Főoldal Érdekességek Érdekességek Bianca Lawson: Az örök tinédzser

Bianca Lawson: Az örök tinédzser

8
Oszd meg!

Bianca Lawson egy nem hétköznapi karriert tudhat magáénak, abból a szempontból legalábbis mindenféleképpen, hogy a tévétörténelemben ő alakított a legtovább tinédzsert. Első tini szerepét még 1993-ban, a Saved By The Bell: The New Class c. sorozatban kapta, akkor még csak 14 éves volt. Azóta már eltelt pár évtized, és azt hihetnénk, Biancára már elsősorban a komolyabb, felnőtt szerepek találnak rá, de akkor bizony tévednénk, hiszen Lawson még tavaly is tinédzsert játszott, méghozzá a Pretty Little Liars-ben Maya St. Germain-t, pedig a színésznő akkor már 33 éves is elmúlt. Na ugye, mondtam én, hogy ez már szinte tévétörténelem :)

Azonban Lawson – és talán a nézők, – szerencséjére a színésznő már végre felnőtt szerepeket is kap, ennek az egyik pozitív előjele a 2009-es Vámpírnaplók, vagy a tavalyi Teen Wolf, ahol iskolai tanácsadót alakított, de azóta feltűnt már a 2 Broke Girls és a Beauty and the Beast epizódszerepeiben is, és lássatok csodát, egyikben sem bakfis gimis lányként. Nagyon úgy fest, hogy Bianca végre kinőtte a tini szerepeket – de vessünk ám egy pillantást az elmúlt két évtizedre, hogy is festett az öregedni egyszerűen nem akaró Lawson, akire 33 éves koráig talán még passzolt is a tiniszerep.

1993 - Saved By The Bell - Bianca Lawson

1993 – Bianca Lawson itt még csak 14, és első jelentősebb szerepében láthatjuk, korábban csak a My So Called Life pilotjában tűnt fel.

1996 - Paren-hood-Bianca-Lawson

1996 – Lawson 17 évesen a Paren’t Hood c. sorozat néhány epizódjában szerepelt – mellesleg ez volt az utolsó év, hogy tényleg tinédzser volt … de a képernyőn még bő tizenöt évig az is maradt

1998 - Buffy - Bianca Lawson

1998 – A Buffy, a vámpírok rémében is feltűnt, ő alakította a másik vadászt, aki akkor kapta meg az erejét, amikor Buffy meghalt pár percre. Lawson ekkor volt 19 éves.

2000 - dawsons-creek-bianca-lawson

2000 – A Dawson és a haverokban ugyan nem szerepelt sokáig, de Dawson fejét majdnem sikerült így is elcsavarnia a 21 éves gimnazistának.

2004 - dead-and-breakfast---bianca-lawson

2004A halálos hétvége c. filmben a zombik elől menekült – valószínűleg fel is falták őt, – a gimis 25 éves volt ekkor.

2009 - The Secret Life - Bianca Lawson

2009 – Nehéz sorsú tinit alakított a  The Secret Life of the American Teenager  c. sorozatban, a csüggedt arc a képen meg talán arra utalhat, hogy “basszus, már 30 éves vagyok“.

2010 - Pretty Little - Bianca Lawson

2010-12: Az utolsó tini szerep? Maya ugyan már meghalt a Pretty Little Liars-ben, de visszaemlékezésekben és felvételeken is feltűnhet. Utoljára tavaly, 33 évesen szerepelt a sorozatban, mint 17 éves bakfis.

7384 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

8 Hozzászólások

 1. hát, ez már bizarr… amúgy nem tudtam róla, h ennyi idős. a PLL-ben a főszereplőket néztem, és ahogy te is írtad, nekem is Spencer tűnik főleg ki a többiek közül, azért is néztem anno utána, aztán kiderült, h a legidősebb. de amúgy Aria-Ezra pároson sem látszik a tanár-diák viszony, igaz, Aria nem tűnik nagyon idősnek, de sztem Ezra is sokat letagadhat a korából, így tényleg mintha csak egy-két év lenne köztük.

  • Engem is meglepett, amikor megtudtam, de leginkább azért, mert nem néz ki annyinak. Hihetetlen génekkel van megáldva ez a nő :)

   Ezra is fiatalnak látszik, bár most, hogy ott a gyerek már kezd látszani rajta, hogy a huszas éveiben jár :)

 2. Teen Wolf-ban mennyi idős lehet a karaktere? :D Amúgy hihetetlen, hogy eddig el tudták adni tininek… :D

  • Hm, hát mivel iskolai tanácsadóként volt jelen (tudom, ment a háttérben a susmus), gondolom ahhoz, hogy valaki olyan munkát megkapjon kell egy diploma, szal’ szerintem alsó szinten 23 éves lehet a karaktere.

   De aztán kitudja, lehet, hogy a harmadik évadra kiderül, hogy tizenhét éves tini aki diákmunka gyanánt tanácsadó :D

  • A hírhedt Emily Bennett-et, Bonnie ősét, aki odaadta Stefannak és Damonnek a gyűrűt, amivel járhatnak a napon, meg Katherine barátnője is volt.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here