Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Pretty Little Liars – A harmadik évados fináléról

Pretty Little Liars – A harmadik évados fináléról

36
Oszd meg!

Most mit mondjak. Azt se tudom, hogy kezdjem el ezt a kritikát, mert szívem szerint meg se írnám, de ha már megígértem… Nem csak azért nem akaródzik írni az évadzáróról, mert hatalmas csalódás volt, hanem azért sem, mert egyszerűen nem történt benne semmi (de semmi!) olyan, ami említést érdemelne. Röhejesen gáz volt ez az évadzáró, a Pretty Little Liars korábbi színvonalához képest abszolút méltatlan. Hogy a csudába volt képük egy ilyen valamit az orrom alá tolni? Most le írom, hogy spoileresen folytatom tovább, de … most komolyan, semmi olyan nem történt az évadzáróban, amit ne tudtunk volna előre.

JANEL PARRISH

Az motoszkál a fejemben, hogy elfáradtak a Pretty Little Liars alkotói. Gondolom őket is meglepetésként érte ez a nagy siker, vagy nem is tudom hirtelen miért, de egyre inkább önmaga paródiája lesz a sorozat, ez pedig soha nem tud jól elsülni. Ezt az egész “A”, “A-Team” és “Red-Hode” dolgot annyira túldimenzionálják, hogy az valami hihetetlen. Egyszerűen már elvesztette a korábbi súlyát a történet főmozgatórugója, csak ezt nem veszik észre a kreátorok. Kicsit olyannak érzem a szituációt, mint amikor valaki mond egy jó poént, élvezi, hogy röhögünk rajta, aztán meg lehúzza a nadrágját, fingik a kezével hangokat ad ki a száján és azt hiszi majd azzal is vicces lesz, pedig ettől csak szánalmassá válik. Na, valami ilyesmi volt a Pretty Little Liars évadzárója.

JANEL PARRISH, KEEGAN ALLEN

Leírom, hogy mi volt az, amit én vártam. Szerettem volna válaszokat, méghozzá értelmeseket. Nem csak a Vörös kabátos lány személyét illetően akartam konkrétumot, hanem erről az egész “A” ügyről. Mert ez már tényleg alapos túlzásokba esett, hiszen a sztori elején még csak 15 évesek voltak a hősnőink, és nem hiszem, hogy akkora vétségeket követtek volna el, ami miatt megérdemelnék ezt az éveken át tartó szívatást. Egyszerűen látni akartam a visszaemlékezős jelenetekben azt, hogy mi a csudával húzták ki ennyire a gyufát. Persze, néha szórják a morzsákat, Monának nem esett jól, amikor a templomban Spencer nem köszönt neki hanem Alival röhögcsélt, de könyörgöm, milyen beteg dolog már éveken át ezen lovagolni, meg “A”-sdit játszani? Válaszokat akartam már végre kapni, de ezek ehelyett csak újabb kérdéseket vetettek fel, amivel kábé a Lost-szindrómát idézték elő, amitől rosszabb óment el sem tudnék képzelni a sorozatra vonatkozóan.

JANEL PARRISH, TROIAN BELLISARIO, KEEGAN ALLEN

De mi is történt a fináléban? Kiderült, hogy Toby nem halt meg – hű, micsoda meglepetés, – és visszatért, így gyorsan le is fektette Spencert, miután bociszemekkel bevallotta, csak őt akarta védelmezni, ezért lépett be az A-Teambe. Persze, azt sürgősen felejtsük el, hogy milyen gonoszsággal meg idióta vigyorokkal élvezkedett a sunyiságai után, ugye? Spencer is A-Team tag lett, de gyorsan le is leplezte magát a csajok előtt, akik aztán ismét egy hű de nagy tervvel álltak elő, amibe majd’ bele nem haltak. Akkor megjelent a Vörös kabátos csaj, aki tutira Ali, vagy annak az ikertestvére, mint a könyvekben. Na ez is nagy meglepetés. Volt még szarkavarás Jennával aki visszajött, meg valami néger csajjal, asszem Shana vagy Shauna? A franc tudja. Ó, tényleg, valaki mondja már meg. Ki a franc az a Shana? Nem emlékszem rá, és nem tudom hová tenni.

