Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Összekapták magukat a Once Upon a Time írói

Összekapták magukat a Once Upon a Time írói

11
Oszd meg!

Legutóbb januárban írtam a sorozatról, méghozzá egy igen negatív felhangú kritikát. Utólag visszatekintve ma is ugyanígy érzek az évad első felével, mint ahogy hónapokkal ezelőtt, annak a kilenc résznek tulajdonképpen semmi értelme nem volt. Ellenben az idén leadott részek már jóval pozitívabbak voltak, még akkor is, ha az első évados színvonal egyelőre csak egy távoli álomkép.

Rose McGowan once upon a time

A 2×16 nagyon izgalmas epizód volt, tulajdonképpen a második évados részek közül magasan ez volt a legjobb, és nem csak Rose McGowan miatt, bár, mit ne mondjak, hiányoltam már a nőt a képernyőről. Végre, érdekes volt a flashback-szféra, és úgy használták, ahogy az a nagykönyvben meg van írva: a jelen eseményeivel totális összhangban, új megvilágításba helyezvén ezáltal az érintett szereplőket. Kérem szépen, így kell ezt csinálni. Az ezt megelőző részek bár jók voltak és izgalmasak, de azért pár történetszállal még mindig nem vagyok kibékülve. Hooktól például egyenesen ki ver a frász, úgy megutáltam a fazont. Úgy érzem azzal, hogy Belle-t átlökte a városhatáron már teljesítette a bosszúját, minden más amit tesz, csak puszta időfecsérlés és idiotizmus, és nekem, mint nézőnek ez roppant módon irritáló. Nem azért, mert ne érteném meg Hook cselekedeteinek ok-okozati összefüggéseit, csak egyszerűen már herótom van a tőle, a viselkedésétől, a beszédétől, és minden mástól, ami miatt közönségkedvenc lett a csóka, és az életben nem szabadulok meg tőle. Jéééj. :/

once upon a time hook

Ami még érzékenyen érintett, az Henry származásának a kiderülése. Elég olcsó húzás volt megtenni Rumple unokájának, olyan szappanos volt ez a felhang, amit nem bírtam ki röhögés nélkül. Persze, valahol érdekes és talán váratlan volt maga a fordulat, de könyörgöm, nem kellene túlesni a határokon. Persze, innentől még érdekesebb lesz majd Henry helyzete, gondolok itt elsősorban a jóslatra, miszerint ő lesz majd Rumple veszte. Kíváncsi vagyok, hogy oldják majd meg ezt a dolgot. Ó, és mielőtt elfelejtem: Rumple és Belle telefonos beszélgetése annyira megható és romantikus volt, nekem nagyon tetszett.

Once upon a time evil queen

Persze a negatív dolgok mellett több jó hozadéka is volt az idei részeknek, például nagyon tetszik Hófehérke pálfordulása. Engem nem zavar, hogy megölte Corát, sőt, teljesen jogosnak tartottam, és igazából titkon drukkoltam is, hogy megtegye. Tudom, ez a “szemet szemért, fogat fogért” megoldás elég nagy botorság, de igazából nem ezért akartam, hanem mert ez egyszerűen kellett ahhoz, hogy ismét felrázzák Reginát. Kíváncsi leszek, hogy a Gonosz Királynő mihez kezd majd ezután, mert hogy el fog szabadulni a földi pokol, abban biztos vagyok. Na jó, csak reménykedem benne, mert spoilereket nem olvastam. Szóval, nagyon bizakodó vagyok a folytatást illetően, és végre, úgy érzem jó úton járnak a Once upon a time írói. Csak ne térjenek le róla.

Once upon a time prince

1728 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

11 Hozzászólások

 1. szegény Rose-on látszik, hogy műtve volt, de zseniálisan hozta Cora-t :) a halála miatt meg örülök, sosem volt szimpi… Hook meg már felesleges, hacsak nem a fináléban lesz vmi nagy durranás (Peter Pan központú finálé lesz).

  • Igen, szegény tényleg sok botoxot kapott, de színésznőként zseniális, nagyon jól hozta a karaktert :)

 2. Rose-t tényleg jó volt látni, és nagyon jól játszott! Plusz jó választás volt, hisz azért kicsit hasonlít Corára.

 3. Rose-nak autóbalesete lett, és ezért meg kellett műttetnie plasztikai sebésszel az arcát… Azonban Rose nem látta szépnek magát a műtét után, úgyhogy még egy kicsit “rásegített”. Én tisztelem a döntését, csak kicsit másabb az arca. És tökre örülök, hogy ennyire erős személyiség. :)

 4. 17. rész, vagyis a tegnapi még ennél is jobb volt… főleg, hogy tudjuk, kicsoda Greg, az Outsider…

  • Igen, a tegnapi rész is érdekes volt, nem csalódtam benne egy másodperc erejéig sem. Bár ez érdekes, hogy most akkor 1983-tól 2013-ig nem öregedett senki egy napot sem? De akkor Henry hány évesen került oda? Jó sok kérdést felvetettek az alkotók már megint :)

   • Nem öregedtek, de ezt már az elejétől tudni lehetett.. :) egyébként a történet szerint már 2011-ben elindult az idő, szóval azóta mindenki öregszik tovább. :) Henry-t csecsemő kora óta Regina nevelte, és 11 éve került a városba. :)

 5. minden nap ugyanolyan volt, de Henry hogy a fenébe nem vette észre? mert ő volt az egyedüli a városban, aki folyamatosan nőtt, öregedett, a többiek nem.. hm, fura, pedig megnéztem volna, mikor Rumple hozza neki.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here