Főoldal Hírek Megszülett a győztes: ByeAlex mehet Malmőbe

Megszülett a győztes: ByeAlex mehet Malmőbe

43
Oszd meg!

Véget ért “A dal” című műsor, aminek a győztese ByeAlex lett, és a Kedvesem című dala. Akárcsak tavaly, idén is nagyon pofára estem – kellett nekem kijelentenem azt, hogy bárki győzelmének örülnék, csak az övének nem. Most mit mondjak, nem fogok ujjongani. Nem hiszem, hogy ezzel a dallal az Eurovízión nagy sikert érhetnénk el, de talán az elődöntőn átverekedhetjük magunkat. És egy most már száz százalék: jövőre A dal egy adásáról sem lesz Élő Blog, nincs kedvem megint pofára esni.

ByeAlex-gyoztes

No és ti meg vagytok elégedve a győztessel? Boldogan és vidáman küldjük ByeAlexet az Európai színpadra?

43 Hozzászólások

 1. Micsoda veszteség! – mondtam rögtön azután, hogy Gundi kikiáltotta a győztest. Hihetetlenül csalódtam amiatt, hogy nem Radics Gigi mehet a versenyre. Ha bárki más ment volna, aki nem Gigi, ugyanolyan csalódott lennék, mint most…
  Elvesztett lehetőségnek tartom, hogy nem mutathatja meg Gigi a tehetségét.
  Kíváncsi vagyok, ByeAlex mire lesz képes odakint….

  A műsort tekintve viszont nagyon elégedett vagyok! Szerintem profi volt az egész. A végén a zsűris szavazás pedig tökéletes! A tavalyi és az idei ég és föld… agyon ügyesen megoldották, ennél jobb megoldás nem is születhetett volna a zsűri szavazására.

  • Igazad van, teljes mértékben egyetértek minden szavaddal. Mondjuk én még Kállayt elviseltem volna vagy Vastag Tomit. Na de Alexet? :/

 2. NEM! Ez most semmi rosszindulat, de ez a döntőbe biztos, hogy nem fog bekerülni. Az nyilvánvaló, hogy ebben az évszázadban esélytelenek vagyunk az eurovízión, de akkor legalább vissza kéne vágni azzal, hogy egy nagyon nagy tehetséget küldünk ki, vagy egy bohókás retro előadást. A kedvesem dallamvezetése monoton és álmosító, persze így legalább a tényleg nagyon művészi magyar szövegre lehetett koncentrálni. Ezzel viszont az a baj, hogy a külföldi nézőknek semennyire se fog átjönni, csak egy unalmas dallamot fognak hallgatni 3 percig, feltéve ha nem kapcsolnak/alszanak el 1 perc után.
  Sajnálom hogy a nép így döntött, természetesen ezt tiszteletben kell tartani, de ez a hipszterkedés nem vezet sehova, főleg nem a döntőbe.
  Persze, ne legyen igazam!

  • Szoktak meglepetések születni az Eurovízión, ennek ellenére én sem jósolok nagy sikert annak a dalnak.

 3. Én is szinte biztos voltam Gigi győzelmében, és nagyot néztem. Szerintem bárki jobb lett volna, mint Byealex. A sráccal nincs bajom, de ez a dal olyan egyszerű, hogy egy kocsis utazásra jó, de egy rangos megmérettetésre nem. Akkor talán elcsíphetjük azt a helyet, mint tavaly, ha sikerül átültetni angolra a szöveget, ami nehéz lesz. Viszont, ha magyarul fog énekelni, egy pontot sem kapunk. Ez szinte egy hangon mozog, és így a külföldinek semmi nem jön át (feltéve, ha magyarul énekli)

 4. az egész országot leégeti a szavalásával, mert amit ő művel, az nem énekles… nagyon bosszant, hogy nem Gigi ment ki, mert akkor lett volna esélyünk és a 26 helyből nem a 24-25 körül végeztünk volna… áhh, idegesítő!!

