Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Carrie Diaries 1×02 – Lie With Me

The Carrie Diaries 1×02 – Lie With Me

4
Oszd meg!

A pilot kapcsán áradoztam a The Carrie Diaries-ról, mostanra viszont már – én is, – a fejemet fogom attól, amit látok. Mert a második rész sajnos igazi mélyrepülés volt, még úgy is, hogy akadtak szerethető jelenetei. Persze, azt egy szóval sem mondom, hogy nem lehet jobb, mert még mindig a maximális bizalmamat élvezi a show, csak egy Szex és New York előzménysorozattól többet várnék. Megpróbálom én a saját műfajában kezelni, és egyedi sorozatként tekinteni rá, de az sem túl egyszerű, lévén mint tinisorozat sem alkotott maradandót. Spoileresen folytatom.

anna-sophia-robb

A legnagyobb bajom a második résszel az volt, hogy pontról-pontra tudtam, mit hoz majd a folytatás. Carrie főnöke rimánkodik, hogy nem tud ruhát venni? Á, és Carrie kap egy – ronda, – sálat, na vajon mi lesz a vége? Dorrit nyáladzik, hogy mehet úszni Carrie-vel, eközben Carrie randit szervez az uszodába, na vajon mi lesz a bonyodalom? Ilyen kliséhegyekkel volt tele, ami alapvetően nem zavarna, de a kiszámíthatóság egy ilyen tingli-tangli tinisorozatnál nem túl jó kezdet. Pont most kellene, hogy megfogjon magának a széria, most kellene beleszeretnem azért, hogy a végén elnézzem neki a gyengélkedését.

Az egyetlen mentsváram Walt karaktere, akit nagyon megkedveltem. A színész egész jól hozza a meleg figurát, és tök érdekes látni azt, ahogy a srác vívódik önmagával. Ráadásul mindez a nyolcvanas években, csak azt tudom rá mondani, hogy wow. A rész csúcspontja volt az, amikor szakított a barátnőjével, mert úgy tűnik, végre kezd jó irányba haladni az elfogadás útján. Tulajdonképpen valami hasonlót vártam a karaktertől látatlanban, most már csak arra leszek kíváncsi, mikor bukkan fel egy srác, aki megtetszik neki :)

The-Carrie-Diaries-Walt

Ami Carriet illeti, alapvetően aranyos, szerethető és szeleburdi, és – egyelőre, – simán el tudom képzelni, hogy ő CARRIE BRADSHAW fiatalkori énje, szóval ebben nem okozott csalódást a sorozat. Azon viszont csodálkozom, hogy milyen hamar elfelejtették az “anyu meghalt mizériát”. Az egész első részt körbelengte a gyász, és mostanra mintha ott se lenne, pedig időben alig egy-két hét telt el. Ez így furán vette ki magát nálam. Sebastian nagyon cuki, csak ezt a “tiltott a szerelmünk” dolgot nem kellene erőltetni. Mindenesetre a beszélgetéseik nagyon tetszettek, mert volt bennük élet és dinamika, és ebből is látszik, hogy Sebastian egy hús-vér karakter, nem csak egy Nathan Archibald-féle szépfiú, akit beraktak a sorozatba, hogy legyen kin nyáladzani. Szóval, ez egy plusz pont, no meg az is, hogy mennyire aranyosak ketten.

Értékelés: 5/10
Drasztikusan zuhant a színvonal a pilot óta, de természetesen maradok, mert bízom benne, hogy elfelejtik a kliséket, és valami jóval és szerethetővel rukkolnak elő. Az epizód lezárása nagyon bíztató volt, ahogy ott ült a négy lány és nevetgélt arról, hogy mekkora lúzerek, hát az nagyon bejött. Szóval, a feeling adott, van egy csomó érdekes karakterük, már csak egy kis élet és kevesebb klisé kellene. Hajrá!

4 Hozzászólások

  1. Szerintem is rosszabb, mint a pilot és nagyon kiszámítható, de mégis szerethető. Ha csak egy picit megpróbálnak változtatni ezen a kiszámíthatóságon, akkor máris sokkal jobb lesz az egész széria.

  2. Egyetértek teljes egészében a kritikáddal, én is jóval gyengébbnek véltem a 2. részt. Viszont a 3.-ban történt egy kis felfelé ívelés, messze jobban sikerült, mint a 2., úgyhogy ajánlom, hogy minél előbb nézd meg ;)

  3. Nekem nagyon bejött az első rész, a 2. tényleg nem volt annyira jó, de a harmadik szerint ismét jól sikerült! Izgatottan várom a következőt! Igazából nekem bármit el lehet adni, egészen addig, amíg New York-ban játszódik :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here