Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Zakkant Halloween – Kizárólag 18 év alatt ajánlott…

Zakkant Halloween – Kizárólag 18 év alatt ajánlott…

5
Oszd meg!

Vannak olyan filmek, amikre a régi beidegződésem miatt kapásból rámondom, hogy “vá, ezt imádni fogom“, aztán pedig én csalódok a legjobban, ha rájövök arra, hogy már megint egy akkora szemetet választottam, hogy csak na. Ideje lenne már, hogy ne az öt évvel ezelőtti Tibi fejével, hanem a maival gondolkodjak filmválasztás terén, hiszen ahogy múlnak az évek, egyre jobban változik az ízlésem. Öt évvel ezelőtt nagyon szerettem volna a Zakkant Halloweent, tíz éve pedig egyenesen imádtam volna, és biztos megnéztem volna egymás után kétszer is. Bezzeg most… Kérem vissza az elpocsékolt másfél órát az életemből, amiben végig azért reménykedtem, hogy Nickelodeon film, amiben Victoria Justice a főszereplő, ne legyen ennyire rémes. Persze a remény az csak hiú ábránd maradt, és annak ellenére, hogy volt egy-két jó momentum a filmben, alapvetően egy nagy rakás kliséhalmaz volt az egész, ráadásul a rosszul összerakott fajtából.

Fun Size - Zakkant Halloween

Már eleve egy tipikus sztorival nyitunk. A nővérnek van egy hülye öccse, aki folyton kitol vele, mert a kis srác hű de nagyon vicces, ahogy a fürdőszobában kaksizik, miközben a nővére éppen zuhanyzik. Ez aztán a poén. Persze később hősnőnk csinál egy hülyeséget, az aktuális dögös pasi, Aaron Riley pedig felfigyel rá, és meghívja a buliba. No de anyuci is bulizna Halloween este, így a kis idegesítő öcsike Wrenre marad, aki így nem mehet partizni. A bonyodalmat pedig az adja, hogy a kis hülye gyerek fogja magát, és csak úgy brahiból felszívódik, szerencsétlen nővére meg annak a barátai pedig kereshetik egész éjjel. Persze a végén jól sül el, mert mindenki megtalálja a párját bla bla bla és bla. De tényleg. Bla bla az egész.

Fun Size Albert NAci Pokolbeli Szornyeteg

Az egész filmben a leginkább a kisgyerekre voltam kiakadva. Alapjáraton nem vagyok híve annak, hogy egy gyereket erőszakkal fegyelmezzenek a szülők, de Albertkére ráfért volna vagy három pofon. Legalább. De most komolyan, ennyire idegesítő kisgyerekkel az életben ne találkozzak. És persze, jöhet az, hogy “nahát, de olyan cuki volt, ahogy kisgatyókában táncikált a kis husika“, de letojom. Milyen gyerek az, aki azért nem szól fél évig az anyjához, hogy telefonon szivathassa őt? És milyen kis hülye kölyök lóg el direkt Halloweenkor, nemhogy örülne annak, hogy van egy nővére, aki elviszi őt csokit gyűjteni. Az egész kiskölyök egy rémálom volt, és tulajdonképpen miatta utáltam annyira ezt a filmet. A legjobban persze az utolsó másodpercek tettek be, mert addig még próbáltam hűteni magam a “jajj, szegényke meghalt az apukája, és de szomorú“, pedig francokat, az a kis náci csak azért él, hogy kínozza a szeretteit. Pokolbéli kis szörnyeteg.

