Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 4×17 – Guilty Pleasures

Glee 4×17 – Guilty Pleasures

22
Oszd meg!

Nocsak, két király rész egymás után, mi ütött a Glee alkotóiba? Most, hogy vége az American Horror Story aktuális évadának úgy tűnik a kreativitás a Glee írószobáiba áramlik? Hozzá tudnék ám szokni rendesen. Mondjuk, ennek a teóriának mond ellent az, hogy ezt az epizódot két “újonc” író jegyezte, és nem az eredeti trió. Akárhogy is, tetszik, amit láttam, és több hasonló epizódnak igencsak tudnék örülni. Nem volt ugyan annyira hujj de jó, mint a Feud, de csak egy hajszállal maradt le tőle.

Glee Wake Me Up Before

Az epizód témája a bűnös élvezetek voltak, vagyis a guilty pleasures. Tudjátok, olyan dolgok amiket szerettek, de mégiscsak ciki a külvilág előtt, de ti azért odavagytok érte. Nekem mostanság ilyen a Hal a tortán, egy részt sem hagynék ki … ó, mennyi elpocsékolt idő. A sorozat szereplői lévén énekelnek állandóan, a zenei ízlésükből mutatták meg azokat a dalokat, amiket cikinek tartanak, így felcsendült néhány klasszikus. Meg kell mondjam, most a zene működött a legjobban, olyannyira, hogy egy kicsit háttérbe is szorította a történetet. Legeslegjobban Blaine előadása tetszett, leginkább azért, mert élőben énekelte. Akárcsak a 4×04-ben a Teenage Dream-et, ezt is a felvételen énekelte el, mert bizony a stúdió verzió sok helyen eltér attól, amit a sorozatban hallottunk. Ez pedig így, annyira gyönyörű és egyedi volt, telis-tele érzelmekkel. Engem teljesen elvarázsolt.

Glee Spice Girls

Mivel régi Spice Girls rajongó voltam, nálam a Wannabe is nagyon nagy plusz pont volt, az egész jelenet tök jól megvolt koreografálva, ahogy a Spice-lányok kiosztása is. Ő, és Kitty beszólása, miszerint: “Nincs ijesztőbb egy péniszes lánynál” hát behalás volt. A többi dal is tetszett amúgy, a My Perogative például istentelenül jó volt, különösen Jake mozgáskultúrájával. Az epizód végi nagy durranásnak beállított Mamma Mia dal se volt rossz, de ott viszont zavart az ugrálás New York és Ohio között. Olyan szép volt az a fehér háttér, a korhű jelmezek, és hatalmas volt a váltás New York egyszerű lakásához, szóval itt jobban örültem volna, ha Rachel csak elkezdi a dalt. De végül is, maga A DAL az nagyon bejött, pedig nem vagyok Abba-fan.

Glee Mamma Mia

Azért nem csak a zene, hanem a sztori sem volt utolsó. Azon amúgy meglepődtem, hogy az itteni tinik mennyire odavannak a régi dolgokért, mint a klasszikus tévésorozatok a ’70-es, ’80-as évekből, vagy a szintén a jó húsz-harminc éves dalokért. Ez nekem kicsit stílusidegen egy tinitől. A Spice Girls még belefér, no de Vicky a robot? Szóval, itt azért látszik, hogy az írók inkább a saját élményeiket emelték be a történetbe, de szerintem ebbe minden író beleesik, így nem lepődöm meg rajta. A Guilty Pleasure témát jól kiaknázták, és az, ahogy kapcsolatba hozták ezt Blaine rajongásával Sam iránt, külön jó volt. Sam nagyon jól kezelte a helyzetet, aranyos volt kettejük esetlen párbeszéde a témáról. Remélem a közeljövőben Blaine is úgy túllép majd ezen, mint Tina, bár visszautalós poénként jó lesz még majd ez a következő részekhez. Ó, és Sam ahogy mondta, hogy meg is lenne sértve ha Blaine nem zúgott volna bele … haláli volt :)

