Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Underemployed (Túlképzetlenek) – A Pilot

Underemployed (Túlképzetlenek) – A Pilot

4
Oszd meg!

Nemrég debütált a hazai MTV-n a Túlképzetlenek – Underemployed c. sorozat, aminek eljöttét már korábban hirdettem nektek, akkor is jelezve, hogy mennyire várom ezt a sorozatot. Az első részben szerencsére nem is csalódtam, pont olyan vicces, szeretnivaló és a maga nemében reális ez a sorozat, mint ahogy azt annak idején elképzeltem a trailer alapján.

Underemployed - Tulkepzetlenek MTV 002

A Túlképzetlenek öt fiatal, frissen diplomázott fiatal életét követi nyomon, akik az iskolából kikerülve próbálják megvalósítani az álmaikat, miközben az élet folyton-folyvást akadályt állít eléjük, és valahogy sose az jön ki a dolgokból, amit ők szeretnének. A diplomázás után egy évvel vagyunk. Az ambíciózus írói álmokkal rendelkező Sophia, aki a diplomaosztón lévő búcsúbeszédében azt mondta, hogy “Mi uraljuk majd a világot“, éppen fánkos lányként dolgozik egy gyorsétteremben. Barátnője kénytelen lefeküdni a főnökével, azért (is), hogy gyakornokból végre állandó dolgozó lehessen – de persze a pasi ellen sincs kifogása. Raviva terhesen tér vissza, pedig a zenei karrierjét ment el építeni, aminek az aktív környezetvédő volt pasija nem örül túlzottan, mert így gyűlölt apja cégénél kell elhelyezkednie. Eközben a jóképű – ám kicsit buta, – Miles szeretne lenni a Calvin Klein alsóneműk “arca”, ehhez pedig sztriptízen és pincérkedésen vezet az út.

Egyik fiatal élete sem éppen olyan, mint amilyennek megálmodták azt a főiskolán, és mindegyikük megszívta a nagybetűs élettel. Ettől éppen olyan reális ez a sorozat, és pont ezért tetszett ennyire az első rész. A karakterek olyannak tűntek, mintha ismerném őket, hasonló problémákkal küzdenek, mint bárki, aki befejezi a tanulmányait, és a helyét keresi a nagybetűs életben. Maximum annyi a különbség, hogy ez az ötösfogat mintha egy kicsit hülyébb lenne az átlagnál, de csak annyira, hogy szívből lehessen nevetni a hülyeségeiken.

Underemployed - Tulkepzetlenek MTV 001

Ami a színvonalat illeti, tipikus MTV-komédia, de sajnos nem az Awkward első évados szintjén. Az alaptörténet eladja magát, a karakterek szerethetőek, csak néhol a körítés volt problémás, és volt, ahol úgy éreztem, sokan vannak ők így, öten. A gyakornoklány például nem is nagyon kellett volna, mert alapvetően őt érzem a leggyengébb karakternek. A poénfaktor viszont adott, az orosz csajon jókat nevettem, Diego Boneta látványa pedig tényleg önmagáért beszél.

Értéklés: 7.5/10
A jobb pilotok közül való, az pedig hót ziher, hogy amint véget ér a sorozat vetítése az MTV-n, egybe, mondjuk másfél nap alatt ledarálom a maradék tizenegy epizódot. Második évad biztos nem lesz – bár a kaszát nem jelentették be hivatalosan, – így azzal kell beérnünk, ami van, de ha azok olyan jók lesznek, mint amilyen a premier volt, akkor nem lesz egy rossz szavam sem az MTV-hez. Én tényleg mindenkinek ajánlom a Túlképzetleneket, azoknak pedig főleg, akik még most ülnek a Főiskola vagy OKJ képzés biztonságot nyújtó védőhálója alatt, mert az igazi élet akkor kezdődik, amikor kipukkan majd az a bizonyos buborék…

2751 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

4 Hozzászólások

  1. Nem tudom Tibi láttad-e már az új sorozat promoját az MTVn a Törj a Csúcsra c. sorozat. Arról én már hallottam és tökre örülök hogy szinkronizálják. :) majd arról is írj Pilotot. :)

  2. hát nekem eddig nagyon tetszett ez a 3 rész, amit leadtak a tv-be. A történet alapjában véve elég jó lett, kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik tovább :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here