Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok A Dal: A Döntő – ÉLŐ BLOG | Frissítve HQ képekkel

A Dal: A Döntő – ÉLŐ BLOG | Frissítve HQ képekkel

51
Oszd meg!

Azt hiszem nyugodtan mondhatom azt, hogy sokan vártunk már erre az estére. Jómagam már különösen, hiszen a hétvégi két műsornak tulajdonképpen az időhúzáson kívül semmi értelme nem volt, de ma este már végre kiderül az, hogy melyik produkció képviselheti hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. A héten ti is szavazhattatok, ahol a legnagyobb meglepetésemre Radics Gigi dalát választottátok az első helyre, őket követte az Agárdi&Pál páros a harmadik helyre pedig Keresztes Ildikó futott be. Ugye nem mondok butaságot azzal, ha ezzel a végeredménnyel meg lennénk elégedve ma este is? És ki tudja, talán van ellenfele Pál Dénes szemeinek és Agárdi Szilvia állapotának is?

A döntő örömére az MTVA módosított egy kicsit a pontozási rendszeren is. Az előadások után ezúttal nem lesz pontozás. Ha már mind a nyolc előadó elénekelte a dalát, akkor fog a zsűri pontozni, egyénenként. Akit az adott zsűritag a legjobbnak ítél, annak ad 10 pontot, a másodiknak 8 pontot, a harmadiknak 6 pontot az általa negyedik helyre besoroltnak pedig 4 pontot. Miután az öt zsűritag elmondta a magáét és kipontoztak mindenkit, jön az összesítés. A négy utolsó helyre ítélt dal kiesik, a top4-re pedig voksolhatnak a nézők, és így születik majd meg a győztes. A tavalyi pontozási rendszer ettől sokkal rosszabb volt, akkor a nézők választották a négy legjobbat, akik közül döntött a zsűri, volt is miatta felháborodás rendesen – az én részemről is, mert mégis milyen csökött agyú Wolf Kati és Csiszár Jenő mondja azt, hogy a Sounds Of My Heart jobb dal, mint a Caramel által előadott Vízió. Ergó, nekem tetszik ez a módosítás, még akkor is, ha így könnyű lesz majd taktikázni a zsűritagoknak, és a személyes kedvenceket, vagy azokat, akikkel jó viszonyban vannak, előrejuttathatnak. Kíváncsian várom például, hogy Rakonczai mer majd-e tíz pontot adni régi csapattársa, Rácz Gergő dalára.

Érdekes estének nézünk elébe, azt már most látom. Ez azért is lesz az, mert ugyebár a blog szeret meghülyülni este tíz után, ráadásul az internetkapcsolatom sem a legjobb, így lehet, hogy elveszek majd az éterben, de bízom benne, hogy végig jelen leszek majd. Ha van kedvetek, drukkoljuk végig együtt az estét.

Novodomszky Eva es Gundel Takacs Gabor

– 20:15: Kezdődik – természetesen múltidézéssel :)

– 20:17: Hmm, Novodomszky Éva mai cucca nem tetszik annyira, a mellrésznél ez a mély dekoltázs nem Köztelevízióra való. Szerintem. “A döntő mezőnye abból a nyolc dalból áll össze” – bla, bla Kedves Éva. Ezt tudjuk :) Ez a ma este viszont tényleg izgalmas, két óra és kiderül a győztes személye. Ma este nem lett rövidebb a műsoridő, ezért sok üresjárat lesz majd benne, már előre is sivítok miatta. Ó, és Agárdi Szilvi & Pál Dénes visszavette a régi, fehér ruháit és Gigi is annak öltözött, ami: királynőnek!

– 20:19:Az Eurovíziós Dalfesztivál egy olyan esemény, ahol kiváltság ott lenni” – hahá, megint kisfilmet ismételnek a zsűriről, Magdi szavaira élesen emlékszem.

– 20:21: Éva megint elmondja azt, amit mi már tudunk. Az új pontozási rendszerrel kapcsolatban. Nem ismétlem, fent már leírtam :) Annyi újdonság kiderült, hogy a zsűri borítékokban adja át a voksait, ergó van arra esély, hogy nem beszélnek össze. Ez így még szimpibb!

Vastag Tamas

– 20:25 – Vastag Tamás – Holnaptól:Nem engedhetem meg magamnak, hogy hamisan énekeljek, és aki az Eurovízión fog énekelni, az végképp nem engedheti meg magának. Nagyon furcsa érzés volt, hogy én kaptam a legmagasabb pontszámot, mert sosem nyertem még meg semmit. Nekem az Eurovízió a minden, olyan, mint egy élsportolónak az Olimpia. Életem legboldogabb pillanata lenne, ha én képviselhetném Magyarországot” – szimpatikus ez a srác, de továbbra sem tudott meggyőzni arról, hogy neki drukkoljak egy esetleges kijutást illetően.  Azt viszont elismerem, hogy most nem volt olyan hamis. Sőt. Most még tetszett is.

