Főoldal Oldal Blog Aranymosás 2013 – “A gyilkos áldozat” sikerrel vette az első akadályt

Aranymosás 2013 – “A gyilkos áldozat” sikerrel vette az első akadályt

21
Oszd meg!

Egy örömhírről számolhatok be Nektek! A második regényem, “A gyilkos áldozat” sikerrel vette az első akadályt, és bejutott a Könyvmolyképző Kiadó által szervezett Aranymosás 2013 pályázatának az első körébe, aminek keretén belül a regény prológusa, és első két fejezete már el is olvasható. A történet az oldalon fent lévő részletekből úgy-ahogy kiderül, elöljáróban annyit árulnék el, hogy a prológusban olvasható pisztoly központi szerepet kap a fináléban, a regényhez pedig az ihletet Amanda Todd szörnyű tragédiája adta. Mondanék még többet is, de tiltja a pályázat szabályzata.

Ha kedvetek támadt elolvasni, akkor azt itt megtehetitek. Remélem tetszeni fog nektek :) Ha pedig elolvastátok, akkor arra kérlek titeket, hogy ha tetszett, amit láttatok, akkor lájkoljátok az ottani bejegyzést (pont a szöveg végén szerepel a lájk gomb), hiszen az Aranymosásnak lesz egy különdíjasa, mégpedig az, aki a legtöbb lájkot gyűjti össze a verseny alatt. Tehát, ha tudnátok támogatni, annak nagyon örülnék, de természetesen csak akkor, ha bejött az, amit olvastatok :)

Egyelőre tehát úgy áll a helyzet, hogy a pályázat első fordulója sikerült, innen kezdődik majd az izgalmas rész, hiszen folyamatosan szűkül az eleve szűk mezőny, és nemsokára a Kiadó lektorai elkezdik olvasni a kéziratokat, és végül eldöntik, javasolják-e kiadásra, vagy sem. Vélhetően tavasz végére már nyilvános lesz a döntésük. Mondanom sem kell, majd’ kiugrom a bőrömből, és reggel óta csak vihogok, mint egy bedrogozott tinédzser, de üsse kavics, van ez így. És ígérem, ha lesz valami alakulás a pályázatot illetően, megírom, addig is, szépen kérem azokat, akinek tetszett A gyilkos áldozat eleje, az egy lájkkal jelezze azt, hiszen jó lenne elcsípni azt a különdíjat :)

21 Hozzászólások

 1. Épp előadáson ültem, mikor láttam, h kirakták a művedet, gratula :) mindjárt el is olvastam a prológust, és szerintem hamarosan végigolvasom az egész regényed, amint befejeztem a most olvasott könyveimet :) aztán megint várhatod a mailem a kritikámmal karöltve :D
  egyébként én is kedvet kaptam mostanság az íráshoz, már fogalmazódik meg bennem a sztori, körvonalazódnak a karakterek, és ha minden igaz, akkor jövőre már én is tudok nevezni egy kisebb regénnyel a versenyre. nem remélem, h elsőre sikerül valamilyen helyezést elérnem, de egy kis tanulás nem árt, amint láttam elég élesen kritizálnak a többiek sokmindenre rávilágítva.

  • Köszi szépen (és persze másoknak is). Várom majd az e-mailt, remélem az is tetszeni fog :)
   Az írást pedig próbáld meg, szerintem van hozzá tehetséged. Ha valamiben kell segítség, akkor írj nyugodtan, de ezt majd e-mailen megbeszéljük, remélem mielőbb aktuális lesz :)

 2. Engem is nagyon érdekel az írás de én inkább színészkedni szeretek. De csomó sorozat van amit kitaláltan. Van Mystery műfajú van Dráma de még csak a történet meg a karakterek vannak meg de amúgy szerintem elég jók mert már sokan mondták és még csak 13 vagyok. Bár ez nem nagyon számít. :D De még az évadokat is elterveztem. :D :D :D :D

