Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok A Dal 2013: A második elődöntő – ÉLŐ BLOG

A Dal 2013: A második elődöntő – ÉLŐ BLOG

51
Oszd meg!

Akárcsak múlt héten, ma is élő-blog lesz “A Dal” c. műsorról. Mint tegnap írtam, ezt a mezőnyt nem érzem elég erősnek, pláne a múlthetihez képest, és őszintén szólva nagyon meglennék lepve, ha ebből a tíz dalból kerülne végül ki az Eurovízió hazai indulója. De természetesen nyitott vagyok a dalokra, és várom a meglepetéseket is.

A mezőny a gyengesége ellenére elég színes, a tehetségkutatós fiatalokon kívül itt lesz Éliás Gyula is, aki már nagyon sok mindent letett arra a bizonyos asztalra. A dala se vészes, csak úgy érzem az Eurovízión ugyanúgy járna, mint tavaly Engelbert Humperdinck az angolok képviseletében – mellesleg csak az öregurat sikerült a döntőben legyűrnie a Compact Discónak. A ti voksaitok alapján Janicsák Vecától az “Új Generáció“, Kállay Saunders András “Baby“-je és Vastag Tamás “Holnaptól” c. dala a top három. Személy szerint legjobban Szabó Ádám előadására vagyok kíváncsi, és így látatlanban, a dala és tehetsége ismeretében, ebből a tízes mezőnyből ő az egyetlen, akit el tudnék képzelni az Eurovízió színpadán, kezében a harmonikával szerintem ütős páros lenne. Remélem legalább ő továbbjut a középdöntőkbe.

A DAL 2013 Szabó Ádám_Fotó-MTVA-Nagy Zoltán (1)

Kíváncsian várom tehát a mai estét, remélem ugyanolyan színvonalú lesz, mint a múltheti, hiszen “A Dal 2013” első adása tulajdonképpen bakik nélkül zajlott le, míg tavaly volt olyan előadó, akinek kétszer elő kellett adnia a dalát, és Kállay Saunders András is panaszkodott, hogy nem hallotta saját magát, és így nehéz volt jól teljesítenie – nem is jutott be a top nyolcba. Ráadásul tavaly tele volt egyéb hanghibával az adás, amit csak a döntőre sikerült megoldaniuk, plusz humor faktornak ott volt Wolf Kati, aki nem tudta kezelni az Ipad-et a pontok megadására. Szerencsére azonban múlt héten technikai bakik nélkül zajlott le az adás, egyedül a végén, Buda Márton felkonferálása nem hallatszott, de ott éppen a kísérőműsort hirdette, ami a neten zajlott, szóval nem hiszem, hogy sok érdekesről lemaradt volna az, aki nem hallotta rendesen a felhívást.

Szerencsére múlt héten sokan együtt néztük végig az adást, remélem ez most is így lesz. Ha van kedvetek kommenteljetek, igyekszem minden feltett kérdésre válaszolni majd. Kezdődjék a parti!

20:15 – És elkezdődött! Habár az Online Stream-mel volt némi probléma a műsor előtt, remélem az M1 kitart. “Múlthéten elindult A Dal” – mondja a kommentátor, miközben felvezetik a múltheti adást.

20:18 – Jajj, de szép Éva ruhája! Sokkal előnyösebb, mint a múltheti habos-babos rózsaszín cucc. “Ma újabb tíz versenyzőt ismerhetünk meg, és újabb tíz dalt hallgathatunk meg” – mondja Éva, mielőtt elbakizná, hogy két hét múlva már két középdöntő lesz, “A Dal” hétvégén, amiről valszeg nem lesz Élő Blog.

20:20 – “Három perce van egy dalnak arra, hogy engem meggyőzön. Az nagyon kevés idő” – mondja Csiszár. “Egyszerű, én a katarzisban hiszek, és ezt keresem minden produkcióban” – vigyorog a kamerába Rákay Philipp, miközben Walkó Csaba az őszinteségről, Rakonczai pedig a komplex dolgokról mesél. “Ebben a műsorban nem babra megy a játék” – zárja rövidre Rákay, innentől már sok értelmeset nem mondhat egyik zsűritag sem.

20:21 – “A múlthéten 41.518 szavazat érkezett a világ minden tájáról” – büszkélkedik Éva. És okkal teszi, ez hatalmas szám. Ebből két voks az enyém volt, Baricz Gergőre ment. Kíváncsi vagyok, hogy ma is a telefonért nyúlok-e :)

20:23 – “A mai napon is őrület van itt” – lihegi Buda Márton, mire felvijjognak az e-napi előadók, miközben a kamera büszkén mutatja Szabó Ádám a zseniális tangóharmonikáját. Mikor énekel már a srác?

