Az iskolában ölte meg magát a bántalmazott meleg tini

  4
  Oszd meg!

  Az oregoni bántalmazott, meleg tinédzser, a tizenöt éves Jadin Bell az általános iskolájában lévő játszótéren akasztotta fel magát. Pár perccel később egy járókelő talált rá, és a fiút azonnal a Doembecher Children’s Hospitalba vitték, Portlandbe. Jadint pár napig csak a gépek tartották életben, az orvosok pedig kimutatták, nem volt sok agyi aktivitása, ezért a családja úgy döntött, hogy lekapcsolják a gépekről.

  Jadin Bell

  A fiút azóta bántalmazták az iskolájában, amióta nyilvánosságra került, hogy homoszexuális, Jadint pedig nem csak személyesen félemlítették meg, hanem az interneten is támadások sorozata érte őt. Jadin unokatestvére, Bud Hill így emlékezett meg róla: “Ő más volt, és ők emiatt különböző módszerekkel kínozták. Ha valaki szomorú volt, akkor Jadin besétált a szobába, mondott pár gyors szót, és mindenki csak elfelejtette a problémáit. Jadin egy ajándék volt“.

  Több, mint kétszáz ember, közöttük családtagok és osztálytársak részt vettek egy gyertyafényes virrasztáson, Bell kapcsán. Megjelent a helyi pompom csapat egyik tagja, Jody Bullock is, aki így emlékezett: “Ő hihetetlenül érzékeny volt. Ha látott egy sebesült pillangót, meg akarta gyógyítani. Ő egy csodálatos fiatalember volt” – Jadin is a pompomcsapat tagja volt, emiatt is érték őt támadások. Egyik társa létrehozott egy Facebook oldalt, “Stay Strong, Jadin Bell” címmel, amikor még Jadint a gépek tartották életben a kórházban, és esélyes volt a felépülése. “Mindannyiunknak hiányzol, Jadin. Maradj erős” – szólt az első üzenet. Sajnos a Demi Lovato által hirdetett “Stay Strong” eszme ide kevés volt.

  Stay Strong Jadin Bell

  Nem Jadin volt az első, aki abból az általános iskolából öngyilkos lett, hiszen tavaly októberben egy tizenhat éves lány szintén eldobta önmagától az életét, mert bántalmazások áldozatává vált. Az iskolavezetése is megszólalt az ügy kapcsán, akik azt állítják, nem ők a hibásak a tragédiák miatt. Mindazonáltal nem szabad elfelejtkezni arról a tényről sem, hogy Jadin Bell többször is kérte az iskola vezetőségét, hogy csináljanak valamit az őt ért bántalmazások megfékezése ellen, de ígéreteken kívül mást nem kapott.

  Jadin Bell tizenöt évesen halt meg. Azért, mert melegnek született, és ezt képtelen volt elfogadni a környezete, akik emiatt bántották, és megalázták őt. “Mindig is tudtam, hogy Jadin egy különleges személy. Most már mindenki tudja” – nyilatkozta könnyei között a fiú édesanyja, rámutatva arra a tényre, hogy amíg a fia élt, bántották a társai. Most, hogy meghalt, könnyel a szemükben, gyertyával a kezükben és küzdve a kínzó lelkiismeretükkel próbálják önmagukat tisztázni, azt mantrálva, hogy “nem a mi hibánk“… Nyugodj békében, Jadin Bell. Béke poraidra.

  Sajnos Magyarországon is egyre gyakoribb a meleg fiatalok bántalmazása, de természetesen nem csak emiatt, hanem bármi más ok kapcsán is különböző iskolai erőszaknak lehetek kitéve a diákok és a felnőttek egyaránt. Ha valaki úgy érzi, hogy a problémáit már nem tudja kezelni egyedül, akkor vegye igénybe a Lelkisegély szolgálatát. A 06-1/329-3380 és a 06-80/505-605 telefonszámon működik a Hatter.Hu lelkisegély szolgálata, minden nap 18-tól 23 óráig. Ezek ingyenes számok, amik mobilról nem, csak vezetékes telefonról hívhatóak. Egyéb segítséget tud nyújtani a MelegVagyok.Hu weboldal.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here