Főoldal Érdekességek Érdekességek Éhezők viadala – Sam Claflin az ideális Finnick?

Éhezők viadala – Sam Claflin az ideális Finnick?

9
Oszd meg!

Bevallom őszintén, nagyon nem örültem, amikor Sam Clafflin kapta meg Finnick szerepét az Éhezők viadalában. Igazából még most sem vagyok oda a hírért, de persze megpróbálok bízni a castingosok értékítéletében… Nem árulok zsákbamacskát, az Éhezők viadala második része a legjobban várt mozifilmem az idén, de még olyan messzi a premier, de lassan csak eljön az is. Kíváncsi leszek arra is, hogy Sam miképp debütál majd a szerepben… Viszont, bármennyire is “küzdök” ellene, belegondolni is rossz abba, hogy Hunter Parrish is lehetett volna Finnick, és mégse őt választották… Most nézzétek meg ezt a képet, hát én pont így képzeltem el Finnicket, miközben olvastam a könyvet. Ezzel nem vagyok egyedül, ugye?

Hunter Parrish

De tényleg próbálok megbarátkozni a döntéssel, és remélem Sam nem lesz akkora mellélövés, mint Alden Ehrenreich a Beautiful Creatures Ethanjeként. Továbbá azzal is bíztatni tudom magam, hogy első blikkre Josh Hutcherson sem volt  éppen megfelelő Peeta-alapanyag, és mégis, milyen jól hozta a szerepet. Akkor Samnek is meg kellene kapnia az esélyt, nem? Nemrég a Teen Vogue magazin készített a Clafflinről egy fotósorozatot, amin nyomokban már felfedezem Finnicket, ami valahol jó jel. A képekhez van egy interjú is, amiben elég szimpatikusan mesél a szerepről, amit mindenképp pozitívumként könyvelek el. (( Az interjú fordítását elolvashatjátok Ancsi oldalán ))

Egy szó, mint száz, nem mondhatom azt, hogy egyet értenék a készítők döntésével, még véletlenül sem adtam volna Samnek a szerepet. Viszont, nálam jóval okosabb és hozzáértőbb emberek dolgoznak a produkcióban, akiknek bízom a szakértelmében, pláne az első rész hihetetlenül jó minősége miatt. De nehéz lesz megszokni Samet, ezt már most látom. Mindenesetre, ha előkerülnének azok a bizonyos “kockák”, amikről Clafflin mesélt az interjúban, talán könnyebben menne … addig is íme, a Teen Vogue képei :)

Sam Clafflin - The Hunger Games 001 Sam Clafflin - The Hunger Games 002 Sam Clafflin - The Hunger Games 003 Sam Clafflin - The Hunger Games 004 Sam Clafflin - The Hunger Games 005 Sam Clafflin - The Hunger Games 006 Sam Clafflin - The Hunger Games 007

9 Hozzászólások

 1. Ránézésre mindketten Finnickesnek tűnnek nekem, de egyiküket sem láttam semmiben. (Jó, A katedrálisra már hamarosan sort kerítek, úgyhogy Sam Claflint fogom.) Igazából úgyis a játékon fog múlni minden, meg a kisugárzáson. Nekem Jennifer Lawrence se volt ránézésre az a “jé, pont így képzeltem el Katnisst”, mégis nagyon hiteles volt.
  És várom már én is a filmet nagyon, kár, hogy még messze van…

 2. Ez nagy kérdés amúgy, de én (most már) szinte biztos vagyok benne, hogy jó Finnick lesz, pedig az elején nagyon ódzkodtam ellene.

  De nekem is több érvem van: egyrészt, amit Thay említett, mégpedig Jennifer Lawrence ellen is a hideg rázott engem is, nagyon-nagyon nem volt szimpi, idős is a szerephez, de látván a teljesítményét el kell ismerni, mert hibátlan volt. Megelevenedett Katniss, ha nem is 100%-ig olyannak, ahogy elképzeltem, de megcsinálta.

