Főoldal Érdekességek Cikksorozatok Top10 hazai celeb-botrány: Shane 54 a rendőrgyilkos

Top10 hazai celeb-botrány: Shane 54 a rendőrgyilkos

14
Oszd meg!

Azt hiszem, hogy sokan elfelejtették már az egyik legpofátlanabb magyar celeb botrányt, pedig ez olyan volumenű, amire mindenkinek emlékeznie kell, ha meghallja azt a nevet, hogy Shane 54 – utóbbival pedig gyakorta találkozik a magyar zenei életben. Legutóbb például az Éjjel-Nappal Budapest c. sorozat főcímdalának elkészítésében vett részt, Tóth Gabival együttműködve. Ha elfelejtetted volna íme, a Shane 54 sztori.

A ’90es évek elején Császár Előd volt az egyik legközkedveltebb figura a magyar hírességek között. Több televízióban dolgozott, a M1en futott saját műsora, a Császármorzsák, de onnan kirúgták, amikor a köztévén azt mondta, hogy “Kapd be a faxom“. 1996-ban énekelte fel Eördögh Alexával a Tiltott szerelem című slágert, ami szó szerint kifolyt a rádiókból, annyira népszerű volt. Tíz év alatt elérte azt, hogy az egyik legnagyobb magyar sztárrá nőjje ki magát, ami végül jól is jött neki.

Császár Előd - Shane 54

1998 decemberében bedrogozva*** okozott ugyanis halálos közlekedése balesetet. Megcsúszott az autójával, és egy rendőrautóval karambolozott, utóbbiban pedig egy 25 éves rendőr az életét vesztette. Nem sokkal a baleset után erről szóltak a hírek, Császár Előd pedig megkapta a lehető legjobb segítséget. Dr. Zamecsnik Péter sztárügyvéd vette pártfogásába, akinek sikerült elérnie egy igencsak kedvező ítéletet. Felfüggesztett börtönbüntetést kapott, ami azt jelenti, hogy nem kell börtönbe vonulnia csak akkor, ha elkövet egyéb bűntettet, emellett pedig százezer forint pénzbüntetést is kiszabtak rá. Azaz, Császár Előd megölt egy embert, amiért nem kapta meg a jogos büntetését. Ezek után azt hihetnénk, hogy Császár magyarországi karrierje véget ért, de ez koránt sincs így. Egyszerűen fogta magát, és nevet változtatott. Shane 54 néven építette újjá a karrierjét, ráadásul nem is akárhogyan. Az elmúlt években több albuma is megjelent, és a Myon-nal közreműködve már nemzetközi szinten is egyre nagyobb sikereket ért el.

Császár Előd már többször is nyilatkozott a balesettel kapcsolatban, például eképpen. “Egy ilyen tragédiát nem lehet elfelejteni, nem tűnik el nyomtalanul az ember életéből. Minden nap többször is gondolok rá, ezzel együtt kell élnem. A tragédia óta – bár elvileg már lehetne jogsim – még csak be sem ültem a volán mögé, mindig más vezet”. – mondta az énekes.

2010 decemberében Szily Nóra műsorában is szerepelt és mesélt önmagáról. A műsorban szóba került a balesete is. “Az emberek 95 százalékának fogalma sincs arról, hogy mi történt. Azt hiszik, hogy elütöttem egy embert, pedig két autó ütközött össze. Ott én elhibáztam, de nem igaz az, hogy előztem egy sort vagy be lettem volna füvezve. Másnap reggeltől kezdve, gyakorlatilag nem voltam senki. Vagyis, voltam, az egész ország gyűlöletének a megtestesülése.” – mesélte szomorúan Szily Nórának.  Azoknak, akiket érdekel a téma érdemes végighallgatni az egész interjút, amiből sok minden kiderül. Ti egyébként hogy látjátok? Megérdemelte volna a börtönbüntetést? Csak azért úszta meg, mert híres és gazdag? Jár neki a második esélyt?

*** – A vizsgálatok során a szervezetében marihuána származékokat találtak, de hála az ügyvédjének, nem sikerült rábizonyítani az eljárás során, hogy a baleset elkövetése alatt is drogos befolyásoltság alatt állt.

