Főoldal Hírek A Dal: Plágiummal vádolják Radics Gigi dalát

A Dal: Plágiummal vádolják Radics Gigi dalát

13
Oszd meg!

Radics-Gigi-A-DalNagyon úgy tűnik, hogy a magyar bulvár kőkeményen rászállt Radics Gigire, és mindent elkövetnek azért, hogy még véletlenül se a tizenhat éves megasztár képviselhesse hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. Először jöttek azzal a hülyeséggel, hogy meg van bundázva az egész műsor, és már az elején eldőlt, hogy kinek kell megnyernie azt. Utóbbi balgaságot még ma is sokan hangoztatják, a Blikk pedig rátett még egy lapáttal, szerintük ugyanis az Úgy fáj (Over You) nem más, mint a Timpul című Paula Seling dal egyfajta változata.

A Blikk szerint tehát a Gigi dalát megíró Huba Kelemen–Jack D. Elliot–Jánosi szerzői hármas felhasználta a román dal refrénjének dallamvezetését és ezáltal a két dal teljesen egyforma. A Blikknek az információt egy Róbert nevű noname alak adta, aki tíz perc alatt el is döntötte, hogy egyértelműen “hasonlít” a két dal refrénje. A Blikk felkeresett egy úgynevezett szakértőt is, aki szerint: “A két dal refrénjének dallamvezetése szinte teljesen ugyanaz, a ritmusa különbözik. A két dalban számos átfedés van, dallamfordulatokban, de még ritmusképletben is, a hangvételük pedig szintén nagyon hasonló.

Az esetre természetesen reagált Lencsó Rita, az MTVA kommunikációs vezetője is, aki szerint tegnap délután összeült a zsűri, hogy alaposan átvizsgálják a dalt. Radics Gigi a Facebookon is reagált a Blikk cikkére. “Nagyon nagyon elszomorodtam, amikor értesültem erről a vádról. Ezt a dalt három amerikai zeneszerző szerezte, ezért nem is mennék bele, hogy milyen alapja lehet annak, hogy ők bárhonnan is “lopták” volna a dalomat. Nagyon bánt, hogy a döntő előtt ilyen helyzetbe hoznak.” – A Megasztár győztese hozzáfűzte azt is, hogy le szolmizálták a két dalt, aminek a végeredményében látszik, hogy nincs sok hasonlóság, már ami a szakmai részét illeti.

Szerintem ha alaposan meghallgatjuk mindkét dalt, akkor hallható az, hogy a Blikk informátorának, a nevesincs feltűnési viszketegségben szenvedő Gábornak mennyire nincs igaza. Az ilyen undorító bulvár-mocsok pedig abszolút nem tesz jót sem Giginek, sem “A Dal” című műsornak”. Úgy fest, sokan nem örülnének annak, ha Gigi utazna ki Malmőbe, de gondolom azt ők is elismerik, hogy a nyolc bent maradt dal és előadó ismeretében tényleg Gigi lenne a legjobb választás Magyarország képviseletére. Abban pedig csak bizakodni tudok, hogy az ellenzőknek nem az a legfőbb baja Gigivel, hogy a bőre nem hófehér…

13 Hozzászólások

 1. Meghallgattam a számot, amiről elvileg koppintották Gigiék… köze nincs hozzá és szánalmas, hogy valaki pár ezer forintért képes a másikat bemocskolni…. ezért utálom az ilyen mocskos, b*zi lapokat, mint Blikk, Best és egyéb, nyomorult társait…

 2. Hát ha nem Pál Dénesék mennek ki Malmőben akkor mindenképpen Gigit küldeném ki,nem értem hogy miért bántják ilyen sokan.Talán irigylik hogy ő 16évesen megcsinálja azt ami egy rang idős énekes nem.Egyébként én ezért nem veszek ilyen szenny lapokat,és nem is fogok soha ilyen mocskos újságokért pénzt kiadni az biztos.

 3. Nem tudom, miért van erre szükség, de én azért azt látom a Dal-zsűrijén, hogy nem adnak a bulvármocsokra. Szerintem kár is ezen pörögni.

