Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Éjjel-Nappal Budapest – Az első részről

Éjjel-Nappal Budapest – Az első részről

15
Oszd meg!

Többen kértétek, hogy írjak az oldalon hasonló kritikát az Éjjel-Nappal Budapest kapcsán, mint amit a Bűnök és szerelmek-ről olvashattatok korábban az oldalon. Sajnos ugyanolyan részletes írással nem tudok szolgálni nektek, hiszen az Éjjel-Nappal Budapest tipikusan az a műsor, amiből egy epizód bőven elég, és többre egyszerűen nem vagyok vevő. Nem azért, mert olyan minősíthetetlenül rossz lenne, sőt, határozottan nem az. Az egész olyan, mint egy Való Világ, ezt a képet erősíti VV Anikó jelenléte is, akiről az első részben döntik el a villa – sorry, luxus lakás – lakói, hogy ott maradhat, vagy Tomikát válasszák inkább.

Éjjel-Nappal Budapest 001

Ha valaki szereti a Való Világot, és a Családi Titkok, Gyanú árnyékában típusú “műsorokat”, annak vélhetően az Éjjel-Nappal Budapest is bejöhetett. Mert a maga műfajában – az első rész alapján, – ha nem is alkotott maradandót, szerintem ez még bőven a nézhető, és ki tudja, talán szerethető kategória. Csak egyszerűen én az a típusú néző vagyok, aki erre nem vevő. Ha időmilliomos lennék, talán néha belenéznék, de tudván, hogy mennyi minőségi amerikai és egyéb sorozat van a palettán, nem akarok, és nem is fogok napi negyven percet pocsékolni egy ilyen műsorra. Régebben egyébként néztem valóságshowkat, méghozzá akkor, amikor elkezdődött itthon a műfaj. Az első Bárt szerettem, ahogy a Való Világot és a Big Brother is, de azóta eltelt tíz év, már van szélessévú internet, néznivaló pedig akad bőven. De azt tényleg komolyan gondolom, hogy akinek tetszenek a hasonszőrű műsorok, netán a VV 4-5 rendszeres nézői voltak, azoknak ez is tetszeni fog. Sőt, imádni fogják.

Éjjel-Nappal Budapest 002

Azoknak, akik nem ismerik, az Éjjel-Nappal Budapest az RTL Klub legújabb dokureality műsora, ami pont úgy működik, mint egy valóságshow. Kiválasztottak pár képernyőképes fiatalt, előre meghatározták, hogy milyen szituációknak kell megtörténniük, a többi a fiúkra-lányokra van bízva. Mindenki hozza a saját személyiségét, a saját szókincsét, nincs előre megírt forgatókönyvbéli dialógus, amit követniük kellene. Ettől valahol életszerűbb az egész, és némelyik karakter tényleg olyannak tűnt, aki szembeszaladhat veled Budapest utcáin. Nem mondom, hogy az összes szimpatikus volt, de szerintem nincs is olyan széria, ahol mindenki szimpi lenne a nézőnek.Kézzel fogható története amúgy nincs, csak egy felütés, hogy adott egy pasi, akinek a neve Joe, és már majdnem negyven, de bulizni akar és szétcsapatni az agyát, aztán amikor a tizenhét éves lánya beállít hozzá, hadd aludjon ott, kegyesen átengedi neki a kanapét, nemhogy ő menne oda, a lánya meg mehetne ágyba szunyálni, de egy klasszikust idézve, “Úriembernek születni kell“. És hogy jön ide VV Anikó? Hát, ő az új lakó, aki tetováló művész akar lenni, és a fővárosba költözik, mert minden Szombathelyi Budapestről álmodik, Bécs helyett. A műsorban pedig majd buliznak meg partiznak ezerrel, mindenki fiatal (vagy annak akar tűnni), megy a love ezerrel, és annyira erőltetik azt, hogy Budapest mennyire menő hely, hogy szinte csak olyan utcákon forgattak, ahol máladozik a fal, és tele van graffitivel minden. Éljen Budapest.

Éjjel-Nappal Budapest 003

Értékelés: ??/10
Képtelen vagyok erre reális osztályzatot adni. A maga műfajában biztos jó, de köszönöm, ez abszolút nem nekem való. Ahogy látom, ezzel nem vagyok egyedül, hiszen a múlt héten az RTL beleállt a földbe, annyira megbukott a műsor a nézettsége alapján. Persze, a Barátok Köztöt is kinyírta az elején a Vad Angyal, és tessék, most az RTL legnépszerűbb műsora. Kolosi bizakodó, szentül hiszi, hogy az Éjjel-Nappal Budapest pár hét múlva erőre kap, aminek gazából örülnék, mert azt ígérték, nem lesz több Valóvilág, ha sikeres lesz a műsor. És ezerszer inkább az Éjjel-Nappal Budapest, mint még egy Alekoszt előteremtő műsor.

15 Hozzászólások

 1. Teljesen jó és nézhető műsor, véleményem szerint… inkább ezt nézem, mint az RTL-s Asztro Show-t, vagy ami előtte megy brazil szappanoperát.. vagy a szánalmas, színvonalon aluli Jóban Rosszbant és Barátok Köztöt…

  • Először is, még egy brazil szappanopera sem volt hazai képernyőn. Sőt, Brazíliában szappanoperákat se nagyon gyártanak. De biztos a telenovellákra gondolsz.