Glee Sam Blaine

Kitty meg akar változni, szerencsétlen Jake meg azokat a férfi előadókat szereti titokban, akik verik az asszonyt. Ezek aranyosak voltak, egynek elmentek, de igazából New York mozgatott már meg ismét, ahol végre Rachel előtt is világossá váltak Brody üzelmei. Jól megoldották ezt is, ahogy a lány a fiú kezébe nyomta a pénzt, hát az haláli volt. Brody meg, jesszus, annyira tipikus pasi. Ahelyett, hogy bocsánatot kérne a hibáiért, rögtön ráolvas Rachelre mindent, amit az elmúlt hetekben sunyiban “gyűjtött” róla, csakhogy a fejéhez vághassa egy vita esetén. Tipikus pasi mentalitás … bevetni pedig elég undorító dolog. Ezzel én ki is ábrándultam Mr. Szépfiúból, de kíváncsi vagyok bent tartják-e továbbra is a sorozatban.

Glee Brody Rachel

Értékelés: 9/10
Sok mindent mondhatnék még, de minek, a lényegen úgysem változtat. Király volt ez a rész, és úgy tűnik egyre jobb úton halad a Glee is. Most azonban már megint három hét szünet, és ez most rohadt nehéz lesz. Remélem az évad hátralévő epizódjai is legalább ennyire jók lesznek majd, mint a mostaniak. Hajrá Glee!

22 Hozzászólások

 1. Én a Brody-s részről nem értek egyet. A fiú a tandíjára gyűjtött, Rachel meg csúnyán megalázta a pénzzel. Hiába is, Rachelnek is vannak hibái. És szerintem most ő követte el a nagyobbikat, ráadásul lefeküdt Finnel. Ő az érzelmei miatt feküdt le mással, a fiú meg pusztán a megélhetés miatt.

  • Érdekes ez a Brody szál. Mármint, én is tudom milyen az, ha kevés az embernek a pénze de tanulni akar, mégsem fordult meg a fejemben az, hogy elmenjek kurvának. Annyi más mindent lehet csinálni, például halasztani egy évet és addig aktívan dolgozni. Aktív munka pedig nem csak az ágyban zajlik… Ebből a szempontból nekem Brody magyarázkodása “kit érdekel?” kategória. Elmehetett volna pincérnek is, max később jön össze a pénz, na bumm. Ha mindenki elmenne kurvának akinek anyagi gondjai vannak, nem lenne túl szép ez a világ.

   Rachel meg? Hát, ő lefeküdt a volt pasijával, és az érzéseivel viaskodott, igen, tipikus Rachel. Az ő tette sem volt szebb vagy elfogadhatóbb, de más az, ha egy pasival fekszel le vagy egy egész hadosztállyal ráadásul pénzért, arról nem is beszélve, hogy milyen fertőzéseket vihetett volna haza.

   Brody végig tudta, hogy ő micsoda, és tudott Rachel viselt dolgairól is, és nem nagyon törte magát miatta. Végig arról pofázott, hogy őszinteség, megbízhatóság, egyenesség és mindenféle csodálatos elv, de nem tálalt ki Rachelnek, nem szembesítette őt a dolgokkal. Nem, sunnyogott tovább, eljárt aktívkodni, eközben meg félrevezette Rachelt, mindezt pedig a szerelem nevében. Ugyanmár!

   SZerencsétlen Rachel meg? hát el akarta felejteni Finnt, de becsúszott az egyéjszakás dolog, és ezt nem árulta el, nem akarta tönkretenni a kapcsolatát mert azt hitte Brody többet érdemel. A hallgatása nem volt feltétlenül szép, de az nekem még az elfogadható kategóriába esik. A pénz hozzávágása meg … hát nem tudom mit tenne az ember, ha megtudná, hogy a párja egy prosti. Szerintem ettől durvább reakciók is megszületnek. Én biztos nem lennék olyan finom és nőies, mint Rachel, de szerintem mások sem.

