Főoldal Hírek Shailene Woodley “A Beavatott” regény adaptációban

Shailene Woodley “A Beavatott” regény adaptációban

3
Oszd meg!

Ismét egy young-adult könyvsorozatot visznek a mozivászonyra, a választás pedig a Magyarországon is megjelent “A beavatott” c. regényre esett, amit Veronica Roth írt. A történet egy antiutópisztikus társadalomban játszódik, a hősnő, Beatrice Prior pedig Chicagóban él. A társadalom öt csoportra osztódik, mint az Őszintén, Önfeláldozók, a Bátrak, a Barátságosak és a Műveltek. Az év egy bizonyos napján a mindenkori tizenhat éveseknek el kell dönteniük, melyik csoporthoz kívánnak tartozni. Ennek kell szentelniük életük hátralevő részét. Beatrice ingadozik aközött, hogy a családjával maradjon-e, vagy végre önmagává váljon. Ez a két lehetőség kizárja egymást. Végül olyan döntést hoz, amely mindenki számára meglepetést jelent – még önmagának is.

Shailene Woodley

Pár napja megerősítették, hogy a női főszerepet Shailene Woodley kapta meg, aki a The Secret Life Of The American Teenager főszerepéből lehet ismerős a sorozatkedvelőknek. Azonban Woodley filmszínészként is egyre nagyobb tényező, hiszen az Utódokban ódákat zengtek az alakításáról. Nem is meglepő, hogy Shailene karrierje ezerrel beindult, korábbi hír, hogy ő alakítja majd Mary Janet a Csodálatos Pókember második részében.

The Divergent Theo James

A film férfi főszerepét, azaz “Four“-t pedig Theo James alakíthatja majd, aki elsősorban a Downton Abbey nézőinek lehet ismerős, Theo alakította a Lady Mary hálószobájában elhunyt török férfit. Azóta Theo megszerezte a Golden Boy c. széria főszerepét is, ahol egy olyan nyomozót játszik, aki fiatal kora ellenére meglehetősen gyorsan halad felfelé a ranglétrán. A napokban jelentették be azt is, hogy Kate Winslet kapta meg Jeanine szerepét. A hírnek nagyon megörült Veronica Roth a regények írónője, így reagált a hírre: “Mit is mondhatnék? Amikor megtudtam, padlót fogtam. Kate Winslet filmjeit nézve nőttem fel, imádtam a Titanicot, A felolvasót és az  Egy makulátlan elme örök ragyogását. Ő egy csodálatos színésznő, és biztos vagyok benne, hogy rendkívüli Jeanine lesz. Olyan izgatott vagyok!”

The Divergent Kate Winslet

A film hivatalos Facebook oldalán még több szereplő személyét megerősítették. Eric karakterét Jai Courtney kapta meg, aki a Spartacusból lehet ismerős, utóbbi karakterre egyébként Jeremy Irvine és Alex Pettyfer is esélyesek voltak. Maggie Q, azaz Nikita is csatlakozott a projekthez, mint Tori, Zoe Kravitz színésznő alakíthatja Christinát, Caleb szerepére pedig a produkció az egyelőre ismeretlen feltörekvő színészt,  Ansel Elgort-ot alkalmazta.

The Divergent Maggie Q

Ami a Beavatottat illeti, egyelőre még nem olvastam, de sok jót hallottam róla, így én kíváncsian várom a feldolgozást, és gondolom ti is. A premier t 2014 március 21-én esedékes – már csak egy év! A forgatások pedig elvileg most áprilisban indulnak meg, Chicagoban.

3 Hozzászólások

  1. Én még a film előtt szeretném olvasni a regényt. :D
    Amúgy Nemrégiben megerősítették, hogy Shailene Woodley kapta a főszerepet a Fault in Our Stars-ban ami szintén egy young-adult könyv.

  2. Mostanában én is több film kapcsán találkoztam Shailene Woodley nevével, és amikor rákerestem imdb-n nem értettem, hogy miért jelzi az oldal lilával a nevét. És akkor jé, hát mert már megtaláltam őt Mary Jane, meg Hazel kapcsán is. (Remélem, a The Fault in Our Stars könyv is hamarosan megjelenik magyarul, eddig szerettem az írót, John Greent. :))

    Amúgy én pár hónapja olvastam A beavatottat, és csak ajánlani tudom. Az ötlet is nagyon ütős, de a megvalósítás se hagy kívánnivalót maga után. Na jó, nem sokat, de én kínosan kritikus tudok lenni, szóval az nem oszt, nem szoroz. x”D A lényeg, hogy jó könyv, szóval ha tudod, minél előbb szerezd be! :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here