Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok A Dal 2013: A harmadik elődöntő – ÉLŐ BLOG

A Dal 2013: A harmadik elődöntő – ÉLŐ BLOG

37
Oszd meg!

Utolsó elő döntőjéhez érkezett “A Dal“, ma újabb tíz dal méretteti meg magát. A múltheti mezőny után azt hiszem üde felemelkedés lesz a mostani csipet csapat, hiszen igazán nagy durranásokat tartogattak a végére. Radics Gigi mellett fellép Brasch Bence, Polyák Lilla, az United zenekar és Fekete Dávid ex-felesége, a Megasztárban tavaly elbukó Cserpes Laura is. Az estétől én csak azt remélem, hogy ugyanolyan izgalmas lesz, mint az első adás volt, és akkor egy panasz sem hagyja majd el a számat.

A voksaitok alapján egyébiránt Radics Gigi az abszolút befutó, őt követi Puskás Peti és Polyák Lilla, ők hárman például tuti befutói a műsornak, a kérdés az, hogy kik juthatnak még tovább. Vélhetően Mohamed Fatima is örülhet, mellette pedig Brasch Bence és a United zenekar veheti sikerrel az akadályt – de az este végére természetesen minden pontosan kiderül. Kezdődjék tehát a show!

*** Az esetleges helyesírási hibák és a szöveg formázása a műsor után valósul meg. Képekkel is akkor lesz illusztrálva a cikk, de nem az adásból vett HQ fotókkal, hanem a sajtótájékoztatón készült képekkel. A műsor HQ képeiről jövőhéten lesz majd egy külön poszt az oldalon :) ***

20:15: Múltidézővel indul “A dal” mai adása, röviden ismertetik, hogy mi is történt egy héttel ezelőtt.

20:17: Wow, Novodomszky Éva ruhája ismét gyönyörű. “Jövő hétvégén rendható módon szombaton és vasárnap is jelentkezünk” – meséli Éva. Jövőhéten tehát két középdöntő, március 2-án pedig eldől a győztes személye. És naná, hogy Gigit (majdnem) a végére hagyják, de legalább Polyák Lillával kezdünk. Ollé!

– 20:19:Egy jó slágert, már az első hallás után elkezdek dúdolni” – meséli Magdi, miközben a zsűri osztja az észt a felvezető kisfilmben. “Adok én tíz pontot, csak a Dal legyen izgalmas, trendi és jó” – zárja rövidre Csiszár Jenő.

– 20:22:  Wow, a múlt héten több, mint hetvenezer szavazat érkezett. Ez nagyon király! Ennyit számít az, hogy nem emelt díjas az sms. Buda Marci a háttérben, elvileg nagy az izgalom, de nem ujjognak túl sokan.

Polyak Lilla

– 20:25 – Polyák Lilla – Valami más:Kifejezetten az Eurovíziós Dalfesztiválra készítettük, és volt bennünk egy vágy, hogy valami mást készíthessünk. Pont olyan lett a dal, mint amilyenre vágytam. A fő üzenete a dalnak az, hogy ne féljünk a változástól, mert a változás az jó” – meséli Polyák Lilla színművésznő. Én is szeretem ezt a dalt, mert tényleg “valami más”, mint a többi, van valami egyedi íze. Lilla sem tökéletes élőben, de a magas(abb) hangokat egész tisztán kiénekelte, viszont a dal nagy részében hamiskás volt, egy színművésztől pedig jobbat várok. A színpadi kép egyszerű, elegáns, és a ruha is pont annyira giccses, mint amit még el tudok viselni. Részemről 6/10, felemásan indult az este.

– 20:29:Fantasztikus Leia Hercegnőként kezdeni a műsort, és nem Chubbaként. Ez egy egyszerű popdal volt, a legpozitívabb értelemben, egy jó pop dal” – kritizál Csiszár. Lefogadom, hogy rosszul írtam “Chubbakkát”. Csiszár szerint nem fog kitűnni a többi dal közül Malmőben a Valami más. Jó kérdés. “Folyamatosan táncoltam, a Krisztián tényleg eltalálta a hangszerelést. A produkcióra csak azt tudom mondani, hogy klassz volt” – dícsér Walkó Csaba. A zsűri pontoz, Lilla összesen 43 pontot kapott, ezzel automatikusan nem fog továbbjutni (hehe, és mégis).

