Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok A Nagy Duett – Elkezdődött a második évad

A Nagy Duett – Elkezdődött a második évad

3
Oszd meg!

Őszinte leszek, abszolút nem voltam felpörögve a hírtől, hogy érkezik a Nagy Duett második évada, azt pedig máig se értem, mi értelme volt a Super TV2-re tenni az adást. A nézettségi adatok mindenesetre őket igazolják, több, mint fél millió nézőt produkált az első adás, és 18-49-ben sem volt oka a szégyenkezésre. Persze az egyértelmű, hogy a TV2-n ezekre az adatokra simán ráduplázott – vagy akár triplázott, – volna. Viszont, határozottan megvannak az előnyei annak, hogy NEM egy nagy országos kereskedelmi tévén fut a show.

Liptai Claudia es Till Attila

Az első évadból egy-két adást láttam, és az volt a legfőbb bajom, hogy mennyire komolyan veszik magukat a szereplők, és megpróbálták az egész játékot valamilyen véres versengéssé avanzsálni, bár, ebben nagy szerepet játszott Bereczki Zoltán, és az ő fene nagy “ezt meg akarom nyerni” magatartása is. (Persze lehet, hogy mások másképp látják). A második évad első adása viszont valami fenomenális lett. A zsűritől kezdve a műsorvezetőkön át a fellépőkig egyszerűen mindenkinek elment az esze – és ettől volt annyira j az adás. Végre, nem éreztem azt a fene nagy izzadtságszagot és a megfelelési kényszert az énekelni kevésbé/nem tudó celebeken, hanem bulisra vették a figurát, és szemmel láthatólag élvezték a színpadot, ez pedig annyira üdítő látvány volt. Nem is azt vártam Papp Gergőtől, hogy kiénekelje a magas C-t, viszont az a mozgáskultúra és lábmozgás amit lezavart Szulák Andrea mellett, hát az másodjára visszanézve és rém szórakoztató volt.

Pataky Attila es Gorog Zita

Persze a profi énekesek számára az első adás tartogatott pár kellemetlen meglepetést, például szerencsétlen Görög Zita, a modellből lett műsorvezető simán leénekelte Pataky Attilát, az Edda Frontemberét. Utóbbi hiába nyomja az ipart kitudja hány évtizede, a dalszöveget mégis elfelejtette, rappelni nem tudott, és az énekes részekben is hamis volt. Azért ez ciki, nem? Ki is estek menten, amit nem is bánok. Persze, tudom, feljebb pont arról írtam, hogy milyen jó a cölöpöket zavartalanul látni a színpadon, de bakker, aki profi énekesnek van beállítva, az énekeljen is úgy, mint egy profi. Amit még nem fogtam fel, az Détár Enikő, aki mióta énekesnő? Úgy tudtam színművész, abban pedig profi is, de ének terén, eléggé rezgett a léc. Visszatérve a celebekre, elég furán lettek kiválogatva, például Gesztesi Károlynak és Szabó Győzőnek alapból jó a hangjuk, a színművészetin van ének képzés is. Dopeman ugye rapper, aki bár énekelni azt nem tud, de akkor is a zenei életben dolgozik. Cseke Katinka a Megasztár 3-ban próbálkozott, a top ötvenig eljutott, énekhangja tehát van, igaz, elég hamiskásat produkált most. Ez azért így nem akkora fair. Vagy ez pont nem tényező?

Bango Margit Lakatos Mark

Kitört belőlem a “kritikus”, pedig tényleg élveztem az adást. Király Linda az eget is leénekelte, Bangó Margit és Lakatos Márk pedig akkora showt kreáltak, amit öröm volt nézni. De tényleg, azok olyan profin lezárták az estét, hogy arra szavakat nem találok. Persze, várható volt, hogy a Pálinkadal átcsap roma mulatósban, de üsse kavics, ahogy Márk ott ugrált a művésznő előtt, hát az zseniális volt, de tényleg. Egy szó, mint száz, a Pataky Attila-féle lebőgés ellenére a többi előadást élveztem. Igaz, hangilag egyik sem volt tökéletes, de alulról súrolják a celebek is az X-Faktor 3 szintjét, tehát mese nincs, amíg megmarad ez a bohókás hangulat, addig én is néző leszek.

Papp Gergo Szulak Andrea

Akiről még nem ejtettem szót, az a szenzációs műsorvezető páros. “Benne vagyok már a negyvenben” – harsogta Claudia büszkén, mikor belebakizott a szövegbe, no nem mintha a külsején látszana a kor, Claudia még mindig gyönyörű. Olyan jól műveli az a nő az ipart, egyértelműen ő a kedvenc műsorvezetőm. Tilla is csípőből lenyomta a műsort, olyan üdítő volt profikat látni a képernyőn, pláne a Szabó Kimmel Tamás-féle “inkább énekelek egyet, mert műsort vezetni azt nem tudok” produktum után – már ha lehet egyáltalán produktumnak nevezni azt, amit az a szerencsétlen leművelt hétről-hétre. Claudiának és Tillának az egész országban nincs párja, az fix.

Pataky Attila es Gorog Zita

A zsűriről ejtek még pár szót, mielőtt zárnám soraim. Általában unni szoktam az értékeléseket, – “A Dal”-ban például kifejezetten unalmas,  – viszont ahogy Kasza Tibi osztotta az észt, az zseniális volt. Akkora arca van annak a pasinak, hogy az már félelmetes. Ha van az RTL-nek esze, mielőbb szerződteti őt az X-Faktor mentori székébe, hadd röhögjünk rajta már ott is. Dobrády Ákos próbálta hozni a kemény de igazságos emberkét, Balázs Klári pedig a szerelem nagykövete lett, de ehelyett inkább maradt volna otthon, mert egy vicces megmozdulása se volt. Kasza Tibi viszont mindenért kárpótolt – haláli az a csóka.

És tudjátok mit? Én benevezek a Nagy Duett második adására is. Ugyanezt javaslom nektek is :)

Zsidro Tamas Nagy Ugras

1762 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

3 Hozzászólások

 1. Azt hiszem, meggyőztél.
  Akartam én nézni az elsőt is, de végül máshogy adódtak a dolgaim, nem fért bele, persze aztán azt igyekeztem követni, ki esik ki. Meglátom, hogy alakul a vasárnap estém, de lehet, belenézek.

  Amúgy mi olyan fene fontos műsor van hétvégén a TV2-n, hogy a Superre kellett száműzni ezt a műsort? Vagy épp a Supernek kell a nézettség?? (Jó, visszaolvastam a cikked elejét, látom, Te sem érted :D)

  • Szerintem mindenképp próbáld be, poénosra vették a figurát, totál szórakoztató lett emiatt :)

   Logikusan belegondolva így akarják felfuttatni a csatornát, hátha a néző odaszokik, bár, én őszintén kétlem, hogy ennek lenne bármi eredménye, maximum az, ha a reklám alatt meglát egy ajánlót, és azt gondolja, “Ó, de jól hangzik ez a Ringer sorozat, belenézek majd” – aztán vagy elfelejti, vagy nem. Hosszútávon kétlem, hogy eredménye lenne, de – remélhetőleg, – tőlem hozzáértőbb emberek dolgoznak ott, akik tudják, mi a dolguk :)

 2. Én is néztem. Nagyon szórakoztató és van aki nem is énekel olyan hamisan szerintem pl Erdélyi Mónika és Kovács Lázár, Gesztesi Karcsi, Szabó Győző. A zsűrit is szeretem mert mindig tudnak mondani valami vicceset is. Gigi és Vera duettje is jó volt.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here