 3. Elolvastam az eddig közzé tett részt, és nekem a prológus nagyon tetszett, az első fejezet egy kicsit rosszabb volt, a második meg egyáltalán nem tetszett. Oké, a szerelmes részt nem tudom véleményezni, eléggé megdöbbentett az a pár sor, amikor először írtad, hogy meleg. Egyébként szerintem (a prológustól eltekintve) nagyon a Szent Johanna Gimire hasonlít, amiből szerintem bőven elég egy, sőt, talán még sok is. Azért ha így kezded, próbáld ugyanolyan izgqlmassá tenni, ne menjen át mondhatni tiniregénybe, mert akinek a prológus tetszik, annak a folytatás nem jön be, és akinek a folytatás bejönne, az már a prológusnál leteszi a könyvet. Persze, van az a közönség, amelynek mind a kettő bejön, de a többségnek csak az egyik. Egyébként a fogalmazásmódod nagyon jó. Viszont ami talán megakadályozhatja a kiadást, az a központi meleg szerelem. Nem vagyok homofób, nincs semmi bajom a melegekkel, te itthon sajnos sokan ezt rosszul kezelik, és elítélik őket. Az szép, hogy te így írsz róla, de először talán elég lenne egy kisebb, háttérben szereplő meleg karakter, vagy egy biszexuális.

  • Ég és föld a különbség a Szent Johanna Gimi és aközött, amit írtam. A SZJG-ben még a szex gondolata sem merül fel, bezzeg itt nagy szerepet kap benne. A prológus pedig egy későbbi fejezet egyik részlete, az eleje csak a felépítés. De köszönöm, hogy időt szántál rá, és elolvastad. Abban pedig igazad van, hogy ez teljes mértékben megakadályozza a kiadatást napjaink Magyarországán. Sajnos ez tényleg így van.

 4. Fű, gratulálok, hogy a tavalyi Aranymosás után megint sikerrel vetted az első akadályt! :) Remélem, idén a későbbiekben is több szerencséd lesz. :)

  Néhány téma az aranymosásos írások közül kicsit távol áll tőlem, ezért mivel nem tudnám őket érdemben értékelni, az oldalra inkább nem is írtam véleményt (meg amúgy is kapnak eleget, én már semmit se tehetnék hozzá), neked egyedül meg nem akarok, szóval ezért ide írom, hogy mit gondolok a történeted felkerült részeiről. Ha nem baj… :S

  Általában nem szeretem a prológusokat, főleg mert a legtöbben nem tudják, mire való. Nálad azonban nem éreztem feleslegesnek, kellően figyelemfelkeltő volt. Jól bánsz a szereplőiddel, már ez alatt az egy-két rész alatt is szépen elkezdett kirajzolódni a jellemük, és ez jó dolog. A témaválasztás – az, amire a cím is utal, illetve a meleg-szerelem is – nagyon bátor, de hát milyennek kell lennie egy írónak, ha nem bátornak? Nekem amúgy mindkettő bejött, izgalmas sztori kerekedhet ki belőlük! :) Az írásodra ellenben tényleg ráfért volna még egy kis átolvasás, bár inkább egy külső bétáé, vagy ilyesmié, mert az ember a saját hibái felett ezerszer könnyebben átsiklik, mint a sajátján. Szóval az elején néha zavartak az elgépelések, párbeszéd-szerkesztési hibák, meg néhol kicsit esetlen volt a megfogalmazás is, de aztán beszippantott a történet, és már fel se tűnt, szóval ezek tényleg olyan dolgok, amiket idővel javítani lehet. :) A magyar helyszínt én sokszor hiteltelennek érzem, így annyira nem is kedvelem, de nálad nem zavart. Egy dolog viszont igen: direkt nevezted el a megasztáros srácok után a főszereplőidet, vagy csak így alakult? :D
  Összességében tök jó volt téged olvasni, és bocsi a teljesen irreleváns pofázásomért itt. x”DD

  • Köszi, hogy elolvastad, és látom ám itt is. Én sem szólok egyébként ott hozzá minden íráshoz, mert nem nagyon tetszik az idei közeg. Tavaly jobban elbeszélgettünk, most sokszor még a hozzászólásokat is kielemzik a … nagyon okos Mason Murray-k, így inkább csak olvasok :)

   Kicsit szomorúnak tartom azt, ha valaki egy meleg-szerelmet ábrázol, akkor az már bátorságot jelent. Kár, hogy ez még mindig merész és “hű bakker, hogy mered” témának számít. Persze, ezzel nem téged “””minősítelek”””, hanem sokkal inkább a “”társadalmat”” – az idézőjeleket szorozd meg két hússzal :)

   Az átolvasás és a külső béta tényleg kellett volna, utóbbi sajnos nem volt, én meg a saját hibáimat nehezen veszem észre, de másokét már könnyebben, pedig pont fordítva lenne az ideális…