Pretty Little Liars Ezra

A részben próbálkoztak még azzal, hogy rámennek a párkapcsolati elemekre, de hát, ez se működött. Aria és Ezra már nagyon unalmasak, önismétlő, ahogy Ezra a “katedrán” állva üzenget Ariának a hülye idézetekkel, láttuk már ezt párszor, uncsi. Más nem is nagyon volt amúgy ebben a részben, max WTF faktorként az, hogy Mona se tudta, ki a főnöke. Most mondhatnám, hogy kíváncsi vagyok a negyedik évad első részére, de akkor hazudnék. Szívem szerint kaszálnám a sorozatot. De úgyse fogom.

A finálé értékelése: 2/10
Kettő pont? Erre? Nahát, de jószívű lettem hirtelen. Mert körülbelül ennyit sem ért ez a rész. Hatalmas csalódás, remélem a negyedik évad már jobb lesz… Ó, amúgy miért fulladnak ki napjaink kult-tini-sorozatai a harmadik évad végén-negyedik évad elején? TVD, Glee és most a PLL. Mi ez, valami járvány? Ha igen, akkor nem új keletű, mert a 90210 és a Gossip Girl is a negyedik évad indulásánál vált unalmassá.

36 Hozzászólások

 1. no, én azért nem lettem volna ennyire szigorú, de lényegében egyet kell értsek. nekem mondjuk tetszett a rész felvezetése, tisztára azt hittem, hogy valami nagyon nagy dolgot kapunk, erre tessék. csalódott vagyok én is amiatt, h nem kaptam válaszokat, csak még több kérdést. már igazán adhatnának is vmi kézzelfoghatót, amit két rész múlva nem cáfolnak meg.

 2. Akinek van esetleg kedve hozzá légyszi írja le nekem hogy ki kivel miért :) Én esküszöm néztem minden részt, de elvesztettem már a fonalat….

  Az elején hogy volt, csak Mona volt A? vagy már Toby is volt az első évadban? Vagy már akkor is volt Team? A vörös kabis csaj akkor Radley után lett? Meg ugye vannak az “idősebbek is” mint Jason, Melissa stb akikről a videok is voltak (tényleg azokkal mi van?). ők anno már hogy kerültek az egészbe? Meg miért? Vagy ezekre igazából nem is tudjuk a választ? Komolyan, én mindent elfelejtettem így út közben már….

  • Én is elvesztettem a fonalat, de azért megpróbálom :)

   Elvileg az első “A” az Mona volt, mert nagyon dühös volt a lányokra a múlt miatt. Mona használta fel többek között Lucast is, mint külső segítséget. Aztán amikor a lányok lebuktatták a második évad végén, és a diliházba került, akkor jelent meg ez a vörös kabátos csaj, aki segített neki kijutni a diliházból, aztán szép lassan átvette felette az irányítást, tehát most már elvileg a Vörös csaj a góré. Toby pedig gondolom a diliház után csatlakozott a csapathoz, akkor, amikor már képben volt a Vörös csaj, tippre azon az estén amikor kiásták Ali sírját.

 3. Shana vagy Shauna, az a jelmezboltban dolgozik, tőle akarták megtudni h ki vett meg haloweenkor egy jelmezt (amikor Ariat beszartak a halott zsaru melle )

 4. Akkor hypot csaptak ennek az évadzárónak facebookon, hogy szinte borítékolható volt, hogy nem kapunk semmire választ. Viszont előzetesen megígérték, hogy megtudjuk ki is a piros kabátos, úgyhogy eléggé cserben hagyták a rajongókat.
  Ezria szerintem is unalmas már, a következő évadban majd úgy is összejönnek újra. Azt mondjuk furcsálltam, hogy senki nem akadt fen azon, hogy Spencer rabolta el Ezra fiát.
  Shana nem az a lány, aki a jelmezkölcsönzőben dolgozik?