   Másfelől pedig, ezer meg egy olyan műsort fel lehet hozni, ami jobb, mint x vagy maga az y. Éppen ezért írtam, hogy inkább nézek sorozatokat, mert azok jobban lekötnek. De persze ízlések és pofonok, a maga műfajában tényleg jó az Éjjel-Nappal BP.

 2. akkor telenovella, bánom is én.. de azoktól rosszul vagyok.. ezt meg Híradó után el lehet nézni.. brazil szappanoperát azért írtam, mert ha olyan típusú műsor megy, akkor ezt mondják, senki se azt, hogy “Neked is eleged van a telenovellákból?”

 3. Nekem nem tetszik az első két részt megnéztem rendesen aztán a többi rész már nem érdekelt annyira. Azt hiszem sikerülni fog hogy ne nézzem. Vannak szimpatikus karakterek ilyen nekem Anikó, Marci, akit nem bírok az Rita karaktere. Elég unalmasnak tűnik így a sorozat. Az utolsó részeket nem láttam de eddig mindegyik részbe benne volt az hogy Joe jobba van a lányával aztán összevesznek és megint kibékülnek Lali nem fizet lakbért ezért Joe kiakarja rakni, Anikó és Rita veszekszenek Marcin.

  • Ó, az a híres lakbér. Mikor bejelentette, hogy 27.000-ről felemeli 30.000-re, egyből arra gondoltam, hogy ez mekkora FALS már, BP-n, elit környéken a belvárosban, egy ilyen jól felszerelt lakásban ennyiért nem lehet szobát kapni :)

 4. Lehet oltani, engem nem érdekel, de ezerszer inkább fusson nálam háttérzajnak egy VV, mint ez a műsor, nagyon nagy antifan-ja vagyok ennek az egésznek. Azt sem érdekel, hány Alekosz jön ki, úgyse foglalkozok velük.
  És a brant egye meg az RTL Klubot, amikor “száműzött” engem a 19:00-s sávból azzal, hogy megszüntették a különböző ügyességi-szellemi vetélkedőket.
  A rengeteg ismétléstől meg már herótom van, hogy orrba-szájba adják. A másik ugyanez pedig a dokureality ismétléseikkel az alcsatornáikon, nincs olyan, hogy kapcsolgatás közben bele ne fussak valamelyikbe.
  Szomorú vagyok, hogy ilyen keresletek alakultak ki nálunk is. :(

  • Na igen, valszeg ez verte ki sokaknál a biztosítékot, mert már évek óta minőségi műsorok mentek 19:00-tól, ráadásul nem is akármilyen nézettséggel, erre most…

 5. Én nekem bevált,mondjuk én szeretem az ilyen fajta műsorokat,de nem leszek állandó nézője mert nem lesz rá mindig időm nézni.De ettől függetlenül nem hiszem hogy sokáig el lehet adni egy ilyen fajta reality sorozatot.Még akkor sem ha későbbiekben növekedni fog a nézettsége.
  Egyébként meg köszönöm hogy írtál kritikát a műsoról mert én voltam az egyik olyan aki kérte hogy írjál,és köszönöm hogy vettet a fáradságot és képes voltál belenézni úgy hogy nem szereted az ilyen fajta műsorokat.

  • Ez akár éveken át is működhet, de persze folyamatos szereplőcserékkel, úgy, mint egy szappanopera :)

   Az írást pedig szívesen, szeretem kielégíteni az olvasók igényeit :)

  • Mit értünk azon, hogy dokureality? Mennyire “reality” az, hogy egy rakás ember egymással lakik, és kavarnak összevissza egymással, csak mert cirkusz kell a népnek. A “reality” pusztán annyi benne, hogy megint lett egy rakás “celeb”jelölt, akik a semmiből akarnak megélni, ki akarnak emelkedni a többi közül, és ezért nem hajlandóak megdolgozni, hanem inkább szerepelnek egyet, és majd utána “jók lesznek a médiában”…ezen túlmenően semmi építő jellegűt nem tesznek le sehova…majd vetkőzik pár lány, a srácok valami ezredrangú műsort vezetnek és kész…ez dívik sajnos…meghívják őket “showkba”, falunapokra, ahol a semmit adják elő…sajnos ez nagyon jellemző “szakma” napjainkban…az országban már több a megagigacsillagfaktorú vvszépségkirálynőpárkeresőgazda, mint a “normális halandó” ember, aki dolgozik, adózik, és eltartja a többit becsületesen… :-(

  • Az RTL évekre tervez vele, mostanra pedig a nézettsége is kezd beállni, hiszen már veri a fiatalok között a Családi Titkokat.

 6. Ez a film hülyeség. 1 vagy 2 részt néztem belőle indőnként de hülyeség. Aki kitalálta az is olyan hülye mint a szereplők. Szerintem le kéne venni a műsorról. Rtl klub RIP 1997-2010

 7. Én sem nézem,nem is szeretem-:)csak a ?volt?barátnőm miatt néztem pár részt.fiatalok,előadják magukat,-szerintem(!)-divatot akarnak teremteni(nálllam nem jött be!)de ha nekik tetszik,nem utákatoskodok,nézzék!nem vagyunk 1formák!jobban szeretem a fishing&hunting-ot :-) !

 8. Ez a műsör az emberek szégyene hogy nézik és az RTL-t dicséri hogy el tudja adni. Gyenge szereplők, gyenge történet… kurválkodnak a senkiházi fiatalok benne, mert egyébként meg csak csövesek lennének. Akinek ez megfelel annak baromi alacsony intelligenciája és igénye lehet.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here