   • :)

    abszolút bosszantó… én leestem a székről, mondom ilyen a világon nincs… ki volt az a sok hülye, aki rá szavazott?? :D égjenek a pokolban egytől egyig :D

 5. Nem tudom, ki fog következni utánunk a versenyen, de legalább vele is jól kicseszünk, nem csak magunkkal! :D Mert az tuti, hogy Alex produkciója alatt elalszik a 160 millió nézőből legalább 140 millió… és ők lemaradnak a további versenydalokról…….. :DDD

 6. Ez 1 rakás sz….. Egy óriási NULLAAAA!Akkor inkább SENKIT ne küldjünk ki az Eurovízióra. Higgyétek el észre se vennék kint ha tőlünk nem indulna senki….Így beégetni magunkat..ennél jobban csak Zámbó Krisztiánkával v. Pákóval égethetnénk jobban be magunkat ott kinn. X_x
  Hagyjuk a francba az Eurovíziót…csókoltatom a szavazókat akik erre a szemétre szavaztak! Pfffffffffff!!!

 7. Én a zsűrit nagyon nem értem. ByeAlexet a nézők (????) juttattak a döntőbe. A zsűri nem dícsérte. Erre a döntőben berakják a top4-be? Kérdezem én: miért?
  Nem költői kérdés, tényleg nem tudom hova rakni. Amikor elindult a szavazást, már tudtam, hogy ő lesz a ‘nyertes’. De még mindig nem értem, hogy (jó, ez DAL verseny, nem tehetségkutató) miért pont ő. Miért jobb ő bárkinél a mezőnyben?

  u.i.: Én Gigit, vagy Andrást küldtem volna.

  • Na igen, a zsűri korábban nem pontozta jól Alexet, bezzeg most, amikor a legjobban számít a szavuk, Walkó és Ruzsa adott 6-6 pontot, Csiszár meg 4-et. Gondolom időközben megszerették a dalt. Vagy magát Alexet, mint személyiség, mint ember.

   Egyébként ahogy látom hatalmas a felbolydulás a neten a facebookon és mindenütt azért, mert ByeAlex megy. Érdekes, tíz emberből nyolc hőbörög, mégis Alex nyert. Annyira örülnék, ha kiderülne, hogy Gundi véletlenül rossz nevet mondott be :(

 8. Nekem nincs ezzel a számmal semmi bajom, csak tényleg át kellene rendesen ültetni magyarról angolra, úgy hogy azért a mondanivalója megmaradjon neki. Nem egy évben volt már úgy, hogy egy sima kis egyszerű dalocska nyert. Hogy is szól a mondás? A kevesebb néha több?

 9. Na akkor megint sehányadikok sem leszünk….1 év lenne, amikor végre valami tehetséges énekest, vagy énekesnőt küldenek ki…Sokkal jobban örültem volna Agárdi Szilviéknek, Giginek de még Vecának is…

   • Nem pont Wolf Katira gondoltam, mert szerintem nincs rossz hangja, de nagyon unalmas volt a tavalyi produkciója…de pl. a Nox igaz, hogy nem lett első de nem is végzett az utolsók közt mint Wolf Kati, meg a Comapct Disco…

    • Erre meg ott van Csézy és Ádok Zoli akik a döntőbe se jutottak be, ergó még utolsók se lehettek, csak senkik, akik a partvonalról nézik az egészet.

 10. Nekem elég vegyesek az érzéseim azért ezzel az egésszel kapcsolatban.

  Nálam ByeAlex dala speciel a TOP3-ban volt, de igazából fel sem merült bennem egyetlen pillanatra sem, hogy kimehet. És igazából ez a gondom ezzel az itthoni Dal című történéssel, hogy – valahogy – mindig keresztbe megy a várakozásokkal.

  Vannak amúgy bennem is indulatok:
  – Haragszom a zsűrire, emiatt az abszolút követhetetlen és inkonzekvens pontozás miatt. Hogy az egyiknek az elődöntőben, a másiknak a középdöntőben adtak több pontot. Hogy nyáladzanak a döntőben mindenki dalára, és aztán érdekes módon csak beengedtek a négybe egy olyan dalt, amit eddig csak lehúztak.

  – Az már az én egyéni szocproblémám, hogy haragszom Pál Dénesre, mert szeretném tisztelni, de úgy, hogy egyetlen k dalt 3-ból 3-szor ne legyen képes elkezdeni egy olyasvalaki, aki Magyarország hangja lett, az égés. Úgyhogy az én Pál Dénes rajongásom most picit megkopott.

