Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 4×12 – Naked

Glee 4×12 – Naked

8
Oszd meg!

Erről a részről – szerencsére! – nem felejtkeztem el, és milyen jól is tettem. Nem azt mondom, hogy ez a Glee ezzel a résszel váltotta meg a világot, csak egyszerűen a korábbiaknál jobban szórakoztatott, és ezt nem csak A LÁTVÁNY miatt mondom :) Anno elég röhejesnek tartottam, hogy Ryan Murphy úgy akar nézőket toborozni, hogy levetkőzteti a férfi szereplőket. Az egész részt a meztelenség témájára építették, akadtak is emiatt érdekes és jó beszólások, különösen Tina és Artie részéről. Utóbbi kiemelte, nem mindenki néz úgy ki, mint a The CW-n szaladgáló srácok, hanem a legtöbben a PBS férfiúihoz hasonlítanak. És örültem, hogy nevesítették azt is, nem csak a lányoknak lehetnek testkép zavaraik. Nagy poén volt, amikor Hunter nekiugrott a riporternek, aki szerint nem néz ki tinédzsernek. Alleluja, hogy – még? – működik a sorozatban az önirónia.

Naked

Bármennyire is cuki volt Sam edzés közben, számomra a prímet akkor is Rachel vitte. Nagyon tetszik az, amit New York csinál vele, és az a jelenet Santanával és Quinnel csodálatos volt, már régóta vártam valami ilyesmit. Érdekes kérdést is vetettek fel Rachellel kapcsolatban, miszerint mennyire és miért érdemes vetkőznie egy színésznőnek Hollywoodban. Az elképzelt duett pedig a “The Old Rachel” és a “The New Rachel” között imádnivaló volt, különösen azért, mert a “Torn” című dal nagyon közel áll a szívemhez. Csak azt sajnáltam a New Yorki jelenetekben Kurt nem kapott sok jelenetet. Mindenesetre, amikor meglátta a pucér Brodyt, hát az sírva röhögős volt.

Rachel

Ohio ezen a héten nem volt annyira uncsi, sőt. Hosszú hetek óta először még Brittany is szimpatikusnak tűnt, pont úgy viselkedett, mint régen, azaz kellően volt hülye, és nem okoskodott annyit. Ez így volt jó. Legjobban Sam szála tetszett, néha bele se gondol az ember abba, hogy milyen fájdalmas is lehet azoknak, akik – azt hiszik, – hogy a külsejük az egyetlen mozgató erő, ami előre viheti őket az életben. Örültem, hogy egy ilyen problémát is belevittek, és csak abban bízom, hogy idővel még többet foglalkoznak majd ezzel. És kezdek Blam párti lenni, de semmi esély a szerelemre, Murphy ezt Twitteren közölte. És azt hiszem, ez így van jól.

Blam - Blaine and Sam

Ohióban sok más érdekesség – szerintem, – nem történt. A Marley-Jake szál még mindig untat, nem érzem elég markánsnak ahhoz képest, mennyit foglalkoznak vele. Artie még aranyos volt, és eleve ez az egész fotózásos ötlet jól volt tálalva. Annak örülök, hogy a srácok ismét esélyesek a címvédésre, kíváncsian várom majd a regionalsos fellépésüket. Amit pedig még mindenképp ki akarok emelni, az Tina. Annyira jó látni, hogy végre foglalkoznak vele, ráadásul nem is akárhogy. Jóformán övé lettek a legjobb beszólások, amiket az epizódban hallottam tőle, ezért mindenképp jár a pacsi.

Értékelés: 8/10
Tényleg egy jó és szerethető rész volt, szerintem még azoknak is, akik csak New York miatt maradtak továbbra is a sorozat mellett. Persze, még így is akadt néhány gyengesége az epizódnak, semmi sem tökéletes, de ez a rész annyira feelgoodnak tűnt a számomra, hogy ezekről inkább jótékonyan elfelejtkeztem. Különösen a rész végén lévő videoklipp miatt – mert azt a dalt simán játszhatnák a zenecsatornák, feltéve ha lennének még zenecsatornák. A jövőheti epizódtól pedig már előre kiver a frász, Díva hét lesz, és nem csak Unique, hanem még Blaine is beáll dívának … meglesz az idei év első 1/10-es sorozat epizódja, ami nem pilot?

