Agárdi Szilvia és Pál Dénes lehetnek az Eurovíziós Dalfesztivál első hazai győztesei

36

Figyelem! Ez egy erősen megosztó bejegyzés, olyan tartalommal, ami zavarhatja egyes olvasók erkölcsi értékrendjét. Nem trágár a szöveg, de mégis, a tartalma alapján zavarhat egyeseket. Éppen ezért elolvasását senkinek sem ajánlom.

Tegnap Este a The Voice színpadán Agárdi Szilvi és Pál Dénes elénekelte a közös dalát, ami a Szíveddel láss címre hallgat. És nem csak a dal, hanem az előadás is rendkívül profi volt. Ennek hatására ma meghallgattam “A Dal” harminc dalát, és ez alapján kijelenthetem: Pál Dénes és Agárdi Szilvi nem csak a hazai selejtezőt, hanem akár AZ Eurovíziós Dalfesztivált is megnyerhetik. Oké, ha győzni nem is, de a top három – méghozzá a döntőben! – szinte garantált. És most ecsetelem azt, hogy miért. Eddig lehetett nyugodtan olvasni. Most keressétek meg az “x”-et, és zárjátok be a lapot.

A dal elsősorban azért esélyes a győzelemre, mert Szilvia majdnem vak. Kész, leírtam, kövezzetek meg. De előtte gondolkodjon el magában mindenki egy picit. Milyen jó érzésű ember ne szavazna egy olyan lányra, aki alig lát? Ki az a kőszívű, aki ne dobna rá egy voksot? Ráadásul Szilvia nem csak vak, hanem tehetséges és gyönyörű is. És a hangja is csodálatos. Dénes pedig ha nem napszemüvegben lép színpadra, még a kőszívű európaiak szívét is meglágyíthatja. Ráadásul olyan szép, és pozitív mondanivalókkal van teletűzdelve a dal. De ahhoz, hogy igazán győzhessenek, nem is lehetne jobb lépés, mint Szilvia kezébe adni egy botot, hogy úgy keresse meg Dénest a színpadon.

Pal Denes Agardi Szilvia A Dal The Voice

Egy szó, mint száz, a Szíveddel láss című dal nem csak “A Dal” hazai selejtezőjének legfőbb esélyese a győzelemre. De nem ám. Ez akár az Eurovíziós is megnyerheti. És szerintem meg is fogja. Ha esélyt kapnak. És remélem megkapják. A fenébe Gigivel, ő odakint csak egy tucat lesz. De senki – ismétlem, – SENKI nem győzheti le Európában Pál Dénes és Agárdi Szilvia kettősét. Ha egy szépszemű fiú és egy vak lány arról dalol, hogy a szíveddel, és nem a szemeddel kell látni, akkor az egy Eurovízió-győztes párosítás. Csak kapjanak esélyt, és meg fogják nyerni.

2718 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Share.36 hozzászólás

  • fczolika on

   Mióta meghallottam,csak ezt a dalt hallgatom.Annyira szép,hogy teljesesen magával ragadott.Szilvi hangja is gyönyörű,nem is kérdés,csak ők nyerhetik meg idehaza a versenyt.Most az egyszer,szavazni is fogok!!!!

 1. De ahhoz, hogy igazán győzhessenek, nem is lehetne jobb lépés, mint Szilvia kezébe adni egy botot, hogy úgy keresse meg Dénest a színpadon. –> nekem ez hatott kicsit erősebben, de van benne ráció. Végül is a cím is az, hogy a Szíveddel láss. Könnyen is kivitelezhető.

  • Én szóltam előre, hogy van benne erősebben ható rész :) Plusz logikusan belegondolva az Eurovízió színpada óriási, még csak az hiányzik, hogy elbotoljon szegény.

   Jó, most elképzeltem, hogy szerencsétlen Szilvi bottal megy a színpadon, mögé megy Dénes, énekelnek tovább és eldobja a botot. Mert a szíveddel kell látni. Annyira giccses, hogy kezdem szégyellni magam miatta :)

   • Egyet kell értsek suxel-lel, ez a botos téma már erős.