A DAL 2013 Plastikhead feat. Gáspár Laci_Fotó-MTVA-Nagy Zoltán (2)

20:26 – Gáspár Laci @ Plastickhead:Lacival ez a harmadik közös dalunk. Az első két dal tipikusan parti nóta volt. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy a dal szövege most fontosabb legyen” – mondják büszkén a srácok, akik abban reménykednek, hogy majd egy dallal visszahozzák a szeretetet a világba. Aranyos gondolat. Gáspár Laci stílusát az ember vagy szereti, vagy nem, de az tény, hogy a pasi még mindig tud élőben énekelni. Maga a dal az sajnos nem a legjobb, de a dalszövegnek van mondanivalója – kérdés, hogy ez egy esetleges angol verzióban mennyire jöhet át a nézőknek. A Laci mögött ugráló anorexiás táncos lány egész hülyén fest, már bocsánat. Összesítsünk: a dal közepes, Laci hangja jó, a színpadkép viszont … 6/10, de szerintem a zsűri jobban értékeli majd.

20:29 – No, egy újabb beteg énekes. “A közönség tud annyi stenket adni, hogy elfelejtem azt, hogy beteg vagyok” – mekegi Laci. Mi az a stenk? “A beválogatott harminc dal közül ez valahol ott volt nekem az első kettő-háromban, ami a fülembe költözött, és nem csak a zenéje, hanem a szövege miatt is” – dícsér Rákay Philip. “Laci, az, hogy te beteg vagy, az egyáltalán nem jött elő” – mondta Walkó Csaba, aki örül, amiért Laci kihagyta a virgázást. “Ha te valahol énekelsz, az garancia arra, hogy a produkció az jó lesz.” – mondta Rakonczai, miközben szakmázott szerencsére, nem tudja ugyanis, hogy a húúúk mennyire voltak erősek. A zsűri szavaz, összesen 44 pont, és meg is van az első baki, elromlott Rákay Philipp ipad készüléke. Ezzel a pontszámmal amúgy esélyesek az automatikus továbbjutásra.

A DAL 2013_Odett_Fotó-MTVA-Gálos Mihály Samu (1)

20:35 – Odett – Ne engedj el:Most itt vagyok, egy kicsit hihetetlen, és izgulok is, de remélem, hogy nagyon jó lesz” – mást a szavaiból kihámozni nem nagyon lehetett, mert a dalának az előkészületeiről mesélt. Na végre énekel is, és elég hamiskásan – ha beteg, engem az se érdekel. A dal az egész jó, és aranyos a dalszövege is, plusz alapvetően Odettnek van egy szerethető hangszíne, de ez kevés. 5/10, és még jóindulatú voltam. Az egyszerű színpadképért dícséret.

20:37 – “Akárhányszor meghallja az ember a rádióban a hangodat, pontosan tudja, hogy te vagy. Nagyon tetszik az, ahogy az elektrót a poppal vegyítitek” – mondta Rakonczai, aki el lett bűvölve. “Én az Odettet már régebb óta ismerem. Ami tetszik benned az, hogy te nem vagy tucat” – szólt Magdi. Háttérsztori: együtt neveztek a Megasztár 3-ra, ahol Odett nem jutott be az élő adásokra. Basszus, Csiszár nagyon nem tud beszélni, kábé semmit se tudok idézni tőle. A zsűri pontoz, összesen 43 pontot kapott, Magdi-barátnőjétől a tízest is begyűjtötte.

A DAL 2013 Szabó Ádám_Fotó-MTVA-Nagy Zoltán (2)

20:39 – Szabó Ádám – Hadd Legyen más:Egy olyan világban élünk, ahol rengeteg kudarc és csalódás ér minket, és csak rajtunk áll, hogy fel tudunk-e állni, vagy sem. A dal a lehetőségekről, az újrakezdésekről, és leginkább arról szól, hogy soha nem szabad feladni” – karattyolta Ádám. Nagyon vártam a színpadra kerülését, de basszus, elég nagy csalódás. Miért nem harmonikázott végig? A hangja nem elég jó, a harmonikát pedig nem lehetett eléggé hallani, pedig pont ezzel tűnt ki ezerrel a tömegből. Szegény, tele volt hamis hangokkal. A dal se a legjobb. A mögötte ugráló lányok a dobozokkal pedig elég gagyik. Ez 3/10, pedig többet vártam. Eddig három dalból három gyenge. Legalábbis, számomra. Jesszus, de hamis volt a dal vége felé Ádám. Ez fájt.

20:42 – “Mint profi harmonikás, többet is játszhattál volna” – Gundi beadta a kegyelemdöfést, pedig nem ő a zsűri. Mennyire igaza van! A harmonika a titkos fegyver, a tánc az ének és semmi más nem kell. “A kevesebb az több lett volna” – egyetértünk, Csiszár. “A remek táncosokra kell hagyni a koreográfiában való részvételt. Annyira mindenre kellett koncentrálnod, folyamatosan attól féltem, hogy a kockákról lebuksz. Azt éreztem, hogy ez téged is zavart” – jogosan beszélsz, Rákay Philip. “Nagyon jó látni, hogy ilyen hangszertudás mellett te tudsz énekelni is” – Rakonczai megőrült, mert szerinte kevesebb harmonika kellett volna, és egy instrumenális részben igazán bemutatni a hangszert. Na oké, talán igaza van, végül is, ő a szakember. Megszületett az első hat pont a műsor alatt, Ádám összesen 34 pontot kapott, csak a nézők szavazhatják be a középdöntőbe.

