Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Vampire Diaries – Végre, valami izgit produkált

The Vampire Diaries – Végre, valami izgit produkált

13
Oszd meg!

Sajnos a legutóbbi kritikáim a Vámpírnaplók kapcsán nem voltak túl pozitívak, ami nem is meglepő, hiszen az évad során a tegnap esti volt az első epizód, ami tetszett is. És tegyük hozzá, igazi What The Fuck élményt okozott, ami régen a The Vampire Diaries specialitása volt, a negyedik évad során mégis mintha most mutatkozott volna meg igazán az a meglepetés-faktor, amivel mindig is olyan jól operált a széria. Persze, koránt sem volt olyan izgalmas, mint az 1×13 – Children of the Damned vagy a tévétörténelem egyik legjobb epizódja, a 2×21 – The Sun Also Rises. Viszont, a 4×14 sem szégyenkezhet. Végre, valahára jót is írhatok a Vámpírnaplókról. El se hiszitek, hogy milyen régóta várok már erre is. persze, még így sem minden arany, ami fénylik, de olyan izgalmas lett a vége, ami miatt nem tudok nem ujjongani. Azt tanácsolom azoknak, akik már kaszálták a sorozatot, hogy erre az egy részre még térjenek vissza. Megéri. Spoileresen folytatom.

tvd rebekah

Már elég régóta szórakoznak ezzel a gyógyír dologgal, de nem is gondoltam volna, hogy hasonló lezárása lehet, mint amit megkaptunk. Izgalmas rész volt, telis-tele olyan jelenettel, amit öröm volt nézni. Mondanom sem kell, hogy az utolsó öt perc volt a legjobb, de arról egy kicsit később. Rebekah egyszerűen remekelt ebben a részben, szerintem még soha nem szerettem ennyire az ősi vámpírlányt, mint most. Az a rövid, ám mégis tartalmas párbeszéd Stefannal, valami zseniális volt. Nem hittem volna, hogy felkínálhatnak az írók egy király alternatívát Stefan boldogsához, de nagyon úgy tűnik, hogy Rebekah jó párja lehet. És szívesen együtt is látnám őket. Viszont, szerencsétlen Rebekah ebben a részben is nagyon gyenge volt, hiszen már nem csak a pár hetes vámpírok, hanem még egy vadász is simán leteríti őt. Most már tényleg jó lenne lefektetni az alapszabályokat arról, hogy ki mennyire erős, és mennyire nem. Például a “vámpír beveszi a verbénát, hogy az ős ne igézze őt meg” eléggé röhejes még mindig. De ne térjünk el a tárgytól.

tvd-jeremy

Ismét csak azt tudom mondani, mint Kol halála esetén: ha valaki megkérdezi tőlem, hogy ki haljon meg a sorozatban, Jeremy lett volna az utolsó a listán. És nem – csak, – azért, mert Steven R. McQueen piszkosul jóképű, hanem mert végre érdemben is jelentősége lehetett volna Jeremynek ezzel a vadász dologgal. Plusz ebből az egészből már megint Elena kerül ki “ó, sajnáljatok basszátok meg”, mert kihalt az egész családja – saccperkábé a vámpírság miatt. Így aztán rohadtul el fogja tudni fogadni önmagát, ugye? Bárcsak meghalt volna Damon. Vagy Stefan. De természetesen a “dögölj már meg” listám élén Elena áll, pláne most, hogy visszajött Katherine. Ütős beugró volt, és ajánlom neki, hogy addig ne hagyja el Mystic Fallst, még ki nem csinálja azt a szerencsétlen hasonmását. Azért bízom abban, hogy Jeremy nem örökre halt meg, remélem van valami mód a visszahozására. Egyszerűen lennie kell!

Az utolsó öt perc annyira izgi volt, kétszer is visszanéztem, és már most kattog az agyam, hogy vajon mit hozhat a folytatás. Silas felébredt, Bonnie vélhetően dühösebb és őrültebb lesz, mint valaha, és természetesen Elenát is sajnálni kell majd, Nina Dobrev pedig picsoghat, ahogy szokott. (( Szerencsétlennek már tényleg kijárna egy Emmy, de legalább egy jelölés.)) A legjobban azonban Katherine terveire vagyok kíváncsi, arra, hogy vajon mi szél hozta ismét a városba. Oké, pontosítok, a gyógyírért jött, de vajon mit akar kezdeni vele? Csaknem Klausnak adja, hogy végre már ne kelljen bujkálnia? Silasra is kíváncsi leszek ám, ha tényleg olyan gonosz, mint hírlik, akkor Elenácskának gondjai lesznek, mert biztos, hogy őt akarja majd megölni.

