Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika A bárka – A második évadról

A bárka – A második évadról

0
Oszd meg!

Azt hiszem nyugodt szívvel mondhatom azt, hogy A bárka egy olyan sorozat, amit igazán jó darálni. Adott ugye az átívelő szál, ami felvet egy rakat kérdést, aminek a válaszaira egyre kíváncsibb vagyok, és alleluja, néhányat már meg is válaszoltak nekünk, hisz egy csomó minden kiderült a második évadban. Persze, a sorozat sem lenne olyan jó, ha nem lennének kiváló karakterei, és szerencsére A bárka ebben sem szenved hiányt. Amiben viszont gyengén muzsikál, azok a szerelmi szálak, amiktől tulajdonképpen már sugárban … Utóbbi tekintetében már olyan mélységekbe süllyedt, hogy már rég elkaszáltam volna, ha nem lenne olyan jó az alapfelvetés, és nem zártam volna a szívembe egy-két karaktert. No meg, akadt néhány igazán élvezetes rész, például a vízesés, hát az őrületesen izgalmas és drámai volt egyben. Szóval akadnak ám igazán jó pontjai a sorozatnak. Spoileresen folytatom tovább.

el barco s2-1

Már az első évad végén egyértelmű volt, mennyire idiótán fog hatni a “Gamboa megöli a családom ha járok veled Ulises” szál, de hogy erre építették majd’ a fél évadot, hát az nevetséges volt. Az egyetlen előnye egy remek Ainhoa-Gamboa jelenet volt, amikor a lány kikelt magából, és elmondta, ha meglenne még a világ, már rég távoltartási végzést kért – és kapott, – volna a férfi ellen. Viszont az egész évadot belengő “nem lehetek veled Ulises” szám rendkívül unalmas és erőltetett volt a számomra, egy percig sem tudtam élvezni. A többiek szerelmi évődése se volt túl izgalmas, a Piti-Pap-Vilma szerelmi háromszöge is csak azért valamennyire mégis elviselhető, ahogyan Palomares harcolt a papság és a szerelem között.

El Barco s2-2

Viszont, a karakterek szerencsére megmentették az évadot. Tudom, sokakat idegesít benne a kislány, de olyan aranyos, imádom a narrálását, és amikor Buborékkal vannak közös jeleneteik, hát azt még nézni is öröm. Apropó, Buborék. Tetszik, a srác múltja, és örülök, amiért ennyire jól sikerül(t) beleépíteni a flashback jeleneteket a történetbe. Szerencsére nem össze-vissza nyomatják a múltat, hanem mindegyiknek van jelentősége a jelenre nézve is. Mondanom sem kell, a Gamboáról kiderült információk alapján máris más megvilágításban látom a karaktert, aminek tökre örülök, mert így még érthetőbbek és elfogadhatóbbak általam a cselekedetei. Végre, a kis csicskása, Ramiro is kezd visszatérni a régi állapotába, és már őt sem rühellem annyira. Sőt, újra kezdem megkedvelni.

el barco s2-3

A sorozat legnagyobb erőssége kétségkívül a felütés, ami ugyebár egyszerűen nagyszerű. Elképzelni egy világot, amit elpusztít a részecskegyorsító, és ott vannak a hatalmas óceánon, mindenféle természeti furcsaság veszi őket körbe, mint elektromos vihar és alattuk kitörni készülő vulkán, ráadásul fogyatkozóban a kaja készlet, és azt hiszik, ők az egyetlen túlélők a földön. A cél pedig? Megtalálni az egyetlen megmaradt szigetet. Közben ahogy kiderülnek a plusz infók az Alejandria projektről, mint az, hogy létezik hat másik hajó, vagy vannak még bőven túlélők akik vélhetően szárazföld-féleségen vannak, hiszen betonból készült a faluk. Ilyen, és egyéb apróságok miatt szerettem bele a sorozatba, és ezért vagyok hajlamos szemet hunyni a szerelmi szálak bugyuta ábrázolásmódja felett is. No meg, a legtöbb karakter önmagában tényleg szórakoztató, Ainhoa és Valéria közös jelenetei imádnivalók, ahogy Julián és a fia Ulises is mókásak együtt. Ahogy Piti hülyéskedik a többiekkel, vagy Salomé anyáskodik mindenki felett, ezek mind jó pontok. A többi pedig olyan, amit szívesen áttekernék, de félek, hogy lemaradok valami fontosról.

el barco s2-4

Értékelés: 6/10
Elsősorban a szerelmi szálak érdektelensége miatt pontoztam le, de tényleg egy jó, és ami a legfontosabb, szerethető sorozatról van szó. El is értem a második évad végére, az AXN a folytatást ősszel hozza, és mivel én túl kíváncsi vagyok már arra, miképp érnek a szárazföldre a hőseink, ezért kénytelen leszek magyar felirattal tovább nézni a sorozatot. Talán nem is baj, úgyis megkopott a spanyol szókincsem, jó lesz egy kicsit fejleszteni. Harmadik, és egyben utolsó évadra fel!

2427 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here