A DAL 2013_Völgyesi Gabi_Fotó-MTVA Nagy Zoltán

20:48 – Völgyesi Gabi- Csak te légy:Ez egy életigenlő és optimista dal, ami egy olyan alkotás, ami a törékeny, boldog pillanatokra koncentrál, amiket nem szabad felejtenünk átélni száz százalékosan. Olyan gondolatiságot is tükröz, hogy ahány ember, annyi út, de végső soron mindenkit egy cél vezérel, történetesen az, hogy boldogok legyünk” – a Unique énekesnője kész kisregényt adott elő, de alapvetően tetszett, amit mondott. Ez a dal is elég semmilyen a számomra, afféle rádióban, háttérzajként elmegy, de nem Eurovízióra való. Pláne, hogy élőben egész sokszor hamiskás volt a művésznő. A zöld reflektoroktól pedig a szemem majd kiesett. 4/10 – még mindig gyenge ez az este.

20:50 – Nhát, de emberi gesztus, Völgyesi Gabi volt az első, aki megköszönte a háttérénekesei munkáját. Reskept. “Úgy érzem, van egy különleges kisugárzásod. Nálam ez a dal nagyon működik, állandóan ezt dúdolom” – dícséri Ruzsa Magdi, eközben Walkó Csaba kritizál, szerinte ez egy utazós dal, ami nem építkezik. Szerintem sem. A zsűri aranyosan összekapott, Magdi erősen védi azt, aki neki tetszik, ami valahol nem is baj. A pontozás végeredménye 42 pont, amivel jelenleg a harmadik, de kétlem, hogy bejutna automatikusan az elődöntőbe.

A DAL 2013_Éliás Gyula_2Fotó-MTVA Nagy Zoltán

20:54 – Éliás Gyula – Mindhalálig várni rád:A dalom a szerelmem elvesztése ihlette. Azért olyan fontos ez a dal, mert valósághű érzelmek dörömbölnek benne. Minden dallam a szerelem utáni vágyakozás. Részben ennek a dalnak köszönhetem, hogy visszakaptam a kedvesem” – regéli a legendás énekes. Kit érdekel a bulvár? Ez a pasi nagyon tud énekelni! Díjazom az egyszerű, elegáns színpadi képet. Nem kellenek táncosok, meg dobozok. Annak ellenére, hogy nem ez a kedvenc dalom, eddig ez tetszett a legjobban. 8/10, mert végre, valami hallgatható. És végre, egy énekes nem hamis. De ciki már, hogy profi énekesekről van szó, és az a nagy szó, ha valamelyik nem hamis. Gyula viszont gyönyörűen kiénekelte a legmagasabb hangokat is. Profi az ürge – át is javítottam a hét pontot nyolcra.

20:56 – “Elképesztő volt, fantasztikusan énekeltél. A tavalyi szerb dal jutott eszembe, te valami elképesztő mélységeket hoztál ki magadból” – Walkó Csabának a szava is elállt. Nem vagyok meglepve. “A Gyula úgy feladta a matek házit, mint a múlt héten Keresztes Ildikó” – hehe, jogos volt Magdi. “Egy bombasztiks nagyívú dal, egy világszínvonalú hangtól” – dícsér Csiszár, akinek csak nyolc pontot ér a világszínvonal. Összesen 42 pont. Ergó, szavaznom kell, azért, hogy Gyula továbbjusson. Mi is a kódja?

21:00 – Buda Márton parádézik, Odettnek hiányzik a rutin, mert nem nagyon tud nyilatkozatot adni. A ruhát amúgy minek mutogatják annyiszor? Egyszerűen, ki van vágva a háta, nagy cucc. “Nagyon jól éreztem magam a színpadon, nekem ez a mozgás teljesen megfelelt. Nehéz volt a harmonika, és kicsit izgultam” – védi a becsületét Szabó Ádám, aki a nézői voksokra vágyik.

A DAL 2013_Rami_Fotó-MTVA Gálos Mihály Samu (1)

21:05 – Rami – Puzzle:Az életet darabonként rakod össze, mint egy kirakós játékot. Van amikor az ember úgy érzi, hogy minden szétesett körülötte. Ekkor kell meghallgatni a dalomat” – tééényleg? Amúgy, ki ez a csaj? Már hamisan indított, és ezen nem is nagyon javított a későbbiekben sem. Ez a dal is tipikus rádió sláger, ami háttérzajként tökéletesen funkcionál. Engem nem hat meg, Miss Barbie szőkesége, a hangja hamis, a dal közepes, a táncos fiúk produkciója is béna, az a puzzle meg ami a srácok fejére van festve rémségesen gagyi. No meg a tánc stílus annyira Shygys-Style. Ez volt a cél? 3/10 – Fehér Zoli színvonal. Van ettől lejjebb?