   Persze ez csak saját vélemény.

   • Fertőzéseket illetően: ugyan már! Nem gondolod komolyan, hogy egy olyan műsorban, mint a Glee, felmerül a kérdés, hogy valaki óvszer nélkül szeretkezzen!

    “Nem, sunnyogott tovább, eljárt aktívkodni, eközben meg félrevezette Rachelt, mindezt pedig a szerelem nevében. Ugyanmár!” – Imádom Rachel, ő az egyik legnagyobb kedvencem, DE Ő IS SUNNYOGOTT. Ő lefeküdt Finnel, ráadásul ő is a szerelem nevében vezette félre Brody-t. Akkor ez most micsoda? Kicsit mintha nem néznéd objektíven a dolgokat.

    • Pont a kommented írása előtt egészítettem ki a saját válaszom :) De leírom mégegyszer, hogy Rachel is sunnyogott, tényleg azt tette, de az ő indítékait jobban meg tudom érteni. Nem tudta mit akar, és nem akarta tönkretenni azt, ami közte és Brody között volt. Ő csak a saját dolgában sunnyogott, és csak egy pasival egyszer ment félre, az is a volt párjával volt. Na és Brody? Ki tudja hány MILF-et tömött meg. Nem hiszem, hogy a kettőt egy kalap alá lehet venni.

     Az is gyilkos aki megöl egy embert, és azt is gyilkosnak hívjuk aki kinyír húszat. De akkor sem ugyanaz a kategória.

     • A pénzes dolog aljas húzás volt akkor is. Ha tényleg szereti Brody-t, akkor nem csinál olyat, amivel megalázza, hanem felnőttek módjára intézi el a dolgot, nem úgy, mint egy drámakirálynő, aki belehal a fenenagy fájdalmába, hogy megcsalta a pasiját, és még ő van kiakadva. Brody-t sem akarom nagyon védeni, de őt jobban tudom most érteni. Ráadásul tegyük hozzá, hogy az egész évadban Rachel egy hisztérika, fogalma sincs, hogy mihez kezdjen, és nemhogy felnőtt, hanem olyan, mint egy makacs kisgyerek. Ugyan ki csinál abból drámát, hogy mivel nem fogadta el a LEGJOBB BARÁTJA tanácsát, és legyőzte a LEGJOBB BARÁTJA egy duettversenyen, még ő fog megsértődni és “összeomlik” a kis világa?! Teljesen nem realisztikus az egész karakternek a festése, holott olyan New Yorktól minőséget vártam, mint az évad első pár epizódjaiban. Rachel elindult egy emelkedőn a felnőtté válás felé, erre most meg egy lejtőn zúg lefelé.

      És szerintem csak azért érted meg Rachel szándékait jobban, mert őt jobban ismerjük, Brody-t meg nem annyira. Mármint, Úristen, mit tudunk róla? :D

     • Igen, ebben mind igazad van, Brodyról tényleg fájóan kevés dolog derült ki, de én akkor sem látok igazán valós okot és elfogadható indokot arra, hogy valaki prostinak álljon.

      Rachel meg tényleg fura, hol felnőtt, hol óvodás szintjén toporog, de általában a kettő között. Ebben a helyzetben tényleg őt értem meg jobban. Viszont, az számomra respekt, hogy megvárta, míg kimennek a diákok a teremből, és kettesben voltak, amikor hozzávágta a pénzt. Simán elmondhatta volna mindenki előtt, hogy Brody egy prosti, ezzel tönkretéve a srác életét. De ennyi tartás volt benne, és ez szerintem nagy dolog.

      A gyilkosságos dolgot meg azért hoztam fel, mert tényleg nem mindegy, hogy valaki 1er csalja meg a másikat vagy 20-szor. Nagyon nem ugyanaz.