– 20:30:A világ legjobb szerzeménye sem ér egy fabatkát sem, ha nincs kisugárzása és nem tud énekelni. Én azt látom, hogy ez a klasszikus esete amikor a tartalom és a forma is stimmel. Sokaknak volna mit tanulni tőled” – Rákay Philipp ezerrel dícsér, van egy olyan érzésem, hogy Tomi a top4-ben benne lesz.

Keresztes Ildiko

– 20:34 – Keresztes Ildikó – Nem akarok többé játszani:Ez egy óriási álom a számomra, el se hiszem, mi történt. Azt gondolom tőlem többet várnak el. Egy maximalista őrült vagyok. A legnagyobb meglepetés az volt, hogy a közönség továbbjutatott, mert mindig azt gondolom, hogy engem az emberek nem szeretnek. Nem is tudom, hogy köszönjem meg a közönségnek” – Ildikó mindig rátapint a lényegre. Múlthéten csinosabb volt, de kit érdekel, a hangját szeretem, és nem feltétlenül az embert. Ez a nő még mindig csodálatosan énekel, és végre a vokalisták is a helyükön voltak. Na ezt a dalt el tudnám viselni Malmőben is. Isteni ez a nő, egyszerűen csudajó. Tulajdonképpen Gigi az egyetlen énekes, akit Ildikóval egy lapon lehet említeni. Varázslatos volt az előadás.

– 20:38:Annak ellenére, hogy már többször hallottam, még mindig bonyolultnak érzem a szerkezetét. De az a drámaiság amit te beleteszel, izgalmassá teszi. Jó pár olyan dallal találkoztam az Eurovízión, ahová az előadó tette bele a drámát.” – Rakonczait talán már meggyőzte Keresztes, ki tudja, talán pontokat is fog majd adni neki. “Nagyon lelkes vagyok, és jó újra kimondani: nagyon kimagaslik ő, mint előadó. Az Ildikó minden egyes mozdulatában és énekhangjában adott nekem valamit” – Ruzsa Magdi nagyon el volt érzékenyülve, de aranyos.

Kallay Saunders Andras

– 20:41 – Kállay-Saunders András – My Baby:Ott álltam a fal mögött, és elképzeltem magam Malmőben. Láttam, mennyire szigorú volt a zsűri, de elénekeltem. Nem volt a legjobb, mégis pozitív dolgokat mondott nekem a zsűri. Mindig azt hiszik az emberek, hogy nem örülök, de nagyon boldog vagyok, csak nem vagyok olyan típus. Majdnem biztos vagyok abban, ha ez a dal kikerülne Malmőbe, megszeretné majdnem mindenki” – azt hiszem hasonló szintű önbizalom kell ahhoz, hogy valaki előrejusson, ugye? Egyébként én is biztos vagyok benne, hogy mindenki megszeretné ezt a dalt Malmőben is. Én már most imádom, igaz, csak angolul, viszont azt el kell ismernem, hogy most először már sikerült úgy-ahogy megértenem koncentrálás nélkül is a dalszövegét. Nem bánnám, ha András menne Malmőbe. Oh, és észrevettétek, hogy András egyik vokalistája a Voice döntőse, akinek nem jut eszembe a neve? Az a szegény srác, aki Londonból jött a versenyre, és a legjobb barátnője is bekerült az élő adásokba. No mindegy :)

– 20:44:András, erről van szó. Laza voltál, vagány voltál, táncoltál és gyönyörűen énekeltél. Óriási húzás volt ahogy a vokalistáid elől tapsoltak. Minden rendben volt, én is úgy gondolom, hogy erre emlékezzenek Malmőben” – nohát, már tudjuk ki kapja Walkó tíz pontját? “Elkezdtél énekelni és a szemöldököd önálló életre kelt.” – Ruzsa Magdi felhívta a figyelmünk, hogy a Kállay szemöldöke ritmusra mozog. Behalás. De azért nem kellene állandóan ezzel poénkodni. Rákay pedig végre mondta az angol verzió előnyeit, sőt, világslágernek titulálta a dalt. Azt hiszem, hogy egyetértek.

Radics Gigi

– 20:48 – Radics Gigi – Úgy fáj:Jól éreztem magam a színpadon. Kaptam hideget, meleget. Lehet, hogy soknak tűnt, de én érzésből mozogtam, azt mutogattam el, amit érzek.” – reagált Gigi a mozdulataival kapcsolatos kritikákra, és hozzáfűzte: – “Igenis hiszek ebben a dalban, és remélem, hogy sikerül megmutatni 160 millió embernek is“. No végre, Gigi úgy tündököl, mint egy királynő. Mert ez a lány az. A hang, a stílus, a dal, egyszerűen minden tökéletes. András is jó országimázs lenne, de ne akarjuk már legyőzni A Királynőt. Hajrá Gigi! Nem csalódtam most sem.

– 20:52:Csinos vagy, szép vagy és ami a legfontosabb, tehetséges vagy. Imád a színpad, imádnak a nézők, ez a legfontosabb” – dícsért rikácsolva (tényleg) Csiszár. Rákay felemlegette még Gigi e-heti botrányát is, várható volt. Elmondta még azt is, hogy egyáltalán nem mindegy, ki képvisel minket, miközben a képernyő alján “Hungary” felirat szerepel, és Gigit el tudná ott képzelni. Én is. Te is? “Látva az elmúlt napokat, neked biztos, hogy stresszes volt. Azt vettem észre, hogy neked ez jót tett, mert még jobb produkciót láttam.” – Rakonczai szerint Gigi nyomás alatt jobban produkál. És tényleg.