21:08 – “Ennek a produkciónak a legerősebb pontja a dalszöveg volt. Hajlamosak vagyunk nem figyelni a pop produkciók dalszövegeire, pedig erre itt kellene” – mondja Rákay, és mennyire igaza van, tényleg nem figyeltem annyira a dalszövegre. Kellett volna? “Nekem hiányzott a refrén. Tudom, hogy volt, de nem volt benne mégsem” – osztotta ki a barbit Walkó Csaba, akinek amúgy tök igaza volt. Amúgy, szerencsétlen Rami majd’ elbőgi magát, de hát ilyen teljesítmény után? Egyre lejjebb mennek a számok, végre van öt pont is. A barbi összesen 27 pontot kapott, a nézői voksokra gyúrhat csak.

A DAL 2013_Vastag Tamás fotó-MTVA Nagy Zoltán

21:11 – Vastag Tamás – Holnaptól:A legnehezebb az, hogy a saját életed főszereplője legyél, amiben te vagy a rendező is. Számomra a dal önmagunk megismeréséről szól, és a reményről, hogy a szerep egyszer igazzá válik” – a színpadon Vastag Tamás, az X-Faktorból. Nem tudom, hogy ott miképp teljesített, de úgy érzem, ő is hamisan indított. A színpadot viszont imádom, ez a városkép, no meg a pad, és az egyszerű ám stílusos előadásmód sokat dobott ám az összképen. A dal erősen közepes, Tamás hangja viszont elég gyengus. 5/10 – számomra eddig ez az este nagy csalódás.

21:14 – “A Vastag-testvérek folyamatosan ugyanazt a színvonalat hozzák, de mindig tudjuk, hogy mit kapunk. Ma este egy jól felépített dalt. Jelentem, érik a kiscsávó” – dícsér Csiszár Jenő. “Jól énekelted a dalt, itt a helyszínen hibátlan volt” – mondta Rákay, és rákérdezett arra, hogy a tévében is annak tűnt-e. Hát, sajnos nem, mert én rémségesen hamisnak hallottam, pláne a mélyebb részeknél. Magdi önmagához hasonlította Vastag Tomit, kár, hogy kettejük között ég és föld a különbség. Tomi kapott 43 pontot, amivel jelenleg ő a harmadik, de még három dal hátra van.

A DAL 2013_ByeAlex_Fotó-MTVA Nagy Zoltán (2)

21:17 – ByeAlex – Kedvesem:Az életem olyan stádiumában fogant, ami azt hittem, soha nem fog véget érni a fájdalom. Minden olyan ember, aki segíti a másikat egy nehéz időszakban, az valahol egy csoda lény” – mondja Alex, akinél totál becsülöm azt, hogy saját maga írta a dalát. Amikor legelőször hallottam, nem voltam oda a dalért, de miután párszor meghallgattam, eléggé megkedveltem. Szóval, szerintem aranyos a dalszöveg, szép a dallamvilág, ByeAlex hangja pedig bár nem a legjobb, de hoz egy bizonyos szintet. 6/10, és nem csak azért, mert gyenge a mai felhozatal.

21:20 – “Nekem nagyon bejött a karaktered. Olyan érzésem van, mintha valahonnan ledobtak volna a Föld nevű bolygóra”  – mondja Rakonczai, Alex pedig kontráz, “Nekem is”. Behalás. “Nálad a tartalom, és a gondolatiság az, ami uralkodik” – zárja le Rakonczai. “Olyan vagy, mint a manó, aki az erdőben megírta a kis dalát, és most lejön, és megmutatja mindenkinek. Én mosolygok, kész” – szólott Walkó Csaba, akinek bejött. Magdinak is tetszett, adott is kilenc pontot. ByAlex 43 pontot kapott, ezzel továbbjutni nem fog. Lehet rá szavazni.

A DAL 2013_Janicsák Veca_Fotó-MTVA-Gálos Mihály Samu

21:24 – Janicsák Veca – Új Generáció:Az első saját szerzeményem, ami a Dalfesztiválra íródott. EGy társadalmi problémát boncolgat, hogy mi az, ami fontos a múltból, és mit kell magunkkal vinni a jövőbe. Hiszek abban, hogy a generációs különbségek áthidalhatók” – mindig tisztelem azt, ha valaki saját dallal nevez be egy ilyen versenyre, olyat, amit saját maga szerzett. Ez már alapvető respekt tőlem. Veca élőben is profi, egy hamis hangot sem hallottam. Szeretem a dalszöveget, szép a színpadi kép, mégha az űr képe annyira mesterkélt is tud lenni. A vokalisták nem nyomták el az énekest, az a dobféleség pedig egész jól működött. 8/10, Éliás Gyula szint. Ide a rosdás bökőt, hogy a zsűri Vecát szavazza az első helyre.

