Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 4×14 – I Do

Glee 4×14 – I Do

4
Oszd meg!

Nahát, a Glee a melegek ábrázolásában végre reális lett – mármint, a régi önmagához képest határozottan. Volt ugyanis egy-két jelenet, amiről tényleg elhittem, hogy “igen, ez megtörténhet a valóságban is“. Ez azért feldobta ezt a részt, nem is kicsit. Az extra pedig kellett, mert alapjaiban egy történet nélküli, mindenféle előzményt hiányoló epizódot írt nekünk Ian Brennan, a sorozat egyik megalkotója, tőle pedig azért nagyobb minőséget várnék el. Az epizód végén mellesleg megvolt a kötelező WTF faktor, azt pedig ne feledjük, hogy szünetre megy a széria, csak Március 7-én érkezik a folytatás. Nem fogom tövig levágni a körmöm, de azért a WTF faktor miatt érdekel, mit hoznak majd a márciusi epizódok. Spoileresen folytatom tovább.

Glee I Do 001

Legjobban a realitást Blaine és Kurt között éreztem. Korábban olyan finoman kezelték őket, nehogy már valaki azt mondhassa kettejük kapcsolatának az alakulására, hogy “bakker, ez tényleg így zajlik a valóságban“. Annyira elromantikázták az egészet, és bár imádtam nézni, végig a szemem előtt lebegett az, hogy mennyire nélkülözi az egész realitást. Bezzeg most, hát a megjelenésük zseniális volt. Igen, két meleg tizenéves fiatal, akik szeretik egymást és hosszú idő után végre látják egymást, képesek a kocsiban egymásnak esni, és le nem venni a kezüket a másikról. Végre, valami realitás, ahogy a hoteles folytatás, és a párbeszédük is totál az volt. Blaine mosolya pedig, vááá, hogy a francba tudott volna ellenállni Kurt. Még akkor is, ha New Yorkban is ott van Mr. Brit Őcukisága, no de Blaine az akkor is Blaine. És igen, tényleg nem volt kedves dolog egyiküktől sem Adam megcsalása, de nem is tudom mennyire nevezhető ez megcsalásnak, mármint, elvileg csak randiznak, és semmi több. Ha azt nézzük Rachel-é volt igazi megcsalás, mert ő lakik együtt Brodyval. A Tinás közjáték amúgy funny volt, remélem ezzel le is zárták ezt a szálat.

Glee I Do 002

Na jó, az epizód realitása ki is merült Blaine és Kurt között, a többi a szokásos Glee-feeling volt, azaz már meg se lepődtem azon, hogy Sue magára húzta Emma esküvői ruhájának a pontos mását, ahogy Santana és Quinn egymásra találása sem okozott nagy meglepetést – pláne mert itt volt némi előzmény is, második évad záró része, amikor Quinn jelezte Santánának, hogy most nem akarja azt csinálni. (Mikre nem emlékszem :)) Amit viszont még én sem tudtam szó nélkül lenyelni, az Emma elrohanása volt, ennek abszolút semmi értelmét nem láttam. Miért nem lehetett meg az a hülye esküvő, amire minden Glee rajongó vár már a pilot óta? Mi a csudának kell ennyire behülyíteni minket? És bocsánat, amiért ennyire egy kalap alá veszek mindenkit, de tudom, hogy nem csak én vártam az esküvőt. Szerencsétlen Will, mindig kifogja az őrült nőket. Emmát pedig most egy percig sem tudtam sajnálni, hiába próbálták megmagyarázni az okát.

Glee I Do 003

Végre, bemutatkozott egy újabb The Glee Project szereplő. Sajnos nem Aylin érkezett, pedig imádnám, a “muszlim lány Ohióban” szálat. A most érkező Ali lett, aki megkapta a már nyáron emlegetett “gonosz ribanc a kerekes székben” karaktert, és tök jól hozta a lány a figurát. Elmések voltak a beszólásai, de továbbra sem vagyok elégedett azzal, hogy Artie-val rakták őt össze. Mindenesetre nem bánnám, ha csatlakozna a Glee Klubba, pláne azért mert TGP-s. Ó, és mielőtt elfelejtem, imádtam az Anything Could Happen-t, viszont Will és Emma duettjétől, no meg Kurt és Blaine közös dalától kivert a frász, iszonyú gagyinak találtam mindkettőt… Ja, és Marley továbbra is rém unalmas.

