volt a nézettség, a csökkenésben pedig az is szerepet játszhat, hogy kiderült, hamarosan a Tv2 is meg fogja ismételni a friss adásokat. Az egészből pedig azt a következtetést lehet levonni, ha egy új adó prémium tartalmat kínál a nézőnek, és ezt tudatosan kommunikálják is neki, akkor hűséges maradhat az adott csatornához…

n_pro4

PRO4
Annnak ellenére, hogy a pro4 már elég régóta üzemel, úgy tűnik még mindig nem találta meg a saját közösségét. Az adatai rendre gyengének bizonyulnak, az átlag nézettsége pedig sokszor az egy százalékos SHR adat felett található. Külön szomorú, hogy a Tvrtko szerint a világ című riportmagazin csak 0.7-es demó elérésére képes, hiszen ettől sokkal nagyobb sikert várt volna a vezetőség. Mindazonáltal nem is meglepő a pro4 sikertelensége, hiszen alapvetően kevés premier tartalmat tud felmutatni. A már említett Tvrtko szerint a világ műsoron kívül csupán egyetlen premier sorozat fut rajta, méghozzá a Last Resort – A belső ellenség, a többi pedig a már sokadjára megismételt sorozat és film.

n_fem3

FEM3
Nagyon ügyes módon a csak a 18-49 éves nők nézettségi adataival büszkélkedik a fem3, hiszen elsősorban ezt a célközönséget akarja megfogni a műsoraival. Mindent összevetve egész jó adatokat érnek el ebben a korosztályban, a 8.8 százalékos SHR például kifejezetten impozáns adat. Külön kiemelendő még a Community jó szereplése, és ennek ellenére igencsak meglepő az, hogy a tv2 csoport nem óhajtja elhozni a Balfékek folytatását a hazai képernyőkre. Ami a fem3 műsorait illeti, nagy meglepetésre itt sem sok premier tartalommal találkozhat a néző. Hétköznap délelőttönként itt folytatódik a Szerelmes Anna című sorozat az új epizódjaival, jelenleg fut az Emily Doktornő a csatornán, és a második évad a Cathy – Bajban Nagy c. szériákból is. Ha a pro4 kínálatához hasonlítjuk, ez mindenképp értékelendő adat. Megjegyezném, hogy annak idején a tv2 nagy port csapott a Férjem védelmében műsorra tűzésénél, hiszen új szinkront készítettek hozzá, amiben Julianna Marguiles és Chris Noth megszokott hangjait kérték fel a főszerepekhez. Azonban anno csak az első évad szinkronja készült el, amit agyba-főve ismételtek, azonban a fem3 elhozta a második évadot is, méghozzá az új szinkronnal. Mindenesetre arról ne feledkezzünk meg, hogy ez nem országos premier, hiszen az Universal Channel ugyanúgy a negyedik évadot adja, ahogy az Egyesült Államok.

4 Hozzászólások

  1. Szerintem nem kell azon csodálkozni, hogy a Tvrtko szerint a világ nem sikeres… ez az ember bemutatkozott már párszor…

        • Wow! Ezek után még jobban szeretem és tisztelem Tvrtkót, Az, hogy élő adásban így mert kérdezni, egyszerűen … wow. Persze, ott van az, hogy nővel nem beszélünk így, és érezhetően Tvrtko is indulatosnak tűnt, de szerintem inkább a kiderült információk miatt. A nő is ezerrel ködösített, és nagyon ügyesen mellébeszélt minden témában. Szerintem egy ilyen profit nagyon nehéz úgy kérdezni, hogy az adott témánál maradjunk, ehhez kell egy bizonyos fokú szemtelenség is.

          Ergó, Tvrtko most már még nagyobb kedvenc, mint valaha, köszi, hogy ezt a videót megmutattad :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here