Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 4×16 – Feud

Glee 4×16 – Feud

4
Oszd meg!

Bár nem szeretem hangoztatni, de én minden Glee részt – legalább, – kétszer megnézek. Először csak úgy, natúran, aztán pedig magyar felirattal. A negyedik évadban utóbbi rutin már kezdett terhessé válni a váltakozó minőségű részek miatt, de hát ez a mai Glee epizód, hát, valami fergetegesen zseniális volt. Tulajdonképpen megnéztem reggel, aztán nemrég újra, de amint kész lesz a felirat, harmadszor is meg fogom majd nézni, pedig ilyen, hogy egy nap kétszer látnám ugyanazt a részt, már évek óta nem fordult elő velem. Azt hiszem utoljára a második évados Regionals rész volt az, elsősorban a Klaine csók miatt. Hát, a képzeletbeli “Legjobb Glee Epizódok” ranglistámon a Feud simán top hármas, a Pilot és az Original Songs mellett.

Glee Feud

Az igazat megvallva a Feud sem volt tökéletes, sőt, felsorolhatnék egy csomó hibát, mint például hogy a fenébe vehetett fel Sue más nevében hitelt, de tudjátok mit? Nem érdekel. Ezt a részt a zene kőkeményen elvitte a hátán. Első évados minőségű dalokat hallottam, Conor Maynardot pedig le is cseréltem a zenehallgatómban (Winamp a drága, évek óta azzal nyomom) a Feud-ban elhangzott nyolc dalra. Imádtam a tematikát, amire a zenei választékot felépítették, hiszen szereplőink viszálykodtak, ezért olyan mash-upok hangzottak el, amik eredeti előadói is azt teszik, mint Mariah Carey vs. Nicki Minaj vagy anno a Backstreet Boys vs. N’sync. Alleluja a dalok egybeolvasztását is jól megoldották, és ezerrel adtak a vizuális orgazmusra. Hát Will és Finn duettjében is mennyire jó volt már a koreográfia, öröm volt nézni! A legjobban mégis a Sue vs. Blaine csata tetszett. Jane Lynch-et sose tartottam nagy énekes tehetségnek – és nem is az, – de ezzel a rappes cuccal nagyon jól elboldogult. Hű, imádom, egyszerűen brutál jó. Nézzétek csak:

Volt már nem egy olyan Glee epizód, ahol erős volt a zenei betét, de sajna a történet gyengélkedett. Alleluja itt most ez sem fordult elő, hiszen tele pakolták olyan sztorikkal a részt, amiket öröm volt nézni. A legjobb persze az, hogy végre Ohio sem tűnt unalmasnak, egész érdekesre vették ott is a figurát. Le merem fogadni, hogy Ryder titokzatos “nője” nem más, mint Unique, nagyon gyanús volt az nekem, ahogy Unique meglökte a visszaemlékezésben Rydert, mert simán lehetett látni azt, hogy direkt ott tartotta a kezét, hogy … érezze azokat az izmokat. No de ki ne értené őt meg? Mellesleg, ismét elővették a Unique témát, és nagyon tetszettek Ryder gondolatai, hogy össze van zavarodva. Érdekes volt a konfliktus, no de az a jelenet, amikor az új tagok összeborultak, hogy tovább akarják vinni a Glee kórusának örökségét, hát az nagyon cuki volt. Jómagam afféle búcsúként fogtam fel, nem bánnám, ha jövőre már nem találkoznánk velük, mert igazából ha az ötödik évadban is megmarad a két helyszín, akkor megint érkezik legalább tíz új szereplő a már meglévő legalább harminc mellé…

Glee Feud 02

New Yorkban is zajlottak ám a történések. Már az első pillanatban egyértelmű volt számomra, hogy Brody egy prosti (hehe, rímelt), és mennyire igazam volt! Imádtam a közös “dalát” Rachellel, ott is nagyon jó volt a koreográfia. Érdekes amúgy ez így, kíváncsi vagyok, mi lesz a Rachel szerelmi háromszög vége, bár, a jövőheti promó sok mindent elárul. Most, hogy végre Finn is elhagyta Ohiot, és megérkezett New Yorkba, gondolom még több érdekesség várhat majd ránk. Santana egyébként továbbra is szenzációs, azok a beszólások, vá, egyszerűen zseniális az a lány. Halkan teszem hozzá azt is, hogy a táncikájával nem nagyon voltam megelégedve, éppen ezért hangosan felnevettem, amikor azt mondta, hogy már évek óta nem látott olyan jó előadást az a hely. Király volt na. Ó, és Rachel nem terhes, mily meglepő.