Burai Krisztian

– 20:32 – Burai Krisztián – Született szívtörő:Egy baráti improvizáció alkalmával született meg. A nóta egy olyan lányról szól, aki férfi szíveket gyűjt, de találkozik velem, és megpróbálom jó útra téríteni” – makogja a Voice-ból hamar kiesett Burai Krisztián, aki elég bénán mondta elő a betanult szövegét. Dalszöveget írni azt legalább tud, nem is akárhogyan. Ez a Született szívtörő is inkább papíron leírva működik ideálisan, de Burai szerény énekesi eszköztára nem elég ahhoz, hogy igazán bejöjjön nekem ez a dal. Ha más énekelné, egy olyan előadó, aki énekelni is tud, akkor jobbra értékelném, de ez így nekem csak 4/10. A színpadi képtől amúgy kisül a szemem, ez a pirosas háttér szörnyű.

– 20:35:A Voice fedezett fel, és megmutatta, hogy előadó vagy, A Dal pedig bizonyítja, hogy kiváló zeneszerző vagy. Ez a harmadik dalod ami bekerült a műsorba, ami hatalmas teljesítmény. Ez a dal is megdobogtatott bennem valamit. Mintha picit beleszerettél volna ebbe a dalba, de nem adtad oda másnak, mert előadóként egy picit hiányom volt” – Rákay Philipp most elég bután fogalmazta meg a véleményt, de értem, mit akart elmondani. Burai dalszerzőként jó, énekesként szar. Van ez így. “Tudjuk, hogy nagyon sok slágert írtál már, és pontosan át tudom érezni azt a szituációt, ha az ember folyton más előadókat szolgál ki a dalaival. Viszont, ha már átjossz erre az oldalra, jobban hitesd el, hogy te vagy az előadó” – kritizál Rakonczai Viktor. A zsűri pontozása alapján összesen 36 pontot vakart össze Krisztián, ezzel továbbjutni nem fog, a nézők sem voksolnak majd rá, adiós, Krisztián.

Hoffman Monika

– 20:40 – Hoffman Mónika – Hullócsillag:A dalom különlegessége az, hogy a dalszerzők több országból származnak, és direkt az Eurovízióra szántuk ezt a dalt. A dalszöveg arról szól, hogy aki rátalál a Nagy Ő-re, és az elhagyja őt, soha nem fogja elfelejteni” – mondja elég durva akcentussal Hoffman Mónika. A Megasztárban nagyon szerettem ezt a lányt, mert jó hangja van. Imádom, hogy a dala “oúoú”-val kezdődik, de szerintem ezzel nem sokan vagyunk így. Sajnos az előadása alatt remegett a hangja a közepesen mély hangoknál, viszont a magasnál már kijött valami szép, de az Eurovízióra ez kevés. Részemről ez 5/10.  Remélem, hogy a Hullócsillag rádiósláger lesz, attól többet nem érdemel.

– 20:44:Itt tulajdonképpen azért küzd mindenki, hogy eljusson oda, ahonnan te idejöttél. Ez a dal monumentális hangszerelésű, legalábbis ezt az érzést akarta kelteni. Viszont azt éreztem, hogy a refrénben későn jött át a katarzis. Mindenesetre karakteres és erős hangod van.” – megy bele a részletekbe Rakonczai, imádom, amikor szakmázik. “A Mónikával közös múltunk van, lakótársak voltunk a Megasztár alatt. A Mónikának nem volt olyan egyszerű dolga, mert ez egy nehéz, nagy ívű dal. A felépítése nem az én világom, de úgy gondolom, hogy ez egy Eurovíziós dal. Minden, ami a színpadon történt, az egy tipikus Eurovíziós történet volt” – Magdi ismét egy régi ismerőst köszöntött a műsorban, majd jól összekapott Csiszárral arról, hogy vannak-e Eurovíziós dalok. “Gyerekkorom óta nézem a műsort, és ezeregy ilyen dalt hallgattam végig, mint a Mónikáé” – zárja le Magdi, mielőtt pontoznának. Ez most dícséret vagy szidás? Hoffman összesen 36 pontot kapott, ezzel már ki is esett, mert a nézők sem fogják beszavazni. Viszlát, Maunika.