21:27 – “Egy katartikus mű, mert dalnak ez bonyolultnak tűnt a számomra. Az összkép és a koncepció pazar, a látvány és a színpadkép lenyűgöző. Azt pedig egy ország, világ tudja, hogy lenyűgöző énekesnő vagy. Viszont, ez a refrénen belüli intonálás fura volt” – mondta Jenő, mire Veca élőben védett, szerinte ez jó, mert ettől lett egyedi a dal. Jogos. Jogos? “A tekerőlantot megdöbbentően jó hangszernek tartom” – ahá, szóval az volt a dobizé. Tényleg szép volt. “Fantasztikusan énekeltél, és nagyon nagyon jó csaj vagy, ezt hozzá kell tennem” – Walkó Csaba udvarol. Veca 42 pontot kapott. Na bumm, ezzel nem lett első, sőt, önmagától tovább sem juthat, szóval kellenek azok a nézői voksok.

A DAL 2013_Kállay Saunders András_Fotó-MTVA Gálos Mihály Samu (2)

21:32 – Kállay-Saunders András – My Baby:Szerintem a szerelem az egyik legszebb dolog a világon. Persze, fájdalmat is okozhat, de szerencsére most nem panaszkodhatok. Vidám, dallamos és garantálom, hogy ez a dal feldobja a napodat” – bízzunk benne, András, mert ez egy gyenge este volt. Ezt a dalt egy ideje már nyomatja a rádió. Ehh, azok a szívecskék a kivetítőn röhejesek, de a vokalisták és András retró stílusa imádnivaló. Kállayt nem érzem hamisnak, de magyarul nem tud énekelni. nem értem, hogy mit akar mondani, amikor magyarul szól – bezzeg az angolt igen. Nem lehetne, hogy hanyagolja a magyar beszédet az, aki nem tud rendesen magyarul? A dalt viszont szeretem, és a szívecskéket is elviselem. 7/10, de ha nem akarna olyan nyelven énekelni, amelyiken nem tud, megkapta volna a tíz pontot.

21:35“Jobban énekeltem, mint amire számítottam. De nincs kifogás, egy énekesnek betegen is tudnia kell énekelnie” – szerkesztettem András magyartalan magyarját, mert a szövegével teljesen egyetértek. “Véégre, szót kapok! Ez egy igenis nagyon jó dal, itt egyben van meg. Nagyon remélem, hogy a top 4 között láthatlak, akik közül a közönség dönt majd, hogy ki menjen” – ejj, Magdi, végre felnevettem. Összesen 48 pontot kapott, amivel első helyen végzett. Megérdemelte, azt, hogy megnyerte a ma esti elődöntőt.

21:39Automatikus továbbjutók: Kállay-Saunders András és Gáspár Laci & Plastickhead. Most a zsűritagok dumálnak, és eldöntik, hogy Odett ment automatikusan tovább. Gyorsan meg is keresem a telefonom, szavazok egyet Éliás Gyulára. Ugye ti is?

21:41 – “Én nagyon örülök. Tudom, hogy nem látszik rajtam, de belül szaltózom” – vigyorog András, aki még soha nem lett első, csak sportban, de énekversenyen nem. “Nagyon szép lett volna első helyen maradni végig, de legyőztél, gratulálok” – mondja Laci, aki nem sajnálja Andrástól a diadalt. “Hálás vagyok a zsűrinek, de felhívnám a közönség figyelmét a két versenytársamra, akivel holtversenyben voltunk, hogy szavazzanak rájuk” – nahát, micsoda emberi gesztus ez Odettől. Aranyos ez a lány.

21:42 – Most ismétlik a dalokat. Akinek a továbbjutásáért drukkolok: Szabó Ádám (a harmonika megérdemel még egy esélyt, de alaposan át kell dolgozni ezt a tingli-tangli dalt) + Éliás Gyula (A profizmus. Bármennyire is nem Eurovízió-kompatibilis ez a nóta, megérdemli, hogy csak a középdöntőben essen ki) + Janicsák Veca (első dalként ez nem volt rossz, Veca előadásában van erő és potenciál). Hehe, most mutatják Rami nyomorékságát. Fehér Zoli és Rami felénekelhetnének egy duettet, az lehetne Magyarország második zenei atombombája a Jimmy fia Krisztián féle Goldeneye után.

21:45 – A reklám után érkezik egy Cliff Richard dal feldolgozással Szente Vajk, valamint Celine Dion “Because You Love’d Me” c. dalát hozza el Wolf Kati. Végre, reklám!