   A megasztáros srácok a véletlen műve, nekem is akkor esett le, amikor már a felénél jártam, hogy de ismerős ez a két név valahonnan. Jól megmosologtam, de módosítani már nem volt türelmem hozzá. Ó, és te sose pofázol, pláne nem irrelevánsan. Mindig megörülök, ha írsz valahová valamit, mert mindig jókat és érdekeseket szólsz hozzá, sokszor pedig teljesen más megvilágításban, mint ahogy én teszem, és ezzel pedig elgondolkodtatsz, amit szeretek :)

   • Ó, jaj. *.* –> ez itt annak a jele, hogy zavarba ejtett, amit a végére írtál. :DD

    A meleg-szerelmes, bátras dolog kapcsán amúgy az jutott eszembe, hogy furcsa, hogy a könyvpiacon, amennyire totál laikus, olvasói szemmel látom, még tényleg elég tabunak számít egy ilyen téma, még mellékszálként is. Ha meg is jelenik, biztos ritka. (Mármint Magyarországon, külföldön, már csak a sorozatokból is kiindulva, más lehet a helyzet.) Ehhez képest viszont a fanficek, meg az önálló, blogos-internetes írások nagy hányada épül ilyesmire… Szóval fura. Szerintem simán lehetnének a kiadók is bevállalósabbak, mert igenis van egy réteg a fiatalok körében, akit két fiú, vagy két lány szerelme is ugyanúgy érdekelne, mint egy lányé meg egy fiúé. Na mindegy, ez csak a válaszod kapcsán úgy elgondolkoztatott most.

    • Tényleg bántóan kevés az olyan magyar könyv, amiben van melegszál, pedig nagyon szívesen olvasnék olyat, és ezzel sok magyar meleg fiú vagy lány van így. Plusz például egy csomó heteró lánynak semmi problémája nincs azzal, ha két fiú – vagy két lány, – szerelméről olvas. Piaca szerintem lenne, csak a kiadók nem nagyon mernek kockáztatni. Remélem változik majd a helyzet a későbbiekben.

 5. Tibi ez nagyon jóra sikerült! Végre valaki mer ilyenről is írni. Imádom, szerintem nagyon jól megírtad. Várom a többi részt is. Valamint gratulálok!:)

  • Köszi szépen! Ha az Aranymosásra a folytatás nem kerül ki, akkor elképzelhető, hogy ha van rá igény, akkor ide kikerülhet fejezetenként, de erről majd ráérünk még később beszélni :)

   • Reméljük sikerül! Tegnap azt elfelejtettem még mondani, hogy Gaga Born This Way-jéért még külön köszönet :D

 6. Így elsőre beleolvasva nekem nagyon tetszett az egész és nálam az mindig jó pont, hogy valami elsőre megfog. Aj erre mondja az ember, hogy hol a fenében van a folytatás, mert már kíváncsi. Tetszett Petra gondolkodásmódja és nem értettem az egyik kommentelőt, aki azt írta, hogy egy 15 éves nem gondolkodik így, szerintem igen, én is hasonló korosztály vagyok, úgyhogy abszolút megértem, bár én nem vagyok ambiciózus, mint őt, de őt végül is a körülmények tették azzá. A prológus nekem egy-két dolgot ellőt, hogy már valami pici rosszat mondjak és az első fejezet néhány bekezdése egy kicsit Szent Johanna Gimis volt, de utána megnyugodtam, hogy ez más ez egy életszerűbb mű, persze imádom az SzJG-t csak az egy kicsit kiszínezi a valóságot, igazából más bajom nekem nem volt. A szereplők jól vannak ábrázolva és jó az ő nézőpontjukon keresztül látni a dolgokat. Mondjuk az nem semmi, hogy egy szereplőt, Kriszt már két fejezet után fel akartam képelni, még most is így vagyok vele. A lényeg az, hogy tetszik és el akarom az egészet olvasni, idén még úgy sem olvastam annyira jó könyveket, csak a Vörös és fekete és A ragyogás tetszett meg Benina Bírbohajúja, de a többi fantasy béna volt, úgy voltam vele, hogy ilyet én is írok. Ehhez visszatérve szerintem jó lesz és lécci küld el e-mailbe. Amúgy érdekes az egész téma, még úgysem olvastam meleg karakteres kötet.

  • Na igen, szerintem se olyan buták azok a tizenöt évesek, vannak ám köztük olyanok, akik éretten tudnak gondolkodni. Én is éretten gondolkodtam akkoriban, tehát az, aki ma 15, miért ne lenne képes rá?

