Főoldal Érdekességek Cikksorozatok Top10 hazai celeb-botrány: Király Linda és a Himnusz

Top10 hazai celeb-botrány: Király Linda és a Himnusz

10
Oszd meg!

Miután egy jó érzésű magyar ember megnézte Király Linda emlékezetes videóját a Himnusszal kapcsolatban, akkor felmerül bennem, hogy el lehet ezt egyáltalán felejteni? Igaz, nem ma történt az eset, de a nyakamat rá, hogy még sokunkban ott lebegnek a hírhedtté vált mondatok: “Isten, áldd meg a magyart / Jó kedvvel, bõséggel, / Nyújts feléje védõ kart, Ha ellen’ valaki segítsen ne-e-ekem! / Kérnék egy kis segítséget! / De én ezt így nem tudom. / Hát ezt közönséggel együtt kell, nem? / Hát magyarok vagyunk, nem?“. No de pontosan miről is van szó? Frissítsd fel az emlékezed a videó megnézésvel, utána olvass tovább.

Először is, Király Lindáról tudni kell azt, hogy New Yorkban született, és ott is nőtt fel, csupán 1999-ben költöztek Magyarországra. Nem sokkal utána Linda zenei tehetségét már kezdték felfedezni és elismerni, amiben persze nagy szerepe volt édesapjának, Király Tamásnak, aki többek között az EMI lemezkiadó kreatív igazgatója. Linda 2002-ben robbant be a köztudatba, amikor felénekelte a Big Brother főcímdalát. Nem sokkal később felkérték őt arra, hogy a 2003-as Kelet-Nyugat Kosárlabda Gálán elénekelje a magyar himnusz, a több, mint háromezres tömeg előtt. Az énekesnő azonban látványosan belesült a próbálkozásba, a közönség fujjolása közepette végül az édesapja mentette ki őt a szorult szituációból, amikor odarohant mellé, és elénekelte a himnuszt lánya helyett. Az eset után nem sokkal a Király család megjelentetett egy sajtóközleményt, amiben Linda elnézést kért az ott történtekért:

“Számomra nagyon fontos volt ez az esemény, hiszen ez lett volna az első lehetőségem arra, hogy Választott Hazám Közönsége előtt énekeljem el a Magyar Himnuszt. Napokig készültem rá, többet, mint bármilyen más fellépésem alkalmából. Talán ez a túlzott izgalom okozta a rövidzárlatot, ezért akadtam el a Himnusz közepénél. Szívből sajnálom és rendkívül szomorú vagyok az incidens óta. Ezúton is szeretnék bocsánatot kérni a magyar emberektől, akiknek megbántottam az érzékenységét. Higgyék el, számomra ez a közönség a legfontosabb a világon! Igazán remélem, hogy a jövőben alkalmam nyílik arra, hogy korrigáljam a hibát, s remélem, hogy Honfitársaim nem zárnak ki a szívükből!”

És mi történt nem sokkal utána? Hát, először is gyorsan kirúgták azt az újságírót, aki az eseményről tudósított, a rossznyelvek szerint a Király család nyomására, de erre természetesen nincs bizonyíték. Király Linda neve viszont egybeforrt az elrontott Himnusszal, ami tulajdonképpen érthető is. Még az eset után öt évvel is erről kérdezték őt az Aktívban, ahol nem adott értelmes, összefüggő választ, csak arra utalt, hogy szeretne túllépni azon, ami történt. Ezt olyan komolyan gondolta, hogy két évvel ezelőttö, amikor a Kuruc.Info felelevenítette az esetet, Linda jogi lépéseket kezdeményezett, és megpróbálta eltüntetni a videót a netről, és megfogalmazott egy hivatalos levelet is. “Egy régi, kilenc évvel ezelőtti előadásomból kiragadott részt használtak fel, hogy hiteltelenítsék éneklési képességeimet és tönkretegyék karrieremet” – panaszolta a levelében. A levelei azonban úgy tűnik csődöt mondtak, hiszen számtalan formában mutálódott a felvétel. Persze vélhetően Linda törekvéseinek a hátterében az is állhatott, hogy a weboldal elég becsmérlő stílusban írt az énekesnőről, többek között a vallási hovatartozását is felemlegetve.