  – Ami az érdekes, az tényleg az, hogy pl. az én FB ismeretségi köröm is zúgolódik, és senki nem jósol nagy sikert a dalnak. Mindenki értetlenül áll a dolog előtt. És most még az összeesküvés-elméleteim is csődöt mondanak, mert ha a zsűrin múlt volna, és valamiért – bármiért – mégsem akarták volna, hogy Radics Gigi menjen, akkor Andrást küldik. Jó, én örülök, hogy nem így történt, mert én meg tőle, meg a nyálas dalától kapok sikítófrászt, de ez megint egyéni dolog.

  – De ha ekkora az ellenállás, mégis KIK szavaztak ennyien Alexre?? Mondom, tegnap még csak 5000-en kedvelték az oldalát FB-n, ma reggelre 8000-es tábora van, tehát sokan szeretik.
  És én továbbra is csak arra tudok gondolni, hogy ez a fickó itthon, nálunk Magyarországon sem volt ismert a Dal előtt. Nem jópasi, nincsenek bugyinedvesítő szemei, mint Dénesnek, van cserébe vastag keretes szemüvege, kötött sapkája. Nincs akkora rajongótábora, mint Giginek. Olyan múltja, mint Keresztes Ildikónak. Olyan dalszövegírói, mint Vastag Tamásnak. Hallottuk a számot 3-szor. És mégis mindannyiszor a _közönség_ vitte tovább. Kinn pedig ugyanolyan emberek élnek, mint itt, és bár tudom, hogy az Eurovízió nem csak a dalokról szól, mégis azt gondolom, ha itthon volt valami a számban, akkor kinn is működhet. Mert mindenképp fülbemászó. (Engem a szövege sem érdekelt különösebben, a dallam jött be)

  Sok olyan bírálatot olvastam azzal kapcsolatban, hogy mindig kőkemény, vérkomoly produkciót engedünk ki a fesztiválra, miközben fél Európa lazára veszi az egészet. Most mi is lazára vesszük. Legalább meglátjuk, mi történik, ha így teszünk. Még az is lehet, hogy meg fogunk lepődni. Vagy nem.

  Radics Gigit meg a Jóisten se menti meg a világsikertől, ettől se félek.

  • A zsűrire én is haragszom, mert tényleg össze-vissza ítéltek, elég hülyén végezték a munkájukat e-téren. Egyszerűen nem álltak ki amellett, amit egy adással korábban mondtak. Pál Dénes pedig tényleg WTF-Faktor, mert speciel a Voice-ban nem volt hamis. Na jó, nem ennyire.

   Az én FB köröm is zúgolódik, de nem mindenki, volt, akinek tetszett a dal. Alex pedig most már a hazai iTunes letöltési listán is arat, többek között a korábbi dalaival is. Lesz még egy poszt erről az Alex témáról, szerintem még ma, csak még utána akarok nézni egy-két dolognak. Tegnap rengeteg kommentet elolvastam, kíváncsi vagyok, hogy ma, alvás után hogy látják az emberek a dolgot.

   “Radics Gigit meg a Jóisten se menti meg a világsikertől, ettől se félek.” -> Király Linda mesélhetne. Profi angol nyelvtudás, egy rakat pénz a családban, amerikai lakhatási lehetőségek és egy csomó nagynevű producer közreműködése … és mire volt elég? Bohóckodhat a Nagy Duettben. Pedig Lindának sincs rosszabb hangja, mint Giginek…

   • Linda számomra – Gigivel ellentétben – alapvetően ellenszenves, de ha konkretizálni szeretném, akkor azt mondanám, hogy lényegesen kisebb a szakmai alázat benne, mint Gigiben, és ezt a soha-el-nem-feledhető Himnusz-botrány jól jelképezte.

 11. Bár az én favoritom más volt, (Gigi, még szavaztam is rá az elveimet feladva), van néhány gondolatom a győztest illetően. 1. Elfogadom a többség döntését, minden harag és rossz érzés nélkül, és még véletlenül sem mérgezem magam azzal, hogy dühöngjek emiatt. 2. Érdekes és elgondolkodtató, hogy ez a cingár, szemüveges srác ilyen gyorsan, egy dallal el tudott jutni sokakhoz. 3. Reménykedem, hogy ugyan ez megtörténjen Malmőben is, mert most már ByeAlex a mi versenyzőnk, és ez dal ami dalunk.

