Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 4×11 – Sadie Hawkins

Glee 4×11 – Sadie Hawkins

21
Oszd meg!

A Glee négy éves története alatt most fordult először elő az, hogy elfelejtettem a sorozatot. Nem volt eszemben, hogy új rész lesz péntek hajnalban, és csak valamikor szombaton eszméltem fel, hogy jé, van új Glee. Letöltöttem, de nem néztem meg, inkább A bárkával foglalkoztam, és kivártam a magyar feliratot. Most mondhatnám, hogy ez a Glee apokalipszisom kezdete, mert ha képes vagyok öt napot ülni egy friss részen, akkor menni fog az “örökké” is. Igaz, ez nem most lesz, lévén a sorozat szünet után visszatérő része egész pofás lett, sokkal jobb, mint amilyenre számítottam. De azért ez sem mentette meg a világot.

Glee Oliver Kieran Jones

Az epizód csúcsa Kurt volt, és a – remélem!, – leendő új pasija, Adam. Még nem biztos, hogy Adam is meleg, bár, elég valószínű. Tökre tetszett, ahogy felbukkant a srác, még úgy is, hogy eléggé hiteltelen a NYADA Glee Klub ötlete, és amikor először meghallottam, nevettem is egy jót a gondolaton. A dal, amit előadtak maga volt a fertő, és nem csak azért, mert a seggről szólt. Oliver Kieran-Jones énekhangja nem elég karakteres, és eleve, egy NYADA Glee Klubtól nagyobb minőséget várnék el, hiszen mégiscsak olyan diákok kerültek be a suliba, valamilyen területen professzionálisak, de az Adam & Apples sem a tánc, sem az ének, sem semmi terén nem volt kiemelkedő. És most még aranyosan fogalmaztam. Amihez viszont Ryan Murphy nagyon ért, az a castingolás. Oliver annyira elbűvölt, hogy még az akcentusát is cukinak találtam, ami nálam nagy szó, mert sugárban hányok attól, ahogy az angolok beszélnek. Adam viszont nagyon cuki volt azzal a félretolt sapkával, meg ahogy Kurttel beszélt. Sajnos nem volt sok közös jelenetük, mert a hülye Ohio-ra ment el az idő, pedig örültem volna, ha többet látom őket együtt. Tényleg nem kell – egy ideig, – Klaine, mert szeretném látni Kurt – és persze Blaine, – interakcióját is akkor, ha bekerül egy másik pasi a képbe. Adammel pedig ki tudok békülni, de még mennyire, hogy ki :)

Még mindig New York az érdekesebb, és még mindig jobban örülnék, ha Ohiót elpusztítaná egy atom(Sue)bomba. A New Yorki jeleneteket viszont imádom. Tetszik Rachel személyiségének a megváltozása, jó látni ezt az önbizalomtól ragyogó lányt, aki igenis tudja, hogy mennyit ér, és úgy ugráltatja New York legszexibb hetero srácát, hogy azt öröm nézni. Még akkor is, ha Brody lement kutyába, és továbbra sincsen személyisége, nem több, mint egy jóképű-jótestű játékbaba, de üsse kavics, öröm ránézni. És itt nem Brody a lényeg, hanem azok a változások, amiket a srác idéz elő a lányban, ha pedig ehhez egy személyiség nélküli szépfiú kell, hát legyen.

Jenna Ushkwitz Glee

Ohióban sok dolog nem történt, mégis, velük ment el a műsoridő nagy része. A fő attrakció az volt, hogy Tina végre megszólalt, sőt, énekelt is, ráadásul kapott egy önálló történetszálat. A háromból kettő telitalálat volt, Jenna Ushkowitz énekhangja továbbra is zseniális, az írók pedig egész jó poénokat adnak Tina szájába. Viszont ezek a szerelmi frázisok a gimiben elég dühítőek. Most tényleg, Tina beleszeret Blaine-be, aki meleg, Blaine pedig belezúg Sambe, aki heteró? Már csak az kéne, hogy Sam beleessen Tinába, és akkor kapkodnánk csak a fejünket jobbra balra – mint az Édeshármas című filmben, emlékeztek még rá? :) Bár, meg tudom érteni Tinát, ki ne zúgna bele Blaine-be, ahogy az is érthető, ha valakinek felkelti Sam az érdeklődését, de ezt akkor sem így kellett volna megoldani.