1256 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

8 Hozzászólások

 1. Kíváncsi voltam már a véleményedre az epizóddal kapcsolatban, és örömmel olvasom, hogy tetszett :)
  Ami engem illet, nekem ez volt az évad legjobb része eddig. Végre nem azért volt feelgood, mert elvárások nélkül ültem le megnézni, hanem sokat hozott vissza a régebbi részek hangulatából, amikor még tényleg törődtek a szereplőkkel, meg néha volt egy kis játékos piszkálódás. Talán sokat segített a dolgon, Ryan írta, és Ian rendezte az epizódot…
  Tetszett, hogy nem csak a testi, hanem a lelki meztelenség is szerepet kapott, és remekül egyensúlyoztak a kettő között. Tudom neked nem igazán jön be a Marley-Jake szál, de aranyos volt, ahogy ott szerencsétlenkedtek az I love you-val.
  A Rachel szál is érdekes volt. Örülök, hogy Kurt még mindig törődik a legjobb barátjával, és elhívta a csajokat, hátha nekik sikerül meggyőzniük Rachelt, ha már rá nem hallgatott. A két dal pedig nagyon jól sikerült.
  Samnek pedig sikerült ismét egy nagyon jó történetet összehozni. Blaine pedig végre csinált is valami értelmeset, nem csak sodródott az árral. Jó volt látni, hogy nem csak Emmához hívta el Samet, hanem a készített egy videót is, hogy segítsen a srácnak. Tina is végre nem csak a sokadik mellékszereplő, és Artie is megszólalt végre, sőt érdekes szálat is kaptunk tőle, amivel tényleg érdemes lenne még többet foglalkozni a jövőben. Az egyetlen “gyengébb” pontja a résznek szerintem a Centerfold/Hot In Here jelenet volt, mert azon nem tudtam mást, csak nevetni, de attól még nagyon élveztem a Naked-et.
  A jövő heti epizódtól meg ne félj már annyira! Ha előre rettegsz, akkor már úgy is fogsz leülni elé, hogy ez csak rossz lehet. Pedig Blaine nem is lett rossz dívának, és még Unique is elviselhető :)

  • Azt hiszem igazad van, az évadból nekem is csak egy rész tetszett jobban, de most nem tudnám hirtelen megmondani melyik volt az :) És igen, meglátszik az, mikor dolgoznak a régiek egy részen, és mikor az újak. Utóbbiak munkájával nem igazán vagyok megelégedve :/

   Ezt a lelki meztelenséget nagyon jól megfogalmaztad :)

   Marley és Jake pedig azért untatnak, mert nem látom őket olyan érdekesnek. Egymásba zúgtak, összejöttek, mindezt vagy tíz dal alatt úgy, hogy róluk szólt a műsoridő legalább 10-15 százaléka, míg a többi karakterrel érdekesebb dolog történt. Nekem ez egy béna háttérszál, nem pedig a fő attrakció – ahogy ők akarják eladni Nekem.

   Hát, remélem majd meglepődöm a jövőheti részen :) Tudnám díjazni :)

   Oh, és A KÉPEK. Ezért vártam vasárnap estig a naptárral. Erre elkészültem és akkor … de jó lesz még ez máskorra is :)

   • Gondoltam, hogy tetszeni fognak a képek, ezért is linkeltem a galériát :) És örülök, hogy kaptak külön bejegyzést az oldalon, mert vétek lenne bárkinek is kihagyni ezeket a fotókat. Köszönjük az említést :)

    • Pontosan, ezeket a képeket mindenkinek látnia kell :) Az említés pedig természetes, én is köszönöm a múltkori linkelést ^^

 2. Tegnap megnéztem az új részt. Egészen jó volt.Szerettem benne a dalokat nagyon!Főleg a Torn-t! Tetszett ahogy vitázott Rachel régi és új Énje. :) Hogy leszólta már önmagát! XD
  Kurtnek annyira igaza volt megint! Tetszett hogy megmondta a magáét és hogy szólt Santana-éknak hogy beszéljenek a fejével! Örülök hogy Rachel nem vetkőzött le 1 béna film kedvéért.
  1 dolog miatt bírom csak hogy Brody oda költözött hozzájuk..hááát milyen szexi már a kis lelkem…!!! :P Mondjuk az nem tetszett hogy támogatja Rachelt a vetkőzésben. :/
  Jó volt nézegetni a félmeztelen fiúkat bár Jake töklámpás gatyóján nagyot röhögtem! :D
  De nagyon szépet énekelt!Imádtam! :)
  Finn és Sue párbeszédeit bírtam.Tetszett ahogy Finn megszívatta Suet!:D
  Nemt udom várjak e valamti az eheti résztől.Jobb ha nem aztán HÁTHA kellemesen csalódom! :)

  • Szerintem Brody elvei is érthető, mármint, szerinte Rachel szexi és gyönyörű (amiben igaza is van). Mivel Brodynak nem okoz gondot a meztelenség, ezért valahol fel se foghatja azt, hogy mi baja lehet ezzel másoknak – mert számára ez természetes dolog :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here