  • Alex elsősorban nem a dal miatt győzött, hanem azért, mert az, aki. Láthatóan leszarta az egészet, elvolt magának, amikor pedig megszólalt ömlött belőle a hülyeség. Jópofa pofa ez a ByeAlex. Ezért nyert.

   De igen, ez már a mi dalunk, a mi versenyzőnk, a kezdeti sokk után fel kell venni a fapofát és derűlátóan nézni a jövőbe.

   • Én meg nem vagyok benne biztos, hogy igazad van.
    Vagy legalábbis én nem néztem a műsorban az utolsó dal és az eredményhirdetés közötti részeket, szóval nekem kiesett ez a fajta jópofisága. Fülbemászó a dal. Ennyi.
    Csak kint is az legyen.

 12. Pontosan úgyanezzel a gondolattal ültem le a tegnap este megnézni a dalt, hogy mindegy ki megy csajk Bye Alex ne. Nagyon mérges voltam amikor kihirdették. Nem tudom a magyar nép hogy lehet ennyire süket és vak is egyben, hogy rá szavazott. Nem szoktam ilyenekre szavazni, de most elküldtem egyet Vastag Tomira. Nagy csalódás számomra, hogy Bye Alex képviseli hazánkat.

 13. Nem különösebben figyeltem a műsort, mivel nem igazán érdekel az egész, inkább arra volt jó, hogy pár kedvencem, aki nem annyira aktív, most kicsit mozgolódjon az Fb-n.
  Teljesen mindegy volt, ki nyer, bár azért be kell vallani, Giginek nagyon jó a hangja.
  Egyébként úgy sem nyernénk. De más részről meg, ha mi sem bízunk abban, aki a miénk, és nekünk sem tetszik a dala, akkor a többiek miért tennék? És ha csak az utálatot küldjük felé (plusz ha törődik ezzel ez a ByeAlex, vagy ki), talán még annyira sem fog teljesíteni, mint ahogy A dalban tette, gondolom én.

 14. Én tegnap hallottam/láttam először ByeAlex dalát, és rá szavaztam volna a 4 közül, ha szavaznék is valaha. Szerintem Gigi, Vastag Tomi és Kállay is csak egy lett volna a sok közül. ByeAlex legalább egyedi, a maga hippster módján. Csak a dalokat hallgattam, nem néztem a backstage-es riportokat, de nem is hiszem, hogy van, aki ezért szavazott rá mert „jópofa” volt.
  Nem kéne pocskondiázni, jött ez a srác, a (majdnem) teljes ismeretlenségből, nem írtak róla az újságok, nem beszélt róla a média, nem volt nagy “szavazz rá” videója, egyszerűen csak megszeretette magát az emberekkel. Egyszerűen szép az a dal, nem volt túl erőlteteve, túl dizájnolva mint a többi. Nem gondolkodtam a dal alatt azon, hogy vajon miért vág ilyen baromi ijesztő fejeket az énekes, vagy mért üvölt, vagy mégis honnan jött ez a „sálálá”. Ott volt három egyszerű ember a színpadon, egy kedves dal és ennyi, Nem hiszem, hogy be kéne szólni a szavazóknak, vagy akár ByeAlexnak. Megvolt a lehetősége a másik 3 dalnak is, de ezt választotta a többség. El kell fogadni.

  • Végre Valaki!!
   Olyan fordult elő velem, mint még soha életemben, mégpedig, hogy kedvem támadt leüvölteni a nép fejét..
   Én a kezdetektől fogva ByeAlexnek szurkoltam, mert _egyedi_, egy deka klisét nem tudok felhozni a számából, és nem olyan dolgokról énekel, amit életében át sem élt. A ‘Kedvesem’ egy vers, egy költemény. A többi számról el lehet ezt mondani?