 2. Igazat értek veled abban, hogy nem volt rossz rész, és hogy a zene volt a fő mozgatórugója az egésznek. Nagyon jól működtek most, és vicces volt az epizód.
  Viszont nekem kilógott az egészből Blaine szólója, bármennyire is szép volt. Gyönyörűen énekelte a dalt Darren, de valahogy mégsem illett oda. Lehet azért zavar, mert ugye a Blam témával együtt került elő, amiről azt hittem többet már nem fogunk hallani. Amúgy a témát jól megoldották, tetszett, ahogy Sam kezelte a helyzetet.
  A Brody-Rachel vitával kapcsolatban én sem értek veled egyet. Most Rachel nagyon is bunkó volt a pénzes jelenettel, és nem tudtam sajnálni egy cseppet sem, amikor Brody felhozta Finn-t…. Jó nem mondom, hogy a fiú teljesen hibátlan volt, mert mással is kereshetett volna pénzt, de megértem, hogy miért tette azt a mit tett. Rachel meg szokás szerint játszotta a mártírt.

  • Így jár az, aki nem olvassa el a kommentet elküldés előtt… az első mondat úgy kezdődne: Egyet értek veled abban…

  • Igen, ez igaz, kicsit fura volt maga a szituáció, mert ezt a dalt inkább valami halott dolgora – vagy halottra, – tartom jobb ötletnek elénekelni, nem pedig egy olyan kapcsolatra ami létre se jött. De annyira szép volt :)

   A Rachel dologra kicsit fentebb reagáltam.

   • A Klaine rajongói tábor ki volt akadva, hogy Samnek szólt a dal és nem Kurtnek :D Persze, szép volt, ezt nem vitatom, de helyére bármilyen butuska szerelmes számot el tudtam volna képzelni, és az még fedte is volna a guilty pleasure kategóriát.
    Olvastam. Maradjunk annyiban, hogy ahány ember, annyi vélemény :)

    • Nem lep meg ha kiakadtak, a Sam és Blaine “kapcsolat” azért nem volt annyira tragikus, mint maga a dal :)

 3. Nem akarok itt haragot vitat szitani, de gyerekek.. Akik azt irjak hogy Brody-t ertettek meg es Rachel volt vele durva es megalazta, azoknak volt mar komoly kapcsolatuk? De ugy igazabol..?? :D Ugy erzem hogy nem. Ha a pasimrol kiderulne hogy prosti akkor en el nem tudom kepzelni milyen jelenetet rendeznek, Rachel ellepeszto higgadt volt, az a penzados megalazos jelenet is elkepeszto light volt ahhoz kepest h a valo eletben ezert mit kapott volna :D es h meg lehet erteni miert tette? Mivan? Hol elunk, hova jutottunk? :D szep kis vilag lenne ha mindenki prostinak allna mert a szulei nem fizetik a lakbert vagy a tandijat.. Francokat lehet megerteni hogy valaki a tandijert dug ossze-vissza, kapjon mar mindenki az agyahoz, inkabb olnem meg magam minthogy a tandijert adjam el a testemet. Gusztustalan es nekem is eloszor a nemi betegsegek jutottak eszembe h miket vihet haza egy titokban prosti pasi.. Fujjjjj. Sajnalom ha negativ voltam, imadom a sorozatot de ez nem hagyott nyugodni, nem akartam senkit megbantani.

  • Hasonló gondolatok kavarognak bennem is, de Andrisnak abban igaza volt, hogy Brodyról nem nagyon tudunk semmit. Utólag talán még ki lehet magyarázni azt, miért kellett idáig süllyednie (nagyon hirtelen kellett nagyon sok pénz?). De ennek ellenére sem nagyon tudom elfogadni azt, ha valaki prostinak áll. De ha már megtette, akkor ne panaszkodjon miatta állandóan. Legalábbis, szerintem.

