Főoldal Hírek Mexikói telenovella tarolta le Amerikát

Mexikói telenovella tarolta le Amerikát

25
Oszd meg!

Péntek este különös dolog történt – ami annyira nem is az. Az Univisión csatorna, ami a mexikói Televisa által gyártott telenovellákat sugározza főműsoridőben is, egyre nagyobb sikereket ér el ezekkel az alkotásokkal, olyannyira, hogy nincs olyan nap, amikor ne győznék le a 18-49es korosztályban valamelyik nagy amerikai csatornát, mint az ABC vagy a NBC. Azonban március 8-án, pénteken az Univisión szó szerint letarolta Amerikát.

Por ella soy eva 02

Pénteken ért véget ugyanis a Por Ella Soy Eva c. telenovella vetítése, a finálét pedig két órán keresztül élvezhették a nézők. A teljes lakosságból az utolsó két részt 5.2 illetve 5.6 millióan nézték, ami önmagában is szép eredmény. A 18-49-es korosztályban azonban nem talált ellenfélre a telenovella, 2.3-as demót generált ugyanis az utolsó két rész. Pénteken csak egyetlen műsor tudta megközelíteni ezt a bravúrt, méghozzá a Shark Tank az ABC-n, de az is csak 2.0-as demót hozott.

Valahol zseniális az, hogy Amerikában, ahol az angol az anyanyelv, egy spanyol nyelvű, mexikói gyártású telenovella olyan magas nézettség elérése képes, amivel kenterbe veri az összes amerikai csatornát. És ne higgye senki, hogy ez csak pénteki vagy egyszeri csoda, hiszen március 7-én, azaz csütörtökön 2.1-es demót hozott a Por ella soy Eva, az Amores verdaderos telenovella pedig 1.8-ast. Bő egy hónappal ezelőtt, február 11-én pedig az Eva 1.6, az Amores Verdaderos pedig 1.7-es demót ért el a célközönségnél. Ezek is csak azt támasztják alá, hogy a nagyobb csatornáknak ideje nyitniuk az egyre növekvő spanyol ajkú amerikai állampolgár felé is, és egyre több latin színészt alkalmazni. Utóbbira a törekvések egy ideje már megvalósulni látszanak, és ez a tendencia előbb-utóbb növekedni is fog.

Por ella soy eva

25 Hozzászólások

 1. Ezért kellett volna nekünk a PEAM helyett a PESE-t megvenni, de hátha felfigyel rá az RTL Klub a TV2 akciója után. :) :) Párszor néztem bele, és úgyhogy nem értek mindent tudtam nevetni, de rendesen. :) :)

  • A PEAM pedig Mexikóban hozott nem is akárhogyan, sőt, Colunga ott jobban domborított a nézettségi grafikonokon, mint Lucero. Nem volt rossz döntés a tv2-től a PEAM, teljesen logikus lépés volt, hiszen hiába jobb a PESE, azt önmagában nehéz lett volna eladni, Lucero pedig még mindig nem név itthon – és nem is lesz.

   • Tudom rendszeresen nézek róluk nézettségi adatokat, itthon meg háttérzajként követem a sorozatot, már amikor látom. Kőkemény nézőnek nem lehetne leültetni. Rosszabbra számítottam sokkal, azt hittem le bírnak süllyedni a La feá mas bella vagy a Las tontas no van al cielo szintjére.
    Azt meg már megfigyeltem, hogy a minőség és a nézettség nem járnak egymással jegyben! :S :S

    • Hű, a Candy nagyon jó volt. Pontosítok, nagyon jó lehetett volna. Még jobban pontosítok: az eleje nagyon jó volt. Zavaros? Oké, mert a Candy is az volt.

     Hihetetlen, hogy Ocampo ennyire el tudta rontani az egészet, pedig Candy erős, dacos személyisége annyira üdítő volt, de amikor huszadjára is eljátszották a “jajj, Valentino Lanús majd meglát és rájön” dolgot, hát … csesszék meg, pedig olyan jó lehetett volna. Összességében nem lett az.

