Főoldal Érdekességek Cikksorozatok Top10 Hazai Celeb-Botrány: Liptai Claudia parkolása

Top10 Hazai Celeb-Botrány: Liptai Claudia parkolása

4
Oszd meg!

Érdekes ez a mostani eset, amivel foglalkozni fogunk. Ez is egy olyan botrány, amiről mindenki hallott, ha érdekelte, ha nem. Az alanya Liptai Claudia, a tv2 legtöbbet foglalkoztatott műsorvezetőnője, aki már évek óta Magyarország legközismertebb személyisége. 2011 április 13-án Liptai a Centrál Színházban játszotta el a “Pletykafészek” c. előadásban a főszerepet, a gépkocsijával pedig nem messze parkolt a művészbejárótól, Budapest hatodik kerületében. Ekkor álltak lesben a Blikk fotóriporterei, akik afféle nem hivatásos paparazziként arra számították, rajtakapják majd a művésznőt egy férfi társaságában. Ez nem jött össze, ehelyett viszont lefényképezték, amint Liptai a halott édesanyja rokkant kártyájával parkolt ingyenesen, ergó jogosulatlanul használta ezt az igazolványt.

Liptai Claudia 001

Az eset kirobbanása után a bulvármédia csak ettől volt hangos, Liptai pedig nem úszta meg a bírósági tárgyalást sem. A nyomozás során Claudia tagadta a bűnösségét, azzal védekezett, hogy a rokkantkártyát kegyeleti okokból, édesanyja emléke miatt hordta magánál, részben pedig azzal, hogy többnyire igazolhatóan mobiltelefonon egyenlítette ki a parkolási költséget, a vádbeli estén pedig parkolójegyet vett, a rokkantigazolvány feltehetően a napellenzőből eshetett véletlenül a szélvédő mögé, mikor becsapta a jármű ajtaját. 2013 februárjában született az elsőfokú bíróságon a jogerős ítélet, ami szerint Claudia közokirat hamisítás miatt egymillió ötven ezer forintos büntetést kapott, ami miatt enyhítésért fellebbezett, az ügy pedig átkerült a Fővárosi Törvényszékre.

Liptai Claudia 002

Igazából kacifántos ez az eset, mert itt most egy olyan dologról van szó, amit simán elnézünk a szomszédnak, vagy akár a legközelebbi ismerőseink is, akik csalnak a rokkant kártyával, de ha egy ismert ember teszi meg ugyanazt, akkor azt már világraszóló botrány és közfelháborodás követ. Ami azt illeti, én nem válogatok, mindenkit elítélek, aki jogosulatlanul használja azt a kártyát, mert a mozgáskorlátozottak okkal kapják azokat, hiszen nem mindegy, hogy meddig kell elbicegniük és milyen közel tudnak leparkolni az autóval. Annak örülnék a legjobban, ha minden sarkon állna egy mihaszna Blikk fotóriporter, aki lefényképezné az összes autóst, és mindenki olyan kemény büntetést kapna, mint Liptai Claudia. Az viszont szerintem felháborító, hogy az elsőfokú tárgyalás során az ügyész súlyosbító körülményként hivatkozott arra, hogy Claudia közismert ember, és mivel tőle “többet vár a társadalom”, ezért súlyosabban kell szankcionálni őt. Elvileg egyenlőség van az országban, ugyanúgy büntessék meg Liptait is, mint mindenki mást, aki jogosulatlanul használja azt a kártyát.

Liptai Claudia 003

4 Hozzászólások

 1. Híres emberként kétfajta bánásmódra számíthat az ember: vagy példát statuálnak rajta, vagy egy ejnyebejnyével megússza az egészet. Ez többek között a bírótól, az ügyésztől, a vádlott ügyvédjétől és az aktuális közhangulattól függ.

  “a rokkantigazolvány feltehetően a napellenzőből eshetett véletlenül a szélvédő mögé, mikor becsapta a jármű ajtaját”

  *headdesk* Istenem, soha ne becsüld alá egy ügyvéd találékonyságát. :)

  Az ügyész érvelése valóban bicskanyitogató.

 2. Liptai a fizetéséhez mérten kapta a milliós büntetést. Az adót se fizetjük másként. Egy százezres büntetésnél körbe röhögte volna a bírót. Most őszintén, még ez az egy milliós büntetés se fogja földhöz vágni, de némiképp fájni fog.

  • Valószínűleg az ügyvédi költség többe került, mint ez a büntetés, ettől biztos nem megy csődbe Liptai, ez igaz.

 3. Az ilyen emberek elveszik a helyet a tényleges rászorulóktól amúgy is kevés ilyen parkolóhely van. Én jogosnak tartom a büntetését ilyen dologgal nem lehet szórakozni még véletlenül sem.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here