  • Volt komoly kapcsolatom, de köszi a feltételezést. Sőt pont a komoly kapcsolatom miatt vagyok megértőbb Brodyval. Nem azt mondom, hogy helyes, amit tett, de valószínűleg megvolt rá az ok, hogy ide jutott. Andrisnak igaza van abban, hogy nem tudjuk miért jutott el addig, hogy prosti legyen, mert Rachel nem is adott lehetőséget neki, hogy megmagyarázza, csak támadott, meg játszotta a sértődöttet. Valószínűleg én azért sajnálom pont Brodyt, és azért érzem, hogy Rachel elvetette a sulykot ebben az esetben, mert én a saját kapcsolatomban azt tanultam, és így is gondolom, hogy mindig mindkét felet meg kell hallgatni, meg kell beszélni mindent, és minden okkal történik.
   Persze ez az én véleményem, ha valaki másként gondolja, az a szíve joga.

   • Még jó hogy sértődött és támad.. :) Nekem az volt a jelenettel a bajom, hogy Brody nem kapta meg igazán a amgáét, és még merészelt ő is támadni. :D Persze hogy mindent meg kell beszélni egy kapcsolatban, de ez nem az a helyzet, amit meg lehetne beszélni szépen és nyugodtan, mert mindennek meg van az oka.. Ugyan.. :D Ez abszúrd! Az emberek többsége egy sima “mezei” megcsalásból is óriási drámát csinálnak, akár volt ok, akár nem, legtöbb esetben azok is szakítással végződnek, nemhogy egy ilyen ügy. Az ég óvjon attól minket hogy ilyen előforduljon velünk, mint ami Rachel-el, mert ez undorító, gusztustalan, és elképesztő megalázó Rachel-re nézve. Erre nincs épeszű magyarázat, NINCS! Ha csak nem az élete forgott kockán, de kötve hiszem, azt azonnal modnta volna Brody. Lett volna alkalma megmagyarázni, de csak annyit tudott mondani hogy neki nem fizetik a lakbért a szülei. Ez az óriási ok. Te sem gondolod komolyan, hogy ezután te szépen nyugodtan meg akarnád hallgatni a barátodat hogy édesem, miért vagy prosti? Undorodnál ezekután hozzáérni is… Épp hogy nem ábrázolta a Glee ezt reálisan, mert Rachel nemhogy nem túlozta el, de full higgadtan kezelte a helyzetet, hiszem végülis meg is beszélték a dolgokat teljesen, senki nem fojtotta a másikba a szót.

    • Megértem és elfogadom, hogy miért ez a véleményed erről a helyzetről, kérlek te is próbáld meg elfogadni, hogy nekem mi a véleményem. Azért meg had ne érezzem magam rosszul, mert nem vagyok egy veszekedős/drámázós típus, és hiszek abban, hogy mindent meg lehet beszélni, még akkor is, ha a beszélgetés után szakításra kerül a sor.

     • Jolvan nyilvan enis tiszteletben tartom a velemenyedet! :) felesleges ezen vitaznunk tovabb.

 4. Van komoly kapcsolatom, köszi a feltételezést. Ennek ellenére nem értek egyet veled. Ez persze nem egyetértő vélemény Brody részéről sem, csak úgy éreztem, hogy a mérleg nincs egyensúlyban. Legalábbis én. Aztán, hogy más hogyan gondolja, az szíve jog mindenkinek.