– 20:55:Nagyon cuki ma  zsűri, mindenkit dícsérnek” – említi Buda Marci, és igaza van. De azt se felejtsük el, hogy ma négy énekesből kábé egy sem volt hamis. Vastag Tomi amúgy diplomatikus, mert mindenki dala a kedvence. “Bárki is legyen a nyolcból, aki képviseli hazánkat, arra büszkék lehetünk” – zárja szavait Vastag Tomi. “Kicsit változtattunk a háttérképen és a hangszerelésen is. Ebben a ruhában nagyon jól érzem magam” – mondaná Ildikó, mire Buda Marci bevágja: Fekete Özvegy? Behalás ez a pasi. Nagyon brutál :) Andris a szemöldökéről mesél. Próbálnék idézni, de … nincs kedvem átfogalmazni magyarra azt a magyart, amit ő mond.

– 20:57:Lélekben még mindig a színpadon vagyok, még nem ébredtem fel” – mondja Gigi, miközben a háttérben a The Voice srác mosolyog. Komolyan, rákeresek. Pill.

– 20:58: The Voice Bakonyi Zsolt – na ő Kállay-Saunders vokalistája. Annyira birizgálta már az agyamat, hogy ki az :)

Racz Gergo

– 21:01 -Rácz Gergő – Állj mellém:  “Másodszorra álltam így fel a színpadra, és rutinosabb lettem benne. A dal mondanivalója nagyon egyszerű, igyekeztem úgy színpadra vinni, de elhiszem, hogy a dal megérdemelne több csibészséget” – Rácz Gergő megosztja még azt is, hogy gyerekkora egyik kedvence volt Misi Mókus. Ejj, Gergő. Lerakta a gitárját, pedig pont az volt kábé az egyetlen dlog, amit igazán értékelni tudtam a produkciójában. Letojom, hogy belőtte a séróját és kábé John Travolta klónnak öltözött, akkor is, gitár nélkül ez fabatkát sem ér. Remélem nem kerül a top4 közelébe sem.

– 21:05:Nem titok, hogy Gergővel nagyon régi zenei kötődésünk van. Nem vagyok elfogult vele, mert pontosan tudom, hogy mi az, amit ő tud. A zenei alázat és muzikalitás az mindenképp figyelemreméltó. Mégis, úgy érzem, hogy talán hiányzik az a pici plusz, amivel én a zenész barátomat bátran elengedném a zenei porondra” – nahát, Rakonczai múltat villantott, ezek szerint nem ad neki tíz pontot? Meglepődtem. Walkónak tetszenek a változtatások, nem is kicsit, de még hiányolja a lazaságokat.

Agardi Szilvi es Pal Denes

– 21:08 – Agárdi Szilvia & Pál Dénes – Szíveddel láss:  “Az éneklés egy olyan dolog, ahol folyamatosan képezni kell magunkat, ez természetesen ránk is vonatkozik.” – Nohát, Pál Dénes a kisfilmben elismerte a félreéneklési nehézségeket. “Eljátszottam a gondolattal, hogy ott állunk az Eurovízió színpadán és éneklünk, de ehhez még sokat kell hozzáraknunk” – Szilvi is elismerte. Mint mondtam, visszavették az első elődöntős, letisztult fehér cuccokat. Várható volt, hogy hangban nem tudnak egy hét alatt tökéletesen felfejlődni, de ez a múlthéthez képest egy fokkal jobb volt, bár, Dénes rém hamisan nyitotta meg a dalt. Ezt így ebben az állapotában továbbra se lehet színpadra engedni, pláne nem Eurovízióra. De emberből vagyok, és Szilvi majdnem vak. Hadd legyen már boldog szegényke. Ehh, utálom, ha elragadnak az együttérzés érzelmei. A kritikus énem azt mondja essetek ki, az ember meg azt, hogy “jajj, szegény Szilvi, szegény, de rossz lehet neki“. Passz, döntsön a zsűri, és örülök, hogy nem nekem kell. Azt pedig a végére elismerem, hogy Szilvi már nem olyan hamis, és egy-két hangot gyönyörűen kiénekelt – kivéve a dal végén. És mekkora giccs már a szemet ábrázoló motívum a LED-kivetítőn!

– 21:11: “Mindannyian nyertesek vagytok, akik ezen a színpadon állnak. Azért szeretem a duetteteket, mert van egy olyan története, ami mindenkinek üzen valamit. Ti nagyon tudtok érzelmeket kiváltani az emberekből. Bármi is lesz, remélem ez  tisztaság mindig ott lesz bennetek” – Rákay burkoltan dícsér, de köszönőszavakat mond.  “Az év egyik legemlékezetesebb és legmeghatározóbb produkciót láttam a színpadon” – mondja Csszár, aki szerint csúszka sem volt. No érdekes lesz a végső pontozás, mert ha Pálék a top4be kerülnek, mehetnek is Malmőbe.