 5. Kb. egyet kell értenem a kritikával és igazából rosszul esik, hogy ilyen nagy határ sz*r finálét hoztak össze a készítők. Pedig ígérgettek fűt fát, kapunk egy csomó választ egy csomó kérdésre, kiderül miért lett A. csapat.
  Francokat kaptunk itt választ!!!!!
  Egyedül az tetszett, h. Hanna beöltözött “Piros Kabát”-nak. Meg Aria egysorosai.
  És felmerült bennem egy kérdés. Most Jenna meleg, vagy mi???

  • Na ez bennem is felmerült, hogy most Jenna is meleg? Lassan több lesz a Pretty Little Liars-ben a leszbikus karakter, mint Glee-ben az összes leszbikus és meleg szereplő együtt :)

   • Arra már voltak jelek, hogy Jenna esetleg bi, emlékszem az első Halloween-i epizódban Emily-vel szemeztek nagyon intenzíven, a következőben meg Paiget nézte ki magának.

 6. Tyűűű, mit it szóljak ehhez hozzá? Mondjuk azt, hogy eléggé lehúztad, ez azért már túlzás.De van is benne valami. Nem volt az olyan, rossz ahogy te beállítottad.Igen volt benne, pár rész ami sejthető volt, de számomra több kérdés is tisztázódott. Alison él, és szerintem segíteni akarta a lányokat, vagy azt akarta, hogy még tovább szenvedjenek, Melissa felgyújtotta a házat amiben a lányok, voltak ez azt jelenti, hogy nem az -A team csapatban, áll szerintem egyértelmű. hogy ő volt.Aztán ott van nekünk Toby, akiről kiderült, hogy nem ellenük hanem velük van, ez az amit megakartam tudni! Aztán, Aria és Ezra, végre szerintem (remélem), hogy már véglegesen vége van ennek a valaminek. Mindenesetre ez a kérdés lézeng bennem, mi van ha mindkét iker él? És, hogy kié volt a holttest?

  • Hát lehúztam, mert nem tetszett az, amit láttam. Korábban sokat dícsértem, mert volt is miért, de ha úgy érzem, hogy nincs rá okom, akkor nem fogom magasztalni azt, ami szerintem nem érdemli meg. Én legalábbis így látom :)

   Az amúgy nem biztos, hogy Ali, sokkal gyanúsabb, hogy az ikertesója. Ali csontjain mindenféle vizsgálatokat csináltak, DNS és társai, azért a rendőrség se lehet ennyire balga – bár, Wilden és korábban egy másik zsarunak is volt vaj a füle mögött. (Elfelejtettem a nevét … a srác aki kavart Jennával)

 7. Nekem nagyon tetszett, izgalamas volt DE! Ami nekem se tetszett, hogy nem kaptunk egyáltalán választ arra, hogy ki is a fő A, plusz miért kezdődött el az egész, a lányokat miért bántják – főleg ha tényleg Ali az. Most akkor ő él, vagy mi van?

  Végig izgultam a részt, hátha kiderül de sehol semmi.. plusz ami a végén volt, most min fognak ennyire meglepődni?

  Azért én már várom, de nehéz lesz kívárni!

  Shana a jelmezkölcsönzőben dolgozik igen, a webepizódban volt szereplő.

 8. Shana-t a jelmezkölcsönzőben ismerték meg a lányok, legalábbis én úgy emlékszem.. mikor a vonatos rész után Paige elkezdett nyomozni. aztán bemutatta Emily-nek azt az úszó csajt, és azóta néha felbukkan.