21:53 – Hehe, pár idióta rossz, múltheti kódokat küldött el, Éva ki is osztotta őket. Az én voksom jó helyre ment. Éliás Gyulára. És a tiétek? Nem feledni, alapdíjas az sms, ergó kábé harminc forint.

21:56 – Mutatják a nyereményeket. Álompihenést ígérnek, ellennék abban a gyógyfürdőben. A görög szigetek messze vannak, azt megnyerheti más.

21:58 – Wolf Kati énekli Celine Dion dalát. Azért Celine, mert ő egy Eurovízió-győztes, Svájc színeiben nyert, még húsz éves korában. Jobban örültem volna, ha az Eurovíziós dalát hozza Wolf Kati, csak mert a Because You Love’d Me-t számomra Jenna Ushkowitz tette feledhetetlenné. Azért Kati sem szerepelt le, egész jól elnyomta a dalt. Igaz, felvételről tette, és nem élőben.

22:05 – Miután megismételték ismét a dalokat röviden, a lihegőben vagyunk. “Úgy érzem, megtettem a tőlem telhetőt, és remélem a közönség segít továbbjutnom.” – így legyen Éliás Gyuszi bácsi! “Nem izgultam, ez igaz. Szerintem jól táncoltam, ugye? Szerintem már a mozgásom miatt is megéri elküldeni az sms-eket ebben a drága világban” – nahát, ez a ByeAlex csóka nagyon el van szállva. Aranypofa :) “Érdekes helyzet ismét megmérettetni magunkat. Azt gondolom mindenki világszínvonalat hozott ma” – elég Vastag Tomi. Ez fáj. Tényleg. Rami és a világszínvonal? Ez komoly? Azért viszont respekt, hogy nem kampányol telefont formázva a kezével, azt én sem szeretem.

22:09 – Szente Vajk énekli a “Sunny Day”-t. A csóka éneklése Oláh Ibolya felejthető filmjében sem jött be, pedig akkor király régi dalokat adott elő. Amúgy kedvelem Vajkot, jópofa figura.

22:11 – Szabó Ádám már megint sok szeretettel köszönt mindenkit – ma estére sokadjára, – emellett pedig könyörög a voksokért. Szánalmas. Rami azt akarja, hogy szavazzunk rá, ha szerintünk megállja a helyét a többiek között. Mivel nem állja meg, egyértelmű, hogy nem kell szavazni. Annak ellenére pedig, hogy Völgyesi Gabi nem akar beszédet mondani a szavazatok megszerzéséért, mégis letol egy hosszú szöveget.

22:14 – A műsorvezetők kérésére a zsűri elmond egy rövid véleményt, és azt is, hogy ki jusson tovább szerintük. Rakonczai Viktor:Mindegyik produkciót lehetett valami miatt szeretni. Vastag Tamást nem féltem a nagy tábora miatt, de nekem szimpatikus volt, ahogy a dala alatt a testvére beült drukkolni az első sorba. ByeAlexet is megnézném még egyszer“. Walkó Csaba:Mindenki megérdemli a szavazatokat, de magamat tagadnám meg, ha nem azt mondanám, hogy ByeAlexre, a kis manóra a hegyről szavazzanak”. Rúzsa Magdi:Völgyesi Gabi, Janicsák Veca, Vastag CsabaRákay Philip:Ha most ekkora bajban vagyunk, mi lesz három vagy négy adással később?“. Csiszár Jenő:Völgyesi Gabi, Éliás Gyula és ByeAlex“. Egy perc, és lezárják a szavazást.

22:16 – A szavazás lezárva, az online stream-em lefagyva, de legalább hang az van. Még.

22:20 – A nézői voksok alapján tovább jutott ByeAlex, Vastag Tamás és Janicsák Veca. Tetszik a nézők döntése, bár Éliás Gyulát sajnálom, mert ma este ő volt a legprofibb énekes.

22:22 – A műsor véget ért, az este továbbjutói Kállay-Saunders András, Odett, Gáspár Laci & Plastikhead, Janicsák Veca, Vastag Tamás valamint ByeAlex. Gratulálok!

Egy újabb hosszú estén vagyunk túl, és ez hiába a köztévé, nem bánnám, ha lenne néha egy-két reklám, és nem csak bő másfél óra után. Mint sokszor leírtam, ezt elég gyenge mezőnynek éreztem, de ahogy látom többen pont jobbnak tartottátok, mint a múlthetit, tehát ezzel is bebizonyosodott az, hogy a zenei ízlést tekintve mindenkinek más a véleménye, és ez így is van jó. A mai estével kapcsolatban köszönöm, hogy velem tartottatok, és ne feledjétek, jövőhéten ismét szól “A Dal”, amihez ÉLŐ BLOG is lesz ám.

1267 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

51 Hozzászólások

 1. Nyugi, múltkor is minden rendben volt :)

  Mondjuk a Videótárból visszanézni (illetve pontosabban csak egy részletet kerestem volna vissza) teljesen élvezhetetlen a dolog, pedig most lett felturbózva a gépem.