United

20:47 – United – Tegnap még más voltál:Az elmúlt években sok minden megváltozott, a zenei piac és a dalok is. De vannak állandó dolgok is az életünkben, mint a United” – mondta múltidézés közben Pély és zenekari társa, és még a jól ismert Hófehér jaguár dallam is előkerült. Ez az arcszőrzet amúgy ritka rosszul áll Pélynek. Amúgy funny, fordult a kocka, a Megasztár egykori zsűritagját zsűrizi majd Ruzsa Magdi – akit ő zsűrizett egykor. Tényleg sok minden változott az évek alatt. A Tegnap még más voltál amúgy tipikus rádió sláger, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Pély hangja még mindig wow, és tud is bánni vele, nekem ez eddig a nap legjobb előadása. Kapjon 7.5/10-et, szerintem a középdöntőkben is viszont láthatjuk a United zenekart.

– 20:53:Alapvetően négy igazán felkészült “jazzistát” kell, hogy minősítsek. Ez a klasszikus United minőség és szint, amit zenében produkáltak.” – dícsért először Csiszár, a refrén is bejött neki, de a dalt túl minőséginek tartja, ami nem biztos, hogy mindenkinek bejön. Ezek szerint az emberek hülyék, mert nem értik a zenét? “Nekem az tetszik, hogy sugárzik a fiúknak a zenei intelligenciája. Hogy egy klasszikust idézzek, nekem Barna ez nagyon átjött” – hehe, ez a Megasztáros áthallás imádnivaló volt Rákay Philipptől. A csudába, Magdi kimaradt a kritizálásból, vajon miért? Ellenben adott egykori “”mesterének”” kilenc pontot, így összesen 41 pontot kapott a United, amivel nem jutnak tovább. Telefonnal kell szavazni.

Cserpes Laura

– 20:57 – Cserpes Laura – Élj pont úgy: “Ez a dal akkor talált rám, amikor egy nehéz lelki időszakon mentem keresztül, és azóta is nagy hatással van rám. Nagyon fontos számomra az üzenet, amiről ez a dal szól” – meséli Cserpes Laura, aki a Fekete Dáviddal való válásáról regélt virágszavakkal, van ez így. Oka van annak, hogy akárhányszor jelentkezett a Megasztárba, sose jutott be az élő adásokba. Bármennyire is szép ez a lány, énekelni nem nagyon tud. Mármint, élőben, mert imádom a stúdió verzióját a dalnak. Bárcsak más énekelné, egy olyan előadó, akinek nem csak a stúdió tudja feltupírozni a hangját. Laura amúgy tényleg nagyon szép, imádom az egyszerűen szexi ruháját, aminek a fehér színe pont jól harmonizál Laura szőke hajával, no meg azzal a szép háttérrel. A vokalisták iszonyú munkát végeztek, még hamissabbak, mint Laura – legalább ők feljavíthatnák a lányt. Most akkor ez egy Dal verseny, vagy az Előadókról is szól? Nekem ez 3.5/10, csak egy hangyafasznyival volt jobb, mint Fehér Zoltán.

– 21:00:Nem szabadott énekelnem és beszélnem, csak módjával” – védi a bizonyítványát Laura, aki beteg volt, de akkor se hiszem, hogy emiatt lenne hamis. Hihetetlen, Rákay szerint európai szintű, amit Laura produkált, és a vokalisták is hű de jók voltak. Ezt nem hiszem el, ugye rosszul hallottam? “Szerintem ez egy angyali produkció volt” – röviden beszélt Walkó Csaba “Ez volt az a produkció, amiben volt egy-két apró elcsúszás, de itt bent, a stúdióban olyan szinten sugárzol, és te vagy az első ember, akinél azt látom, hogy nem görcsösen akar kimenni az Eurovízióra. Angyalok jöttek ide, olyan szép volt” – Magdi nagyon szenvedélyes, plusz lúdbőrös lett. “A mai napnak az egyik meglepetése vagy, de a stúdióban való éneklés és az élőben való is különbözik. Nem szabad feszegetni a határokat, mert az mindig rizikós” – végre, Rakonczai elmondta a gondolataimat. A pontozás végeredménye 45 pont, ezzel Laura bekerült a középdöntőbe. Remélem jövőhéten jobbat fog produkálni, mint most.

– 21:03 – “Nekem már az első pillanattól megvolt a katarzis, és nagyon jól éreztem magam a dalban és a színpadon. Ez tényleg egy Eurovíziós dal, ez így van, és kész” – válaszol Hoffman Mónika Budai Marci kérdésére. “Táncoltam, mozogtam, igyekeztem úgy csinálni a dolgot, ahogy egy előadóművész szokta, sajnálom, hogy ez nekik nem jött át” – védi a becsületét Burai Krisztián, aki már annak is örül, hogy bejutott az elődöntőbe. Ma este nem is nagyon lesz már más oka a vidámságra.