   Az SZJG feeling maximum az elején lesz domináns, később már se híre, se hamva nem lesz, azt borítékolhatom :)

   A dícséretedet köszönöm szépen, nagyon jólesett. Az elküldéssel kapcsolatban, kérlek várjuk ki a verseny végét, ha ott elhasalok, akkor kijavítom az alapvető hibákat (mert sajnos vannak) és a nyári pangsában ki fog kerülni az oldalra fejezetenként a regény :) Viszont ha a javítás után érdekelne téged előolvasóként a regény, akkor megbeszélhetjük majd e-mailben. Mert sokadszori javítás után is van még mit javítani :)

 7. Másodszori nekifutásra, de sikerült elolvasnom. Lehet az első próbálkozás alkalmával nem voltam olyan hangulatban, de most magával ragadott a történet, és szívesen olvasnám még tovább.
  A prológus kellően titokzatos ahhoz, hogy tudni akarjam, hogyan is juthatott el a lány odáig, mik történhettek vele a suliban. Az első két fejezettel pedig szépen elkezded építeni a történetet. Bátor dolog volt behozni a meleg szerelem témát rögtön így az elején, és nem azért mondom ezt, mert nekem gondom lenne vele – milyen Klainer lennék akkor -, hanem mert ez az ország erre nincs felkészülve. Amúgy jók a szereplők, és csatlakoznék Mariannához Krisz felképelésében. Voltak benne azért apróbb hibák, de ezeken egy béta könnyen segíthet :)
  Összességében jó történet, remélem majd olvashatjuk a folytatást is.

  • Krisztián itt még csak a jéghegy csúcsa, nagyobb pofája lesz még a folytatásban … egyszerűen imádtam őt írni, meg kitalálni azt a sok szemét dolgot, amit kiejt a száján :) Hasonló karaktert a Glee-ben is elnéznék … ha már szóba került a Klainerség.

   Köszönöm, hogy elolvastad, és bár nincsenek illúzióim arról, hogy bármi eredményt elérne a kézirat, de azért valahol reménykedem is benne :)

 8. Szia!
  Remélem nem bánod, ha itt véleményezlek, ugyanis az Aranymosásban nem igazán veszek részt, mivel a kiadó nem éppen olyan könyveket ad ki, amelyek az én ízlésemet tükröznék, vagy valami, szóval én inkább nem szólok bele abba, ki legyen akármilyen szinten a nyertes. Kicsit szétszórt lesz a hozzászólásom, azonban úgy gondolom, így talán mindent megemlíthetek.

