Éhezők viadala – Sam Claflin az ideális Finnick?

9

Bevallom őszintén, nagyon nem örültem, amikor Sam Clafflin kapta meg Finnick szerepét az Éhezők viadalában. Igazából még most sem vagyok oda a hírért, de persze megpróbálok bízni a castingosok értékítéletében… Nem árulok zsákbamacskát, az Éhezők viadala második része a legjobban várt mozifilmem az idén, de még olyan messzi a premier, de lassan csak eljön az is. Kíváncsi leszek arra is, hogy Sam miképp debütál majd a szerepben… Viszont, bármennyire is “küzdök” ellene, belegondolni is rossz abba, hogy Hunter Parrish is lehetett volna Finnick, és mégse őt választották… Most nézzétek meg ezt a képet, hát én pont így képzeltem el Finnicket, miközben olvastam a könyvet. Ezzel nem vagyok egyedül, ugye?

Hunter Parrish

De tényleg próbálok megbarátkozni a döntéssel, és remélem Sam nem lesz akkora mellélövés, mint Alden Ehrenreich a Beautiful Creatures Ethanjeként. Továbbá azzal is bíztatni tudom magam, hogy első blikkre Josh Hutcherson sem volt  éppen megfelelő Peeta-alapanyag, és mégis, milyen jól hozta a szerepet. Akkor Samnek is meg kellene kapnia az esélyt, nem? Nemrég a Teen Vogue magazin készített a Clafflinről egy fotósorozatot, amin nyomokban már felfedezem Finnicket, ami valahol jó jel. A képekhez van egy interjú is, amiben elég szimpatikusan mesél a szerepről, amit mindenképp pozitívumként könyvelek el. (( Az interjú fordítását elolvashatjátok Ancsi oldalán ))

Egy szó, mint száz, nem mondhatom azt, hogy egyet értenék a készítők döntésével, még véletlenül sem adtam volna Samnek a szerepet. Viszont, nálam jóval okosabb és hozzáértőbb emberek dolgoznak a produkcióban, akiknek bízom a szakértelmében, pláne az első rész hihetetlenül jó minősége miatt. De nehéz lesz megszokni Samet, ezt már most látom. Mindenesetre, ha előkerülnének azok a bizonyos “kockák”, amikről Clafflin mesélt az interjúban, talán könnyebben menne … addig is íme, a Teen Vogue képei :)

Sam Clafflin - The Hunger Games 001 Sam Clafflin - The Hunger Games 002 Sam Clafflin - The Hunger Games 003 Sam Clafflin - The Hunger Games 004 Sam Clafflin - The Hunger Games 005 Sam Clafflin - The Hunger Games 006 Sam Clafflin - The Hunger Games 007

2830 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Share.9 hozzászólás

 1. Ránézésre mindketten Finnickesnek tűnnek nekem, de egyiküket sem láttam semmiben. (Jó, A katedrálisra már hamarosan sort kerítek, úgyhogy Sam Claflint fogom.) Igazából úgyis a játékon fog múlni minden, meg a kisugárzáson. Nekem Jennifer Lawrence se volt ránézésre az a “jé, pont így képzeltem el Katnisst”, mégis nagyon hiteles volt.
  És várom már én is a filmet nagyon, kár, hogy még messze van…

 2. Hű, jó pasi ez a képeken szereplő isten, akárki is legyen az (heh, milyen jó, hogy kevés színészt ismerek :D)

 3. Ez nagy kérdés amúgy, de én (most már) szinte biztos vagyok benne, hogy jó Finnick lesz, pedig az elején nagyon ódzkodtam ellene.

  De nekem is több érvem van: egyrészt, amit Thay említett, mégpedig Jennifer Lawrence ellen is a hideg rázott engem is, nagyon-nagyon nem volt szimpi, idős is a szerephez, de látván a teljesítményét el kell ismerni, mert hibátlan volt. Megelevenedett Katniss, ha nem is 100%-ig olyannak, ahogy elképzeltem, de megcsinálta.