Történt még Ohióban egy s más, de annyira nem érdekel. Már unom az ottani karaktereket, a régi diákokat, az újakat se szerettem meg eléggé. Hiába volt aranyos, ahogy Marley táncikálás közben lefektette a szabályokat, hiába hozták vissza Laurent, hiába volt egy újabb táncos bál, Ohio olyan szinten érdektelen már a számomra, hogy a nem lenne ott Blaine és Tina, szerintem el is tekerném azokat a jeleneteket, amikben nem New York szerepel. Amúgy, mi lesz itt jövőre? A fél Glee Club elballag. Már megint lesz tíz új (fő)szereplő? Nem érhetné Ohiót egy baleset? Mondjuk bomba, vulkánkitörés, esetleg olyan zombik, akik nem hagyják el az államhatárt?

ohio

Értékelés: 6/10
Imádom New Yorkot, beleszerettem Adambe, Rachel végre nő lett, Tina ismét énekelt, Blaine pedig olyan cuki volt, ahogy a földön ülve ecsetelte, hogy belezúgott egy heteró srácba. Ezek voltak az epizód jó pontjai. A többi meg? Hát, pont letojom. Ohio már nem érdekel, és kíváncsi leszek arra, hogy fel tudja-e valamivel kelteni majd a figyelmemet. Ó, és mielőtt elfelejtem. Gonosz dolog volt lemásolni az Emily Owens, M.D. sorozat nyitányát, ott is pontosan így ecsetelte Dr. Owens a kórház működését, ahogy Kurt tette a NYADA kapcsán. Azért mindenesetre jár a plusz pont, hogy öniróniában azért nem szűkölködik a show:

Most énekelni fogunk egy dalt és a zene általában akkor indul, ha azt mondom, hogy: „It’s Britney Bitch” vagy megfordulok.

21 Hozzászólások

 1. Hát a NYADÁ-s Glee klub tagok valóban “kicsit ” olyanok, mintha valami idegen faj és az emberek mutánsai lennének (bocs). Sok művész(kedő) ember ilyen. Adam akcentusát mintha The Vampire Diaries Klausától kölcsönözte volna.

 2. Ahj, reméltem, hogy Neked nem fog tetszeni Adam. Klaine kell ide..:D egyszerűen próbálok elvonatkoztatni, de nem megy…Kadam nem!!:D SOSE:DD na jó, mivel tudom, hogy megint lesz Klaine, ezért most megbocsájtom Ryan-nek ha egy kis Kadam-at tesznek a sorozatba…:D am engem is idegesít, ha vkinek van akcentusa, de itt, engem sem érdekelt..:D vajon miért..:DDDD

 3. Egyszerűen tudtam, hogy Neked is tetszeni fog Adam, mert őt nem lehet nem szeretni! Én imádom a brit akcentust, majdnem elolvadtam, akárhányszor megszólalt a srác. Csupán attól félek, hogy Kurt megint rossz lóra tett. Várom a jeleneteiket, de ha Klaine jön, akkor sem leszek szomorú. A többi engem sem érdekel, még Rachel sem.:)

  • Ó, pedig Rachel olyan aranyos volt most is. Nekem tetszik ez az átalakulás, amin átesett, jobbá és érdekesebbé tette a karaktert :)

 4. Én is már csak Kurt miatt nézem a showt, Ohio sosem érdekelt, Rachelt se bírtam soha és a mosatni részben pedig kifejezetten idegesített is. Adam viszont kárpótolt mindenért! Imádom a brit akcentust, és szintén olvadoztam, ahányszor csak kinyitotta a száját. Sajnálom, hogy (SPOILER?) nem lesz hosszú életű ő és Kurt kapcsolata… A 2. évadban nagy Klainer voltam, de Blaine megcsalása már kihúzta nálam a biztosítékot. Bár sokat nem tudtunk még meg Adamről, de el tudnám Kurttel képzelni hosszabb időre is. :)

