Főoldal Érdekességek Interjú Exkluzív Interjú: Killer Surprise

Exkluzív Interjú: Killer Surprise

0
Oszd meg!

Ismét egy exkluzív interjút olvashattok az oldalon, ami a Killer Surprise zenekarral készült el. A srácok 2008 nyarán alapították meg a zenekart,  és azóta több tehetségkutató műsorban is kipróbálták magukat a rock ifjú nagyágyúi. 2010-ben a Bandák Csatájában közönségdíjas győztesként készíthették el a Nem hagyom című videoklipjüket, amit ugyanezzel a címmel az első nagylemezük követett. Nemrég új dallal jelentkezett a zenekar, ami az Ébredned kell címet viseli. Az interjúban meséltek a zenekar megalakulásának a körülményeiről, a táncoslányokról akik a koncertjeiket színesítik és a jövőbeli terveikről is.

Killer Surprise 002

Ötödik éve, hogy a Killer Surprise nevű formáció létezik. Hogyan alakult ki a mostani felállás? Baráti társaságról beszélhettünk a kezdetekkor, vagy mint zenészek kerültetek össze?
Mindkét variációról beszélhetünk, de leginkább tulajdonképpen egy baráti társaságból avanzsálódott a zenekar.  Szerencsés helyzetben voltunk, mert tapasztalatból sem volt hiány, hiszen mindenki tanult zenélni, illetve más zenekarokban is megfordult már korábban. Túl vagyunk már néhány tagcserén, de úgy gondoljuk, hogy ebben a jelenlegi felállásban a legerősebb a zenekar.

Első lemezetek 2010 októberében jelent meg, mit lehet tudni az albumról? Milyen stílust képvisel, mit “üzen” a lemez?
Több, mint egy évig dolgoztunk a zenei anyagon, és végül a gyulai No Silence stúdióban rögzítettük az első nagylemezünket, „Nem hagyom” címmel. A lemez pozitív erőt üzen, stílusát tekintve leginkább modern rockzenét képvisel, csipetnyi új ízekkel…!

A dalok közös műhelymunka eredményei, vagy van külön felelős a szerzeményekért?
A zenét Török Béci, a frontemberünk írja, a szövegekért pedig főként Hrubi Csilla a felelős.

Több tehetségkutatón megfordultatok már, a szerencsi Rockpárbajról pedig győztesként kerültetek ki. Véleményetek szerint fontos napjainkban, hogy tehetségkutatókon méressék meg magukat zenekarok? Milyen pluszt adhat egy ilyen verseny az előadóknak?
Mindenképp fontosnak tartjuk, hisz’ ezek a megmérettetések olyan tapasztalattal tudnak szolgálni, amely segítheti a zenekart szakmai fejlődésében, a különböző lehetőségek megnyílása és az általunk nagyra tartott zenészektől való elismerés pedig további ösztönzést nyújtanak a zenei pályán.

Legújabb dalotok a korábban nagy sikert aratott, hip-hop stílusban született “Ébredned kell” Killer Surprise verziója. Mit lehet tudni a dalról? Miben más a hangszerelése?
A korábbi hip-hop verziót formáltuk át a saját stílusunk által leginkább képviselt tempós rockzenére, ébresztő jellegű mondanivalóval, illetve feszes témákkal. Témáját tekintve a jelenlegi világhelyzetre próbál rávilágítani és hogy szerintünk hogyan kellene az embereknek végre felébredni ebből a kómából…

A soron következő klipetek ebből a dalból tervezitek? Van már valamilyen ötlet, elárultok valamit az új videóról?
Igen, idén tavasszal kezdjük el az Ébredned kell videoklip forgatását, de a koncepcióról és a forgatókönyv részleteiről egyelőre nem szeretnénk bővebben nyilatkozni. Annyit elárulhatunk, hogy egy nagy meglepetéssel készülünk…

Killer Surprise 003

Nemrégiben csatlakozott a bandához négy táncos lány is, ami ebben a műfajban, amit ti képviseltek, egy egészen egyedülálló dolog. Ez kinek az ötlete volt? Milyen volt a lányok fogadtatása a közönség részéről?
Ez Jocó, a zenekar dobosának ötlete volt.  Először csak egy alkalomról lett volna szó, de annyira jól sült el a dolog, hogy azóta, ha lehetőség nyílik rá, mindig közösen állunk színpadra. Amit a lányok táncáról tudni kell, hogy egy egyéni, modern táncstílust képviselnek. Nagyon feldobják a műsort, csinos lányok, akik ráadásul fantasztikusan is mozognak, természetesen a közönség is megkedvelte őket… [nevet]

Mik a terveitek a jövőre vonatkozóan? Új lemez, koncertek…?
Szerencsére elég sok fellépésünk van, folyamatosan koncertezünk, de mindeközben az új lemez anyagán is dolgozunk már.

Hol találkozhat legközelebb veletek a közönség?
Legközelebb a Miskolci Kocsonya Fesztiválon lépünk fel, de gyakran találkozhat velünk a közönség pl. Sátoraljaújhelyben, márciusban a fővárosban is játszunk a Rocktogon nevű helyen, de minden koncertdátum megtalálható a www.killersurprise.hu weboldalunkon.

1816 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here