Fun Size Jane Levy Victoria Justice

A tiniszál már egy cseppet elviselhetőbb volt, bár ez a Wren és Roosevelt szerelem nagyon erőltetett volt, de semmi sem volt ahhoz képest, ahogy April belezúgott a feka srácba. Annyira egyértelműen tipikus volt az összes karakter. Volt mókásnak hitt öcsike, felnőttesen gondolkodó tinilány, népszerűségre vágyó senki, hülye feka gyerek és a legjobb barát aki szerelmes a nőbe. Tényleg olyan volt az egész film, mintha összeszedtek volna egy klisészótárat, és a lehető legrosszabb opcióban keverték volna azt össze. Amin még kiakadtam, hogy a végén megpróbáltak lelkizni, mert kiderült, hogy a tesók apukája meghalt, és ezt milyen nehezen viselik, meg anyuka is, és ó, de rossz nekik. Ez a lelkizés pedig alapvetően nem volt vészes, de az egészet elbagatelizálták, és annyira gagyi módon lett megoldva, hogy az már fájdalmas volt. De nagyon. A legjobban pedig tényleg amiatt sajnálom, mert tök jó szereplőgárdát rittyentettek, mint Victoria Justice, Thomas Mann vagy a Suburgatory-ból Jane Levy. Ha ennyire jó színészeket szerződtet egy produkció, megtisztelhetné őket azzal, hogy valami minőségi munkát ad nekik.

Értékelés: 2/10
Nem szeretek ilyet leírni, de azt hiszem ebben az esetben meg kell tennem. A Fun Size megtekintése kizárólag tizennyolc év alattiaknak ajánlott. Lehet próbálkozni eme korküszöb felett is, de van egy olyan sanszom, hogy hasonló véleményen zár majd a film nálatok is, mint nálam. Mondhatnám, hogy hétvégi matinének tökéletes megfelel, de szerintem ez még ahhoz is kevés volt. Kár érte.

3869 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

5 Hozzászólások

 1. Ah, pedig ezt én is megakartam volna nézni, de ha ennyi borzalmas, akkor már le sem töltöm, így is van elég film a listámon :D

  • Ahogy olvasgattam a kommenteket fórumokon elég vegyesek voltak a vélemények, sokaknak például tetszett a film. Próbáld be te is, hátha neked éppenséggel bejön majd :)

 2. Nekem egy barátnőm ajánlotta és tegnap, miután láttam, hogy kitetted róla a kritikát, meg is néztem.
  Már mikor megláttam a Nickelodeon logóját, elkezdtem rettegni, mert korábban megpróbálkoztam például a Macskám, a családom és a fiúkkal és nem egészen 10 percig bírtam, azt is fogcsikorgatva. Ez viszont tetszett, legalábbis jókat nevettem rajta, ahhoz képest, hogy a világot nem váltja meg, de egy ilyen kategóriájú filmtől ezt nem is várhatja el az ember :)
  Én pont, hogy Albertöt csíptem a legjobban, mert számomra a többi karakter elég sótlan volt, az ő jelenetein pedig nagyokat derültem, főleg, mikor a buliban táncolt. Rajta és a boltos srácon kívül nem igazán volt érdekes karakter. Anyuci idegesítő – én inkább őt vágtam volna pofán szívlapáttal -, a tiniszál sablonos és dögunalom.
  Mindenesetre jó volt látni a Suburgatorys brigádot egy kicsit másabb környezetben, főleg Aaront, aki itt helyesebb, mint a Subiban volt, az ottani nevére viszont nem emlékszem, nekem csak kecskés (aki nézi, az érti).

  Nem ez lesz a kedvenc filmem, de egyszer nézhető, legalább a színészek miatt – már ha az ember ismeri őket.

  • Az anyuka nekem valahogy emberközeli volt, pláne ahogy bemutatták nála a lelkifolyamatokat – férje meghalt, elkezdi letojni a gyerekeit, fiatal pasival kavar, majd eljön a nagy felismerés, ismét nyit a gyerekei felé majd útjára engedi a legidősebb lányát. Az ő minisztorijánál úgy éreztem, hogy volt mindennek alapja, no meg eleje és vége is. Bezzeg Albertke, meg az a másik srác, á, halál. A kis ördög, utálom az ilyen kölyköket :D (( Bocsánat, totál személyes vélemény :))

   Ó, és igen, itt tényleg helyesebb volt a Suburgatory-srác. Ó, és az volt kábé az egyetlen jelenet amikor felkacagtam, amikor megkérdezte, hogy ki akarja őt megcsókolni, és a srác is jelentkezett a háttérben :d

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here