A sorozatok legszívszorítóbb karakter-halálai

16

Ha egy sorozat fel akarja pezsdíteni az állóvizet, amiben éppen tanyázik, kiváló eszköz lehet egy fő(bb) karakter megölése, hiszen az remekül átrendezi az adott széria dinamikáját, és alaposan fel is rázza az adott sorozatot. Persze az is sokszor előfordul, hogy az előre kitalált, nagyívű sztori kívánja meg a karakter halálát, no meg sokszor a színész köszöni szépen, és éppen búcsúzna – másik oldalról pedig a készítő dönt úgy, hogy elege van a színészből. Sok féleképpen meg lehet halni a tévében, az fix.

Mike Delfino halala

A TV Guide összeszedett huszonhárom igazán sokkoló halált, amiknél a néző csak nézhetett ki a fejéből, és hangosan arra gondolhatott, hogy “ezt miért kellett?”. Ilyen például Mike Delfino tragégiája a Született Feleségekben, Joyce Summer váratlan halála a Buffy a vámpírok rémében, Jen Lindley, az egyik alapító főszereplő tragikus halála a Dawson és a haverokban, Lucy Knight kivégzése a Vészhelyzetben, Denny Duquette szívszorító halála a Grace Klinikában vagy az utóbbi évek legklasszikusabb és legváratlanabb fordulata, amikor lefejezték Ned Starkot a Trónok harca első évadának a végén.

Azt hiszem, hogy a TV Guide alapos volt, amikor ezt a listát összeállították, az egyedüli, akit nagyon hiányolok, az John Ritter a Pimaszokból, igaz, ő “offscreen” halt meg, hiszen 2003 szeptember 11-én a színész is elhunyt. Van valaki, akit netán ti hiányolnátok a felsorolásból?

denny grace klinika

5036 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Share.16 hozzászólás

 1. Anyááám ezek hogy hagyhatták ki Mark Doki halálát a vészehelyzetből?????ezt mégis hogy? számomra a tv történelem legfájóbb karakterhalála az övé.nemrégen megvettük kb az öszes évadot dvdn és mikor ujranéztem (csak rélett hoyg meghalt green doki mert még kiseb voltam mikor néztem) egyszerüen nem kaptam levegőt annyira sirtam.a zene ami alatta szól és maga az egész sztori…a vészhelyzet nekem egybeforrt greene dokival.ő volt ott AZ orvos. mikor másodszor láttam akkor is megállithatatlanul sirtam aztán mikor harmadszorra néztem ujra az egész sorozatot és odaértem a 8.évadhoz mikor meghal nem birtam ujranézni a részt anynira szomorú :(

  de átom rajtavan Mike halála a született feleségekből..nah az nagyon megdöbbentett..anyuval néztem és majdgem leestem az ágyról annyira ledöbbentem.mike temetsét mutató résznél nagyon sirtam pedig született feleségeken nem szokásom bőgni..

  a grace-ban danny halála abszolut megrázó voltde később is volt még pár haláleset amik szomoruak voltak..nem akarok lelőni semmitt…

  jah és a tuti gimi utolsó évadjában is volt valaki aki miatt bőgtem mint a záporeső..
  jah és bobby halála az odaátban..wow..egyszerüen nem hittem el..

  • Így van, Mark Green halála szerintem is megrázóbb volt, mint Lucy-é, bár nekem az azért volt megrázó, mert nem gondoltam, hogy tényleg meg fog halni… Mark Green halála viszont elő volt készítve, meg volt szerkesztve, és olyan szomorú lett valóban.

  • Mark Greene halálát a Vészhelyzetben akárhányszor néztem olyan sírógörcsöt kaptam hogy alig bírtam abbahagyni. :((( A szívem szakadt meg érte. :((((((((((((

 2. Mike halálát én is megkönnyeztem…
  Én még a Vámpírnaplókban (jó, ott mindenkit legyilkolnak) Alaricot, meg Jennát sajnáltam.
  SPOILER

  meg most Jeremy-ét…

  • Nekem is eszembe jutott, csak vele meg úgy voltam, hogy abszolút fel voltam készülve arra, hogy meg fog halni. Nem ért meglepetésként, mert tudtam, hogy így lesz. Plusz, nála kimaradt a haláltusa, pedig azok olyan szívszorítóak tudnak lenni. De persze sajnáltam, hogy Prue elment, ő volt a kedvencem.

 3. Jól látom, hogy a Vámpírnaplókos halálok nincsenek a listán? Pedig nálam Jenna halála a No. 1, nem szoktam könnyezni sorozatoknál, de az olyan jelenet volt. Mellesleg az előbbi Vámpírnaplók spoiler miatt megéri folytatnom, mert az új évad 4. részénél lemaradtam.

  • +1 Jennára.
   Nem szoktak fiúként meghatni az ilyen dolgok, de az a rész nagyon betett nekem is :|

 4. Denny Duquette halálánál a Grace Klinikában nagyon bőgtem. Imádtam a sorozatban, de pl az Odaáátban is.

 5. Mike halála nekem is fájó volt. Soha nem szoktam megkönnyezni az ilyen jeleneteket, de akkor sikerült. Danny halála is szomorú, de nekem a Grey’s-ben volt az övénél szívszorítóbb halál is. Legutóbb pedig nagyon nem örültem, amikor Shonda kiírta a Private Practice-ből SPOILER Pete-et SPOILER.

 6. Fú tudnék párat mondani..
  SPOILER
  Prue-Charmed
  Andy- Charmed
  Jenna- TVD
  Alaric- TVD (nagyon sírós volt)
  Allison- Teen Wolf
  Bobby- Supernatural
  Hershel- TWD
  Beth- TWD
  Keith- One Tree Hill
  Lexie- Grace Klinika
  Mark- Grace Klinika
  George- Grace Klinika

  És szerintem nem illik ide, de Glee-ben ahogy elbúcsúztatták Finn-t, na nekem az az örök legszívszorítóbb sorozat rész volt..

  SPOILER VÉGE

Leave A Reply