Cserpes Laura

– 21:15 – Cserpes Laura – Élj pont úgy:Mindennap gyakoroltam, és annak minden órájában ez járt a fejemben. Abban a három percben szerettem volna bizonyítani. Bár ez a dalok versenye, nekem énekesnőként ez volt az első megmérettetésem.” – na igen, utóbbit hajlamosak vagyunk elfelejteni. “Nekem már az hihetelen, hogy itt lehetek a döntőben. Úgy érzem, én ezen a versenyen csak nyertem” – aranyos, ez a lány. Mintha most kevésbé lenne hamis, mint a múlthéten, ergó sokat fejlődött, jót tett neki az  a sok gyakorlás. Ellenben a vokalisták, még mindig csak rontanak a produkción, nagyon sokat vesznek el az értékéből, de az ujjcsettintést legalább jól csinálták, csak kár, hogy az éneklés lenne a fő feladatuk. Minden hibája ellenére szívesen látnám Laurát Malmőben – feltéve ha májusig rendszeresen jár a legjobb énektanárokhoz.

– 21:19:Szerintem egy fantasztikus fejlődésen mész át. Hétről-hétre egyre jobb a produkciód. Ha ezen az úton haladsz tovább, én úgy gondolom, neked helyed kell lennie a zeneiparban. Jó úton haladsz tovább” – teljesen jogos Walkó Csaba felvetése.  Rákay természetesen dícsért, és elismerte, hogy Laura “A dal” felfedezettje. Csiszár is dícsért, szerinte Lauráé a jövő. És az Eurovízió is?

ByeAlex

– 21:23 – ByeAlex – Kedvesem:Eddig nem fogtam fel, hogy ez egy showműsor, de most már kezdem. Az  a lényeg, hogy milyen a szöveg, nyilván, fontos a közeg is, de nekem a célom az, hogy az írásaimmal hassak a közönségre. Az, hogy idáig eljutottam, az nagyon nagy öröm nekem. Megpróbálom kicsit külső szemlélőként nézni az eseményt, egyszerűen hagyom, hogy hasson” – mondja ByeAlex. Az este nagy meglepetése lehet ez a srác, aki nagy közönségkedvenc lett. Komolyan mondom, nem lepődnék meg, ha első helyre voksolnák őt. A dalával amúgy továbbra sincs bajom, mert tök aranyos, és szeretem is, de nem való Eurovízióra. És Alex is hamiskás. A rádióban a stúdióverzió legyen gigasláger, és még évekig halljuk erről a srácról, drukkolok neki mindenhez – kivéve a ma esti győzelemhez.

– 21:25: Hatalmas ovációt, az este legnagyobb tapsát kapta ByeAlex a közönségtől. Ez jelent valamit. Méghozzá sokat. Nagyon kíváncsian várom a zsűri pontjai. “Nekem tényleg mosolyt csalsz az arcomra. Eszméletlen az, hogy az egyik leénekli a csillagokat az égről, a másik a holdat. Én egy énekesnő vagyok, ki vagyok éhezve erre. Mégis, idejössz te a gitároddal, és felszántod a színpadot. Olyan érzésem van, hogy teljesen mindegy, ki lesz a győztes, te vagy a legnagyobb nyertes, még a gyerekek az óvodában is ByeAlex-nek öltöznek be. Ha te mennél, biztos, hogy egész Magyarország szorítana neked” – Rúzsa Magdiból kitört a fangirl. Tényleg jópofa ez a pofa ByeAlex. “Nálad a színpadon csak jobb énekeseket hallgattunk, de ezen Te nem sértődsz meg.” – nahát, Csiszár kimondta azt, amit kellett, amihez Alex boldoga vihogott. Jelenség ez a srác, tényleg. Most már tényleg azt mondom, ha top4-be jut, még győzhet is. Magdi a végén előrejelzést is adott: “Bízzuk a közönségre“. Ajjaj.

– 21:33:Nagyon jól éreztem magam, és jó kedvem volt. Szerintem ez volt a legjobb előadásunk együtt.” -mondta Szilvi tök aranyosan. Dénes kitérő választ adott Buda Marcinak arra, hogy lesz-e még közös munkájuk. “Jól érzem magam, és boldog vagyok, hogy itt lehetek” – bla, bla, sok érdekeset nem mondott Gergő. No nem mintha a Lihegőben bárki is sok mondana bármi érdekfeszítőt. Lapozzunk.

– 21:35: No most jön a különleges pontozás.  Leírják papírra, borítékba kerül, látni akarom a voksaikat :)

– 21:38:Ezen a ponton a zsűri munkája befejeződött” – konkretizál Gundi. És kezdünk. Rakonczai Viktor: 4 pont – Keresztes. 6 pont – Vastag Tomi. 8 pont – Kállay-Saunders András. 10 pont – Radics Gigi. Walkó Csaba: 4 pont – Vastag Tomi. 6 pont – ByeAlex. 8 pont – Radics Gigi. 10 pont – Kállay-Saunders András. Ruzsa Magdolna: 4 pont – Keresztes Ildikó. 6 pont – ByeAlex. 8 pont – Radics Gigi. 10 pont – Kállay-Saunders András. Rákay Philipp: 4 pont – Cserpes Laura. 6 pont – Vastag Tamás. 8 pont – Kállay-Saunders András. 10 pont – Radics Gigi. Csiszár Jenő: 4 pont – Byealex. 6 pont – Vastag Tamás. 8 pont – Radics Gigi. 10 pont – Kállay-Saunders András. Tetszett ez a pontozás, lehetett volna így minden héten.