 2. Hát igen, én is csak ennyit tudok mondani hajrá telenovellák. Egyébként Amit a szív diktál című telenovellát (Porque el amor manda) követem a TV2-n, és az elején én is így voltam mint sokan mások, hogy nézni fogom de nem tudom mi lesz belőle. Amióta nézem minden egyes részen röhögő görcsöt kapok annyira jó, eredeti ez a telenovella.Pozitívan csalódtam benne (mármint a Porque el amor mandába). Szerintem szenzációs alkotás le a kalappal a Televisa és a színészi gárda előtt. De hát igen mint ahogyan az előttem szólok is mondták remélem a Por ella soy Evát is meg fogja venni valamelyik kereskedelmi csatorna, hiszen az is egy bomba széria. :)

 3. Ha jól emlékszem, a La que no podía amar fináléja is nagy siker volt Amerikában.

  PEAM nekem eddig nagyon tetszik, a Fernando nevű karakteren röhögök a legtöbbet. :D
  Csak kár, hogy olyan hosszú lesz, és félő, hogy a TV2 nem adja le végig….

  • Nincsenek előttem az adatok, és hirtelen nem is találom, de a LQNPA is jól teljesített az Univisiónon. A másik nagy sikerük még a La fuerza del destino volt, a többi átlagos számokat hozott.

 4. Kedves Tibi! Te nem vagy normális!!!! mi az, hogy Lucero nem név is nem is lesz itthon. Mexikóban ő a legelismertebb híresség csak úgy szólok. Egyébként Magyarországon is, látom nem vagy tájékozott a neten ugyanis számtalan rajongói oldal készült neki, és ha hiszed ha nem van annyi sőt lehet hogy több rajongója is, mint Colungnának . Lehet, hogy még csak két sorozatát játszották itthon de már ezekbe is rengetegen megszerették és már itt megmutatkozott tehetsége. És ez FIX MINT AZ X.

  • Nem szeretek az ilyen kommentekre válaszolni, mert elég undorító stílusban írtad le a mondandódat.

   Lucerónak itthon volt két telenovellája, az egyik nagyon megbukott, a másik pedig tisztességes nézettséget hoz, de azt is inkább Gabriela Spanic és Fernando Colunga miatt.

   Amikor arra gondolsz, hogy “nagyobb név Magyarországon” ne arra gondolj, kinek hány rajongói oldala van, vagy a baráti köröd mennyire ismeri, mert ennyi erővel Anahi is nagy név lehetne, holott nem az. A nagyobb nevek azok, akiket az utca embere is ismer és be tud azonosítani, vagy azok, akik nem néznek telenovellákat. Ilyen Fernando Colunga, Gabriela Spanic, Maite Perroni, William Levy és Natalia Oreiro. Ennyi, nincs több.

 5. egyébként Tibi te látom nem vagy tisztában az undorító stílus fogalmával. ha azt akarsz látni tudok neked azt is írni. egyébként aki nem néz telenovellákat az az általad írt színészeket sem ismeri vagy talán egyet-kettőt de például Natalia Oreiro nehogy már ismertebb legyen mint Lucero pl. én se ismerem erről ennyit nem veled akartam bunkó lenni csak elmondtam a véleményem ha nem tetszik sajnálom

  • Nincs azzal baj, ha valaki elmondja a véleményt, a gond akkor van, ha “te nem vagy normális”-sal kezdi azt.

   Spanic neve azoknak is ismerős, akik már évek óta nem néznek semmit, mert anno a Paula és Paulina nagy siker volt, Oreiro pedig ugye a Vad Angyal kapcsán, plusz mindketten voltak már Magyarországon is, amik nagy sajtóvisszhangot kaptak.

   Én is kedvelem Lucerot, elbűvölő embernek és jó színésznőnek tartom, de ez nem befolyásolja azt, hogy Magyarországon kevés az a telenovella színész, akinek a neve mond is valamit az embereknek. De ne aggódj, az amerikai sorozatok főszereplői sincsenek jobb helyzetben.

 6. én egyetértek dirkidorkival méghogy dirkidorkinak van undorító stílusa? ő csak meg mondta a véleményét te válaszoltál olyan flegmán amilyen flegmán csak lehet Lucero nemcsak tehetséges hanem szép is sőt még jó hangja is van Lucero mellett még nagyon tehetséges a one direction együttes is és hogy mi a közös bennük? az hogy csak azért szólják le őket mert azt hiszik hogy ettől menők lesznek elmondom kisanyám ha eddig nem voltál menő akkor most se leszel. :P egyébként mért te döntöd el hogy ki nagyobb név? ez is cak egy vélemény mint a többi

