Top10 hazai celeb-botrány: Shane 54 a rendőrgyilkos

  14
  Oszd meg!

  Azt hiszem, hogy sokan elfelejtették már az egyik legpofátlanabb magyar celeb botrányt, pedig ez olyan volumenű, amire mindenkinek emlékeznie kell, ha meghallja azt a nevet, hogy Shane 54 – utóbbival pedig gyakorta találkozik a magyar zenei életben. Legutóbb például az Éjjel-Nappal Budapest c. sorozat főcímdalának elkészítésében vett részt, Tóth Gabival együttműködve. Ha elfelejtetted volna íme, a Shane 54 sztori.

  A ’90es évek elején Császár Előd volt az egyik legközkedveltebb figura a magyar hírességek között. Több televízióban dolgozott, a M1en futott saját műsora, a Császármorzsák, de onnan kirúgták, amikor a köztévén azt mondta, hogy “Kapd be a faxom“. 1996-ban énekelte fel Eördögh Alexával a Tiltott szerelem című slágert, ami szó szerint kifolyt a rádiókból, annyira népszerű volt. Tíz év alatt elérte azt, hogy az egyik legnagyobb magyar sztárrá nőjje ki magát, ami végül jól is jött neki.

  Császár Előd - Shane 54

  1998 decemberében bedrogozva*** okozott ugyanis halálos közlekedése balesetet. Megcsúszott az autójával, és egy rendőrautóval karambolozott, utóbbiban pedig egy 25 éves rendőr az életét vesztette. Nem sokkal a baleset után erről szóltak a hírek, Császár Előd pedig megkapta a lehető legjobb segítséget. Dr. Zamecsnik Péter sztárügyvéd vette pártfogásába, akinek sikerült elérnie egy igencsak kedvező ítéletet. Felfüggesztett börtönbüntetést kapott, ami azt jelenti, hogy nem kell börtönbe vonulnia csak akkor, ha elkövet egyéb bűntettet, emellett pedig százezer forint pénzbüntetést is kiszabtak rá. Azaz, Császár Előd megölt egy embert, amiért nem kapta meg a jogos büntetését. Ezek után azt hihetnénk, hogy Császár magyarországi karrierje véget ért, de ez koránt sincs így. Egyszerűen fogta magát, és nevet változtatott. Shane 54 néven építette újjá a karrierjét, ráadásul nem is akárhogyan. Az elmúlt években több albuma is megjelent, és a Myon-nal közreműködve már nemzetközi szinten is egyre nagyobb sikereket ért el.

  Császár Előd már többször is nyilatkozott a balesettel kapcsolatban, például eképpen. “Egy ilyen tragédiát nem lehet elfelejteni, nem tűnik el nyomtalanul az ember életéből. Minden nap többször is gondolok rá, ezzel együtt kell élnem. A tragédia óta – bár elvileg már lehetne jogsim – még csak be sem ültem a volán mögé, mindig más vezet”. – mondta az énekes.

  2010 decemberében Szily Nóra műsorában is szerepelt és mesélt önmagáról. A műsorban szóba került a balesete is. “Az emberek 95 százalékának fogalma sincs arról, hogy mi történt. Azt hiszik, hogy elütöttem egy embert, pedig két autó ütközött össze. Ott én elhibáztam, de nem igaz az, hogy előztem egy sort vagy be lettem volna füvezve. Másnap reggeltől kezdve, gyakorlatilag nem voltam senki. Vagyis, voltam, az egész ország gyűlöletének a megtestesülése.” – mesélte szomorúan Szily Nórának.  Azoknak, akiket érdekel a téma érdemes végighallgatni az egész interjút, amiből sok minden kiderül. Ti egyébként hogy látjátok? Megérdemelte volna a börtönbüntetést? Csak azért úszta meg, mert híres és gazdag? Jár neki a második esélyt?

  *** – A vizsgálatok során a szervezetében marihuána származékokat találtak, de hála az ügyvédjének, nem sikerült rábizonyítani az eljárás során, hogy a baleset elkövetése alatt is drogos befolyásoltság alatt állt.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here