Flash Travel

– 21:05 – Újvári Péter ft. Flash Travel – Soha ne add fel:Az egyik gyermekkori álmom az volt, hogy a barátaimmal együtt muzsikálhassak, és ez most megvalósult.” – nem tudok többet idézni a srácoktól, akik jól elbohóckodták az egészet, amivel nincs is semmi gond. Tetszik a dalszöveg, mert annyira emberi és szerethető. Maga a dallamvilág nekem olyan semmilyen, nem nagyon kapom fel rá a fejemet, éppen emiatt azt mondom, hogy ez abszolút nem való az Eurovízióra. A dalt egyébként profin adták elő, az énekes nem volt hamis, a színpadi kép is egyszerűen volt nagyszerű. Bármennyire is nem jön be a dallamvilág, a profizmust elismerem, ez 6.5/10, kíváncsi leszek a zsűri véleményére, no meg a tiétekre is.

– 21:08:Na lássuk van-e szíve a zsűrinek összetörni az álmaitokat” – bakker, Novodomszky Éva feldobta a labdát a zsűrinek. Rakonczai élő adásban beismerte, hogy kalózkodik a cd-kkel, mert szereti, kiírni a friss dalokat. Suta dolog ezt élőben elmondani, de legalább őszinte. “Olyan előadók jutottak eszembe, mint a Beatles vagy az Osasis. Ez a harmónia és a dal üzenete valamiféle örökkévalóságot jelent.” – dícsér Rákay, aki mindenkit magához ölelne, annyira bejött neki a dal. “Ez egy légies, hamisítatlan brit zene. Ha autóztam volna, én ezt a közepén elkapcsolom, kicsit uncsi volt nekem” – hihetetlen, egyetértek Csiszár Jenővel. Ilyen sincs túl gyakran. A zsűri összesen 42 pontot adott nekik, de szerintem a nézők tovább juttatják őket jövőhétre.

Mohamed Fatima

– 21:12 – Mohamed Fatima – Nem baj:Amikor a dal megszületett, egy szerelmi csalódáson voltam túl, és a dal sokat segített abban, hogy ezt átvészeljem. Nagyon ritmikus, dinamikus dalról van szó, amire jó lehet táncolni” – Mohamed Fatima kevésbé összeszedett. Nahát, a lány pasinak öltözött, és két jóképű táncos fiú ugrálja őt körbe, akikről nem tudom levenni a szemem. A csudába, Fatimára kellene koncentrálnom. Aki nagyon hamis. Bődületesen hamis. Pedig a dalt nagyon megszerettem, egész gyakran meg is hallgatom. A hamis hangok tömkelege miatt ez 4/10, és az se érdekel, ha Fatima beteg. Na most koncentrálhatok a táncos fiúkra :)

21:15:Elképesztő, ahogy énekelsz. Mindig meglep, de nem kéne. Ez a mai elődöntő egyik legbulisabb dala volt, bennünk is volt a boogie rendesen.” – dicsér Walkó Csaba. “Én nagyon nagy Fekete Vonat rajongó voltam, és köszönöm a sok szép élményt, amit anno adtatok nekünk. Ez az a dal, amit amikor először meghallgattam, megragadt a fejemben. Mint produkció, valamit még mintha vártam volna” – Ruzsa Magdiból kitört a fangirl. “Fatima, te nagyon jó énekesnő vagy, de úgy érzem, ma nem adtad jól elő.” – Rakonczainak se jött be, amit láttunk. Fatima összesen 37 pontot kapott, és egy ilyen hamis produkció után szerintem a nézők se szavaznak bizalmat Fatimának.

Brasch Bence

– 21:19 – Brasch Bence – Túl egyszerű:Krisztián az érzelmeimből és a hangulatomból táplálkozott, mikor megírta a szöveget és az akkordokat. Ezúttal magamból szeretnék adni egy darabot, és átadni egy hangulatot, amit a szívemben hordozok” – mesél Brasch Bence. Oké, szögezzük le, Bencénél nem tudok elég objektív lenni, mert az utóbbi egy-két évben átléptem “fanboy” üzemmódba, és elég gyakran hallgatom a dalait. És annyira JÓ ránézni. Most értékeljek is? Ez bizony 8/10. Miért? Nem volt (annyira) hamis. Imádnivaló a dallamvilág. Tetszik a színpadi kép, ami egyszerű de nagyszerű, a kék háttér, Bence fekete ruhája valami zseniális. És annyira jó ránézni Bencére. De ezt már mondtam. Remélem továbbjut Bence, de ez nem Eurovízióra való dal, azt én is elismerem.