  én is azt hittem, válaszok lesznek a részben, ehhez képest végignéztem, és csak még több kérdésem lett, mert most mi van Jennával meg ezzel a Shana-val, na és Melissa..
  azt sem értem, miért ütötték le Toby-t, vagyis mikor odadobták mellé az öngyújtót, gondoltam úgy akarják beállítani, mintha ő gyújtotta volna fel a házat, de aztán nem történt semmi.. és fura volt, hogy a lányok, főleg Spencer, csak úgy otthagyták, hazamentek nélküle?
  ez a Wildenes szál is csak homály.. mi volt a csomagtartóban?
  de főleg azt szeretném már tudni, hogy most Ali meghalt vagy sem?
  igazából már nem azért nézem a sorozatot, mert olyan izgalmas, hanem mert minden héten remélem, kiderül végre valami.. :/

  • Igen, ennyi rémlik róla nekem is, hogy a jelmezes csaj, meg az utóbbi részekben mintha feltűnt volna de annyira érdektelen volt az egész számomra.

   A Wildenes szálat azt hittem már lezárták, azt meg lefogadom, hogy a csomagtartó is csak egy hülye félrevezetés.

   A regényben Ali halott, de az ikertestvére kavarja a kaksit. Gondolom itt is ez lesz, mert Monát is átvették a regényből, Toby viszont saját agyszülemény volt (a regényben drogos a srác és meghal).

 9. Nekem is elég nagy csalódás volt ez a rész. Sokkal többet vártam. Amúgy nekem sem rémlik ez a Shana… Én azt nem értem, hogy Mona hogy hogy nem tudta ki A? Hiszen a “vörös kabátos csaj” elment már egyszer Monához a Redlybe és még mondta is neki Mona hogy mindent megtett amit kért. Akkor ez most hogy van? Mona hazudott? Vagy két “vörös kabátos” van? Tényleg, Toby akkor most mióta is van benne az “A” teamben pontosan?
  “Persze, azt sürgősen felejtsük el, hogy milyen gonoszsággal meg idióta vigyorokkal élvezkedett a sunyiságai után, ugye?” Én már ezt el is felejtettem, ez is milyen hülyeség volt.. csak arra volt jó hogy ne tudjuk eldönteni akkor, hogy Toby most kinek az oldalán áll..

 10. “Persze, azt sürgősen felejtsük el, hogy milyen gonoszsággal meg idióta vigyorokkal élvezkedett a sunyiságai után, ugye?”

  Szerintem ezt azért kellett, mert maguk a színészek sem tudják a legtöbb esetben, hogy mi fog történni. Marlene annyira úgymond szigorúan veszi a dolgokat, hogy legtöbbször a színészeknek sem mondja meg kerek-perec, hogy mi lesz a végkifejlet. Emlékszem, a 3. évados félévadzárónál volt az, hogy 3 fajta befejezést is felvettek. Az egyikben Toby volt a kapucnis alak, a másodikban Paige a harmadikban pedig Caleb, szóval a színészek a premierig nem is tudták, hogy melyiket használták végül fel. Janel (Mona) először a 2×14 forgatásán húzott fel fekete pulcsit, és mondta, hogy rá is szóltak, mert túl lányosan futott, és nem akarják, hogy az ilyenek feltűnjenek. Gondolom Keegan sem tudta pontosan a 3×12 és a 3×16 között, hogy most végül is milyen célok vezérelik Toby-t, szóval úgy döntött, hogy ő így fogja eljátszani (egyébként mindegyik színésznek megtanították ezt a ‘death stare”-t. több kevesebb sikerrel…) De ezek után is hogy hülyített minket, a RIP Toby, meg a “sírok-mert-nem-leszek-benne-az-évadzáróban” videójával.