   Elismerem Radics Gigi hangját, de nekem ne akarja beadni, hogy Neki mennyire fáj a szakítás, mikor bevallottan soha nem élte át. Ha olyanról énekelt volna, amit el is hiszek neki, illetve nincs körülötte ekkora hype (elvégre az ellentárbor is tábor, és a lejáratás is reklám, ezt mind tudjuk jól), talán másképp vélekedek. Így pedig marad az öröm, hogy nem ő ment.
   A többi dalról ugyanezt gondolom. Olyan a legtöbb, mintha felcsapták volna a “leggyakoribb nyálas szövegek” kézikönyvét, és random összepakolgatták volna az ott található szókapcsolatokat. Hol van ebben bármi egyediség? Végy elő 10 dalt, és mind ugyanazt fogja jelenteni, mindben megtalálod ugyanazokat a mondatokat, maximum más sorrendben.

   Tényleg nem értem, mi értelme, hogy újraszavazást követelnek, és pocskondiázzák Alexet az éteren keresztül. Örülni kell, hogy végre nem a kliséhalmaz nyert, és szurkolni kell Neki.

   Utolsó gondolatként pedig hozzátenném, hogy az Eurovízió politikai verseny, mivel más országok szavazataira van bízva az egész. Ha már nem nyerünk, legalább egy olyan dal legyen kint, amire büszkék lehetünk, amit szeret a közönség. A magyar közönség jó része pedig ezt szerette, hiszen nem véletlen hogy közel 40%-kal nyert (ha lehet hinni az online közvetítésben elhangzottaknak).
   Egyébként meg tényleg lehetséges, hogy a nemes egyszerűség nagyobb eséllyel indul, mint egy ordibálós fülfájdító dalocska a nemlétező érzelmekről.
   Szerintem. (és bocs ha a véleményem bárki számára sértő, nem szántam annak)

   • Annak azért örülök, hogy sokan ByeAlex rajongó is kifejtette a véleményét, mert így már tényleg árnyaltabb a kép. Remélem Malmőben is megszeretik majd a dalt.

 15. Mikor legelőször bemutattad itt az Eurovíziós dalokat, én végighalgattam mindet (kivéve, amelyiket nem bírtam, mert szr volt) és az első hallgatás után csak arra tudtam gondolni, hogy jó, itt Alexnek kell mennie, mert nekem ő tetszett a legjobban, az ő száma fogott meg. Sokan mondhatják, hogy rossz, meg nem való oda, de szerintem tévednek. Ilyen világot élünk, a hipszterség, meg az alternatív zene már-már divatnak számít, és igen, ez egy merész döntés (mert én sem hittem, hogy valóban Alex nyeri, hiába szurkoltam neki), hiszen úgy vélem nem, vagy csak nagyon rég hallhattunk ilyen dalt felcsendülni az Eurovízióson. Úgy vélem, már csak azért is fel fognak ránk figyelni, bár szerintem mindenképpen angolra kéne fordítani, hogy teljes mértékben átadhassák a dalt. És én nem aggódok, ott leszünk mi a döntőben, ahogy nézegettem, lesznek nálunk rosszabbak is, na meg ha a Compact Cickó bejutott a döntőbe a tök átlagos tömegzenéjükkel, akkor Alexnek biztos helye lesz. (azt meg még nem is említettem, hogy a tavalyi orosz mamikák esélyét, és ezzel az oroszok épeszűségét ugyanúgy latolgattuk/ták, és lássunk csodát: másodikok lettek. ;) )
  Én imádom ezt a számot, és májusban nagyon fogok szurkolni neki! :)

 16. Sziasztok! :) én is csatlakozom a kommentekhez, igaz èn màs állásponton vagyok. Szerintem ByeAlex oda fogja tenni magát és nem fog számítani h magyarul énekel majd, mert emlékezzünk csak vissza a Kinek mondjam el vétkeimet c. csodás máig is aktuális mondanivalóval rendelkező dalra. Az is magyarul hangzott el és ha jol tudom 3. helyet ért el. A mi nyelvünk csodálatosan hangzik, sok színű, büszkék lehetünk arra, hogy Alex megmutatja a nagy világnak milyen gyönyörű is. Amit ő csinál a magyar tanárom is megmondta, hogy költészet. Lehet, hogy furcsán hangzik, de érettségi tètelünk lett a határ tudományok témakörben. Én úgy gondolom hogy Wolf Katival sem arattunk sikert anno, hiába remek énekesnő, hiába volt fülbemászó a dal. Gigi valóban csodálatos, büszkék lehetünk rá, és minden bizonnyal hallani fog meg róla a nagy világ, az eurovízió nélkül is. A dala jó volt de hasonlóan arra a témára épült mint Wolf Katié. ByeAlex kiáll majd az ő egyszerűségével, és mi büszkék lehetünk majd rá. Gigivel se lenne több esélyünk. És most pedig nem támadni kéne, hanem támogatni őt. Tipikus magyar mentalitás, hogy könyebb támadni mintsem elfogadni azt ami van. Azért kiváncsi lennék hányan szavaztak tegnap azok közül akik most fel vannak háborodva. Fogjunk össze és segítsük ByAlexet, hogy megmutassa h milyen szép is a magyar nyelv. Legyünk büszkék arra, hogy magyarok vagyunk. Elnézést ha hosszú lett, de szomenésen volt. Én tiszteletben tartom mindenki véleményét, csak én is leírtam mit gondolok. :)