21:23:A világ minden részén ezekkel a zenei panelekkel épül ez a stílusú zene. Tudod, pop, csajok, satöbbi” – kritizál röviden, de tömören Csiszár Jenő. Rákay Philipp szerint a dal bármelyik Thake That lemezen elfért volna, és szerinte a ’40es nők elaléltak a daltól. Nem csak ők. “Vannak olyan szerzemények, ahol a második refréntől már a közönség is tudja a dallamot, annak ellenére, hogy először hallja. Viszont így nem feltétlenül történik a dalban olyan, amitől izgalmas lehetne” – mondja Rakonczai Viktor. A zsűri értékelt, összesen 37 pontot kapott. Elő is veszem a telefonom, ma este a voksaimat Brasch Bencének adom. Kettő sms-t. Vagy talán hármat. Végül is, nem emelt díjas a szolgáltatás.

Radics Gigi

– 21:26 – Radics Gigi – Úgy fáj:Aki ismer engem, az tudja, hogy az éneklés nekem egyenlő a boldogsággal. Amikor saját dalt énekelhetek, annál csodálatosabb dolog nincs a világon. Amikor a refrént énekelem, egy kicsit dühösnek látszom.” – Gigi a szerelméről is mesélt, mármint, valakibe szerelmes volt, de csalódás lett a vége csaknem Burgess Benji volt az? Magyarország legszebb hangú tizennyolc év alatti énekesnője magyarul énekli a dalát, ami nem feltétlenül áll nagyon jól neki, angolul jobban megy. Viszont Gigi továbbra is profi, egy darab hamis dallam sem volt benne. Gigi azt se tudja mi az, hogy hamis hang. Ilyen egy vérprofi, egy igazi díva. Csodaszép volt, 10/10, és ha a zsűri nem szavazza be a középdöntőbe, akkor neki adom a Brasch Bencének szánt voksaimat. Viszont a színpad miatt szomorú vagyok, ez a sok rózsaszín iszonyú gagyi, nem tükrözi az “úúúgy fáááj” motívumát.

– 21:30:Hű. Azt kell, hogy mondjam, a Magas C a specialitásod. nagyon szépen énekeltél, ez nagyon kemény volt. Le a kalappal” – dícséri az egyik Megasztár győztes a másikat. Rákay Philipp kíváncsi arra, mennyire lesz profi Gigi, ha átmegy azokon a bizonyos csalódásokon. Szarakodik az m1 online streamje, így nem nagyon tudok idézni, de dícsér mindenki. “Ilyen magas hangokat ilyen csodálatosan énekelni, az nem semmi” – zárja le Ruzsa Magdi. Radics Gigi összesen 47 pontot kapott, tehát biztos továbbjutó, és jelenleg az első helyen áll. Olyan kibaszottul megérdemelte! Csodaszép volt!

Puskas Peti

21:35 – Puskás Péter – Amíg a tűz ég:A dalszöveg egy hajnali órában íródott, egy olyan pillaantban, amikor azt éreztem, nem számít semmi, csak a most. Bármit is hozzon a holnap, van valaki, aki miatt érdemes megélni a holnapot” – mondja nagyon komolyan Puskás Peti, akire a stylist valami írtó ronda göncöt adott az élő műsorban, ez a lenyalt haj, pedig eléggé hülyén fest. Hatalmas fejlődésen esett át a tavalyi évhez képest Peti énekhangja, most nagyon profin lenyomta a dalt. Nem is nagyon hallottam hamis hangokat. Szeretem a dallamvilágot is, ahogy magát a dalát is. 9/10, és csak azért nem tíz pont, mert senki se annyira jó, mint a csodálatos Gigi. No meg a vokalisták – élükön Dükivel, – elég gagyik.

– 21:39:Peti ízig, vérig frontember vagy, elképesztő, hogy mit műveltél a színpadon. A dal is fantasztikus, nagyon jó volt” – dícsér Walkó Csaba, akivel tavaly ellenfelek voltak. Bárcsak akkor ő ment volna ki, a Compact Disco dalától mindenki jobb volt. De lapozzunk. “Dícséretet kell mondanom, amiért ilyen embereket termelt ki a Megasztár. Amikor kijöttél, nem érdekelt semmi, csak előadtad a dalt. Igazi frontember voltál” – nahát, Ruzsa Magdi elszállt, de annyira igaza van. Csiszár Jenő megint szigorúan pontoz, csak hetet adott, a többiek pedig összesen 42 pontot, amivel sajnos nem jutott tovább a középdöntőre automatikusan.