  • Ebbe én is belefutottam, viszont Murphy azt nyilatkozta, hogy az ötödik évadban állandó szereplővé léphet elő. Gondolom most azért nem terveznek vele hosszútávra, mert Oliver idén fog végezni az ‘angliai” NYADA-n. (lusta vagyok kikeresni a suli nevét :))

   És igen, Blaine megcsalása volt az a pont nekem is, amikor úgy voltam vele, hogy Klaine-nek kell egy nagy szünet. Plusz, ha azt nézzük, mennyire hiteltelen már az, ha egy meleg srác az első szerelmével “”””””””””éli le az életét”””””””””””””

 5. Nem nem nem nem NEEEEEEEEEEEEEM!!!!
  Tina szerelmes…BLAINEBE??????????!!! NEEEEEEEEEEEEEEEEEEE KÖNYÖRGÖM!!Ez még viccnek is rossz!!!Hány fiú van a Glee klubba mármint HETERO(!!)?? És pont A MELEG Blaineért van oda…EZ MOST KOMOLY??? Pfffffffffffffffffffff!!(Jó oké mint pasi tényleg tök jól néz ki,helyes,édes,kedves,1 cukorborsó olyan szemekkel hogy elolvadok na de a lényegen NEM változtat még pedig hogy a fiúkhoz vonzódik!!!)MIÉRT KELL TINÁBÓL HÜLYÉT CSINÁLNI??(MÁR MEGINT)MIÉÉRT????X_x Hogy ennyire fantáziátlan és logikátlanok legyenek Murphy bácsiék én ezt egyszerűen nem bírom felfogni épp ésszel…és még 10 perce nézem csak a részt…nem is tudom nézzem e tovább…
  Elkeserítő…. :O_o

 6. Végig néztem nagy kínlódva ill. tekertem is rajta 1 csomót. Halálra untam magam.Fentebb már leírtam az első 10 perc utáni reakciómat a maradék 30 perctől sem dobódtam fel.
  Blaine bele esett Sam-be? Na és mi van az Kurt iránt érzett örök szerelmével? Elpárolgott?
  Rachel határozottsága tetszett de mi a jó égnek akar Brodyval összeköltözni?? Miért nem tud ez a lány 2 percig szingli és önálló nőkezdemény lenni? Annyira igaza volt Kurtnek mikor mondta Rachelnek hogy ő beszél aki ballagás után férjhez akart menni most meg össze akar költözni Brodyval?Vagyis össze is fog ha jól olvastam.. Hülyeség..minek?!
  Adam…cukinak tűnik DE nekem Blaine marad a favorit!Biztos a csokibarna,kiskutya szemei miatt…tuti!!! :)
  Az a dal amit elő adtak a kórusával..úristeeeen de S.Z.A.R. volt!! Pedig azt hittem majd leesik az állam a NYADA kórusától olyan állati JÓ lesz…ááá neeem!Lehet Rachelnek volt igaza és az a suli legalja? Eddig úgy tűnik..
  Adamnak igen csak gyenguc hangja van. Ebben az évadban ez lesz a sokadik rész amit a büdös életbe SOHA nem nézek meg újra. Azt hiszem több évad nem kell a Gleeből.FELESLEGES ugyanazokat a történet szálakat más szereplőkkel újra játszani…
  Őszintén, ha nem hallottam volna a Naked rész zenéit legfőképp a Jacob féle Let Me Love You (Until You Learn To Love Yourself) ami annyira gyönyörű hogy elmondani nem tudom szerintem meg se nézném a következő Glee részt.
  Nem pontozom inkább mert csúnya számot adnék.

 7. Nem tudom befogni a “szám” :P Bocsi
  A Meleg srác szerelmes a Heteroba azt Kurt ellőtte az első évadban Finnél amúgy..na de mindegy Ryan bácsiék szeretik önmagukat ismételni.