14 Hozzászólások

 1. Ez valami hihetetlen számomra , hogy ennyivel megúszta.. most hallottam erről először mert mikor ez a baleset történt,akkor én 5 éves voltam ; és nem emlékeztem rá.. Erre szó szerint nem lehet mit mondani, mert ez az eset nonszensz .. ugyanolyan ,mint Stohl András ,hogy csak 5 hónapot töltött le börtönben.. teljesen igazságtalanság volt. Valamelyik nap olvastam ,hogy egy 50-es évekbeli férfi megpróbált kirabolni egy zálogházat ,de nem sikerült neki, ezért elmenekült ,de elfogták a rendőrök. Ő csak azért kapott 5 év szabadságvesztést ,mert segíteni akart a családján a hitelek miatt.. erre ezek meg egyik megöl egy rendőrt , a másik meg lenyomorítja akit elütött, hozzátéve ,hogy ittasan és bedrogozva.. nem tudok rájuk szót mondani.. megússzák ennyivel. Ennyit arról ,hogy a sztárokkal nem “kivételeznek” . Pénz beszél ,kutya ugat..

  • Azt hiszem nem feltétlenül azon múlnak az ilyen esetek, hogy ki mennyire ismert. Sokkal inkább a pénztárca vastagsága számít, mégpedig az, hogy ki milyen dörzsölt és profi ügyvédet tud maga mellé állítani. Egy átlagember maximum jogsegélyhez fordul, de a jogsegélynek se ideje, se energiája és sokszor talán még felkészültsége sincs arra, hogy egy ügyben megfelelő módon képviselje az ügyfelét. Bezzeg egy sztárügyvéd, aki 0-24-ben egy üggyel tud foglalkozni, teszem hozzá segítséggel, az megtalálhatja a rést a pajzson :/

   Arról a férfiről én is olvastam, és érthetetlen, miért kapott öt évet. Ha jól rémlik ráadásul nem is igazi fegyver volt nála, bár lehet, hogy az egy másik ügy. Ott játékpisztollyal akartak rabolni de megfutamodott és elmenekült, de lesittelték. Szörnyű :(

 2. Mindenkinek jár egy második esély, DE én úgy gondolom, hogy (hosszabb) börtönbüntetés járt volna ennek az embernek is, meg a Stohlnak is. Aztán nem olvastam (mivel engem hidegen hagynak a pletykás újságok, na meg Shane 56 eseténél még nem is léteztem), hogy bármelyikük bocsánatot kért volna a családtagoktól (volt az áldozatoknak családja, nem?, vagy Stohl az áldozatától), nem tévén, vagy ilyesmin keresztül, hanem úgy, tisztességesen odamenni, és mindenféle TV nélkül megtenni ezt. A valódi megbánás sem ártott volna, bár én mondom, ezt a videót sem néztem meg, szóval én elég tájékozatlan vagyok, azonban ha az ember látja, hogy megbánta, talán valamivel megenyhül. És esetleg a családokat is segíthették volna, vagy valami… Nem tudom, fizetett-e valamit, vagy nem, de nem is ez a lényeg. Hanem, hogy a család lássa, őt igenis nyomasztja az, amit tett, és megpróbál megváltozni, szerintem.

  • Elolvastam Stohl első könyvét, abban leírta, hogy többször is bocsánatot kért az áldozattól, sőt, befizette az áldozat gyerekeit (!!!) is külföldi nyaralásra, meg mindenkinek fizetett kártérítést, akiket érintett a baleset. Előd esetében nem tudom, történt-e ilyen, de gondolom nem.

 3. Én is hallottam ezt a storyt. Én nem igazán követtem ennek az eseménynek a fejleményeit anno mert elég fiatal voltam. Nincs rossz hangja de nem kiemelkedően tehetséges szerintem habár nem nagyon is ismerem a számait. Jár neki is második esély csak ne kövessen el több hibát. Mostanában csak a zenei munkájára koncentrál a médiába ha hallunk róla csak erről az oldaláról beszélnek. Egy kicsit furcsának találom hogy nem kellett börtönbe menni.

  • Mondjuk az RTL Klub is besegített, mert amikor a Vacsoracsatában főzött, bekeverték a Copkiller (Rendőrgyilkos) c. dalt…

 4. Juuj, nekem most esett le, hogy a Shane54 Császár Előd. Úgy értem, egyszer már valahol szembefutott ez a dolog, de amikor a cikk címét olvastam, nem ugrott be.

  Igazából akkoriban – a 90-es évek elején – én bírtam Császár Elődöt. Szerettem a pörgős késő esti, fiataloknak szóló műsorát, imádtam a Tiltott szerelmet.
  Aztán megdöbbentem azon, ami történt, és azon is, hogy nem kapott érte börtönt. Nem szeretnék kiállni Stohl András mellett, aki mondjuk kb a közfelháborodás megnyugtatása végett kapott 5 hónapot, de Előd is megérdemelte volna, hogy üljön, ráadásul kicsit többet is.