 7. Látom sokan nem tudnak olvasni a sorok között. Tibi nem azt írta, hogy “ő dönti el ki a nagyobb név”, menj ki az utcára és kérdezz rá 10 emberre, hogy ismeri-e Lucero nevét (elmondom én se ismerem), de pl. ismerem Thalia-t, Gabriela Spanic-ot, sőt még Natalia Oreiro-t is, mivel még az albuma is megvan. Azért mert a te rokonaid és ismerőseid közül ismerik 50-en, attól még a többi 2-3-4 millió nem biztos. A másik, hogy nem is ti fogjátok eldönteni ki a nagyobb, szóval szó szerint el lehet hallgatni. A másik stílusáról meg annyit, hogy senkire nem mondjuk azt, hogy “nem normális”. Legalábbis épeszű ember nem ír le ilyet. Lucero-ról még annyit, lehet hogy szép, bájos, tehetség, sőt biztos, de ez nem jelenti azt, hogy mindjárt ismerős is lesz az országban, majd 1-2 év múlva visszatérhetünk rá, mikor bejáratott szereplő lesz a hazai csatornákon. Hogy került ide a One Direction??? Senki nem szólta le Lucerot, mint ahogy teszik előbbi együttessel sokszor, hanem annyit lett írva, hogy “nem annyira ismert'”. Szóval tessék olvasni, értelmezni és utána írni.
  Szép Húsvétét mindenkinek! :)

  • jaj el ne ájuljak attól hogy ennyit tudtál fogalmazni? amúgy vak vagy? nem azt irtam hogy mi döntjük el ki a nagyobb. próbáld felfogni. ja és majd akkor elhallgatok amikor akarok. ha senkire nem mondhatjuk azt hogy nem normális akkor azt se hogy nem épeszű. persze ebbe nem kell belegondolni. sőt mi több sztem még gondolkodni se kell.

 8. krigin! azért kerül ide az one direction mert leírtam. próbáld meg értelmezni. ha nem akkor… amúgy kár hogy nem ismered Lucero-t. mert ha ismernéd talán tudnád hány rajongója van. hidd elég sok. és magyarországon is vannak jó sokan. próbáld meg értelmezni. ha nem sikerül akkor minden egyes szónak elmagyarázom az értelmét. nem akarok most annyira bunkozni, de így gondolom. bocs

  • Erre inkább nem írok semmit, mert a jó ízlés határain belül nem lehet, megbántani meg nem akarok senkit. Mint írtam, azért mert sok a rajongója, még nem jelenti azt hogy ismert is. Ha majd 1-2 év múlva visszatérünk, akkor lehet hogy igen. Én meg így gondolom. Részemről lezárva ez is, meg a topik is.

   • Egyébként lehet, hogy 1-2 év múlva lesz belőle valami, mert az amerikai ABC csatorna a hírek szerint felkereste Lucerót egy szerződéssel, és be akarták őt tenni a Killer Woman pilotba is állandóra, de Lucero nemet mondott. Utóbbi az elején engem meglepett, de logikusan belegondolva Mexikóban ő a legnagyobb és legelismertebb színésznő, Amerikában meg a sok angol anyanyelvű színész között ő lenne a kishal.

    Viszont Lucero nemrég azt nyiltatkozta, hogy nem zárkózik el a lehetőségektől, így szerintem bármi előfordulhat, az ABC pedig egyre jobban akar koncentrálni a spanyol nyelvű közönségre is.

 9. én abban dirkidorkival értek egyet, hogy Lucero, tényleg nagyon szép és tehetséges. És igen nagyon sok rajongója van. Magyarországon is. És ha mennénk az utcán és megkérdeznénk embereket 10-ből 7 biztosan tudná, hogy kiről is van szó. A riválisok nagy sikert hozott Lucero-nak és Magyarországon szinte ezzel vállt híressé. És nem csak Gabriella Spanic és Fernando Colungna miatt nézik. Bár abban igazatok van. hogy kicsit bunkó volt ez a kezdés: “te nem vagy normális” és utána is kicsit durván fogalmazza meg a mondandóját dirkidorki. De ez sztem tekinthetjük a kedvenc színésznője felé mutatott elfogultsága miatt. Mert gondolom, hogy Lucero a kedvenc színésznője.

