Főoldal Érdekességek Érdekességek Az ABC és a két “Halálsáv”

Az ABC és a két “Halálsáv”

12
Oszd meg!

Charlie-angyalaiHalálsávról ritkán beszélünk, mert igazából az ABC az egyetlen csatorna, aminek van ilyen, igaz, nekik csak pár éve, és nem is túl büszkék rá. A halálsáv lényege az, hogy bármilyen újonc szériát tesznek oda, az megbukik és szó szerint belehal, holott ha más időpontban – vagy napon, – kerülnének képernyőre, akkor talán még ma is közöttünk lehetnének. De mik ezek a sávok, és mik haltak meg ott? Íme, egy kis összesítés.

CSÜTÖRTÖK – 20:0

Immáron négy éve, hogy az ABC egy sorozattal sem tud jó nézettséget elérni csütörtökön, a Grace Klinika előtti sávban, az utolsó sikeres, csütörtöki nyolc órás sorozatuk pedig az Ugly Betty volt. Azóta pedig hat sorozat hasalt már el ott, közöttük tartandó számon a nemrég elstartolt Zero Hour is, ami kvázi már a premierjével megbukott, és az is nagy szónak lesz mondható, ha az ABC kegyeskedik befejezni az évadot. Ami a hat áldozat teljesítményét illeti, a legnagyobb zuhanórepülést kétségkívül a Flashfoward hajtotta végre, így annak a kaszája teljesen érthető volt, de igazából ez így van az összes ott lévő sorozattal is. A főpoén pedig az, hogy szinte mindegyikben benne volt az optimális siker lehetősége, különösképpen a Last Resort, vagy mostanában a Zero Hour kapcsán. Vajon jövőre lesz olyan újonc, ami megél a Grace Klinika előtt?

abc_20-00

GCB-Kristin-ChenowethVASÁRNAP – 22:00

Az igazat megvallva, még nem feltétlenül biztos, hogy a vasárnap tíz óra az tényleg halálsáv, hiszen egyelőre csak három sorozat bukott meg ott. Pedig korábban dicsőséges volt a vasárnap este az ABC-n, hiszen anno a Született Feleségek mögött lett sikeres a Grace Klinika, és öt évadon át a Brothers and Sisters is. Végül utóbbi kaszája után egyszerűen nem talál az ABC semmit, ami tartósan hozna egy bizonyos szintet. Egy azonban száz százalék, hogy a GCB kaszáját már ők is bánják. Igaz, a texasi feleségekről szóló sorozat nézettségben nem váltotta meg a világot, de alig veszített a premier számaiból, és végig hozott egy szintet, így az ABC mindenképp rossz döntést hozott, amikor elkaszálta azt.

A legnagyobb talány pedig az lesz, hogy miképpen teljesít majd a most vasárnap bemutatkozó Red Widow, de igazából jövőhéten dől el, mennyire lesz életképes, hiszen most vasárnap dupla résszel jelentkezik. A sorozat egyébként egy olyan nőről szól majd, akinek a férje meghal, és átveszi annak a maffiában betöltött helyét. Ígéretesnek tűnik, és ki tudja, talán megtisztítja az ABC halálsávját … vagy mégsem. Kíváncsian várom!

abc-22-00

1302 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

12 Hozzászólások

 1. úgytudom a vasárnapi 22:00-ásat (állítólag, még nem biztos) egy Once Upon a Time spinoff-al akarják kitömni, a Kalapos karakteréra támaszkodva. Persze mivel Sebastian Stan nem ér rá, így mást keresnek a Kalapos karakterére. (eh…. így már nem is hangzik olyan jól… -.-‘)
  Személyes véleményem szerint a Red Widow bukta lesz…… A 666 Park Avenue is jó kis dráma volt, nem tudom miért nem nézték? (már a premierrel megbukott :( )

  • Igen, olvastam a spin-offról, írni is akartam róla, de ma nem voltam gépközelben, plusz szerintem már mki tudja :D

   Sebastian Stan nélkül szerintem az egész értelmetlen, ahogy az is, hogy a 22:00 sávba tegyék. akkor már inkább legyen az OUAT után, és a Revenge csússzon a halálsávba, mert amit most produkál, az oda talán elég lenne :/

   • Mondjuk ebben igazad van, de szegény Revenge-t száműznéd? :)
    Amúgy érdekes ez a spinoffozás. CW-nek is kell vmi a Vampire Diaries után (ha már se a TSC, se a BaTB nem hozta azokat a számokat amiket kéne), így szerintem 100% a The Originals.
    Akkor viszont sokat kell kaszálniuk (új sorik miatt). Szegény Beauty&Beast-et előre sajnálom :(

    • Nem kell olyan sok sorit elkaszálni, mert a BATB megmaradásával is öt üres helyük van/lesz, de erről bővebben délután, a CW pilotos posztban :)

 2. Én szeretem a spin off sorozatokat de a leginkább annak örülnék ha a nagy kedvencnek a bűbájos boszorkáknak csinálnának egyet. Tudjátok ilyen Charmed the next generation ez az én nagy álmom :)

 3. A Red Widow akárcsak a 666 Park bukta lett. Kétórás réssztől ilyen adatok: Red Widow – 1×01-02: 6,9M (18-49: 1.4.
  Azt hiszem az ABC idén a pilotok közül nem sokat fog kukába dobni, mert már a 4 drámájukat kell törölniük. (Last Resort, 666 Park, Zero Hour, és 100% sztem a Red Widow is). Az idei év nem vmi jó nekik, szegény Once Upon is sorozatminimumot produkált tegnap (18-49: 2.1 – puff) . De kell nekik ez a 2 rész utána 3 hét szünet, okosak……………………..

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here