Kiraly Linda

Nos, nektek mi a véleményetek erről az esetről? Szerintetek ennyi év után el kellene felejteni és túllépni rajta? Végül is, ez tíz év alatt sem sikerült, de ki tudja, mit hoz a jövő. A személyes véleményem egyébként az, hogy nagyon ciki az egész, és mielőtt valaki úgy dönt, elénekli a himnuszt, nem árt, ha gyakorolja előtte azt. De ez azért ne feledtesse el azt sem, hogy Linda mennyire tehetséges énekesnő. Persze, hozzáteszem nem egyedi Király Linda esete, nemrég például Christina Aguilera sült be hasonlóképp, csak ő fogta magát, kijavította a hibáját és azon nyomban elénekelte a dalt, nem pedig az édesapja fejezte be helyette…

8865 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

10 Hozzászólások

 1. Cikinek ciki, és biztos kellemetlenül érezte magát! Szerintem ellehet felejteni,de ha a média állandóan felfogja hozni ezt a kérdést vagy videót nem igazán fogják elfelejteni az emberek. Hibázni mindenki hibázik. Anélkül is tudjuk, hogy nagyon jó énekesnő.

  • Szerintem ezt nem kell felhozni, mert az ember se így, se úgy nem felejti el. De mivel ez egy cikksorozat, egyszerűen nem hagyhattam ki az egyik legvérlázítóbb sztorit :)

   De mint énekesnő, szerintem is csodás, direkt ki is emeltem :)

   • ahh, az egyéb mappába rakta, azt meg nem jelzi ki :S bocsi :D am köszi, rendes vagy, h megírtad. asszem inkább felveszlek ismerősnek fb-n, könnyebben kommunikálhatnánk :)

 2. Hát gáz elfelejteni a Himnusznak az első versszakát, ami minden eseményen felhangzik. Én is lehet, hogy belesültem volna hiába tudom, mert háromezer ember előtt mégis csak izgul az ember, de hátha ő profi, akkor mennie kellett volna. Énekelni azt tud az egyértelmű, mert a videóban is van hangja, csak a Himnusz éneklése során nem ez számít.

 3. Igen hibázott de régen volt azóta remélem kívülről fújja a Himnuszt. Nagyon jó hangja van. Előtte sokat kell gyakorolni otthon és a helyszínen többször. A hiba után feltudott állni és azóta is halljuk a jobbnál jobb dalait.

 4. Igazából én Király Lindát sem tehetséges, sem csodálatos énekesnőnek nem tartom, ráadásul eredetileg sem szimpatizáltam sem vele, sem a családjának a nyomulásával.

  Mindezekkel együtt vagy ezektől függetlenül én mélységesen megvetem az eset miatt, és én azok közé tartozok, akik előtt ezzel véglegesen el is ásta magát.
  – Az egy dolog, hogy az sem szimpatikus, hogy hazajön Magyarországra, itt akar befutni, de az már derogál neki, hogy megtanulja a magyar Himnuszt.
  – De ha ettől el is tekintek, akkor is, ez egy dal, akár tekinthetünk rá úgy is, mint egy a sokból, amivel ha kiáll, illik tudni a szövegét. A nem tudás pedig nálam az alázat hiányát jelzi, emiatt aztán különösképp nem tudom kedvelni.

  • Igen, valahogy így vagyok vele én is, mármint, ha eltekintünk attól, hogy ez a himnusz, ez akkor is egy DAL aminek illik tudni a szövegét. Caramel egy egész ország előtt zavarodott bele a dalszövegbe a Megasztár alatt, de kicsit belenevetett hadovált fél sort aztán folytatta tovább, mintha mi sem történt volna…

 5. Linda 19 éves volt azt hiszem, hány fiatal tudja a Himnuszt? Miért ne lehetne ezt elnézni neki? Valahogy az ősmagyar sértett öntudata engem kiábrándít. Nekem se jön be a család nyomulása, nem is vagyok oda értük. Linda hangja nagyon jó, nem zavart volna, ha sikerül neki a kinti karrier. El kéne ezt az incidenst felejteni, van most úgyis egy műsor, ahol szénné égeti(k).

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here