 10. még nemláttam ez a filmétt vagy nemtudom szerintem még nincs semmi magyar addón .majd várok lehett hogy megvezik azt a filmett .de szerintem jollessz ha majd megvezzik és itt nállunk magyarországon is látható lessz a film .mégcsak riválisok filmétt láttam meg mindőrrőké szerelem filmjétt csak kettőtt .de talán lehett még filme .azt tudom most szünnettell lucsero én nemirom ki miért mert csak szerintem rá tartozna .de lehett ő nem zavarja ha irnak rolla az ujságba milehett velle .minden ember más és más .

 11. én is kedvelem a szinésznőtt mint más akki szereti a filmeitt .de hát riválisok nekem tetszik a filme .én azt vettem észre hogy kétt évvell ezzelőtt vagy nemtudom pontossan .
  de gabriella spanics járt magyarországon meg tatán és vendégül látták a szinésznőtt .
  lehet talán vagy meghivták ide magyarországra .mert akkor már sokk sokk filme volt amit láttunk itt nállunk a tévébbe .és lehett majd más szinésznek is látjuk majd tőbb filmjétt lehett őis ugy jár mint réggen gabriella spanics .de most vannak olyan szinészek akik pihenek .de majd lehett amikor ugy gondolják kipihenik magukat fojtatják a csélukat .minden sorozat szinész más és más .meg mi emberek mindenki más és más .

 12. Dirkidorki! Nem mondom ki azt amit erlőször Tibire mondtál, mert te vagy az már bocsi. Natalia Oreiro sokkal népszerűnn hazánkban, mint Lucero! Úgy látom te nagyon nem vagy tisztában a jelenlegi állással! Itt nem az számít, hogy neked ki tetszik jobban, hanem az, hogy mit mondott Tibi. Itthon pl. nagyon kevesen ismerik Eduardo Capetillo-t, pedig mondhatnám azt is, hogy hogyne, hiszen az egyik ismerősöm nézte a Marimar-t, és ha ő felimseri a színészt, akkor más miért ne? De ha körbekérdezek, nagyrészt azokat a válaszokat kapom, hogy nem nézek ilyesmiket, és nem ismerem. Ennyit tudnék leszűrni belőle, mert nagyjából ezeket is mondják. Például Maite Perroni-t nagyon sokan felismernék, hiszen nagyjából 1,5 millioó ember követte figyelemml az Árva angyalt.

  Lucero-t esetleg az idősebb asszonyok jegyszik meg, vagy a nagy telenovella rajongók, akik szeretnek kutakodni a mexikói sorozatok iránt, s a színészek irányában is, és most keveset mondtam. De például amikor apukámat rákérdeztem, hogy ismerte e az Esmeraldát, azt mndta, hogy nem. Amire azt mondta, hogy talán igen az A pampák királya volt,, még a Luz María sem volt ismerős neki, és a Paula és Paulina sem.
  Lucero-nak nagyon nehéz lenne itthon úgy “befészkelnie” magát itthon, mint ismert sztár, mint Gabriella Spanic. Tudom, fájdalmas tény azzal tudatosulni, hogy például Lucero nem annyira nagys sztár itthon, mint Gabriella Spanic, de sajnos ez van, és el kell fogadni, még ha makacs is vagy. De például Teresa nevét is sokan ismerhetnék, de nem ismerik sokan. Amikor a nővérem fiát kérdeztem a Tiltott szerelemről ő a Teresáról mesélt, mert ahol régen laktunk, ott azt nézik, miközben akkor lehet még a Tiltott szerelem volt egy héten talán 2-szer 3-szor legyőzve, de aztán a Tiltott szerelem lett a nézetebb.

  Az egyik ismerősöm pl. a Seherezádét az Eva Lunát és a Tiltott szerelmet nézte. Tehát nem kéne másokat megcáfolni csak azért, mert ő többet tud, mint te, vagy csak egyszerűen nem ért egyet veled.

 13. Na ide figyeljetek! :) először is Lucero a világ legjobbja másodszor pedig ti nem szolhatjátok le őt tisztelet a kivételnek köszönöm aki megvédte Lucerot.. :) Lu egy nagyob sikeres szinész-énekesnő es Fernando colunga ,Gabriela Spanic mellete senki Lucero amellet hogy jól szerepel a sorozataiban még énekel is ugyhogy ha nem tetszik nektek lucero az a ti bajotok aki szerti az ezt ne vegye magára ez az én véleményem Lucero mindig az első lesz a liatámon mint énekesnő meg mint szinésznő!!!! :) mindenki gondoljon amit akkar lucero akkor is a legjobb nem engedem hogy le szoljátok őt

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here