  Szóval, olvastam, a “pisztolyt pedig a farmerembe helyeztem” mondatot elég sokan kifogásolják. Persze, ha elképzeli az ember, hogy a nadrág szélére teszi, teljesen okés a mondat, viszont ha belegondolunk, úgy hangzik, mintha a belsejébe tenné. Farmerzsebembe, farzsebembe lenne a helyes, szerintem.
  Másrészt nekem még tényleg mindig nincs fogalmam arról, a prológus hol is játszódik valójában. Elképzelésem van, de semmi egyéb.
  Ahhoz képest, hogy ez a második regényed, hibáid akadnak. Ezt igazából a párbeszédekre értem.
  “- Hé, nyugi van, tedd azt le cica, nem való az neked. – mondta magabiztosan. ”
  Ez nem jó.
  “– Hé, nyugi van, tedd azt le cica, nem való az neked – mondta magabiztosan.”
  Így helyes. Párbeszédeknél ezt a kötőjelet használjuk, a simát pedig a többinél (remélem érted). Itt van egy cikk, ahol jobban meg lehet érteni, legalábbis, én ez alapján jöttem rá a nyitjára: http://papirlap.blog.neon.hu/archives/2012/03/03/A_kozpontozasrol/
  A második ilyesmi, amit inkább a M-A-s cikkeidnél látok, hogy ha beteszel egy – ilyet –, a vesszőt mindig így teszed: – ilyet, – ; többnyire ezt láttam. Ez nem helyes! A gondolatjel után kell tenni.
  Ez a tíz évesen (?, nem ma olvastam, a memóriám meg nem a legkitűnőbb), apja halála után rájött, hogy hupsz, ideje lenne tanulni. Tudod, akit nem tanítanak meg arra, hogy hé, tanulni kéne, az nem fog akkor sem, ha a valódi dolgokra rájön – és szerintem 10 évesen az ember aligha teszi ezt, vagy ha igen, nagyon érett csoportba tartozik. Mindenképpen a szülőt kezdené el hibáztatni (a korcsoportot nem tudom ennél megállapítani, de én eddig ilyenekkel találkoztam), miért nem tanult, miért van ilyen állása, miért nem keres többet stb. Mondjuk, ha 13 évesen jött volna rá a főszereplő erre, talán, nagyon talán okés lenne. De ha az apját előbb veszti el, ennyi éves kora (13 év, ahogy említettem) körül kialakulna az “Inni, cigizni, szexelni fogok ezerrel” dolog. Nekem ez nagyon nem klappol.
  A másik, hogy néha tényleg nem tudod, egy szó pontosan mit jelent, ilyenkor nézz utána, mert nem mindegy, hogy vidd ki vagy idd ki a bilit (vagy hogyan mondják).
  Azt írtad, Amanda Todd esete “inspirált”. Persze, ha az ember nem látja a sötétebb oldalát a dolognak – márpedig te nem hallottál Amanda sötétebb énjéről –, nem írhatja le jobban azt, amit gondol. Ezt a regényt elég rövid idő alatt kellett összehoznod, vagy ez azt mutatja, hogy elkapkodtad. Nem tudom pontosan megmondani. Hidd el, volt oka annak, hogy miért piszkálták, ebbe most inkább ne menjünk bele.
  A meleg téma… Ne, nehogy félreértsd, nekem teljesen oké. Viszont abba is gondolj bele, manapság milyen fiatalok/emberek vannak Mo.-n, ők is inkább a nagyon burkolt változatát – szerencsés esetben – elfogadják, itt azt látni, jobban belemélyednél. Sajnos ez azért veszélyes, mert ki tudja, nekik mennyire fog tetszeni?
  A fiú pedig, bármennyire is utálja a kitagadást, melegekről szóló könyveket olvas ott, ahol bárki beleolvas, pedig sejthetné, nem hagyják figyelmen kívül, mi van nála, rosszabb esetben elveszik tőle, és beleolvasnak. Egy ilyesfajta ember szerintem belegondol a következményekbe, és ötszöri meggondolás után viszi el a zenelejátszót is az útra. Amúgy márkákat megemlíteni, véleményem szerint, tök felesleges.
  És akkor térjünk vissza ismét a lányra – a nevéről fogalmam sincs. Ugyebár nem a leggazdagabbak, de én nem emlékszem arra, hogy azt mondtad volna, kicsit beleadott a háztartásba – pedig szerintem, aki ilyen, ilyesmit csinálna. És a maradékot megtartotta volna, abból helyből nem jutna ennyi mindenre pénze, gondolom én.
  Egy nagyon utolsó dolog – remélem nem sértelek meg, mert nekem nem szándékom, bár engem ezzel, ha mondhatom azt, sértegetsz –, amit muszáj megemlítenem, azok a nők, ahogy leírod, és nem feltétlenül a regényben, hanem pár megnyilvánulásodban is. Én nagyon ugrok erre a témára, lehetséges, túl sokat olvastam a sorok között. Nekem úgy tűnt, hogy azt gondolod rólunk, hogy mi csak cuki, szép pofák vagyunk, akiknek karcsúnak kell lenniük, akiknek főzni/takarítaniuk kell, kielégítenie a pasi igényeit (főként ÚGY – oké, én nem szólok bele, ki mit csinál, meg én eleve nem “vonzódom” ilyenekhez, de… Zavar, ha azt gondolod, a száj csak arra a két dologra való). Nyilván én olvasok a sorok között többet, gondoltam azért jobb, ha tudatom. Mert én nem gondolom ezeket igaznak.

  13 éves lány vagyok, ha érdekelne.

  • Csak abból a szempontból bánom, hogy ide írtad, mert így nem látják az ottani kommentelők, hogy milyen éretten gondolkodik egy tizenhárom éves lány :)

   A pisztolyos mondat tényleg kiverte a biztosítékot, de várható volt, ott tényleg mindent alaposan kielemeznek, és az ilyen hibákon lovagolnak, de van ez így. Egyébként miét ne helyezhetné a farmerébe? Tudod, nem bele a zsebébe, hanem a derekához :) De ezt tényleg apróságnak érzem.