Down the Rabbit Hole

Az epizód többi száláról direkt nem írtam, a Klaus-Caroline-Tyler szerelmi háromszögtől sugárban …, még mindig, holott az elején egész izgalmas volt, egészen addig, amíg megvolt az esélye annak, hogy Caroline érzései akár valódiak is lehetnek, de mostanában nagyon úgy fest, hogy a szőkeség csak szórakozik Klaussal, így pedig már nem tűnik számomra olyan érdekesnek az évődésük, szerelmi háromszögből pedig egy bőven elég a sorozatba, nem kell ezt eltúlozni.

Értékelés: 9/10
Ha csak az utolsó öt percet néznénk, akkor mindenképp kijárna a tíz per tíz, de a részben azért voltak lassú menetek, mint például Caroline és a nyavalygása. De azért azt hozzáteszem, imádtam a Klaussal lévő beszélgetésüket, mármint, ami arról szól, hogy Caroline mennyire élvezi a vámpírlétet. Azt kívánom, hogy bárcsak az összes Vámpírnaplók rész ennyire izgalmas és király lenne, mint a tegnapi. És akkor nekem se kellene csúnyákat írnom róla, és talán nem esnének nekem a The Vampire Diaries fanatikusok. Mert gondolom ők is látják, hogy egy ennyire jó rész előtt, még én is megemelem a kalapom. Még több ilyet szeretnék, nagyon sok ennyire jó epizódot. És természetesen Elena halálát, és Jeremyt kérem vissza a sorozatba. De hajlandó vagyok lemondani Jeremyről, ha Elenába végre karót döf valaki :)

13 Hozzászólások

 1. Elenát nem megölni kéne, hanem tökösebbé tenni. És most jól jön Jeremy halála hozzá, nem siránkoznia kéne, hanem észbe kapni, bedühödni és bosszulni. Valami olyasmi, mint ami most történik a PLL-ben Spencerrel.

  • Ha PLL-Spencert csinálnak belőle, egy másodperc alatt befogom a szám, és örülni fogok, hogy Elenát nem nyírták ki. Ha tökösebb lesz végre, és beáll egy bosszúállónak, hát azt imádnám :)

 2. Jah, most láttam csak a promot. hát, még rögtön utána lehet ilyen reakciója, de aztán remélem úgy fog mindenkit a falhoz lökni, mint Meredithet. csak nem ilyen hisztisen

 3. Silas-ről nem csak hírlik, hogy gonosz… első dolga volt egy állandó szereplőt megölni.. nagyon badass a figura és remélem a jövő héten már mászkálni is fog, nem csak ott feküdni. Jer-t sajnálom, de lehetett rá számítani…

 4. A vége felé már az volt bennem ,h ” what the fuck”? Azért elég durva rész volt. Silas-ra meg nagyon kíváncsi vagyok.

 5. engem bonnie idegesít szörnyen, annyira befolyásolható szerencsétlen.. aztán meg mindig ő borul ki a legjobban ha történik vmi gebasz… szóval én sokkal jobban örültem volna h végre ő hal meg és nem jeremy..:S

 6. Dühös Elena? Harc Katherinnel? Azt hiszem, tetszene.
  Amúgy ne feledkezzünk meg róla, hogy annak ellenére,hogy Elena még mindig nyámnyila, Damon is már-már azzá vált. A héten néztem újra az első évadból pár részt, és még mindig jobban imádom a régi Klausszerű Damont. Na, úgy már megnézném az Elena-Damon párost…

  u.i.: én nem Jeremyt öltem volna meg. Kíváncsi lettem volna, ha mondjuk Tyler hal meg, mi történik…

  • Ha a saját “törvényeiket” betartják, akkor egy Elena vs. Katherine harc elég hamar pozitív véggel érne véget, hisz anno Katherine-nel még Damon és Stefan is alig bírt el, ők ráadásul ketten voltak, és sokkal öregebbek, mint Elena.

   És igen, totál egyet értek, a régi Damon tökösebb volt.

 7. Én is sajnos tapasztaltam, hogy az utóbbi időben kicsit laposodott a dolog, viszont én az utóbbi három epizódnál már éreztem, hogy visszatér a sorozat a régi kerékvágásba. Nagyon örülök, hogy újra elképesztően izgalmas, alig várom a következő részt. :)

 8. A nézettség sajnos a kétmilliót verdesi, hiába lesz 5. évad… lehetne nézettebb, mert tényleg jó volt az utolsó pár epizód… kritika meg jó, én is 9/10-et adok neki! :)

 9. Biztató rész volt, de nekem nem egyértelmű, hogy Jeremy meghalt. Katherin visszatérésének nagyon örülök, remélem marad egy ideig. Mondjuk az számomra rejtély, hogy hogyan szerzett tudomást a gyógyírról és a helyszínről. Erre adhatnának a következő részben valamilyen magyarázatot.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here