    Viszont, ami benne van a cikkben azzal viszont megint egyet kell, hogy értsek. Amellett, hogy nekem vannak erős félelmeim.
    1. Vajon mi magyarok vagyunk annyira erősek, bátrak, de leginkább ÉRETTEK, hogy ki merjünk engedni egy ilyen erősen látássérült (ráadásul mindössze 17 éves) lányt egy ilyen szintű rendezvényre? Én ki merném, nem azért, de Mező Misi pont emiatt nem engedte tovább a Voice döntőjébe. Persze értem én, hogy más a szitu. Remélem, mások is látják majd. Nekem nőne a szememben az ország, amelyben élünk, ha mernénk képviselni magunkat egy (olyan hülye szó) fogyatékos lánnyal, aki különben abban, amiben kell egyenrangú a többiekkel (talán kicsit kezdő még, de ez meg majd alakul)

    2. Politika/ismeretségek/zsűri, és most itt még nem is a kinti helyzetekre gondolok. Nem tudom, mik zajlanak ilyenkor a háttérben (jobb is), de ezügyben vannak félelmeim. Amíg a nézők szavazhatnak, tudok hinni Szilvi-Dénes és a szám menetelésében, sikerében, de ha lesz olyan pont, amikor a zsűri dönt, akkor félek, hogy megállítják őket. Mondjuk én nem hallgattam meg még a többi számot, de nekem a tavalyelőtti Wolf Kati és a tavalyi Compact Disco unalmas, semmilyen, száraz számok voltak, de ha ezzel a Szíveddel láss-sal mennénk ki, én büszkén vállalnám, hogy magyar vagyok :)

    3. Abban szintén nem hinnék, hogy megnyerhetik a végső versenyt (ahhoz túl sok közvetítést néztem már végig), viszont egy olyan sikert, mint anno Bayer Friderika vagy pár éve Rúzsa Magdi elértek, teljes szívből kívánnék nekik. (Meg igazából bárkinek, aki egy _igazán jó_ számmal képviselné hazánkat)

    • Na igen, a meréssel kapcsolatban, felvetült tavaly nem egy olyan hivatalosnak tűnő pletyka, hogy Caramelt azért nem engedték ki, mert roma származású… Viszont ha egy vak lányt küldenénk, az jót tenne Magyarország imidzsének, azaz “a fogyatékkal élő emberek is elérhetik az álmaikat az országban”.

     Előttem sem teljesen tiszta, hogy működik az Eurovízión a szakavatott zsűri, de a nézői voksok IS sokat nyomnak a latba. Sőt, a végén az alapján pontoznak, ha jól tudom ott a zsűri csak szakmai díjakat oszt, ők adták például Ruzsa Magdinak is a különdíját.

     • Visszaolvasva látom, hogy a 2-es pontnál nem fogalmaztam meg, hogy az itthoni elődöntő zsűrijére gondolok. Nem látom át teljesen, hogy működik majd a rendszer, csak annyit tudok, hogy az itthoni döntőben a végső döntést a nézők kezébe adják, de én úgy értelmezem, hogy az oda bejutott 8-ból 4-et a zsűri küld tovább. Én azt érzem szűk keresztmetszetnek.

      “Február 2-án, 9-én és 16-án tíz-tíz dal hangzik el a három elődöntőben A Dal című televíziós showműsor keretein belül, ezt követően lesz a két középdöntő, ahonnan nyolc dal jut a március 2-i döntőbe. Itt a zsűri először négyet választ ki, végül pedig a tévénézők szavazatai döntik el, melyik dal és előadó képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között a svédországi Malmőben.” (Forrás: Az Eurovízós Dalfesztivál blogspotos oldala)

      Azt tudom, hogy kinn már hogy működik a szavazásos rendszer…

      A “Dal” itthoni elődöntőiről is írsz majd ilyen összefoglalókat? Rájuk kattantam nagyon, most, hogy megtaláltam az oldalt ;)

     • Én sem értettem a verseny pontos leírását, ezért rákerestem egy kicsit:

      – Az elődöntőkön három dalt a zsűri, hármat pedig a néző juttat tovább.
      – A középdöntőkre a 30 dalból így marad 18. Ezt a tizennyolc dalt két középdöntőben mutatják be (02.23. – 02.24.) és akkor 9 dalból 2 a zsűri, 2 pedig a néző szavazata alapján jut tovább.
      – A döntőben (03.02.) lesz majd 8 dal, amiből a zsűri kiválasztja a legjobb négyet. És a top négyből döntik el a nézői voksok, hogy ki legyen a győztes.

      Ez sokkal pozitívabb, mint tavaly, mert ott az elődöntőn csak egy dalt juttathattak tovább a nézők, aztán a döntőn a néző választotta ki a négy kedvenc dalát, amiből a zsűri döntött. Máig se értem, hogy nyerhetett a Compact Disco Caramel ellenében.