– 21:43: A zsűri pontjai alapján a top4 tagjai: ByeAlex, Vastag Tamás, Radics Gigi és Kállay-Saunders András. Nehéz menet lesz, és ebben a percben azt mondom, hogy a győztes ByeAlex lesz. De persze hajrá Gigi. Ó, és kiestek Pál Dénesék, nulla ponttal. Ciki.

– 21:46: Legutóbbi adásban 45 országból érkezett több, mint száz ezer sms. Ehh, Tomi nagyon cukin kereste a kamerát, és be is vetette a híres nézését.

– 21:48:Remélem, hogy számíthatok rájuk (a rajongókra), és szeretem őket. Köszönöm nekik, hogy itt lehetek” – mondja Gigi. “Aki érzi, az úgyis szavazni fog. Nincs miért biztatnom őket. És ezt nem nyálból mondom” – ezekért a beszólásokért fog győzni ByeAlex. Most megismétlik a négy döntős produkciót. Remélem Gigi vagy Kállay fog győzni, Vastag Tomit még elviselném … de inkább befogom. Tavaly is az győzött, akinek abszolút nem drukkoltam. Most megyek is szavazni Gigire, kap is húsz sms-t. És most reklám. Végre.

– 22:00: Visszatértünk. Ismét a dalokat mutatják. Vastag Tomi és Kállay szerintem esélytelenek a továbbjutásra. ByeAlex-et nagyon megkedvelte az ország, mert jópofa egy figura, Radics Gigit pedig a porba alázta a Blikk és az alattomos rágalmak. Többen mondtátok, hogy ez az egész egy lejátszott meccs, de én ezt most cáfolnám. Nagyon nagy az esély arra, hogy ByeAlex győzzön. Mondhatnám azt is, hogy hatalmas. Már csak húsz perc, és kiderül, addig is, küldöm az sms-eket Gigire.

Compact Disco

– 22:05 – Compact Disco és az MR Szimfonikusok – Sounds of my Hearts: Nahát, akasztják a hóhért? Walkó Csaba hangjáról inkább nem mondok semmit. Meg kellenek az ujjaim a szavazásra – még jó, hogy nem emeltdíjas az Sms. 29-es a kód, GIGI! Off: “Hallod, milyen hamis? És még ő mondja másra” – szólalt meg mögöttem hirtelen az édesanyám, akivel most együtt nézem a versenyt. LOL :)

– 22:08: “Négy versenyben lévő produkciónk van, és már több, 150 ezer szavazat érkezett” – búgta Buda Marci. Én most tartok kb. 12-nél. Ó, de utálok sms-t írni.

– 22:10: Most nem bántásból, de ha Kállay angolul kommunikálna Buda Marcival, jobban járnánk. Eközben Gigi az elemében van, nevetgél ezerrel. “Nagyon izgulok. Annyira karnyújtásnyira van a cél, és nehéz elengednem” – nahát, Vastag Tomi is egyre szimpatikusabb. Buda Marci bejelenti, már több, mint 200.000 voks érkezett.Wow. “Minden rendben van. Nagyon meleg van. 140 kilóval szoktam fekve nyomni. Ki hiszi el?” – ismétlem, ByeAlex azért nyerhet, mert ennyire jópofa. Az ember sokszor nem a dalra, vagy a hangra, hanem az emberre szavaz. :'(

– 22:13: Wow, Loreen küldött nekünk üzenetet :) Nem voltam elég gyors, hogy leírjam, nektek, mert sms-t küldtem.

Anti Fitness Club

– 22:15 – Anti Fitness Club – Euphoria (Loreen): A színpadon pedig … ahh, inkább nem is mondok rá semmit. Mit műveltek ezzel a jó dallal?

– 22:16: Oh, és előre szólok: kezd meghalni az oldal. Annyira utálom, hogy minden héten ez van. Sajnálom, srácok :( Tapasztalataim alapján legkésőbb éjfélre visszatér a Media Addict, addig is jegyzet tömben folytatom a dolgaimat, és amint tudom közzé teszem.

– 22:19: A zsűri még megmagyarázza a pontozását, meg ilyesmi. Rakonczai: “Radics Gigiért emelnék szót. Szerintem meg kéne mutatni az egész világnak, hogy valaki így tud énekelni tizenhat évesen“. Walkó Csaba: “Miért tizes az Andrásra? Mert svéd a kiadója, és annyira európai minden. Jókedvű dal, és fantasztikus az előadó“. Ruzsa Magdi: “Azt gondolom, hogy nagyon nemzetközi az, amit András képvisel, és szép üzenete van“. Rákay Philipp: “Gigi tehetséges, mint a nap“. Csiszár Jenő: “Miattam mehet a ByeAlex vagy a Kállay is” – próbáltam idézni tőle, de nem ment.  Még egy percig lehet szavazni.