  • Igazából a fő poén az, hogy Kurt is rá volt mozdulva Samre, még a második évad elején – egészen addig kvázi “bele volt zúgva”, amíg meg nem érkezett Blaine. És eleve Sam-et meleg karakternek castingolták, csak ugye más lett a vége. Nagyon remélem, hogy nem lesz biszexuális, mert tavaly ezt már eljátszották.

   Ezekből az önismétlésekből nekem is elegem van, azt hiszik, hogy nem emlékszünk. Pedig én arra is emlékeztem, hogy NEM a Dalton Academy-n volt az a Sadie Hawkins tánc, ahol Blainet kigúnyolták, hanem pont amiatt ment a Dalton-ba, mert a régi sulijában cikizték. EZt bele is akartam írni a kritikába, hogy mennyire gáz már, csak elfelejtettem :)

   Rachel tényleg nem tud(ott) sokáig független nő lenni, viszont gondoljunk arra, hogy mennyire jól érzi magát Brodyval, és szeretne többet együtt lenni vele. Plusz, ha Brody odaköltözik a környékre, kellett volna plusz egy díszlet a lakásának, az pedig hát pénz … :)

   Ami pedig Tinát illeti … hát igen, elég gagyi volt ez is. De tényleg az a jó, hogy Sam nem Tinába szerelmes, mert akkor az már hangosan, sírva röhögős lenne :)

   • Úgy tűnik Murphy bácsiéknak nem esett le hogy már a NEGYEDIK évadnál tartanak a Gleenél és hogy elhangzottak olyan dolgok amiket nem kéne meghazudtolni utána. Lásd a Blaine féle Daltonos story…
    Ó de ez a növekedéshormonos story is..ááá kínomba nevettem fel. De a lényeg hogy a Glee újra versenyezni fog.
    Az a baj hogy már végképp nem látom mi a célja Murphyéknek a karakterekkel. Káosz az egész és már kezdem unni ezeket a hülyeségeiket! :/
    Rachelre vissza térve NAGYON NEM örülnék ha ők újra összejönnének!!Nem kell több Finchel!!Uncsiii! Maradjanak ők meg ketten privát életbe 1 párnak a sorozatba nem kell!Köszi!
    Hozzák vissza inkább Jesse-t úúúúúúúúúúúgy szeretném Brodyt ésJessyt kakaskodni látni!! :P Annyira király lenne!!Nem?
    Amúgy Finn Brody mellett labdába sem rúghat.Brody mérföldekkel cukibb és olyan szexiii!! :P
    Ha azt nézzük félidőnél tart az évad..és számomra ez az eddig első évad amit förtelmesen rossznak találok max. 3 olyan rész van amit azt mondom még megnéznék párszor. Jó lenne ha a 2. fele a sorozatnak most már megpróbálná hozni az 1.-2. évad minőségét!!

    • Az a baj, hogy a sorozat ezer sebből vérzik, Murphy pedig ahelyett, hogy jönne betömni a sebeket mit csinált? Amint véget ért az American Horror Story második évada, elvállalta egy HBO film rendezését… Szóval, nem várok én semmi jót.

     Javulás pedig teljeseggel kizárt. Ez már nem lesz jobb, sőt, csak rosszabb lesz. Mert év végén megint ballagás, és mivel senki kezét nem akarják elengedni, ezért az idei ballagók életét is nyomon követjük, ráadásul a Glee Clubot is meg kell tölteni, így jövőre legalább tíz új szereplő lesz, idén is jöttek vagy tizenöten, és amúgy is, a harmadik évadban is voltak már vagy harmincan -.-

     Ott követték el az alkotók a legnagyobb hibát, hogy nem döntötték el, ki a főszereplő, és kit akar követni a sorozat. Mert vagy maradtak volna Ohióban, vagy csak New Yorkban, de a kettő kombinálása a lehető legrosszabb döntés volt. Kár, hogy nem lett meg az a spin-off. De még nem késő, idén is lehetne… De hát, láthatóan Murphynek a töke is tele val a Glee-vel … amiből a legtöbb pénzt kaszálja. Csessze meg. Már bocsánat.