      A Dal összes adásáról lesz írás, de nem kritika, hanem ÉLŐ BLOG formátumban, valahogy így: http://media-addict.hu/2012/02/04/eurovizios_dalfesztival_a_dal_-_2_elodonto_elo_blog/ :)

     • Kedves Tibi! Én csak attól félek,ha kijutnak a fesztiválra senki nem fogja érteni,hogy mit énekelnek magyarul.Pedig a szövegben van a lényeg! Tettszik amiket leírtál feketén fehéren. Bocs,hogy letegeztelek de anyukád lehetnék mert 59 éves vagyok. Üdvözlettel Magdi

     • Kedves Magdi! Tegezz nyugodtan, itt amúgy is tegeződés megy az oldalon :)

      Szerintem a dalhoz készülni fog egy angol verzió is, mert itt érteni kell a dalszöveget is.

   • Kedves Tibi!

    Alapjáraton olyan embernek tartom magam, aki minden véleményt tiszteletben tart, tehát véletlenül sem “köveznék” meg senkit sem, továbbá jó rajongóktól illően heves ellenkezést sem tervezek, mindazonáltal, ha megengeded, lenne egy javaslatom: próbáld meg becsukott szemmel, sötét szobában, objektív megközelítéssel, külső befolyásokat kizárva meghallgatni, és teljesen átadni magad a zene hallgatásának. Hiszem, hogy megváltozik a véleményed! Amellett, hogy véleményem szerint bennük az is jó, hogy nem kell semmit sem eljátszaniuk, még Szilvi elesettségét sem, mert annyira hitelesek a színpadon, egészen elképesztő tökéletességgel harmonizál a két hang! A mai világban mindenki mindenbe mindent belemagyarázhat, azonban szerintem nekik nem kell semmilyen giccs, propaganda a kiszolgáltatottság okán, csak hallgatni kell őket!

    • Kedves Suenee! Ahogy láthattad, nekem a dal is tetszik, csupán “””marketing”””” szempontjából mondom azt, hogy ha a dal királysága mellett más módon is lehet hatni a nézőkre, akkor talán nem baj, ha megteszik. De a dalt is szerettem, drukkolok, hogy nyerjenek.

 2. Ez 1 csodaszép dal!Gyönyörűen szól a hangjuk együtt!
  Megérintett a dal,a hangjuk. 2 napja csak ezt hallgatom miközben folyamatosan libabőrös vagyok tőle.
  Engem ennél több nem is érdekel.
  Hogy ki megy az Eurovizióra és ott hányadikok leszünk eddig sem érdekelt. Ezért kövezzetek meg ha akartok, de pont az Eurovizión látszik mennyire is utálnak v. épp semmibe vesznek a környező országok minket.

 3. Először is: ez a dal tényleg csodaszép. :) Mindet ugyan még nem hallgattam meg az indulók közül, de eddig ez tetszik a legjobban. ^^
  Abban amit írsz, tényleg van ráció, mégis azt gondolom, naiv dolog azt hinni, hogy az Eurovízión bárkivel bármikor lehet esélyünk. Egy top tíz a legtöbb, amit talán remélni lehet, de talán még azt se, tényleg, akármilyen jók és átütőek vagyunk. Mert sajnos, vagy nem sajnos (változtatni úgyse lehet rajta) ez a verseny nemcsak az énekesek közti verseny, hanem nemzetek közötti, és nagyon is számít, melyik ország melyik másikkal van jóban. Ezen a fronton meg, hadd ne mondjam, nem állunk túl fényesen. De komolyan, nővéremmel szoktunk ülni a döntő előtt, és a pontozásnál rendre tippelgetjük, kinek megy a tíz-tizenkettő pont. Ennyire kiszámítható, és néha ennyire független az adott produkciótól. :S
  Mindennek ellenére én drukkolok a magyar indulónak, akárki is jut ki végül az Eurovízióra, ha pedig Dénesék, annak még külön örülni is fogok. :))

  Amúgy vicces volt ez a “most csukd be!”, “komolyan mondtam”, “biztos vagy benne? hát jó…” felvezetése a cikknek. :DDD

  • Persze, abban egyetértek, hogy nagyon fontos az Eurovízión a politika, az adott ország népszerűsége, de én már csak ilyan naiv vagyok, hogy azt hiszem, ha valami igazán jót küldünk ki, ami ráadásul nem csak a dal, hanem egyéb tényezők miatt is szavazásra bírja az embereket, akkor lehet esélyünk.