  Aztán pedig lehet, hogy újjáépítette karrierjét, de nekem már kiesett a látószögemből, engem eléggé hidegen hagy már.

  • Sokan vannak így, akiknek csak ilyenkor esik le… Végül is, érthető, nekem is időbe került míg összeraktam a képet … tulajdonképpen a 2009-es Vacsoracsata utáni botránykor eszméltem csak fel, hogy ki is ez.

   Stohl esete tényleg más volt, ott bizonyították, hogy drogozott, ráadásul többszörös visszaeső volt, míg Császárnál nem volt bizonyított a drog – habár elvileg találtak a szervezetében, de … – emellett pedig büntetlen előéletű is volt. Persze, ott meghalt egy ember, Stohlnál meg nem.

   Szerintem ha Császár ül legalább öt hónapot, nem lett volna ekkora a közfelháborodás sem.

 5. Először is, Stohl egy rossz ripacs, ön és közveszélyes mikor vezet, de nem ölt embert. A médiacirkusz kapcsán megsajnáltam, de azzal a börtönkönyvvel lejáratta magát, hiteltelen ember. Mielőtt bevonult azt mondta, hogy se könyv, se semmi nem lesz…hát ennyit róla. Nem tudom, hogy miért mossák össze a dolgokat az emberek, Előd ügye más, ha úgy tetszik súlyosabb. Előd ripacs volt szintén, de sokat változott, lényegében háttérben dolgozik, illetve külföldön. Ha jól tudom, a drogos vezetés nem nyert bizonyítást, valószínűleg “csak” játszotta az eszét, felelőtlenül vezetett. Úgy rémlik, hogy bocsánatot kért a rendőr családjától, de azok nem tudtak megbocsájtani. Ezt meg lehet érteni, hisz a huszonéves fiúkat veszítették el. Nagy büntetés számára, hisz ezt sosem mossa le magáról.

  • Na igen, a börtönkönyve is inkább csak magyarázkodás volt, de erről majd kifejten bővebben a véleményem :)

 6. Gyerekek ne vicceljünk már. Én már szenvedtem autóbalesetet, amiben senki nem sérült meg és vagyon sem rongálódott meg….csak én és az én autóm! A baj csak ott volt, hogy volt alkohol a véremben…….minimális hiszen kettő sört fogyasztottam aznap éjjel. A helyszínelők és a tűzoltóság szakvéleménye alapján az útviszonyoknak megfelelően a sebességhatárt betartva történt a baleset, amely egyértelműen a jobb első kerék defektje miatt következett be. (a gumik megfeleltek a műszaki követelményeknek, akárcsak az autó.) Én kaptam 300ezer forint pénzbírságot, 5év vezetéstől való eltiltást, 3év börtönbüntetést 2évre felfüggesztve és részt kellett vennem egy hónapos alkohol elvonó tréningen ……….(két sör miatt)
  Előd szészívta az agyát, 100-al ment ahol 50 volt a megengedett, balesetet okozott és egy ember meghalt miatta valamint egy komolyabban meg is sérült……………..hozzáteszem, akár még visszaesőként is kezelhették volna, mert korábban egy gyalogost gázolt el akkor még Fiat Bravojával.
  ÉS mit kap? 100ezer forint pénzbüntetés …….(legalább a rendőrautó árát kiszedhették volna belőle minimum) meg egy éve….EGY ÉV felfüggesztett börtönbüntetést. Hát bassza meg. Nem azért mondom, de a vérében talált marihuána miatt is már kijárt volna neki fél év letöltendő……és ki tudja mennyi volt még a lakásán( de azt nem kutatták át, nem értem miért nem?!) A “vétlen” rendőrgyilkosságér metg még plusz vagy 15év lett volna optimális
  És azt mondta a bíróság, hogy “legközelebb szigorúbb eljárás alá esik, ha megint ilyesmi történik vele!!!!!! MI VAN????????? ejnye ejnye Előd megöltél egy rendőrbácsit ,de most csak dádá jár érte, de ha mégegyet megölsz, akkor morcosabbak leszünk….”????????? ez abszurd!!!!

  • Ha csak a te autód volt ott és semmi más nem sérült, ugyan ki az a hülye, aki rendőrt hív magára? Sántít a sztorid, de durván.

   • Úgy lehetett ,hogy eléugrott pl. egy villanypózna és azt verte telibe, autó eleje rommá tört, ő meg megsérült súlyosan sé valaki látva, hogy baleset volt kihívta a mentőket, ők meg a rendőröket, mert ilyenkor rutineljárás ez. Ellátás közben meg vettek tőle vért vagy szondáztatták és kiderült, hogy volt benne. De az ítélet így is súlyos.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here