Főoldal Hírek Még idén gyerek Megasztárt indíthat a TV2

Még idén gyerek Megasztárt indíthat a TV2

6
Oszd meg!

A Tv2 bejelentette, hogy gyerekekkel készít tehetségkutató műsort, afféle Gyerek Megasztár típusút, azzal a különbséggel, hogy itt egy gyerkőc sem fog kiesni az adásokból, de nyertest azért hirdetnek majd – kérdés az, hogy ezt miképp akarják megvalósítani? A műsor egyébiránt nem magyar eredetű, már régóta futnak külföldön különböző verziói, igaz, átütő sikert egyik sem ért el ezidáig.

patai-anna

Kérdés az, hogy Magyarországon mennyire lesz sikeres egy ilyen műsor, és most tekintsünk el attól, hogy ez Tv2. Annak idején például Patai Annát, a Megasztár felfedezettjét sok támadás érte, amiért nem az iskolában tanul, hanem az élő fellépésekre gyakorol hétről-hétre, és kvázi olyan munkát végez, mint a felnőttek. Hiába jöttek az Aktív riportok, és néhány újságcikk arról, hogy Anna milyen okos kislány, aki tanul, csak magántanulóként, akit szeret és támogat az osztályától kezdve a szülein át mindenki, mindettól függetlenül a legtöbb nézőnek nem tetszett az, hogy egy gyerek énekel a versenyen. És ilyen kommentek felmerültek az összes gyereknél, akik tehetségkutatókban énekeltek – avagy szavaltak.

Bezzeg külföldön, ott aztán tudják szeretni a gyerek versenyzőket. Az amerikai X-Faktor második évadában feltűnt Carly Rose Sonenclar elkápráztatta az egész nemzetet, olyannyira, hogy a második helyezett lett a végén. Tőle is nagyobb sikert ért el Ronan Parke, az angol Csillag Születik, azaz a Britain’s Got Talent felfedezettje, akivel már a műsor alatt lemezszerződést kötöttek, a srác pedig ekkor csupán tizenkét éves volt.

A kérdés csupán az, hogy Magyarországon is sikeres lehet-e egy ilyen tehetségkutató műsor, és a nézők mire gondolnak, miközben majd nézik azt. A tehetséges gyerekeknek a színpadon a helyük, vagy az iskolapadban? Titeket fog érdekelni ez a műsor?

2041 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

6 Hozzászólások

 1. Nem akarok begyepesedett pedagógusnak látszani, de igen, alapvetően azt gondolom, hogy a gyereknek az iskolában a helye, nem a TV-ben egy élő műsor színpadán.

  Na jó, ok. Árnyaljuk. Pláne, mert én leszek az első, aki leül egy ilyet megnézni, és pláne, mert Patai Anna is aranyos kislány volt, és pláne mert a fenti megállapítás valóban nagyon merev és rugalmatlan volna.
  Sőt személy szerint nem is az (lenne) a baj, hogy gyerek tehetségkutatók vannak, igen, nagyon jó lenne feltérképezni a tehetséges gyerekeket, de akár más területen is, nem csak az éneklés terén. Nekem a bajom ezzel a bulvár-/kereskedelmi médiával van, és azzal, hogy ami ott zajlik. Én most követtem a Voice-t, meg persze előtte is láttam már nem egy tehetségkutató műsort. Ezek nem arról szólnak, hogy a felfedezendő fiatalok szerepelnek hetente egy darab műsorban. Nem. Hanem, nyomják őket az Aktívban, Mokkában, Fókuszban, Naplóban, mindenütt őket akarják eladni. Már a múlt heti Eurovíziós elődöntő után azon filóztam, hogy ha Dénest nem akarták volna szétszedni, és minden műsorban eladni, akkor több ideje lett volna Szilvivel gyakorolni, jobb lehetett volna az előadás…

  Visszatérve az eredeti témára. Véleményem szerint lehetne ezt normális keretek között csinálni: úgy, hogy a gyerekek iskolába járhassanak /vagy ha a műsor okán ki is hagynak, valóban magántanulóként ezt a kötelességüket is rendesen teljesítsék/, délután gyakoroljanak, készüljenek, (mondjuk egy hétvégén) nap közben készítsenek felvételt velük, ne éjszakába nyúlóan élő adásban kelljen helytállniuk, és ne kezdjék el őket azonnal sztárolni, mert ezzel olyan komolyan károsodhat az énképük, hogy később aztán próbálhatják összerakni.

  Csak ez a fenti szitu utópia. A kertévének ugyanis nézettség kell, ahhoz szárt kell faragni bárkiből nagyon gyorsan, akit utána jó gyorsan el is lehet dobni/felejteni, amint már “nincs rá szükség”, mert jön valami más újdonság, ami sokkal izgalmasabb. A gyerek meg ott áll, énekesként nincs rá szükség, a tanulmányokban meg frankón lemaradt. Hát így. De én nézni fogom, csak közben sajog majd a szívem.

  • A végén fogalmaztad meg az én legnagyobb aggályomat is: “A gyerek meg ott áll, énekesként nincs rá szükség, a tanulmányokban meg frankón lemaradt.”. Ez a legnagyobb baja az egésznek… Bár, gondolom a legtöbb gyerek élvezni fogja, és biztos úgy igazítják majd az életüket, hogy minden beleférjen, de akkor is, ez sok lelki törést okozhat majd nekik, amit egy tíz év körüli gyerkőc nem tud megfelelően megélni :/

   A Dénes&Szilvi duettel kapcsolatban, ott nem az volt a baj, hogy nyomatták őket a médiában, hanem a The Voice. Az ottani fellépésekre gyakorolt ezerrel a Dénes, aztán hazautazott pihenni pár napra, és máris eljött a szombat az élő fellépéssel Szilvivel. nem volt elég idejük gyakorolni. Az M1 volt a szemét, amiért nem a harmadik vagy a második elődöntőbe rakta őket :/

 2. Igen, alapvetően az iskolában a helyük. Plusz ugye még ha tehetséges is, pl fiúk esetében mutálódhatnak a hangok.. Meg jó megnyeri a versenyt meg minden, de utána úgy is “eltűnik” hisz még gyerek.

 3. Én nem tenném ki a gyerekeket ilyenek mert ők mivel kiskorúak nincsen beleszólásuk semmibe. Neki az a dolguk hogy tanuljanak Patai Anna és Lüszi is eltüntek nem nekik való ez a világ még sokat kell tapasztalniuk mert néhány dalnál hátrány lehet a tapasztalat hiánya.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here