– 21:41: A zsűri pontjai alapján Radics Gigi, Cserpes Laura és Polyák Lilla jutott tovább. Szavazzon valaki helyettem Puskás Petire, a saját voksaimat Brasch Bencére tartogatom :)

– 21:43: Én nagyon izgultam, remeg a kezem lábam, még mindig” – nevetgélt Gigi, és szerinte a magassarkú segített kiénekelni a magas C-t. “Ez egy álom, ami itt történik velem, és köszönöm, hogy itt lehetek” – Laura nagyon diplomatikus volt, és randizni se akar idegenekkel. Ezen miért kell meglepődni? “Sajnos szétcsúszott hátul a füles, ez egy plusz stresszfaktor volt. Azért nem egyszerű így koncentrálni, és nem tudtam száz százalékosan azt nyújtani, amit szeretnék” – szóval ezért volt hamis Polyák Lilla? Most megismétlik a dalokat, rövidítve.

– 21:46: na most, hogy újra meghallgattuk a dalok rövidített verzióját, remélem a United, Brasch Bence és Puskás Peti jutnak tovább. Utóbbi kettő szerintem megoldható :) Most kapunk egy kis reklámot, utána a színpadon lesz Veres Mónika, Tóth Gabi és a Roy és Ádám ráadásul egy Abba slágerrel, közösen.

– 21:49: Az m1 ajánlója szerint ma 21:50-től kezdődik az “Emlékezz rám” c. Robert Pattinson film. Szóval ennyi volt A dal? De béna baki, a filmhez viszont megjött a kedvem :)

– 21:55: Visszatértünk, ismétlik a hét dalt, amire még lehet voksolni. Ehh, Fatima tényleg nagyon hamis volt. Nagyon hamis. Bencétől is pont egy hamisabb részletet ragadtak ki. Na jó, kap három sms-t, a maradék kettőt küldöm Puskás Petire.

– 21:58: Az előző két hétben sem nyertem a négy csillagos szállodába nyaralást, de most már van tíz cd is, “A Dal” harminc dalával. Poén lenne, ha nyernék :)

– 22:00 Veres Mónika & Tóth Gabi valamint Roy & Ádám – S.O.S.: Nahát, a Roy és Ádámról nem hallottam már évek óta, azt se tudtam, hogy élnek-e még egyáltalán. Gabi és Mónika hangja amúgy isteni, olyan jó őket együtt hallani. Miért nem énekelnek fel egy duettet? Mónika pedig annyira hiányzott idén A dal-ból, kár, hogy most nem nevezett. No sebaj, remélem majd jövőre.

– 22:05: Újra ismétlik a dalokat. Ma én már kiszavaztam magam, és tök jó érzés, hogy én is beleszólhatok a versenybe. Ha a többi műsornál is kvázi ingyenes lenne az sms, és nem kábé ötszáz forint, akkor szavaznék máskor is. Ó, és ahogy mondtam, hármat küldtem Bencére, kettőt pedig Puskás Petire.

– 22:08: Hehe, Pély Barna saját magára szavaz. Betojás, de mindenki ugyanazt csinálná, nem? A móka és kacagás amúgy ezerrel árad a zsibongóból, ez a Buda Márton nagyon nagy arc.

– 22:10 – Micheller Myrtill- Je t’aime: Nahát, Lara Fabian énekesnő (akit amúgy szeretek), nem is tudtam, hogy Eurovíziós arc – és csak negyedik lett. Betojás. Ciki, nem ciki, de én most először hallok erről a magyar színésznőről. Nagyon szép hangja van, és nem is hamis, ami a mai estét nézve kimondottan előny. Imádom a francia dalokat, ez is gyönyörű. Mi mást is mondhatnék, ez az előadás maga a Zsötem. Csak azért is fonetikusan.

– 22:13: Oké, már unalmas ez a “Johhny Depp magyarhangja” fazon, még a végén valaki(k) rászavaz(nak). “Köszönöm, hogy itt lehettem, akármi lesz” – te is tudod Fatima, hogy az akármi a kiesés lesz, ugye?

