Főoldal Kritika és Értékelés Pilot A Bárka – A Pilot

A Bárka – A Pilot

5
Oszd meg!

El-Barco-Mario-CasasMár régóta szemezgettem ezzel a sorozattal, de most végre rávetettem magam. Röviden, tömören annyit mondhatok, hogy tetszik, amit láttam, noha vannak kisebb-nagyobb hibái, de mégis, melyik az a tévésorozat, amiben nincsenek hülye szálak vagy idétlen szereplők? A Bárka az első részével egy izgalmas sorozat képét vetítette elém, ami a folytatásban akár még jobb lehet. És aminek természetesen esélyt fogok adni, hogy a fenébe ne tenném.

A történet a Sarkcsillag iskolahajón játszódik, ahová az ösztöndíjat elnyert tanulók és a legénység egy két hónapos utazásra száll fel. Eközben Genfben, a részecskegyorsító kísérletek közepette valami balul sül el, hatalmas vihar támad a tengeren, amibe a hajó is majdnem belepusztul. A fedélzeten tartózkodik egy titokzatos nő, aki úgy tűnik tudja, mi folyik a háttérben, hiszen kapcsolatban áll a genfi intézettel. Szintén a hajón van még egy baljós alak, aki ismeri az összes fent lévő titkait, amikkel minden bizonnyal vissza is fog élni. Ahogy haladunk előre a történetben rájövünk, könnyen megeshet, hogy a Bárka fedélzetén vannak már csak élő emberek a Földön.

Persze ezt – még, – nem mondják ki konkrétan a pilotban, csak erősen utalnak rá. Adott tehát egy olyan sztori, amiben van egy jókora összeesküvés elmélet és mindenféle rejtély, amit elég érdekesen vázoltak ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődésem. Természetesen B-szálként ott fityeg a fedélzeten lévő diákok és személyzet élete, a közöttük kialakuló szerelmek, no meg a családi problémák, mint a nemrég meghalt anya, vagy az éppen most felbukkanó fiúgyermek. Tehát a komolyabb, átívelőbb történetszál mellett minden bizonnyal a szappanos elemek tehetik majd még zamatosabbá a Bárka történetét.

El Barco 01

A felvázolt szituációk nekem tetszettek, csak a fő bonyodalom volt számomra nagyon mondvacsinált. Amikor a sánta srác balhét csinált, mert nem volt térerő és nem tudott telefonálni a barátnőjének, ezért úgy döntött, elmegy csónakkal a hajóról, csak hogy beszélhessen vele. Mert nehogy már azt higgyje a csaj, hogy ha nem válaszol az sms-re, akkor már nem is szereti őt. Érthetetlen számomra, hogy lehet valaki ekkora hülye, kimenni a nyílt tengerre, egy rohadt hívás miatt, ahelyett, hogy megkérdezte volna a kapitányt vagy bárki mást, tud-e üzenni a szerelmének valami úton-módon. Persze, ha a srác nem csónakázik egyet, akkor a nem lett volna olyan “izgalmas” a megmentése, de engem rendkívül idegesített az ok, ami miatt mennie “kellett”. Nem volt elég jól megmagyarázva, ezáltal tök hiteltelenné vált minden.

Akadnak viszont szerencsére érdekes szereplők a sorozatban, akik már első látásra elnyerték a szimpátiámat. Ilyen például a (világ) legdögösebb papjelölt(je), aki … hű. Nagyon kíváncsian várom, hogy mi lesz vele. A kislány is nagyon aranyos volt, és eleve érdekesnek tűnik a Kapitány családja is. Aki még érdekel, az természetesen Ulises, noha a sorozat-béli apját nem tudtam megkedvelni, de idővel gondolom az ő személyiségén is csiszolnak majd. Mario Casas viszont, hú. Ott van a pasi, de ezt már a Felhők felett három méterrel óta tudjuk. Viszont szerencsére nem csak jópasik terén van toppon a sorozat, hanem azon felül megvan a szellemes szerethető humora, és a drámai helyzeteket is jól kezelte. Ez – egyelőre? – nem egy guilty pleasure sorozat.

Értékelés: 7/10
Néhol szájbarágósnak éreztem a történet elmesélési módját, plusz ugye amiről beszéltem, hogy milyen hirtelen ugrott ki a srác a mentőcsónakba, de alapvetően egy izgalmas és valóban érdekes első részt kaptunk a Bárkából. A folytatásra mindenképp benevezek, pacsi az AXN-nek, amiért minőségi spanyol sorozatokat is megvásárol. Most már csak azon gondolkodom, hogy 2013 első darája a The Big C vagy A Bárka legyen :)

3222 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

5 Hozzászólások

  1. Tibi milyen címre tudok neked e-mailt küldeni? Mert ha az oldal/www-nél kattintok a kapcsolatra nem működik

  2. Az első rész tényleg egy kicsit zürzavaros, de utánna már egyre jobb a sorozat. A szerelem és a misztikum közott épp meg van a határ. Én sajnos leragadtam a 2. évad 6 részénél. nem azért, mert nem volan izgalmas hanem az 1 évadot megnéztem szinkronosan, de utánna nem bírtam várni a 2.-ra így elkeztem nézni felíratosan, de a 6. résznél abbahagytam, hogy inkább megvárjam a szinkront. Az Axn elkezdte vetíteni a 2 évadot meg mindig elfelejtkeztem nézni. :)

    • Időközben elkezdtem darálni, és teljesen egyet értek, a folytatás már sokkal jobb :)

      Amúgy az AXN már bemutatta a teljes második évadot, kíváncsi vagyok, hogy az is olyan minőségi lesz-e majd.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here