Glee Feud 03

Értékelés: 10/10
Sok mindenről mesélhetnék még, felhozhatnék még hibákat, kiemelhetnék még jó pár erősséget, de úgy érzem felesleges. Ez a rész szó szerint magáért beszél, hiszen annyira minőségi volt, amilyet már nagyon régóta nem tapasztaltam a Glee-ben. Végre, ismét bizonyított a show, ráadásul ezt a részt nem az eredeti íróhármas jegyezte, így akár az új írók felé is meglódulhat majd a hitem. Ezek után még jobban várom a jövő heti részt, pláne a Spice Girls miatt. Hű, mikor lesz már péntek?

1022 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

4 Hozzászólások

 1. Ez egy nagyon jó kis rész volt! :) Minden ott volt a toppon, a zenéktől kezdve a történetig, és igen, voltak hibák, de most valahogy engem se érdekelnek.
  Nagyon jó volt majdnem az összes zenés jelenet – a Cold Hearted nem jött be – végre nem csak úgy belerakták őket, hogy kell zene, és tessék, akkor daloljunk egyet, hanem volt jelentőségük. Nem is tudnék kedvencet kiemelni, mert mindegyik mash-up másért volt jó, mindegyik dal adott valami pluszt a részhez.
  Sue újra hozza a régi önmagát, és annyira bírtam, ahogy szívatta Blaine-t :)
  New York meg… Santana még mindig zseniális, de azért Rachelre meg Kurtre picit dühös vagyok, hogy Brody miatt kirakták a lányt a lakásból. Pedig a múltkor még Kurt is a pártján állt Brody ügyben. De azért Santana csak bebizonyította az igazát, és nem semmi erősítést hívott! Finnre nagyon nem számítottam, úgyhogy eléggé WTF pillanat volt, amikor megjelent Brody háta mögött :D Lesznek itt még érdekes dolgok.
  Nagyon jó rész volt, aminek simán el lehet nézni a hibáit, mert valahogy vitt magával a történet, és nem tudtak érdekelni, akkor és ott. A jövő hét megint jónak ígérkezik, és megint lesz nosztalgia faktor is – Spice Girls….

  • Pontosan, most a daloknak is volt értelme, és az ilyet szeretem :) Kurt-ön én is csodálkoztam, de gondolom nála az húzta ki a bicskát, hogy Santana a “szent” NYADA-n randarílozott. Bár, ki tudja… Finn nekem is WTF volt, de a pozitív értelemben. Kezdik kimenekíteni a fő karaktereket OHIO-ból, remélem ez AZT jelenti, hogy Helló New York :)

 2. A legnagyobb probléma a Gleevel az, hogy a minőséget illetően nincsen benne semmi konzisztencia. Van egy borzasztó rész, aztán pedig egy egész/baromi jó. (pl.: 3. évad The Spanish Teacher vs Asian F). És ez így folyamatosan váltakozik. Elkezdtem nem rég újra nézni, és nem rossz. Ez a rész tényleg jó volt! Habár engem még mindig jobban érdekel az, ami New Yorkban zajlik, de az is érdekes, ahogy az otthoni szereplőkkel bánnak. Végre szólt is valamiről a rész, és haladt a cselekmény.

  • Teljesen jogos, én is így látom, az epizódok váltakozó színvonala pedig meglátszik a nézettségen is, ami elég hullámzó. (1.7-ről simán felment 2.5-re csak úgy, most 2.0-ra le…)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here