 8. Gondoltam, hogy vagy megfeledkeztél a Glee-ről, vagy olyan szinten nem tetszett a rész, hogy már egy epizódkritikát se érdemel.
  Oliver szerintem is telitalálat lett, mármint eszméletlenül cuki, és pont jó lenne Kurtnek, csak én megátalkodott Klainer vagyok, így hiába lennének jó páros, nem szurkolok neki. Amúgy ha már folyamatos ismétlés: volt egy kis 2×06 érzetem azzal, ahogy Adam elrángatta Kurtöt, hogy hallgassa meg a kórust. Csak közel se szólt akkorát, mint a Teenage Dream… Pedig nekem a múlt heti felhozatalból a Baby Got Back az egyik kedvenc.
  A kórust azért még szívesen látnám később is. Hátha Joey Richter is kap majd pár sornyi szöveget…
  Az ohiói szál megint katasztrófa volt. Mármint ez a Tina-Blaine-Sam dolog kicsit sok volt, pedig edzettnek tartom magam a sorozat “hülyeségeivel” szemben. Amiért viszont nagyon haragszom az az, amit Warblers-szel tettek. Szerettem azt a kórust, vittek egy kis színt minden évadba, erre ezt érdemlik? Miért nem lehetett volna valami mást kitalálni, amivel mehetett volna az ND a Regionals-re? Sajnálom, hogy a Warblersnek végül ez lett a sorsa, de örülök, hogy megismerhettem általa olyan embereket, mint például Curt Mega.
  Bár vártam a részt, olyan felemásra sikeredett. Viszont most olyan epizódok jönnek, amiket már nagyon várok, főleg a Valentin napi kettőt.

  • Na igen, a Warblers-nél én is néztem, hogy miért pont ezt kellett. Viszont, megdöbbentő volt, és WTF momentum, amit már régóta nem láttam a Glee-ben…

   A következő részekről nem tudok sokat, egy ideje spoilereket se nagyon olvasok, de remélem, hogy valami jó vár ránk. Mindenesetre az, hogy Kurt összejön egy tolószékes lánnyal nagyon WTF, még akkor is, ha a TGP-s Alinak drukkoltam, és eleve vigyorog a szám, ha TGP-s szereplőt látok a Glee-ben :)

   Az viszont fix, hogy a pénteki részt nem fogom elfelejteni. Mert engem is bedarált a gépezet … mégiscsak NAKED :)

   • Igen WTF momentumnak tényleg tökéletes volt, de ettől még ugyan úgy sajnálom a dolgot. /Imádom az a capella zenét/
    Kurt egy tolószékes lánnyal? Hol olvastad ezt? Mert nem nálunk, az biztos :D Az Ali által megformált Betty Artie-val kezd valamit. Kurt teljesen mást fog csinálni, és legyen már Valentin nap, és a 15. filmzenés epizód!
    A pénteki rész tényleg kihagyhatatlan lesz. Nem lenne rossz, ha valahonnan le lehetne majd szedni a naptárfotókat, mert az epizódképek alapján…

    • Artie akart az lenni :) A naptár képek pedig tuti megjelennek … Ryan az ilyet szereti megosztani … vajon miért? :)

     • Azt hiszem várni kéne a februári háttérképnaptár elkészítésével a hét végéig :D

 9. nem tudom, szerintem rémesen unalmas volt a rész, megint ilyen szörnyű butaságokkal, amiket nem is kommentelnék… (a Blaine régi iskolájában történő szteroid-botrány már az abszolút nonszensz kategória), plusz a zenék is semmilyenek voltak, DE:
  -Kurt&Adam dolog nagyon tetszik
  -Rachel is nagyon tetszik
  -Brittany fent idézett beszólásán meghaltam a nevetéstől
  viszont ami így felmerült bennem: a NYADA Glee Club elég érdekesen összekasztingolt tagjai vajon hogyan bírták Kate Hudson óráit? megnéztem volna.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here