Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Deception – A pilot

Deception – A pilot

0
Oszd meg!

Már két hete bemutatta az NBC az első idei dráma újoncát, amire én már régóta nagyon kíváncsi voltam. Leginkább azért, mert afféle Revenge-klónként tekintettem rá, annak minden előnyével és hátrányával együtt. A pilot is valami ilyesmi volt, akadtak jó és rendkívül gagyi részei is, de az összhatást tekintve nekem bejött a dolog, annak ellenére, hogy hősnőnk, Joanna egy zsaru.

deception

A történet egyébként egy bűnügyet dolgoz fel: a híres és gazdag család egyik tagja, Vivian Bowers különös körülmények között életét veszti, amit drog túladagolásként próbálnak eltusolni. Az ügy Joannához kerül, ahhoz a detektívhez, aki egykoron a Bowers famíliában nőtt fel, mint a cseléd lánya, és barátságot ápolt Joannával. Végül beépített ügynökként kell információkat szereznie a Bowers családról, akik sötét ügyekbe keveredtek, és arra készülnek, hogy olyan rák elleni gyógyszert dobjanak a piacra, amiből dollár milliárdos bevételeik származhatnak, de a betegek csak rosszabbul lesznek a készítménytől. Joanna dolga pedig az, hogy belső emberként megtalálja a bűnösöket és megbüntesse őket. Csakhogy a személyes érzései gondot okozhatnak, például a jóképű Julian irányában – akiről tudja, hogy ő fejlesztette ki a gyógyszert…

A sztoriból kiderül, nem pont az a fajta, amiért dögleni szoktam, de Joanna karaktere szimpatikus, és valahogy kíváncsivá tettek azt illetően, hogy ki és miért ölte meg Viviant. Talán a sok flashback jelenet miatt, de megkedveltem Viviant, így értelemszerűen kíváncsivá tettek azt illetően, hogy ki és pontosan miért végzett vele. Utóbbira adtak egy halvány megoldási lehetőséget, de gondolom sok ötletük van még a készítőknek a szálak felturbózására. Ami miatt azonban leginkább rákattantam, az Joanna és Julian, tök jó volt a kettejük közötti kémia, és alig várom, hogy kiderüljön, mi alakul majd ki köztük. Mert úgy fest, Joanna még mindig szerelmes.

Deception 2

Ami rossz, az a legtöbb mellékszereplő, mármint, elég jellegtelennek tűnnek első blikkre, és ami felmerül bennem velük az a “kit érdekelsz”. Még Mia is ilyen, de ő később akár érdekes is lehet, viszont a többiek nem különösebben tettek rám mély benyomást, de vélhetően ez még változni fog. A sorozatból amúgy ne nagyon számítsunk sok részre, az első rész nyitánya még jó volt, de hétfőn már csak 1.6-os 18-49es demót hozott, ami édeskevés, ergó, túlélni nem fog, de a berendelt részeket talán bemutatják. Akárhogy is, nyáron visszatérek majd egy darára – feltéve, ha lesz hozzá magyar felirat.

Értékelés: 6/10
Nem volt egy “The Carrie Diaries”-féle szerelem első látásra, de megvan benne a potenciál, a folytatás lehet sokkal jobb is. Például ha már a mellékszereplőkkel is kezdenek valamit. De persze átfordulhat az egész egy nagy gagyiságba is, pláne, ha Julian unalmassá válik. Legkésőbb nyáron majd megtudom, mindenesetre én ajánlom ezt a pilotot nektek is.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here