Glee I Do 004

Rachel szála akart lenni a WTF pillanat, csak kár, hogy az epizód lezárása korántsem volt akkora bumm, mintha pár résszel később ért volna így véget a rész. Rachel ugyanis előrántott egy terhességi tesztet, pedig pont ebben a részben feküdt le megint Finnel, Brody pedig gondolom gyakran meg van neki. Ha később dobják be ezt a szálat, lehetne izgulni, hogy ki az apa, no de így? A Szex és New York-os utalások amúgy nagyon odavágtak, de azért ne legyünk már ennyire idióták, kedves Rachel, ne hasonlítsd már magad a harmincon felüli érett és gondolkodó nőkhöz, akik tudják, mit akarnak, és azt is, hogy ki(k)től… Ó, és vajon mi lehet Brody titka? Csaknem escort? Hű, de meg lennék lepve, ha pasikat látogatna meg, mivel egy olyan sorozat se ugrik be hirtelen, ahol mutattak volna férfi prostit. És végre, Brodynak is lett titka, ráadásul nem is akármilyen! No nekem ez volt az igazi WTF momentum a végére.

Glee I Do 005

Értékelés: 6/10 + 1 az Anything Could Happen-ért.
Bármennyire is reális volt Blaine és Kurt szála, elég erőltetett rész volt, különösen Emma hülyeségével, no meg azzal, ahogy Sue viselkedett. Persze, tőle nem is várok már mást, de akkor is, elég idegesítő, ahogy az a nő viselkedik, pláne az, hogy már évek óta nem tudnak mit kitalálni a számára. Akárhogy is, a Glee minőségbéli emelkedése megrekedni látszik, de remélem, hogy ez csak időszakos. Újra élvezni akarom a sorozatot, és szeretnék már adni egy maximális értékelést. Tudjátok, 10/10-et, mint régen. Talán majd tavasszal…

Update from Facebook: O.M.G. ADAM az előzetes végén. Oké, hol van már Március 7. – És igen, kell egy Adam vs. Blaine bejegyzés, de nem látom még sok értelmét, lévén Adamről kábé semmit sem tudunk.

1573 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

4 Hozzászólások

 1. Nekem nagyon tetszett a rész. Valahogy végigmosolyogtam az egészet, és úgy tudtam felállni előle, hogy ez most jó volt.
  Jó mondjuk az bosszant, hogy a mostani egy epizódban több és jobb Klaine jeleneteket láthattunk, mint azalatt a másfél év alatt, amíg ténylegesen jártak… De legalább kaptunk valamit, ami reális. Jobb később, mint soha. Ja és totál megértem Blaine-t ahogy mosolyogva bezuhan az ágyba. Ez nekik egy nagyon jó kis epizód volt :D Mondjuk ennek fényében tényleg várós a 4×15 Adammel, meg persze a Come What May-jel.
  Rachel szála is érdekes volt, vagyis inkább lesz, de mondjuk én azt hittem, hogy ezzel a terhes teszttel legalább a következő részig várnak. Persze tudom, akkor nem lett volna meg a WTF pillanat az epizód végén, de ez nekem korai. Meg túl izzadságszagú. Meghagyhatták volna a Brody féle ajtón kilépős, pénzszámolós jelenetet oda, mert az tényleg WTF volt.
  Alinak nagyon örültem, jól hozta a karaktert, remélem majd látjuk még. A zenék közül egyedül az Anything Could Happen tetszett nekem is, a többi valahogy a szódával elmegy kategória. Az esküvőt meg nem csak te vártad, de én mondjuk megértem Emmát. Nem volt semmi, ahogy kereket oldott. Sue meg közönyösen végignézte az egész kiborulást, majd bevonult a templomba, és majdhogynem mosolyogva megmondta Willnek, hogy lelépett a menyasszonya. Tipikus Sue.
  Ok azt elismerem, hogy nem volt hibátlan, de jó kis rész volt. Olyan, amiről a végén tudtam már, hogy újranézős lesz még a hétvégén párszor. Mondjuk Naked és Diva epizódokkal is most úgy vagyok, hogy ezeket újra kell nézni, mert tényleg jók voltak, holott az évad első tíz részéből egyiket se nézném újra önként. Akkor már inkább maraton az első két évadból :)

  • Az a mosolyogva ágyba zuhanás, hű, azt tök jól megoldották képileg, pláne, hogy rögtön váltottak Quinnre. Pedig ezt ki is akartam emelni :)

   És igen, ezt a részt én is szívesen újra fogom nézni, amint meglesz hozzá a felirat. Mert minden hibája ellenére ha másért nem, hát Klaine miatt újra kell még látni :)

 2. Secret Diary of a Call Girl – ebben a sorozatban volt férfi prosti ábrázolva. Amellett, hogy az egész sorozatnak a prostitúció volt a lényege… :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here