Top10 hazai celeb-botrány: Király Linda és a Himnusz

  10
  Oszd meg!

  Miután egy jó érzésű magyar ember megnézte Király Linda emlékezetes videóját a Himnusszal kapcsolatban, akkor felmerül bennem, hogy el lehet ezt egyáltalán felejteni? Igaz, nem ma történt az eset, de a nyakamat rá, hogy még sokunkban ott lebegnek a hírhedtté vált mondatok: “Isten, áldd meg a magyart / Jó kedvvel, bõséggel, / Nyújts feléje védõ kart, Ha ellen’ valaki segítsen ne-e-ekem! / Kérnék egy kis segítséget! / De én ezt így nem tudom. / Hát ezt közönséggel együtt kell, nem? / Hát magyarok vagyunk, nem?“. No de pontosan miről is van szó? Frissítsd fel az emlékezed a videó megnézésvel, utána olvass tovább.

  Először is, Király Lindáról tudni kell azt, hogy New Yorkban született, és ott is nőtt fel, csupán 1999-ben költöztek Magyarországra. Nem sokkal utána Linda zenei tehetségét már kezdték felfedezni és elismerni, amiben persze nagy szerepe volt édesapjának, Király Tamásnak, aki többek között az EMI lemezkiadó kreatív igazgatója. Linda 2002-ben robbant be a köztudatba, amikor felénekelte a Big Brother főcímdalát. Nem sokkal később felkérték őt arra, hogy a 2003-as Kelet-Nyugat Kosárlabda Gálán elénekelje a magyar himnusz, a több, mint háromezres tömeg előtt. Az énekesnő azonban látványosan belesült a próbálkozásba, a közönség fujjolása közepette végül az édesapja mentette ki őt a szorult szituációból, amikor odarohant mellé, és elénekelte a himnuszt lánya helyett. Az eset után nem sokkal a Király család megjelentetett egy sajtóközleményt, amiben Linda elnézést kért az ott történtekért:

  “Számomra nagyon fontos volt ez az esemény, hiszen ez lett volna az első lehetőségem arra, hogy Választott Hazám Közönsége előtt énekeljem el a Magyar Himnuszt. Napokig készültem rá, többet, mint bármilyen más fellépésem alkalmából. Talán ez a túlzott izgalom okozta a rövidzárlatot, ezért akadtam el a Himnusz közepénél. Szívből sajnálom és rendkívül szomorú vagyok az incidens óta. Ezúton is szeretnék bocsánatot kérni a magyar emberektől, akiknek megbántottam az érzékenységét. Higgyék el, számomra ez a közönség a legfontosabb a világon! Igazán remélem, hogy a jövőben alkalmam nyílik arra, hogy korrigáljam a hibát, s remélem, hogy Honfitársaim nem zárnak ki a szívükből!”

  És mi történt nem sokkal utána? Hát, először is gyorsan kirúgták azt az újságírót, aki az eseményről tudósított, a rossznyelvek szerint a Király család nyomására, de erre természetesen nincs bizonyíték. Király Linda neve viszont egybeforrt az elrontott Himnusszal, ami tulajdonképpen érthető is. Még az eset után öt évvel is erről kérdezték őt az Aktívban, ahol nem adott értelmes, összefüggő választ, csak arra utalt, hogy szeretne túllépni azon, ami történt. Ezt olyan komolyan gondolta, hogy két évvel ezelőttö, amikor a Kuruc.Info felelevenítette az esetet, Linda jogi lépéseket kezdeményezett, és megpróbálta eltüntetni a videót a netről, és megfogalmazott egy hivatalos levelet is. “Egy régi, kilenc évvel ezelőtti előadásomból kiragadott részt használtak fel, hogy hiteltelenítsék éneklési képességeimet és tönkretegyék karrieremet” – panaszolta a levelében. A levelei azonban úgy tűnik csődöt mondtak, hiszen számtalan formában mutálódott a felvétel. Persze vélhetően Linda törekvéseinek a hátterében az is állhatott, hogy a weboldal elég becsmérlő stílusban írt az énekesnőről, többek között a vallási hovatartozását is felemlegetve.

  Kiraly Linda

  Nos, nektek mi a véleményetek erről az esetről? Szerintetek ennyi év után el kellene felejteni és túllépni rajta? Végül is, ez tíz év alatt sem sikerült, de ki tudja, mit hoz a jövő. A személyes véleményem egyébként az, hogy nagyon ciki az egész, és mielőtt valaki úgy dönt, elénekli a himnuszt, nem árt, ha gyakorolja előtte azt. De ez azért ne feledtesse el azt sem, hogy Linda mennyire tehetséges énekesnő. Persze, hozzáteszem nem egyedi Király Linda esete, nemrég például Christina Aguilera sült be hasonlóképp, csak ő fogta magát, kijavította a hibáját és azon nyomban elénekelte a dalt, nem pedig az édesapja fejezte be helyette…

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here