 2. szerintem meg ez a mezőny pont, hogy sokkal erősebb mint a múlt heti. nekem ott csak Keresztespók volt jó :D

 3. Gáspár Laci engem nem igazán fogott meg, ellenben Odettel, akinek első hallásra még nem tetszett a dala (nála valahogy ez gyakran előfordul velem, pedig a hangját imádom), de Odett élőben nagyon erős és ezzel most engem is megfogott :)

  Szabó Ági az egyik legkedvesebb szövegíróm, a dal tetszett is, de Szabó Ádám hangja szerintem gyenge volt.

  • Ádám hangja tényleg rém gyenge, látom, nem csak nekem tűnt fel. Viszont Odett hangszíne bármennyire is jó, hamiskás volt szerintem.

 4. 1. Gáspár Laci: Szeretet él – A nyálas szöveg mögötti tuctuc engem nem győzött meg.

  2. Odett: Ne engedj el – Ezen az amúgy közepes dalon elég sokat ront a vokál. :/

  3. Szabó Ádám: Ez a szám sem hagyott bennem mélyebb nyomokat.
  Most már nem tudom, hogy én vagyok túl elfogult vagy lassan indul a műsor.

  4. Völgyesi Gabi. Kíváncsi voltam erre a számra, és vártam benne a beharangozóban hallott életigenlést, de nekem hiányzik az erő ebből a számból. A problémán a hangerőszabályzó alkalmazása sem segít :)

  5. Éliás Gyula: Mindhalálig várni rád.
  Ezt a számot például tökre el tudom képzelni egy étteremben vacsora során, amint nyomja a szintetizátoros énekes, de egy Eurovíziós dalfesztiválon kevéssé.

  Amúgy csak engem zavar, hogy olyan sok dalnak azonos a szerzője (Kovacsics és Geszti már biztos, hogy volt múlt héten is), vagy ennyire kicsi ez a magyar popszakma?

  Ja, és miért ad a zsűri vajon ilyen veszett magas pontokat ezekre a nagyon gyenge dalokra?? Vagy ők tudják, mi vár még ránk az este? :O

  • Igen, Gyula dala “kevés” az Eurovízióra, nem kompatibilis. De igazából egyik sem az, ami ma elhangzott.

 5. Gabitól többet vártam, már kezdem unni a dalait, mintha mind egy kaptafára menne. Éliás Gyula viszont zseniális! Az volt már első hallomásra is.

   • Végül is az előadás jobb volt, mint az a szöveg, amit előtte letolt… Közben hallgatom Vastag Tomit, aki szintén irtó gázul adja elő ezt a szöveget. Ezt miért nem lehet megoldani valamivel természetesebben?

 6. Ramit a vokalista simán leénekelte. Végig hamis volt és a dal is lapos. Megérdemelten pontozták le.

  Uhúú és Tomi jön egy Szente Vajk dalszöveggel, jujj de várom :P

   • Ezt én is így hallottam, de nem is igazán Tomi hangjára voltam kíváncsi, inkább a dalra, ami tipikus Szente Vajk-iromány, végig a Zsédának írt Szél című dala csengett a fülembe, amit pedig imádok :)
    De ajajj úgy látom, szavazni kell majd Éliás Gyulára és tartok tőle, hogy ByeAlexra is… Továbbra sem értem Gáspár Laci 44 pontját.

  • Ha a végére is marad, a zsűri összeül, és kihoznak egy győztest, tavaly is volt ilyen, akkor Fábián Juli és Királyék közül voksoltak az utóbbira. Nekünk ez csak azért nem jó, mert ennyivel hosszabb lesz az adás :)

 7. 6. Rami: Puzzle – Vannak jó részei ennek a számnak, ezt be kell vallanom, de rázna a hideg, ha ez a nő képviselné az országunkat odakinn… A pontszámokból ítélve viszont ettől nem kell aggódnom.

  7. Vastag Tamás: Holnaptól – Na, részemről ez az első dal ma, ami végre bejön :) Tetszik ez a kicsit színházi betétdal-jelleg. Egy kicsit több erő mehetne még bele. Mondjuk a refrént egy kórusnak kéne nyomni, vagy nem tudom.

  8. ByeAlex: Kedvesem – Na, ezzel pont úgy vagyok, mint múlt héten a Rácz Gergő számmal. Brutálisan taszít a fickó, viszont, ha nem nézem a TV-t, csak hallgatom a számot, akkor meg tökre fülbemászó. Pedig valljuk be, nem egy bonyolult szám. De tetszik, na :)

  9. Janicsák Veca: Új generáció – Nekem annyira nem bejövős, pedig ebben végre van erő. Valami – nekem – mégis hiányzik belőle.