– 22:25: Hehe, Éva és Gundi nagyon aranyosan cukkolják egymást a színpadon, ahová most érkezik a top4: Radics Gigi, ByeAlex, Vastag Tomi és Kállay-Saunders András. Szerintem ByeAlex lesz a győztes, de rajta kívül bárkinek örülnék. És már megint az lesz “velem”, mint tavaly. De ne legyen igazam (de igazam lesz)

– 22:25: Ma este több, mint 244.000 szavazat érkezett – hatalmasak ezek a számok. Ennyit számít az, hogy nem emelt díjas. Az eredmény megszületett. Csak egyetlenegy versenyző nevét mondják majd ki. De izgulok, de a top4 is, szegény Gigi, halálra van rémülve. Én is Gigi, én is…

A Dal gyoztese

– 22:30:A Dal 2013 győztese az önök szavazatai alapján: ByeAlex“. – mondja Gundel Takács Gábor. Gratulálok a győztesnek, de azt nem mondom, hogy megérdemelte. Most lesz egy külön post – ha a szerver engedi. Mélységesen csalódott vagyok.

A képek forrása az MTVA (Gálos Mihály Samu, Nagy Zoltán, Zih Zsolt). Köszönet a Fotókért!

2350 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

51 Hozzászólások

 1. Én még nem adtam fel a reményt :)

  Amúgy azt filóztam, hogy tudom, hogy ByeAlex dala gagyi, meg egyszerű, mint a faék, de az, hogy mindkét fordulóból NÉZŐI szavazatokkal jutott tovább, korábbról teljesen ismeretlenként, nem azt jelenti, jelképezi, hogy könnyen emészthető a dala? Hogy fülbemászó? Mert őt aztán se nem a szépségéért, se nem a hihetetlen énekhangjáért és még csak nem is az előzetes népszerűségéért nyomták tovább, sőt még csak most is alig 5000-es rajongótábora van szemben Dénes és Radics Gigi kb 40.000-es csapatával.
  Tudom, hogy nem ő fog továbbmenni, nem is ragaszkodom hozzá, de nálam is rajta van a dobogó 3. fokán :)

  • ByeAlex esetében sokat nyom a latba a “hű de jópofa figura, micsoda beszólásai vannak a srácnak, á, baszod, nyomjá má rá sms-t Jóska bazze, hallod-e” faktor. Nagyon sokat. Szerintem :)

 2. Ne haragudj, hogy megint kíméletlenül megmondom a véleményem, de most megint muszáj.
  az oké, hogy nem szereted a Compact Disco-t, és nem szeretted tavaly a dalukat, de azért nem kellene állandóan azt szajkózni, mint a hülyegyerek, hogy mennyire ostoba mindenki, a közönség, a zsűri stb,, hogy őket küldték az eurovízióra. lehet engem is csökött agyúnak nevezni, ahogy azt tetted wolf katival, pedig nem is a kedvencem az együttes, de könyörgöm, mikor szállsz már le erről a CD-ról és a dalukról? és főleg hogy lehet Caramelt és a kurva idegesítő nyávogásait jobbnak nevezni? Azért, mert egy bizonyos rétegnek bejön ez Magyarországon, sztem az eurovízión már az elődöntőn kiesett volna. Kicsit úgy érzem, hogy nagyon egysíkú a zenei ízlésed. Neked csak ezek a “kiállok a színpadra és énekelek telitorokból idióta mesterkélt kézmozdulatokkal vagy vonyítok mint egy kutya” típusú énekesek és dalok jönnek be. Oké, neked ez tetszik, de kicsit toleránsabb lehetnél a többi zenei irányzat iránt is. Kicsit próbálj meg több objektivitást belecsempészni a dolgokba. Igaz, nekem könnyebb, mert én tényleg majdnem minden zenestílust szeretek, a magyar mulatóstól a kemény rockig. És amúgy is az eurovízió nem arról szól, h egyfajta zenei stílust mutassunk be, hanem fő a változatosság. ezzel arra akarok utalni, h tavaly úgy leszóltad a törököket, az orosz nagyikat stb.
  a másik dolog meg ami nagyon zavar, hogy majdnem mindenkire azt írod, h hamis. én nem tudom, hogy végeztél-e vmilyen zeneiskolát vagy játszottá-el hangszeren, hogy ennyire jó zenei hallásod van, én mondjuk csak arra hivatkozhatom, h rengeteg zenét hallgatok, de mégsem szólok bele olyan dolgokba, amikhez nem értek. de ez csak az én véleményem. bocs, ha megsértettelek, de már nagyon kikívánkozott. mégegyszer hangsúlyozom: nem szeretem különösebben a Compact Discot, csupán a Sound of our hearts-ot. és sztem nem égtünk le tavaly ezzel a dallal.