– 22:17: Rakoczai Viktor a Flash Travelt hallgatná meg újra. “Nagyon kellemes, és hallgatható a dal“. Fatimát is szívesen újra látná. Walkó Csaba is a Flashtravelt és a United zenekart emeli ki, mert ők zenekarok. Rúzsa Magdi: Flash Travel, mert hevesre zsűrizte magát. Rákay Philipp: Flash Travel, United és Puskás Petire szavazna, ha tudna. Csiszár Jenő: Flash Travel, United és nem tud dönteni Mohamed Fatima és Burai Krisztián közül. A zsűri utoljára szólalt fel, a visszaszámlálás megkezdődött, egy perc a végig.

– 22:21: A közönség szavazatai alapján Mohamed Fatima (bűn hamis volt, ugyanmár!), Puskás Peti (ezaz! Nem hiába szavaztam) valamint a United (megérdemelték a srácok) jutott tovább. Gratulálok!

– 22:25: A műsor tehát véget is ért. Jövőhéten érkezik A dal hétvége, szombaton és vasárnap lesz a két középdöntő, tizennyolc dallal, amikből összesen nyolc jut majd el a végső döntőbe, amit Március 2-án sugároz majd az M1.

Véget ért A dal utolsó elődöntője, már kiderült az is, hogy kik jutottak be utoljára a középdöntőbe. Erős estének ígérkezett a mai, tele remek dalokkal, csak sajnos az élőben való tiszta éneklés a legtöbb versenyzőnek még most is komoly kihívást jelent, ami problematikus, mert az Eurovízión is élőben kell majd helyt állni. Mivel elhangzott már az összes előadás, én azt mondom, hogy csak a Dal és a Hang alapján Radics Gigi vagy Keresztes Ildikó menjen Malmőbe, Agárdi Szilvia és Pál Dénes pedig csak akkor, ha megtanulnak tisztán énekelni. Mindketten.

7748 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

37 Hozzászólások

 1. 1. Polyák Lilla – végre egy jó kezdés!! Tetszik a dal :)) Tőlem ez is mehetne akár az Eurovízióra is. Huhh, pedig én nem mondok ilyet gyakran :) Lassan kialakul a saját 8-as döntőm :D
  Csiszár köcsög volt ezzel as “46-47 hasonló szám”mal, a zsűri meg megint durván alápontoz.

  2. Burai Krisztián – Jujj, ez a szám nagyon gáz :( Már a két béjbe erős volt az elején, de a színvonal aztán sem emelkedett. Sem zeneileg, sem szövegileg. :/

  3. Hoffman Mónika – Na, ez a szám nem volt rossz, viszont kicsit nekem uncsi volt.
  A zsűri meg szégyellje magát össze-vissza, hogy ideológiai csatát vívnak, ahelyett, hogy Hoffman Mónikával foglalkoznának…

  • Amúgy poén, hogy Csiszár mondta, van 46-47 hasonló szám, erre vitázik Magdival arról, hogy van-e eurovíziós dal. Ehh.

 2. Olyan csúnyán rágózott az értékelés alatt Pély Barna! :S :S Tök hatalmasakat rágott, nekem eddig egyik sem tetszett!

 3. 4. Hát, most sem szerettem meg Pély Barnáékat. Nem lehetne, hogy a Végső állomással menjenek az Eurovízióra? :D

  5. Cserpes Laura személyében megvolt a napi szöszi, a szám meg szintén jó semmilyen…
  Jézusom, mit csinál ez a csaj Polyák Lilla előtt a ponttáblázaton? :O

  6. Fresh Travel – A Napi Szöszi után a Napi Töltelékdal is elérkezett. Szerencse, hogy előtte elmondták, miről szól a dal, mert nem mondják elégszer a refrént ahhoz, hogy elég szájbarágós legyen… :/

  7. Mohamed Fatima – Basszus, ez hatalmas csalódás. Mindenre számítottam, csak erre nem :/ Mondjuk én tényleg nem hallottam előtte a számokat, de ez nem Fatimás.