 17. Totálisan egyet értek Ancsival. Giginek tény, hogy van hangja. Na de az Eurovízón soha nem a hang számított. Hány olyan előadó van, akinek bármennyire van jó hangja még csak be sem kerül a döntőbe és kiperegnek az első két elődöntőben. Ha már a sz.r kategóriáról beszélünk (ami azért jelen esetben annyira nem igaz, sokkal inkább elvont kategória) gondoljunk vissza a tavalyi orosz mamikra. Bármennyire idétlen volt a dal, mégis a másodikok lettek vele. Akkor mi ezzel a dallal miért is ne szerepelhetnénk jól? Legalább idén valami különlegessel indulunk. Ott voltak a jó hangú előadóink (Wolf Kati, Csézy). Mire mentek azzal, hogy tudtak énekelni? Sajnos semmire. Pedig Wolf Kati számát nagyon dicsérték és szerették nem csak itthon. És mégis hanyadikok lettünk vele… Volt borzalmas kategória is… Nem akarom bántani Ádok Zolit, de amikor ő képviselt minket az sokkal nagyobb égés volt, mint ByeAlex. Az a dal valami borzadály volt, élőben előadva meg még szörnyűbbre sikeredett. Eddig három előadónak sikerült Eurovízón maradandót alkotniuk tőlünk: Bayer Friderika, Nox meg Rúzsa Magdi. Na majd most hátha ByeAlex-szel mi is úgy járunk, mint Norvégia Alexander Rybakkal 4 éve.

 18. Engem mióta Veca kiesett, az már nem is érdekelt, hogy ki nyeri. Jó már annyit hallottam a Kedvesemet, hogy megszerettem. Aranyos meg minden, de nem Euróvízióra való. Na mindegy, azért sok sikert ByeAlex-nek! :) Hajrá Magyarok4 :D

 19. Én se szerettem Alexet de csodák lehetnek valahogy a Lordi és El/ Niki duó is megnyerte az Euróviziót pedig a dalukba nem volt szerintem semmi különleges. A pontozás meg ízlés kérdése mindenkinek más a zenei ízlése és a kedvenc előadója. Remélem a döntőbe bejutunk és nem az utolsók leszünk én azért drukkolok neki végtére is ő képvisel minket kint és örülni kell hogy egyáltalán indulhatunk ezen a versenyen az egyik évben hogy az pontosan mikor volt arra nem emlékszem de nem volt magyar versenyző.

 20. Jesszus, csak valaki mondja meg, hogy mi az, hogy “Eurovízióra való”. Komolyan, ez alatt mire gondoltok? Az utóbbi időben több dolgot is kipróbáltunk (Rúzsa Magdi, Wolf Kati, Compact Disco), és igazából Magdi szerepelt a legjobban, ByeAlex produkciója pedig azért lássuk be, erre hasonlít a legjobban. Meg azért a “rangos megmérettetés” is bőven a vicc kategória, az egész kontinensen senki nem veszi ezt annyira komolyan, mint mi, magyarok. Különben is, már sosem tudjuk meg, mi lett volna, ha Gigi vagy akárki más jut ki, ezen felesleges dühöngeni. Alex viszont tényleg bejutott, mégpedig valóban adásról-adásra a közönség akaratából, szóval már csak emiatt is lehetne neki több bizalmat szavazni.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here