  Na de a lényeg :D Nagyon csalódott vagyok, pocsék rész volt, pedig mennyire jó volt ez a félévad, tök jó epizódokat szállítottak, erre most kiszúrják a szemünket egy ilyen megrágott valamivel. Már nem is értem, miért hiszek Marlene Kingnek, amikor azt mondja, “sokkoló leleplezések lesznek”, amikor vagy nem lesz semmilyen sokkoló leleplezés, vagy valami olyan leleplezés lesz, ami már amúgy is tök egyértelmű volt. Ugh. Csak felhúzom magam rajta.

 11. Akkor most jöjjön az én gondolatmenetem.
  Shana egy semmilyen felvezetéssel került bele a képbe. Oké, hogy voltak a webepizódok, meg a Paige féle nyomozás során is előkerült, aztán a következő pillanatban már üzenget Emilynek, és bemutatja egy híres úszónak, mintha nagy barátnők lennének. Tehát gyorsan be akarták hozni a képbe, aztán semmi sem lett belőle. De biztos vagyok benne, hogy még lesz valami jelentősége, hogy kb, mindenkire rámozdult, csak Hannahra nem. :P

  Aztán akkor a két csapat. Az számomra biztos, hogy már két csapat van. Az ‘A’-Team avagy Red-Coat team :P Micsoda nevek… és az eggyel idősebb korosztály. Melissa, Jenna, Shanna… Nos az én véleményem, hogy az utóbbi ölte meg Alissont. Az előbbi, pedig segíteni akar a lányoknak. Sokszor, bár kegyetlen módon is, de segít nekik, persze van egy kis kínzás, de talán jöt akar nekik. Nem nagyon emlékszem minden egyes elemre, de most kb ez jött le belőle a legvégén. Persze tévedhetek. A másik oldal Melissáék pedig a totális kínzás része, és szerintem nem egyszer ők is írtak A nevében. Például, amikor Spenser be lett zárva a gőzkabinban. Szerintem az melissa műve volt. Nem Tobyé. Bár sosem lehet tudni. Ezek a jelenlegi gondolataim. A lezárás röhejes volt. Komolyan a sok Alissonos hallucinálás miatt, szinte már nem lehet benne biztos az ember, hogy most tényleg Őt látták, odaképzelték, vagy mi van. A párakapcsolatok, mindegyik olyan szinten unalmas és ismétlődő és áááááááá nem is mondok inkább semmit… szóval értitek. :P

  Mi maradt ki. Hm… a két csapatos elméletemet talán még alátámaszthatja az is, amit Wilden kocsijával történt. Talán azért tűnt fel Hannák garázsában, mert fontos volt, hogy Wilden ne találhassa meg. Utána most újra előkerült, hogy láthassák a videót, mint bizonyíték, csak nem értem, először Hannah miért nem látta a teljes videót. Újabb hülyeség. Meg ááááá…. ennyi elég volt.

  Volt egy két jó pillanata a résznek, de tényleg csak pillanatok. Az egyetlen dolog ami tetszett, az a Mona féle fordulat. És kb. ennyi.

 12. Nem tudom mit vagytok úgy oda.. Ha nem húznák az időt, úgy,hogy nem adnak konkrét válaszokat 1. hamar vége lenne a sorozatnak, aztán azért sírna mindenki 2. nem várnád a 4. évadot,mert nem érdekelne semmi. ! Nézd úgy a részt, hogy élvezd, és ne a kritikát keresd benne, hidd el élvezhető!