 4. eddig mindegyik szörnyű volt. Polyák: jesszus!… Fatimának meg FURA volt ez a száma… mindegyik hamis. :D

 5. Flach Travel: nem az én világom
  Fatima: tetszik a dal már régóta hallgatom de így élőben nem olyan jó,kicsit bizonytalan volt
  Brasch Bence: rádióba el lehet hallgatni
  Gigi: JÓ :) de ezt eddig is tudtam
  Puskás Peti: én imádom minden számát úgy hogy ezt is

 6. 8. Brasch Bence – Uncsi a szám, de a 14-18-as lány korosztály majd csak továbbszavazza…

  9. Radics Gigi – Hát, a Pál Dénesékén kívül egyedül ezt a dalt ismertem eddig is, és meg is szerettem nagyon :) Gigi most is hozta a kötelezőt :) De hogy ez a csaj csak 16 éves, azt mindig nehezen dolgozom fel…
  Basszus, Gigi “csak” 47 pontot kap? Egy 50 pontos dal egy 50 pontos előadóval? Basszus-basszus.

  10. Puskás Peti. Hűűű, ő meg megint az a pasi, akinek láttán előmászik belőlem a tinilány. Ettől mondjuk nem vagyok elszállva a dalától, de jó újra látni! :)
  De úgy látom, őt is a tinilányok fogják majd továbbszavazni…

  • Nem csak a tinilányok szavaznak ám a tehetséges (plusz jóképű) srácokra. Sőt, szerintem Puskás Peti tipikusan az a fajta előadó, aki akár a nagymamák kegyeit is megkaphatja. “Mert olyan kis helyes, hadd örüljön”

 7. akkor Tibi helyett Puskás Petire sms-ezek :D
  Nekem Polyák Lilla dala is tetszett, de ez nekem ilyen rádiós mjúzik, nem versenyre való.
  Brasch Bencére meg 1x azért szavazok, a többit úgyis Tibi intézi. :D

  • Öt sms-től többet nem küldök, szóval lehet ám segíteni. 06-30/80-80-888 A kód pedig a 28-as. Hajrá Bence :) Peti kódja a 30-as, azt se feledjük :)

 8. Magasan verte Gigi mindegyiket.. nem volt meglepő, hogy első helyen végzett 47 ponttal.. egyedül Ő nem volt hamis.. :D nem is szokott az lenni.

  • Csak saját magamat tudom idézni. De elismerem azt is, hogy elfogult vagyok Bencével kapcsolatban.

   “Nem volt (annyira) hamis. Imádnivaló a dallamvilág. Tetszik a színpadi kép, ami egyszerű de nagyszerű, a kék háttér, Bence fekete ruhája valami zseniális. És annyira jó ránézni Bencére. De ezt már mondtam. Remélem továbbjut Bence, de ez nem Eurovízióra való dal, azt én is elismerem.”

   Plusz annyit fűznék még hozzá, hogy én szeretem ezeket a popos, “trendi” dalokat, bármennyire is elhanyagolható a zenei jelenségük :)

 9. Hm… Gigi daláról lemaradtam :(, youtube-on rajta van ugye?

  OFF: Az az “Emlékezz rám” jó film volt, bár a vége nem jött be. -.-‘
  Tibi: ez is kicsit off, ha megakarod nézni a Warm Bodiest, már van hozzá magyar felirat. :)

 10. Na, én meg a United-nak nem örülök, de amúgymeg kb hidegen hagy… Petinek viszont én is örülök :)

 11. Nekem ez a forduló tetszett a legkevésbé a 3 közül. Olyan semleges vagy nem tetsző zenék maradtak a végére. :S

 12. Cserpes Laura nem jött be a dala furcsa hogy simán ment tovább. Polyák Lilla egész jó volt a dal de nem a kedvencem. Radics Gigi hozta a tőle elvárt színvonalat én se értem mért nem kapott több pontot. Puskás Peti régi kedvencem nagyon jó volt ez a száma is. Mohamed Fatima a szám jó de egy kicsit volt. United jó hogy tovább mentek ők is a dal is rendben volt. Brasch Bencét sajnálom nekem is tetszett a dala de egy kicsit hasonlított a dal a hangulatában Vastag Tomiéhoz. Flastravel eddig nem is tűnt fel mert biztos nem figyeltem eléggé hogy Réti Nóra is tagja a bandának csak tegnap vettem észre a dal nekem semleges volt se nem jó se nem rossz. Burai Krisztián az ő dala is jó volt. Hoffman Mónika a dal fura volt nekem nem jött be annyira. Extra produkciók Mónikáék nagyon jók voltak. Mirtill jól énekel de nekem nem tetszett ez a dal.Magdi furcsa helyzetbe volt hiszen győztes társát, két egykori versenyzőtársát, és egykori mentorát kellett zsűriznie.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here