Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Gilmore Girls – Az Unaired Pilot

Gilmore Girls – Az Unaired Pilot

10
Oszd meg!

gilmore-girlsA régi olvasók bizonyára emlékeznek, hogy a Gilmore Girls rajongásom egyidős a bloggal. Sőt, az első kritikát az oldalra pont a sorozat első részéről írtam. Linkelném, ha tudnám, de sajnos nincs meg az archívumban a blog első pár hónapja, amit nem is bánok annyira, lévén az évekkel korábbi írásaim finoman fogalmazva is gyengék… Na de térjünk is vissza a tárgyhoz.

Hála N-nek, ma megnézhettem a Gilmore Girls eredeti első részét. Az Unaired Pilot az, amit a csatornák vezetői látnak, ez alapján döntötték el, hogy a Gilmore lányoknak bizony dukál egy esély, és a WB milyen jól döntött, az egyik legsikeresebb sorozatukat alkották meg. Az utolsó évad a CW-n futott, 2.2-es átlagos 18-49 raitinggel – mikor ma már egy 0.7 is bőven elegendő a túlélésre.

gilmore-girls-unaired-pilot-01

Az egyik DVD-re felkerült az eredeti Gilmore Girls pilot. Mik a változások? Hát, tulajdonképpen semmi, eltekintve attól, hogy Luke kávézója belülről másképp fest, és Stars Hollow városa is. Illetve, az eredeti pilotban nem Melissa McCarthy alakította Sookie-t, hanem Alex Borstein, aki nem valószínű, hogy bánja a cserét. Évek óta ő Lois Griffin eredeti hangja a Family Guyban, ahol a kreatív folyamatokban is tevékenyen részt vesz. Nemrég Magyarországon járt, az [origo]-nak nyilatkozott.

A másik színész változás az, hogy az eredeti pilotban Deant nem Jared Padaleczki keltette életre, hanem Nathan Wetherington. Nem lep meg, ha ez a név semmit se mond nektek, szegény, nem vitte sokra, bezzeg ha az övé marad Dean szerepe, ma már ki tudja meddig fejlődött volna a karrierje – és hol lenne vajon most Jared?

Gilmore-Girls-Unaired-Pilot

Amúgy, Snookie se kapott más jelleget azért, mert más színésznő játszotta őt, ahogy Dean sem tűnt másabbnak, lévén esküdni mernék, hogy a dialógusokon nem változtattak. Bár, őszintén bevallom, évekkel ezelőtt láttam a Gilmore Girls pilotját, még 2008 februárjában, amikor a Viasat 3 elkezdte ismételni az elejétől. Bennem a Gilmore Girls mindig kellemes emlékeket ébreszt, még akkor is, ha voltak benne nem túl jó részek is, a hatodik évadtól nem voltam elragadtatva. Ennek ellenére örömmel néztem végig újra az első részt, pláne úgy, hogy egy kicsit más volt, mint amire emlékeztem, jellegét tekintve mégis ugyanaz. Még várok pár évet, mielőtt újranézném a sorozatot, mondjuk 2020-ig, hátha addigra már mindent elfelejtek. Persze, talán korábban beüt a sorozat amnézia … :)

Ha meghoztam a kedvetek a Gilmore Girls unaired pilotjának a megtekintéséhez, erről a torrentről letölthetitek. Szerintem érdemes megtenni, elsősorban rajongóknak, hiszen jó látni azt, mi volt a készítők eredeti elképzelése a sorozatot illetően. Mégegyszer, köszönet a jelzésért N.-nek :)

3391 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

10 Hozzászólások

  1. Én nagyon örülök mind két szereplő cserének és annak is, hogy az elején a főcím nem maradt olyan. De a videó minősége adott neki egy különleges fillinget is és így úgy éreztem mintha az őskőkorban készült volna. :))

    • Tulajdonképpen pár snittből nehéz megállapítani, hogy ki hozta volna jobban a karaktert, pláne azt beleszámítva, hogy hét évadon át néztük Melissát és vagy ötön keresztül Jaredet. LEhet, hogy az eredetiek hosszabb távon jobbak lettek volna. Bár, az tagadhatatlan, hogy Jared sokkal helyesebb, mint Nathan. És valljuk be, ez is fontos volt :)

      • Hát igen, sokkal helyesebb, viszont nekem valójában Sookie cseréjének örülök a legjobban. :D Egyébként nem tudom te mennyire ismerted fel az első Sookie-t de ő volt az idegesítő hárfás :)

  2. nem csak a hárfás, de a későbbi évadokban, ő volt emily öltöztetőnője is, csak kicsit elmaszkírozva..:D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here