 13. Nem értek veled egyet, ugyanis a PLL minden egyes évadzárója ilyen volt, mint a 3×24-es. Szeretnélek felvilágosítani, hogy lesz 4. évad. Amiben minden kérdésedre választ fogsz kapni. Az évadzáró azért évadzáró, hogy ne abban lőjék le azt a bizonyos poént. És ha kérhetnélek, ne undorító hasonlatokkal illesd milliók kedvenc sorozatát. Valószínűleg te nem olvastad a könyvet, különböző oldalakat ahol leírják a sorozat lényegét. Mert ugye vannak ilyenek is… Többet vártál? Lehet. De ez a sorozatok lényege, nem fognak mindenre azonnal választ adni. Akkor mi értelme lenne, mondjad már el kérlek? Semmi! Toby… Tudjuk egyáltalán, hogy zsarolták-e vagy nem? Tudjuk, hogy ő mit érzett? Nem. Az emberek képesek ilyenekbe belemenni. Shana is szereplő. Paige barátja. (Ezeknek utána nézhetnél ha már egyszer kritikát írsz + neveket is tudni kéne) Oh, és RED COAT! Nem…Hode vagy mit írtál. Bocs, ha nem voltam túl kedves de ez van. Nem értettem egyet…szinte semmiben.

  • nos igazad van,eléggé alpári stílusban írtad le a véleményedet. és a te hozzáállásod szerint nem írhatsz ilyen hangnemben kommentet,mert Tibit meg több százan olvassák,szóval tyűűűha:D ne haragudj,de ezen a levélen csak röhögni tudok,és kb mindenbe belekötni. istenem,azért mert olvastad a könyveket,nem kell minden részhez dicshimnuszt zengeni,csakmert rajtavan a cimke,hogy PLL.. egy sorozatot nem azért néz az ember,hogy elolvassa aztán mi is volt az értelme.. a sorozatnak át kéne adnia azt,hogy tudjuk mi is történik.. azért nem olvasod,hanem nézed! aztán, mi értelme lenne annak ha tényleg mindenhol csak kérdések merülnének fel,és semmire nem kapnánk választ? *te igen,mert ugye olvasod a bizonyos siteokat meg könyveket* az,hogy szépen abbahagynák a sorozatot,mert senkit nem érdekelne,mert a könyvekből megtudja, meg a sorozat maga unalmas lenne. és tudom,hogy te bizonyára nagyon okos vagy,hogy mindenkire és mindenre emlékszel,de sajnos nem lehet mindenki olyan okos és ügyes mint te:) üdvözletemet küldöm,bearanyoztad a napomat:*

 14. Hát figyelj Tibi. Én nem értek veled egyet viszont abban igen hogy a 3.évad végére minden sorozat unalmasabbá válik. Én a PLLnél ezt nem éreztem, de a Gleenél annál inkább. Mindneki jól tudja mindennek az első évadja a legjobb. Mert utána csak folytatják és nem tudnak már mit kitalálni. A lényeg hogy én szeretem a PLLlt. :)

 15. Annyira magától értetődő volt minden ‘hatalmas durranás’, hogy az nem igaz. Mindent sejtettem, amit lelepleztek. Az viszont kíváncsivá tett, hogy mi lehet a csomagtartóban. Bár van egy sanda gyanúm, hogy nem akkora jelentőségű…Csalódtam picit, de azért várom is a 4. évadot, vannak még itt kiaknázatlan lehetőségek :)

 16. Komolyan 2 pont? Megnézném azt a sorozatot, amire 10 pontot adsz.:)
  Oké, ha most megkaptad volna a válaszaidat, nem lenne 4. évad.
  Ha meg nem tudod ki az a Shana, akkor meg gondolom mennyire nézhetted. Ha te jobb részeket rendeznél, menj rendezőnek, ne ilyen béna “kritikákat” írj.;)