   A prológus általában arra szolgál – legalábbis szerintem, – hogy felkeltse az olvasó érdeklődését. A színtér egyébként az iskola, meg is szólal a csengő, így szerintem könnyen beazonosítható.

   Hibák azok mindig is voltak, most is vannak, és sajnos lesznek is. A blog szerintem jó bizonyíték arra, hogy a stílusom még most is folyamatosan fejlődik, érdemes például elolvasni egy öt évvel korábbi kritikának csúfolt irományt. Ugyanez igaz arra is, amikor regényt írok. Nem vagyok “A gyilkos áldozat”-ra túl büszke, de annak azért örülök, hogy ilyen sok hiba mellett mégis láttak benne lehetőséget a kiadónál – ezek szerint talán nem is olyan rossz.

   A központozási hibák tényleg szembetűnőek, ezt lesz a legnehezebb munka kijavítani, de legalább többet már nem fog előfordulni hasonló. Köszönöm a linket, érdekes az oldal, alaposan át fogom böngészni.

   A tízéves korban lévő nagy felismerés tényleg erőltetett, oda kell majd több kifejtés, és nem ártana egy kicsit idősebbé is tenni a karaktereket. Utólag az ember látja a hibákat, de a nagy drukkban a beküldés előtt sajnos nem vettem észre. Amanda Todd-nál tudok az ő bűnös múltjáról is, ez némiképp elő fog kerülni a”regényben” is.

   A meleg témával kapcsolatban, ha netán sor kerülne egy megjelenésre – amire körülbelül semmi esélyt nem látok, – akkor jelezve lesz a borítón szerintem, hogy itt vannak meleg szereplők is, ergó, akit érdekel, az elolvassa, akit pedig nem érdekel, az bele se néz. Szerintem ez elég egyértelmű, hiszen akit irritál a dolog, az biztos nem fog belekezdeni.

   Kérlek ne Zoli karakterén keresztül próbáld megítélni azt, hogy én mit gondolok a nőkről, hiszen Zoli karaktere az egyik legkomplexebb az egész regényben, és tulajdonképpen csak a végén fog kiderülni róla egy csomó olyan információ, ami alapján érthető lesz majd az, hogy miért is hitte azt Petráról, hogy egy kétlábon járó kielégítő-masina. Ami a saját gondolataimat illeti a nőkről, szerintem azt egész jól reprezentálja nem csak a blog, hanem a saját sorozat és egyéb nézési ízlésem is, pláne amikor egy-egy női színész tehetségéről áradozok ódákt. Inkább a pasikkal kapcsolatban lehetne engem “megróni”, róluk általában megjegyzem, hogy dögösek, de nem térek ki másra. Szóval kérlek, ne gondolj rólam ilyen téren semmi rosszat, pláne egy regény kapcsán, amiből csak két fejezet elérhető :)

 9. A szekrényest már értem, nekem elsőnek egy ilyen fiókos jutott eszembe, amibe az ember a ruháit rakja.
  A nőkről szóló véleményt természetesen nem a “gonosz karakterről” gondoltam, csak volt régen egy vicc, ami nagyon csípte a szememet, és tényleg valószínűsíthető, hogy a sorok közé többet olvasok, mint amit kéne, pl. “Hiába volt tisztában azzal, hogy nem érdekli őt sem a mell, sem a lányok arca” mondatot talán túl komolyan vettem, de szerintem egy meleg srác nem igazából így gondolná, hanem, hogy őt nem igazából érdekli a gyengébbik nem, ahogy sokan mondanák. Azért örülök, hogy ezt tisztáztuk, és te sem ugrottál rám, hogy “héé, kis taknyos, hogy mersz ilyet állítani…”.
  Amanda Toddnál meg nem tudom, pontosan mire gondolsz, viszont a kisebb bajból nagy bajosnál azért több volt a háttérben.
  Egyébként meg júniusban 14 leszek, tehát… :) De végül is örülök, hogy értelmesnek tartasz. Mármint gondolom nem ugyanannyi vagy, mint én, sőt…

  • Csak bő tíz évvel vagyok idősebb, mint te, de azért még nem vagyok matuzsálem … remélem. A korombeli srácok szoktak tiniket játszani a sorozatokban, szóval :)

   Neked ugrani pedig egy percig sem akartam, hiszen érthetően és pontosan leírtad, hogy mik a problémáid, és egy percig sem voltál támadó alakzatban, az ilyen a jó kritika :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here