  Hasonló élményt pedig Sam is okozott (Claflin 1 f, elírtad a címben…): miatta a Hófehér és a Vadászban voltak fenntartásaim, szinte biztos voltam benne, hogy hangsúlytalan marad a karaktere a filmben, aztán én lepődtem meg legjobban, hogy nem így történt. Szóval, amit hajlandó/kénytelen vagyok beismerni, hogy Sam baromi jó színész.

  Annyi, hogy tagadhatatlan, hogy – nekem – nem elég férfias férfi a szerepre, de én már láttam forgatási képeket, meg egy still is kijött már, és azokon elég jó. Szóval ezek miatt vagyok kicsit nyugodtabb. Tényleg tudják a dolgukat, akik készítik a filmet, nagy a nyomás rajtuk, és a színészeken is.

  Hunter Parrish-t pedig ne is említsd, nagyon akarta a szerepet, de kicsit sem neki való. De ő már Peeta is szeretett volna lenni. Kettőből kétszer nem kapta meg a kinézett szerepet, de – szerintem – egyik sem neki való. Novemberben meglátjuk, milyen lesz Sam, de én borítékolom, hogy a nagy ellenkezés után hatalmas rajongótábora lesz, legalábbis minden errefelé halad. Néha már én is ellágyulok :D

  • A Hófehér és a vadászban láttam én is, de … nem okozott katarzist, sőt, nekem pont, hogy eltörpült az olyan erős női karakter közül, mint a Királynő, vagy éppen a megerősődő Hófehér. Kíváncsi leszek mire megy majd itt Katnissel. A megjelent képeket már láttam, hát … nem vagyok meggyőzve na.

   Hunter Parrish-t pedig annyira sajnálom, mind a kétszer besült, pedig Finnicket annyira megérdemelte volna De persze ez csak magánvélemény :)

   A hibát javítottam, köszi a jelzést.

   • Jó, hát katarzisról én se beszélnék, de – nekem – versenyképes volt Chris Hemsworth karakerével, pedig valljuk be, a Hemsworth-tesók dögössége rám nagy hatással van :D

    Másrészt azt is gondolom, hogy a film Finnickje egy kicsit lágyabb karakter lesz, mint amit én elképzeltem, és ezt jól hozhatja Sam, de hát nem lehet mindenkinek a kedvére tenni. Az én befutóm amúgy Kellan Lutz lett volna.

    • Lutz már az elején kiesett a Twilight miatt, nem? Neki amúgy látatlanban én is jobban örültem volna. Igazából kevés olyan opció volt, akinek az ellenében Samre voksoltam volna :)

     Én csak attól tartok, hogy itt is akkora baklövés lesz a főhős választás, mint a Beautiful Creatures esetében. Mert bármennyire is jó volt Alden játéka, egyszerűen nem passzolt Ethan szerepére. Remélem itt ez nem fog előfordulni.

     • De-de, Kellan nem volt igazán esélyes, csak a könyv olvasásakor láttam én sokáig az ő arcát magam előtt, aztán engem lepett meg legjobban, amikor tényleg szóba került a neve, és igen, azzal a mellékzöngével, hogy Alkonyat-szereplő nem játszhat az Éhezőkben. (amit baromságnak tartok, de ez van.)

      Én most látva a sminkes, jelmezes képeket, meg olvasva (akár nálam is) a folyamatos véleményeket, szerintem nem lesz gond. De ez valóban novemberben dől el, esetleg az előzetesben…

 3. Hát az igazság az, hogy én se tudtam elfogadni még ezt a döntést, de próbálok meggyürkőzni vele. Ahogy a könyvet olvastam mondjuk én egy kicsit fiatalabbnak képzeltem volna el, de lehet, hogy ezzel csak én vagyok így. Josh Hutcherson pedig egyszerűen tökéletes választás volt Peeta szerepére :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here