  10. Kállay Saunders András: Jujj de szar ez a szám. Már bocsánat.

  És nem tetszik, hogy ennyire nem szórnak a pontszámok, viszont cserébe nem sikerült olyan mélyre eljutnunk igénytelenség szintjén, mint múlt héten. Nehezen heverem ki a Neonzöldéket :D

 8. Vecánál a mondanivaló és a megfogalmazás tetszett, a zene nem (a tekerőlant igen :)) És a mély hangok valahogy nem sikerültek.
  “Ide a rosdás bökőt, hogy a zsűri Vecát szavazza az első helyre.” És meglepődtem, hogy nem! Pedig ebből a mezőnyből azt hittem, ő lesz a zsűrinél a kiskedvenc.

  Mi a szösz? Saunders dalának van hangulata? Azt hittem tucat lesz! Viszont kár azért a picike angol betétért (hiába, hogy egy-egy sorról van szó, engem nagyon fel tud húzni, ha egy magyar dalban ezt kell halljam) meg amiért még mindig nem tud magyarul a srác.
  És 48 pont! Annyira azért nem volt jó:D

 9. Ez az utolsó előadás jó ómen. Múlt héten Pál Déneséknek is bejött, most Kállaynak is. Bár tőle meg ráz a hideg, de ez van.

 10. A múltheti adást nem láttam, de ez a felhozatal nagyon gyenge. Veca dala nem rossz, de szerintem nem megy tovább. Egedül Kállay Saunders András dala tetszett valamennyire, de sokkal jobb angolul.

   • Mégis sokkal alacsonyabbak voltak a pontok. Mi volt ma a levegőben???

    És ha már pontok: a különböző fordulókban mennyire koherens a zsűri? Úgy értem, aki egyszer felpontoztak, várható-e, hogy máskor meg lehúzzák?

    • Jó kérdés, szerintem mindig az adott produkciót nézik, Magdi pedig azt, ki a barátja :)

     Viccet félretéve, tavaly voltak módosítások az első és a második előadások között, például Caramel másodjára már angolul (is) énekelte a Víziót. Ergó, szerintem ha a középdöntőbe bejutók komolyan veszik a zsűri kritikáit, és megpróbálnak aszerint javítani a produkciójukon, akkor több pontot is kaphatnak.

     • Jaj, most akkor Caramel után Magiból is ki kell ábrándulnom?
      Kettőből kettő Megasztár győztes (na jó, azt kb lesz***m, hogy Megasztár győztesek, nem elsősorban azért tisztel/t/em őket, de ezt a barátosdit nem szeretem) is ezt csinálja? :/

     • Hát, a múltheti adásban még be is vallotta, hogy elfogult a Dorinával szemben, és körülbelül mindegyik volt Megasztárossal az, legalábbis a mondanivalóiból bőven ez derült ki. DE ő legalább felvállalja, és kerek-perec kimondja, hogy elfogult, míg Caramel végig sunyított alamuszin, ergó nekem épp emiatt nem is olyan vészes Magdi lojalitása.

 11. A múlt heti adás rem gyenge volt. Ott Keresztes volt csak jó. A mai adás dalok szempontjából egy fokkal jobb, bár ez is elég átlagos. Nekem Veca tetszett a legjobban igaz a szám nem jön be, de az eddig látottak közül a legjobb volt igazán Vecás volt és Tomi tetszett még, bár tipikus magyar szám. Rájuk ment a szavazat. Rami volt a legpocsékabb. Örülök, hogy a zsűri mert vmi rosszat is mondani, bár szerintem ez a műsor még mindig kritikán aluli.

 12. Mivel Vastag Tamás meg ByeAlex is továbbjutott, meg tudom bocsátani a zsűrinek, hogy Odettet választotta hármójuk közül.

 13. Én is néztem. Byalex nekem nem szimpatikus a srác de valahogy gondoltam hogy tovább jut és ő lehet az idei felfedezett de ott van jövő héten Flastravel kíváncsi vagyok hogy ők mit produkálnak. Vastag Tomi dala teljesen elbűvölt nagyon tetszett jó hogy tovább ment. Janicsák Veca ez a dal is jó volt. Odett én őt nem engedtem volna tovább nekem dala unalmas volt. Gáspár Laciék nem rossz dal de inkább a discoba való. Kállay Saunders András jó volt a dal de neki tényleg angolul kellene énekelni vagy tanuljon meg rendesen magyarul mert beszélni se tud nagyon Királyéknak is az angol az anyanyelvük de nekik csak kis akcentusuk van. Éliás Gyula őt én is sajnálom jó hangja van és a dal is jó volt. Szabó Ádám jól énekelt de a táncosok borzalmasak voltak. Völgyesi Gabi a dal jó volt de nekem egy kicsit hamisnak tűnt. Rami borzalmas volt az előadás. Szente Vajk produkciója jó volt de én hiányoltam a mikroportot róla. Wolf Kati én gitár nélkül jobban élveztem volna a dalt.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here