   De ismeritek az álláspontom, ha megvan a döntő, az már eleve király, ha pedig a döntőben a top 10, az egy megvalósult álom. No meg, szerintem be is tojna az MTVA ha megnyernénk a versenyt, drága lenne ám itt tartani a következőt :)

 4. Csak azért mert Szilvi gyengén lát kötve hiszem hogy megnyerhetnénk az eurovíziót. Lehet hogy benne lennénk mondjuk a top10ben, de attól előkelőbb helyen nem hiszem. Ez a dal nem eurovízióra való. Pont ugyanolyan felsülés lenne belőle, mint a tavalyi Compact Discoból vagy éppen az előtte lévő évben Wolf Katival, akinek még hangja is volt és a szám is jó volt.
  Különben már megfordult teljesen vak lány is eurovízión (Grúzia: Diana Gurtskaya – Peace will come) történetesen 2008ban, amikor kishazánkat Csézy képviselte. Ő teljesen vak létére még a top 10be sem került be. A döntőben ugyan benne volt, de ott a 15. helyezést tudta csak megszerezni 60 ponttal. És miért kéne Szilvinek a kezébe fehér botot adni amikor nem vak teljesen? Ő “csak” gyengén látó. Miért kéne szánalmat kelteni az emberekben?
  Más kisebbségekből is voltak már indulók. Gondoljunk csak Dana Internationalra, aki 1998-ban meg is tudta nyerni. Vagy éppen 2007-ben a Szerb Marija Šerifović a Molitva című számával, aki történetesen egy leszbikus énekesnő. De rajtuk kívül nem igazán tudnék olyan meleget, transzvesztitát stb említeni, aki képes lett volna nyerni. Hozzáteszem, hogy szerintem sem Dana, sem Maria nem azért nyertek mert MÁSOK lennének. Ennyi erővel tavaly is megnyerhették volna az idős orosz nénik, mert jajj szegények csoda hogy élnek még… Igaz ők másodikok lettek, de az a dalnak is köszönhető volt.
  Talán ha tavaly a Compact Disco helyett Heincz Gabit vagy Gallusz Nikiéket indítjuk mi is megnyerhettük volna… Az idei felhozatalból meg személyszerint Vecát vagy Puskás Petit küldeném. De ez csak egy vélemény.

  • Nem is csak azért, mert Szilvia majdnem vak, hanem mert maga a dal is nagyon jó. És egyébként mi az Eurovízióra való dal? Mert sokan mondják, hogy ez meg az nem odavaló. Hoztad példának a nyanyákat, az ő daluk se volt oda való, mégis másodikok lettek. Jó, ehhez kellettek a drága szomszédok is, de akkor is, nem feltétlenül kell “Eurovízió-biztosnak” lennie egy dalnak. Elég, ha gyönyörű. Ez pedig az.

   Meghallgattam Dianát is, és volt még egy lány 2002-ben, Németországból, aki szintén vak volt, de egyikük előadását se éreztem lenyűgözőnek, a daluk se tetszett, ellenben a Szíveddel láss nem akar kimenni a fejemből :)

   Azzal pedig totál egyetértek, hogy ha tavaly nem a Kompakt Szar (uram bocsá’ Compact Disco) megy ki, hanem BÁRKI MÁS A MEZŐNYBŐL, akkor jobb helyezést érünk el. Én végig azt mondtam, bárki mehet, csak a Compact ne. Akárki, tényleg, csak ők ne. És ők mentek …

 5. Szilárd on

  Igen,én is erre gondoltam hogy Pál Dénes és Szilvi dala akár magát az Eurovízió dalfesztivált is megnyerheti.És Tibi amit írtál az teljesen igaz,mert mondjuk igaz mert miért ne lenne az!Egyébként a kritikáidat olvasva,simán felülmúlnád Puzsér Róbertet is és ez most pozitív hozzászólás akart lenni.Mert én mindegyik kritikáidal egyet értek.

 6. Igazából nem értem azt a részét, hogy Európa miért hatódna meg egy magyar nyelvű dalon? Ki a fene érti? :D

 7. Szerintem elég nagy szégyen lenne, hogy ha csak azért nyernénk, mert vak lányt indítunk. Egyébként tényleg van benne valami, de csak akkor van esélyünk jó helyezésre, ha az egyes narrátorok elárulják a nézőknek, hogy Szilvi vak. Mondjuk én Vecának szurkolok, vagy Gigi is jó lenne, nekem Dénesék dala nem jön be.

 8. Én is szurkolok nekik. Remélem ha ők jutnak ki az Euróvizióra akkor nyernek vagy jó helyen végeznek mert nem lehetetlen megcsinálni. A zsűri döntőt tavaly igen rosszul remélem idén másképp lesz. Nekik minden megvan a győzelemhez jó hangja szép külső színpadi rutin. Remélem sikerül nekik eddig habár voltak fura győztesek akiknek a győzelmét még mindig nem tudom hova tenni ilyen volt nekem a finn rockbanda és az azerbajdzsáni duó győzelme. Eddig bejutott külföldi dalok közül a dán és az ukrán versenyző dala tetszik.