  • Mivel ez egy blog, értelemszerűen a saját véleményemet írom le, azt, amit én gondolok. Ehhez hozzájárul az is, hogy ha nem tetszik valami. A zenei ízlésem talán tényleg egysíkú, elfogadom, igazad van. Éppen ezért ha valami nem tetszik, hát leírom, miért ne tenném. Ez egy blog, nem egy portál, itt minden, amit leírok, az saját vélemény, mondhatjuk úgy is, hogy értékítélet. Az én értékíteletem, amivel lehet egyetérteni, és persze nem is. Utóbbi rajtatok múlik :)

   A Compact Discót szerintem még évekig – évtizedekig :D – emlegetni fogom, mert sose fogok túljutni azon, hogy őket küldték, és nem Caramelt meg a Víziót. Bocsi, de erről jó ideig nem fogok leszokni :)

   Ami a hamisságot illeti: van zenei képzettségem, éveken át jártam szólfézsra és hangversenyeken hegedültem. Van zenei múltam, több versenyen is részt vettem, volt, amit meg is nyertem. Persze gyűlöltem az egészet, pláne a hegedűt, de nyertem vele annyi tudást – no meg a szólfézzsal is, – hogy felismerjem a hamis hangokat.

   • na, akkor így tényleg van jogod kritizálni a hamis hangokat :D csak nem hittem volna, h ilyen zenei múltad van, de így visszavonom ezt a részét a kommentemnek.
    oké, h ez a te blogod, és lényegében annyiszor kritizálsz és annyi módon, ahogy akarsz, de sztem azért itt is vannak íratlan szabályok, meg gondolhatnál azokra is, akik szeretik az adott dolgot. elég egyszer vagy kétszer leírnod, abból is bőven megértjük. azt meg még mindig nem értem, h hogy nem lehet ezen túljutni, akkor inkább már Ádok Zolit kéne pocskondiázni, ő milliószor rosszabb volt, és tudom, h neked sem tetszett, mégsem emlegeted állandóan.

    • Nem szeretem a zenei múltat emlegetni, mert utáltam minden percét, szülői erőletés volt, pláne mikor a tanár bejelentette, hogy érdemes. Nehéz harc volt, mire kijutottam belőle, és nem is bánom azóta sem :)

     Ó, és a mindenki tudja az túlzás, sokan csak most találtak rá az oldalra :) De értem, amit mondasz, és megpróbálok ezentúl odafigyelni.

     Ami Ádok Zolit érinti, ő szörnyű volt, de őt nem mi választottuk, hanem az MTVA. Az azért más kategória. Nem is tudtuk, kik lehettek volna az ellenfelek.

     • basszus, most meg én fogok minimum 10 évig azon mérgelődni, ha ByeAlex megy ki Malmöbe. szimpi a srác, de nagyon semmilyen a dala. és Szilviék nem jutottak tovább :S

      amúgy ne aggódj, én rajzra jártam 10 évig, elején én akartam beiratkozni, mert oviban imádtam rajzolni, de aztán 3-4 év után beleuntam, de be kellett fejeznem a szüleim nyomására, ha már elkezdtem. persze rajzolni nem tudok máig :D

 3. Amúgy van még értelme nézni a műsort, vagy van rá esély, hogy nem Gigi utazik?
  Oké-oké, hogy ő a legesélyesebb, de nem lehetne ezt szolídabban közvetíteni? Valamiféle többesélyességnek legalább a látszatát fenntartani? :/

  • Andrást is halálra dicsérték, és konkrétan országimázsi elemként emlegették. Plusz Giginél ott van még a Blikk-féle támadássorozat is, amivel az utóbbi hónapokban borzolták a kedélyeket. Nem olyan biztos Gigi győzelme szerintem. Ha meg Agárdiék a top4be jutnak, akkor aztán pláne, hogy nem.

 4. Hát, szerintem meg ma jobbak voltak. Dénes első fél sora még mindig nem volt 100%-os (amennyire én laikus füllel éreztem), de onnan nekem már stimmelt. Legalábbis nem ütött el annyira a stúdióverziótól, mint korábban.

  • A végét eltolták, és az elejét is hamisan indították. Szilvi a magas hangokat viszonylag jól énekelte ki. A probléma itt Dénes, aki nem ad hozzá sok mindent a látványán túl – és mégis ő lett Magyarország Hangja… Szilvi szólóban többre menne, legalábbis hangilag.

 5. ByeAlex – Kedvesem. Azt hiszem, ráteszem a telómra ezt a dalt. Munka után, hazafelé a buszon ezt fogom hallgatni, hogy jó kedvem legyen. Mert ez a dal még arra is képes.

 6. Miért játsszák el vajon ezt az egymástól függetlenül döntünk játékot?
  Olyan nyilvánvaló, hogy úgyis megbeszélték előre.

 7. Nekem eddig Ildi, Kállay-Saunders és Gigi volt a legjobb. A negyedik helyre Déneséket raknám. Tomi most egész jó volt, pedig nem a kedvencem. Cserpes Laura most sem győzött meg, hiába volt helyén minden hang. Rácz Gergő dala olyan volt, amire lazán elalszok egy fárasztó nap után, olyan unalmas volt. ByeAlex ugyanolyan szerethető, mint eddig, de nála is esélyes az, hogy el-el alszom rajta. Most már kiváncsi vagyok az eredményekre, és hogy ki jut ki Malőbe (:

 8. Hát, ez a pontozás most elszomorított. Ez a teljesen nulla.
  Kicsit azt sugallja, hogy Dénes+Szilvi csak a nézettségért kellett. Rácz Gergő meg a haver miatt.