  Amúgy amennyire látom a Pál Dénes rajongól meg azt tartják inkorrektnek, hogy a TV2 , egy összeállított egy Gigi kampányvideót, amelyben mindenféle celebek kampányolnak amellett, hogy Gigi menjen Malmöbe. Ami azt illeti, ezt sem tartom teljesen korrektnek, kivéve, ha ez egy ilyen sorozat első tagja volt (szerencsére ennyi időm nincs követni ezeket :) Néha sajnálom a Dénest, hogy mit végig nem kell olvasnia a saját FB oldalán :/

  De én még nem adtam fel a reményt, hogy Dénesék hétvégéig csak már képesek megtanulni ezt az egyetlen dalt, és pokoli nagy hibának tartom, hogy az első adás után nem szembesítették őket a hamissággal. Amit ugyan nehezen hiszek el, de minden nyilatkozatuk arra utal, hogy az elődöntőben mindenki milyen fene-elégedett volt velük.

  Kíváncsi leszek a döntőre.

  • Na, nem tudom, ezt hogy gépeltem így el, de az értelmetlen részeket töröljétek a 4. sor elejéről :)

  • Az a végső döntőben már édes mindegy, hogy mire ad a zsűri, és mire nem. Mert ha Gigi benne lesz a top4-ben, onnantól a nézők szavaznak. Azok a nézők, akik azt hallják, hogy Gigi dala nem csak lopott, hanem még eleve meg is van neki bundázva. “Hát én így nem is szavazok erre a rüfkére” – gondolhatja a Blikk olvasó. És sajnos sokan vannak.

   Ezeknek a se füle-se farka történeteknek az a baja, hogy ingerli az olvasót, mert még mindig erősen benne él a magyarokban az, hogy “Amit az újság megír, az úgy igaz”. És elhiszik. Ha pedig elhiszi, akkor mi a fenéért szavaznának Gigire?

   Holnap lesz amúgy a szavazós-esélylatolgatós poszt A dalról. Mára terveztem, de ez a Gigi ügy közbejött. Na ott kifejtem a véleményem Dénesékről is :)

 4. Szerintem nem hasonlít a két dal Gigié sokkal jobban a másik dalnál. Gigi és a többiek kivéve Byalexet megérdemlik hogy kijussanak. Byalex nem szimpatikus és nem örülnék ha benne lenne a top 4-be ami előfog fordulni mert a zsűri szereti őt és úgy látszik a nézők is. Remélem hogy Gigi rajongói sokkal többen vannak mint Byalexé.( Bocs ha megbántottam ezzel azt aki rajong Byalexért).

 5. Pál Dénes iszonyat hamis, de a lány, akivel énekel (szegény vak lány), na neki nagyon jó hangja van… de remélem, hogy Gigi fog minket képviselni, mert nemzetközi szinten ő megállja a helyét.

 6. Én is meghallgattam, szerintem sincs igazuk. Ha őszinték akarunk lenni azért azt kell mondanunk, hogy a refrénben valóban egy pici hasonlóság van, de az, hogy ez plágium legyen az hülyeség. Úgy hogy hajrá Gigi :)

 7. Na, ezt jól megcsinálta a kedves Blikk! Megírnám nekik is kommentbe, de nem vagyok regisztrálva oda, és nem is fogok…. Büszkék lehetnek magukra… végre lenne egy kis esélyünk, erre fel be kellett dobni a plágium kártyát!…… és pont egy magát magyar újságnak csúfoló szerkesztőség… Gratulálok!

  • Azért én nem gondolnám, hogy Gigi kijutása ezen a cikken fog múlni. Ráadásul a műsorban úgyis eloszlatják majd a kételyeket, kiállnak Gigi mellett. Nyugi :))
   Ha Pál Dénesék nem lesznek benne a 4-ben, akkor egyértelműen ő fog menni. Szerintem legalábbis, de lehet, hogy csak a naivitásom beszél belőlem.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here