  • Persze, nem is kell nyilvá egyetértenünk, mindenkinek lehet más véleménye. Én csak azt mondom, hogy ez a kedves elvállás egy ilyen kiderülte után mind nagyon idilli és szép ELMÉLETBEN, de azért gondoljunk egy percre bele hogy mi mit éreznénk élesben. Ha mondjuk kiderülne hogy a Te barátnőd ezzel keresi meg a számlára valót(nem személyeskedés, és nyilván nincs így). 100ból 99 ember nem viselkedne úriember/úrihölgy módjára, és nem foglalkozna a másik érzéseivel, azért mert szereti. Az a szerelem olyan gyorsan robbanna szét, hogy egyáltalán nem foglalkoznánk a másik lelki világával. A másik lehetőség ha olyan embert akarunk alapul venni mindenképpen, aki az átlagosabbnál is jobban kerüli a konfliktusokat, és elképesztő szent és jóságos módon kezeli ezt a helyzetet, aki az incidens kiderülte után kitörli magából Brody létezését is, és arra se méltatja hogy ránézzen a köv. 100 évben… De ezt sem azért tenné ez az ember hogy megkímélje a másik érzéseit.. Kit érdekel annak az embernek az érzései, aki hónapokig feküdt le kitudja mennyi emberrel PÉNZÉRT? Hagyjuk már.. És a pasik fordított esetben sokkal kegyetlenebbek lennének… Reálisan én így látom. Egy ilyen ügyet nem leheet szépen lerendezni, legalábbis a való életben. Nem ismerjük Brody igazi okait nyilván, kitudja, talán tartozott egy maffiózónak, aki megfenyegette hogy lemészárolja a családját ha nem áll prostinak. Na de erre nem sok esély van….

 5. Jó régen írtam véleményt a Glee legújabb részeihez mert őszintén szólva egyre kevésbé látom a sorozatban azt amiért megszerettem. :(
  De ez a rész…vagyis inkább Blaine dala…fel nem tudom fogni hogy 1 ilyen típusú dalt ilyen mondani valóval NEM KURTNEK ÉNEKELI!!! Mert ez a Sam-hez fűzödő érzelmeihez abszolute nem passzol.Valami bugyuta dal inkább mint ez. Amúgy sem értem ezt a Sambe való szerelembe esést hogy lehet még téma hisz Willék majdnem lagziján Kurtnek esett neki és vele bazsalyogtak egész rész alatt. Már-már úgy tűnt újra fogják kezdeni..erre ebben a részben meg énekel 1 ilyen dalt Samnek.. WTF?????
  Tény, nagyon gyönyörű dal és csodálatos ahogy elénekelte belesajdul a szívem mert már megszámolni nem tudom milyen sokszor meghallgattam már akkor rongyosra hallgattam mielőtt lement volna ez a rész..egész addig megesküdtem volna hogy Kurtnek szól a dal v. Kurtről amíg nem olvastam Tibi epizód kritikáját. Nem kicsit döbbentem meg azon amit olvastam.És csak most tudtam rávenni magam hogy megnézzem ezt a részt mert eléggé illúzió romboló látni kinek is szól. :(((((
  Az meg hogy Brody pénzért fekszik le nőkkel pff undorító!!!
  Én Rachel helyébe nem lettem volna ilyen finom és nőies…Egyetértek azokkal a hozzászólokkal akik azt írták nem Brodyt kell sajnálni ebben a dologban mert tényleg nem. 100 más dologgal is megkereshette volna a tandíjra valót meg a lakbérre meg a kajára.
  Remélem Rachelnek lesz annyi esze hogy soha a büdös életbe nem kezdi újra vele.
  Jó tény korábban még drukkoltam nekik mert elsőre úgy tűnt olyan pasit kapott Rachel aki támogatja,hisz benne és akire felnézhet. Hát ez nem sokáig tartott. Kár érte…na de azt is remélem hogy most ezek után nem szalad sírva vissza Finnhez!!Ugye nem?!
  Maradjon már egyedül 1 darabig..

  • Teljesen egyet értek, azzal, amit írtál. Ami pedig Rachelt illeti, tényleg megnézném már őt egy olyan szinglinek, aki nem szaladgál egy pasi után sem. Kíváncsi vagyok, hogy az mit hozna ki belőle.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here