Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Pretty Little Liars – A harmadik évados finálé előtt

Pretty Little Liars – A harmadik évados finálé előtt

6
Oszd meg!

Holnap véget ér a Pretty Little Liars harmadik évada, így gondoltam érdemes egy gyors kritika arról, hogy mi is történt a legutóbbi, januári elemzésem óta. Akkoriban elég negatív voltam a sorozattal kapcsolatosan, de meg is volt rá az okom, a januári részek nem voltak méltóak a Pretty Little Liars színvonalához. Szerencsére a 3×16 után kőkeményen beindult a buli, és egyre jobb epizódokkal örvendeztettek meg az alkotók. Végre, a sorozat ismét ugyanolyan jó, mint a harmadik évad első felében, mondom ezt úgy, hogy engem már tényleg nem nagyon érdekel, ki és miért ölte meg Alit. Spoileresen folytatom tovább, vagyis, annak spoileres, aki nem naprakész a részeket illetően.

Pretty Little Liars Spencer

Kétségkívül Spencer vitte nálam a prímet a legutóbbi részek folyamán, különösen ezzel a megőrülős szakasszal. Nagyon érdekessé tették a karaktert, és kíváncsi vagyok arra is, hogy vajon Toby tényleg meghalt, vagy sem. Remélem még él, mert most lett a legérdekesebb a szerepe, kár lenne ezen a ponton eltávolítani a srácot a történetből. Mindenesetre Spencer átment crazy üzemmódba, és ez nagyon is tetszik, passzol is a színésznőhöz ez a fajta szerepkör. Elvileg most Mona felkínálta számára az A-Team csapatába egy helyet, amit a promók alapján el is fog fogadni, gondolom azért, hogy kiderítse, kit rejt a piros kabát. A szőke haj meg a fizimiska alapján vélhetően Ali ikertestvére lesz az, aki a regényekben is “A” személyében tündököl, – akárcsak Mona, – így vélhetően itt is ezt a megoldást lépik meg.

Pretty Little Liars Hannah

Ami a többi karaktert illeti, úgy érzem kicsit elsikkadt a szerepük. Hannah és Caleb aranyosak, de … nem volt túl érdekes ez a “jajj, Caleb apja talán egy tolvaj” dolog, viszont tetszett az anyjával kapcsolatos mizéria, meg a rendőrfőnök szerepe is érdekes lehet Ali halálának a szempontjából. Aria és Ezra nem érdekel túlzottan, az “ismét titkolni kell a kapcsolatunk” húzásért jár az egyes a kreátoroknak, viszont ahogy A elrabolta Ezra kisfiát, az nagyon izgi jelenetsorokat eredményezett.

JANEL PARRISH

Összességében elmondhatom azt, hogy a négy hazudozó egyéni történései nem feltétlenül voltak végig érdekesek és izgalmasak, de alapvetően megvolt a feeling a mostani részekben, ami természetesen még jobbá és érdekesebbé tette a sorozatot. Most már kíváncsi vagyok arra, kit rejt a vörös kabát, és szeretnék minél többet megtudni az A-csapatról. Érdekelnek az indítékaik, az, hogy Spencernek mi oka lehet csatlakozni, és egyáltalán mit tett az a négy lány, ami miatt ekkora büntetést és bosszúhadjáratot érdemelnek. Mert erre eddig nem igazán kaptuk meg a választ. Mert az oké, hogy Alison folyamatosan szekálta Monát, de a négy lány nem nagyon tett semmit, max csendben ült de nem segített Monának – ezért már jár a vendetta? Toby esetében kicsit árnyaltabb a kép, de igazából itt is várom a visszaemlékezéseket, hogy az ok-okozati összefüggések végre a helyükre kerüljenek. Egy szó, mint száz, alig várom az évadzárót, ami után lesz majd még egy kritika, legyetek résen :)

6 Hozzászólások

 1. Emilyről egy szót sem írtál, pedig szerintem az ő karaktere változott ebben az évadban a legtöbbet, és a legjobb irányban.. engem Spencre őrültségei nem nagyon érdekelnek, rossz így látnom a kedvenc szereplőmet… remélem az utolsó részben végre összeszedi magát, mert akkor nálam Emily átveszi a helyét.

  én úgy gondolom, hogy igazából a 4 lány csak bábú egy nagy sakktáblán, amelyet náluk jóval nagyobb ‘játékosok’ játszanak. de majd minden kiderül idővel úgyis :)

  • Emily nekem olyan semmilyen lett, ezért is nem ejtettem róla szót. Próbálják őt beállítani erős karakternek, de nem igazán látom ennek nyomát, és a Tobys nyomozása, meg az “ó, én ezt nem hiszem el, Toby nem lehet A” dolgai elég hülyén jöttek le nálam. Szóval, Emily nekem semmilyen, ezért nem is írtam róla.

   Elképzelhető, hogy a 4 lány csak egy bábú, de akkor miért őket cseszegetik? :D

   • Szerintem érthető, hogy Emily ennyire ragaszkodik Toby-hoz, vagyis ahhoz, hogy a fiú jó, tekintve, hogy a lányok közül legelőször ő alakított ki vele valamilyen kapcsolatot. Ő volt az egyetlen, aki megvédte Toby-t, amikor a többi lány azt szajkózta, hogy ő ölte meg Alisont, meg ugye ahogy Em is mondta az egyik részben, Toby bátorítására vallotta be, hogy meleg, szóval nyilván különleges kapcsolat van köztük. Érhető, hogy nem akarja elhinni, hogy végig, vagy legalábbis egy ideje az ellenségnek dolgozik Toby, mikor ennyire megbízott benne. Legalábbis szerintem :)

 2. Remélem ezzel az évadzáróval, most már tényleg igazi válaszokat fogunk kapni és nem megint egy újabb titkot. Mert már nagyon érdekel engem is ,hogy ki a piros kabátos, plusz ki A. Szerintem am Spencer volt A helyébe, ő rabolta el Ezra fiát nem?
  Nekem valahogy nem jön be Spencer sötét része.

 3. uhh, ez az új rész nagy csalódás volt :S sztem te se leszel vele elégedett, hiába indult olyan izgalmasan. várom a kritikád :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here