  Hasonló élményt pedig Sam is okozott (Claflin 1 f, elírtad a címben…): miatta a Hófehér és a Vadászban voltak fenntartásaim, szinte biztos voltam benne, hogy hangsúlytalan marad a karaktere a filmben, aztán én lepődtem meg legjobban, hogy nem így történt. Szóval, amit hajlandó/kénytelen vagyok beismerni, hogy Sam baromi jó színész.

  Annyi, hogy tagadhatatlan, hogy – nekem – nem elég férfias férfi a szerepre, de én már láttam forgatási képeket, meg egy still is kijött már, és azokon elég jó. Szóval ezek miatt vagyok kicsit nyugodtabb. Tényleg tudják a dolgukat, akik készítik a filmet, nagy a nyomás rajtuk, és a színészeken is.

  Hunter Parrish-t pedig ne is említsd, nagyon akarta a szerepet, de kicsit sem neki való. De ő már Peeta is szeretett volna lenni. Kettőből kétszer nem kapta meg a kinézett szerepet, de – szerintem – egyik sem neki való. Novemberben meglátjuk, milyen lesz Sam, de én borítékolom, hogy a nagy ellenkezés után hatalmas rajongótábora lesz, legalábbis minden errefelé halad. Néha már én is ellágyulok :D

  • A Hófehér és a vadászban láttam én is, de … nem okozott katarzist, sőt, nekem pont, hogy eltörpült az olyan erős női karakter közül, mint a Királynő, vagy éppen a megerősődő Hófehér. Kíváncsi leszek mire megy majd itt Katnissel. A megjelent képeket már láttam, hát … nem vagyok meggyőzve na.

   Hunter Parrish-t pedig annyira sajnálom, mind a kétszer besült, pedig Finnicket annyira megérdemelte volna De persze ez csak magánvélemény :)

   A hibát javítottam, köszi a jelzést.

   • Jó, hát katarzisról én se beszélnék, de – nekem – versenyképes volt Chris Hemsworth karakerével, pedig valljuk be, a Hemsworth-tesók dögössége rám nagy hatással van :D

    Másrészt azt is gondolom, hogy a film Finnickje egy kicsit lágyabb karakter lesz, mint amit én elképzeltem, és ezt jól hozhatja Sam, de hát nem lehet mindenkinek a kedvére tenni. Az én befutóm amúgy Kellan Lutz lett volna.

    • Lutz már az elején kiesett a Twilight miatt, nem? Neki amúgy látatlanban én is jobban örültem volna. Igazából kevés olyan opció volt, akinek az ellenében Samre voksoltam volna :)

     Én csak attól tartok, hogy itt is akkora baklövés lesz a főhős választás, mint a Beautiful Creatures esetében. Mert bármennyire is jó volt Alden játéka, egyszerűen nem passzolt Ethan szerepére. Remélem itt ez nem fog előfordulni.

     • De-de, Kellan nem volt igazán esélyes, csak a könyv olvasásakor láttam én sokáig az ő arcát magam előtt, aztán engem lepett meg legjobban, amikor tényleg szóba került a neve, és igen, azzal a mellékzöngével, hogy Alkonyat-szereplő nem játszhat az Éhezőkben. (amit baromságnak tartok, de ez van.)

      Én most látva a sminkes, jelmezes képeket, meg olvasva (akár nálam is) a folyamatos véleményeket, szerintem nem lesz gond. De ez valóban novemberben dől el, esetleg az előzetesben…

 4. Hát az igazság az, hogy én se tudtam elfogadni még ezt a döntést, de próbálok meggyürkőzni vele. Ahogy a könyvet olvastam mondjuk én egy kicsit fiatalabbnak képzeltem volna el, de lehet, hogy ezzel csak én vagyok így. Josh Hutcherson pedig egyszerűen tökéletes választás volt Peeta szerepére :)

Leave A Reply