 17. Kissé túlzásba viszed a rész kritizálását. igaz , hogy nem sok választ kaptunk de pont azért mert nem derültek ki a dolgok vált még érdekesebbé a sorozat. (legalábbis számomra) Toby esetében én sem látom jogosnak hogy egyből mindenki milyen jófejnek tartja mert végig mellettük állt de ha valakit szeretsz megbocsátasz neki. Ari és Ezra viszonya már számomra is kissé túlzás. A régi “iskolába dolgozok, titkolnunk kell” részek jobban tetszettek. izgalmasabb volt. igaz hogy mindenki arra várt végre felvállalják egymást, mégis utána kicsit lapos lett a kapcsolat.
  Az meg, hogy kihall a tini-sorozatok nem értek egyet. Attól hogy egy sorozat 3-4 évadból áll és normális befejezése van még lehet értelmes és nézhető. Még sem lehet a 10-20-30 évig húzni egy sorozatot. Unalmas lenne és a végén már mindenkinek lenne zabigyereke, ikertestvére és sorolhatnám (pl: barátokközt)
  Még valamit! A GG az egyik örök kedvencem marad! Bár, nekem mondjuk a gimis/ főiskolai részek jobban tetszettek (gondolom azért mert az áll hozzám közelebb) de attól eltekintve egy részt sem bírtam kihagyni és izgulás nélkül végig nézni.
  Mindenkinek meg van a saját véleménye csak nem kell ilyen nyersen és alpári hangnemben fogalmazni!

 18. Szerintem ez a kritika elmehet a fenébe. A rész nagyon is jó volt.. Igaz nem derül benne ki, hogy ki A , de én örültem , hogy Toby visszatért és ,hogy Spencert végre megint mosolyogni láttam. Aria és Ezra története sem unalmas, főleg nem ha megpróbálná a kritika írója egy kicsit a helyükbe képzelni magát. Na mindegy, nem is szaporítom a szót ! A lényeg h én 8/10 et adnék az évadzáró résznek. (:

 19. Sziasztok! Belőlem elég vegyes érzelmeket váltott ki ez a rész, én imádom ha bonyolódnak a szálak és mégtöbb a kérdés, de azért tényleg megmutathatták volna ki van a csomagtartóban és hogy tényleg Ali-e a piros kabátos… Am Shana úgy jön a képbe, hogy nem tudom láttátok-e a pretty dirty secrets-es spin off szerűságet asszem 7 vagy 8 részea, és végig Shanaról szól, és hogy ő hogy kerül a képbe! Szóval HA VALAKI KÍVÁNCSI HOGY SHANA KICSODA nézzétek meg az 1-1 perces részeket:) http://nezzsorozatokat.info/?s=882/ Remélem segítettem :D

 20. Nekem inkább az volt a bajom vele, hogy teljesen biztos voltam benne, hogy Toby él, valamint én 99%-ig TUDTAM, hogy Ali Red Coat, ezáltal nem okozott nagy meglepetést nekem.
  Egyébként meg, szerintem Red Coat inkább Ali, nem az ikertesója, ha van persze… Azért ha azt nézzük, az a lány milyen manipulatív, ráadásul még pénze is volt, elég könnyen rávehetett bárkit, hogy azt mondják, halott – mert az emberek képesek eladni a lelküket, tehát…
  Ezriával az a baj, hogy nagyon lapos. Az a gyerek se tudta feldobni az egészet, és ideje lenne kitalálni valamit. Hiába “szakítottak”, mindenki tudja, még mindig szeretik egymást stb.
  A tűzgyújtós emberre van egy tippem, az pedig Wren. Marlene állítólag egyszer azt mondta, Wren csinálni fog valamit a tűzzel (olvastam, nem vagyok benne teljesen biztos). Ráadásul, lehet, én látom rosszul, de Wren nem Toby legnagyobb haverja…
  A végén az, amit a csomagtartóban láttak… Szerintem ez az a test, akit az erdőben találtak Toby helyett, és véleményem szerint az Jasoné. Bár ne lenne, nagyon reménykedek benne.
  Azért nem volt ez olyan rossz rész.

 21. Először is, köszönöm a sok kommentet, jólesett most mindet elolvasni egyben, még akkor is, ha sokan nem értettetek velem egyet. Inkább nem reagálok egyenként mindegyikre, nem szeretnék kirobbantani némi “háború”-féleséget, szóval tiszteletben tartva mindenkinek a véleményét köszönöm, hogy leírtátok a véleményeteket :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here