  Kállay és Vastag Tamás ennyire felhúzása előtt értetlenül állok, (nem, nem azt gondolom, hogy Dénesék jobbak, csak) nekem azok a dalok annyira nem bejövősek…
  És hát, valljuk be Radics Gigi már Kállay legelső fellépésénél megelőlegezte ezt a szitut Kállaynak…

  • Dénes és Szilvi stúdióverziója isteni volt, de ahogy teltek a hetek, a zsűri egyre szigorúbb lett. Jó, az, hogy nulla pontot kaptak, az túlzás volt, legalább négyet megérdemeltek volna. Pláne, ha azt nézem, hogy az első elődöntőt ők nyerték meg – a zsűri pontjainak hála. Hogy is van ez?

   • Ezért kérdeztem én az elején, hogy mennyire pontoz konzekvensen a zsűri. Semennyire.
    Csak így kicsit olyan, mintha Dénesék a nézettségért kellettek volna.
    Na, mindegy.
    Lélekben küldök 20 sms-t Alexre ;)

   • Na, meg ma valami hiányzott ebből a produkcióból. Az a lélek, amitől működött a Wild Roses. Már a heti nyilaktozataikon éreztem, hogy valami nem stimmt köztük, a Mokkában a kanapé két szélén ült Dénes meg Szilvi, és én kicsit úgy is éreztem, hogy magára hagyták őket. Nem tudom, mi lehetett, volt-e valami a háttérben, ez csak az én személyes összeesküvés elméletem.

    Bármennyire kezdők is, és bármennyire hamisak is voltak, én sajnálom őket, hogy így ért véget számukra ez a “kaland”.
    Hát, ennyit erről.

 9. Remélem, hogy nem Gigi megy, nem szívesen küldenék a lányommal egy időst egy ekkora hatalmas versenyre. Oké, elismerem, hogy Gigi nagyon szépen énekel, sőt csodálatos a hanga és igazán mutatos lány. De egyszerűen a dalától falra mászok és miközben énekel olyan fura fejeket vág.
  20 sms ment Alexnek, szóval hajrá!:)

 10. Igazad lett, pedig én nem számítottam rá. A tavalyival ellentétbe, ma nagyon boldog vagyok a választással. Magdi óta nem volt olyan magyar dal amit szerettem volna.
  Azt hiszerm ez így most nagyon jó!:)

   • Nem jön ez be Neked Tibi.
    De nekem milyen igazam lett :D Jó, azt írtam, hogy nem Alex fog menni, mert azért megdöbbenve még meg vagyok, de másrészről meg nem.

 11. Na most ment el az egésztől a kedvem. Én nem kérdőjelezem meg azt hogy Alex nem egy jófej ember sőt tehetséges a maga nemében DE ezt a fajta a zenét nagyon nehezen lehet megérteni ha nem az anyanyelveden szól hozzád. Ha az volt a cél hogy hungarikumot küldjünk ki akkor sikerült…..

  • “Na most ment el az egésztől a kedvem.” – üdv a klubban. Nem azért élőblogoltam végig egy csomó adást, hogy az utolsónál ilyen pofoncsapás érjen… Ezért nem lesz jövőre egy Élő Blog sem a dalról :D

 12. Nem csak te vagy elkeseredve de mindegy, ez van. Fogok neki szurkolni mert magyar de a dal nem tetszik és ő sem szimpatikus.

 13. Én is sejtettem hogy Byalex fog nyerni aki dalát a végére egy picit megszerettem. Cserpes Laura jó volt a dala. Keresztes Ildikó dala is jó volt csak hiányzott nekem belőle még egy kis energia. Pál Dénesék most is hamisak voltak egy kicsit sokat fejlődtek hangilag és színpadi jelenlétben is. Rácz Gergő jó volt a dala és végre hallottuk Rakoncai Viktor véleményét amióta ő bent van azóta akarta hallani Viktor véleményét a zenésztársa produkciójáról. Vastag Tomi dala nagyon megérintett nem tudtam most se úgy végig hallgatni hogy ne érzékenyüljek el. András most volt a leglazább. Radics Gigi fantasztikus volt az eredményhirdetésnél meg voltam győződve hogy az ő nevét mondják ki de nem így lett

 14. Le sem tagadhatnád anyukádat – kritizálós egy família lehettek :d Mindig vele szoktad nézni a műsort? :) Ezen jót nevettem xD

  ” “Hallod, milyen hamis? És még ő mondja másra” – szólalt meg mögöttem hirtelen az édesanyám”

  • CSak a döntőt néztük együtt, az különleges alkalom volt, de máskor nem adódott rá lehetőségünk. Egyébként igen, ő is hasonlóan kritikus alkat, mint én. CSaládi vonás :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here