 9. Na, nem bírok már fentre válaszolni, úgyhogy itt.
  Köszi, a részletes leírást :))
  De a vége az, amit én is írtam. A legjobb 8-ból a zsűri enged tovább/szór ki 4-et. És ez szűk keresztmetszet mindenki számára. Itt mér beleszólhatnak belső, személyes érdekek, meg ki tudja még mi. :( Ettől félek. De meglátjuk.
  Legalább most megint lesz kis izgulni, meg követnivaló :D

 10. Miért nem mész el újságírónak? Jobbak a cikkeid, mint bármelyik másik újságban…

  • Hivatalosan újságíró vagyok. Papírom van róla, amivel nem sokra megyek, mert sajnos nem nagyon van lehetőség dolgozni. Persze, a blogot nagyon szeretem csinálni, szóval ez is valahol egy munkahely – amiért nem fizet senki.

   A dícséreted köszönöm szépen <3

 11. Nagy Dominik on

  Jajj nem tudom láttad e azt a filmet hogy Nanny McPhee. Az első részét és ott volt eg yolyan szereplő hogy Locskáné. Ő ugyan úgy mondta ezt mint te. Papírom is van róla. Senki nem jöhet be a konyhámba. :D :D

 12. Van igazság abban amit írsz , de Szilvi nem vak , gyengén látó és ahogy írtad szép fiatal hölgy aki sugallja az ártatlan tisztaságot magáról van kisugárzása, és szép hangja, csak úgy mint partnerének. A Voice ben is a duettjük attól volt hiteles, hogy a dal szövege teljesen harmonizált velük aki ismeri a W. Rose magyar szövegét tudja miről beszélek. Tökéletes zenei partnerek. Radics Gigi is isten áldott tehetség, de a maga 16 évével inkább rutinos felnőtt nőnek néz ki, a dala pedig teljesen hajaz a rádiókban állandóan játszott dalára amitől már rosszul vagyok annyiszor hallottam persze az, hogy a zeneszerzők nem tudnak újítani nem az énekesek hibája. Minden esetre én szurkolok a Szilvikének.

 13. Szerintem benne lenne a top 10-ben, de mivel a baráti országok egymásra szavazgatnak és minket nem szeretnek, mert ősibbek és jobbak vagyunk, nem nyerhetjük meg.
  Egyébként Szilvia olyan szép, és olyan finomságok vannak az énekben, hogy ebből világsláger is lehetne.

 14. Takács Mari on

  Nagyon drukkolok Nekik,és ne gyötörjük Őket azzal, hogy tétre megy a dolog.
  Ha egy picivel természetesebb mozgással adnák elő, és mondjuk nem magassarkú, bizonytalanságot okozó cipő lenne Szilvi lábán, TALÁN mindketten jól éreznék magukat a dalban. Dénes lelkesedéséről még gondolkodom egy picit

 15. A cikk a szívemből szólt, olyannyira, hogy a you tube-on az elsőadás után rögtön meg is írtam, aztán törölték azt az oldalt….
  Ha egyszer az életben Magyarország nyerni akar a sok egymásra lődöző majd egymásra szavazó szláv, az egymást dicsőítő nyugati között, akkor most megteheti!!!!!
  Ez a dal attól nem egy a tucatból, hogy kik adják elő.
  Ez egy olyan pozitív erő, ami hiszem, hogy nem csak itthon, hanem Európában is hat.
  Feltéve ha mi, vagy elsőként a zsűri hagyja.
  Én is féltem őket, tán pszihológust kell adni melléjük, de csak ők esélyesek.
  Nem, nem , nem, nincs más esélye Magyarországnak!
  Egyedül vagyunk, egy tucat dallal semmire nem megyünk, legyen aranyos mint Gigi, vagy sármos mint a fiúk, vad mint Kersztes Ildikó.
  Egy részlet amit kicsit máskép gondolok mint Tibi. Én elsőre, már a dal alatt azt mondtam, egy sötét szemüveg kéne Szilvire. És bátrabb koreográfia is belefér, biztos, hogy megtanulható. Ha nem, az is pozitívan sülhet el. Remélem a zsűri is olvassa….

  • Örülök, hogy tetszett a cikk, és köszi a kommentedet. Én is egyetértek azzal, amit most te írtál, és a sötét szemüveg is jó ötlet. De nem hiszem, hogy bejutna a zsűri top 4-jébe, és akkor meg nem lesz kire szavazni.

Leave A Reply