Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Pretty Little Liars – Folytatódott a harmadik évad

Pretty Little Liars – Folytatódott a harmadik évad

3
Oszd meg!

Múlt héten sokan lélegezhettünk fel, jó pár hétig ugyanis meglesz a Pretty Little Liars anyagunk. Én is nagyon vártam már a folytatást, hiszen – sokakkal ellentétben, – nekem nagyon tetszett a Nathan szál is. Örültem, hogy nem csak “A” miatt mehet a para, és képesek más valakivel is WFT faktort kavarni. Bíztam benne, hogy a sorozat harmadik évada olyan jól folytatódik majd, mint ahogy a nyáron abbamaradt. A halloweeni epizód is megadta a reményt, mert az is tele volt jó történetszálakkal és lehetőségekkel. Erre bumm, megjött múlt héten a folytatás, és … nagyon gyengének találtam. Egyszerűen méltatlan a Pretty Little Liars korábbi színvonalához.

SHAY MITCHELL, ASHLEY BENSON, TROIAN BELLISARIO

Miközben múlt héten néztem a részt, végig olyan érzésem volt, mintha kihagytam volna egy évadot. Vagy kettőt. Annyira hirtelen történt minden, se szó, se beszéd zajlottak a cselekmények. Az e-heti rész – 3×15 – már egy fokkal kezelhetőbb és jobb volt, de még így is messze vagyunk attól a minőségfaktortól, amit a sorozat korábban produkálni tudott. Ne értsétek félre, akadtak jó pillanatai, például nagyon tetszett Paige és Emily beszélgetése, annyira aranyosak együtt, és jó volt a kvízpárbaj is, de a 3×14-es epizódból igazán nem tudnék kiemelni semmit. Talán csak Mona videóját, no meg a nagyi egysorosait. Spoileresen folytatom.

Leginkább azt nem értettem, hogy került vissza ilyen hirtelen Mona a suliba. Emiatt éreztem úgy, mintha lemaradtam volna valamiről. Igen, emlékszem, a halloweeni rész végén volt egy utalás arra, hogy Mona tervez valamit, de nagyon hirtelen volt ez az egész. A lányok reakciója is annyira gagyi volt, semmi dráma nem történt, egyszerűen tudomásul vették, és ugyanúgy fujjoltak, mint amikor Jennát látták viszont. Tudták, hogy Mona “A”, és semmi “te szemét láda” meg beszólás,á, minek az. Inkább még jópofát vágtak hozzá két fintor kíséretében. Nagyon hülyén kezelték az írók a szituációt, pedig Mona visszatérése a gimibe valahol jó ötlet, rengeteg jó interakció lehetősége adott lehet ezáltal. Az e-heti részben ezzel már éltek is, tetszik, ahogy Spencer és Mona szinte “ki az okosabb?” csatát vívott, és kíváncsian várom azt, mi lesz a továbbiakban velük. Csak a felütés volt nagyon hirtelen…

JANEL PARRISH

Derült égből villámcsapásként kaptunk egy új nyomot is Ali halála ügyében, egy sokadik gyanúsítottal. Most éppen Aria apja a szerencsés, az írók pedig elvárják azt, hogy három és fél évad után még mindig érdekesnek tartsam a “ki ölte meg Alit” agymenést. Pedig rám már abszolút nincs hatással a dolog. Sőt, valahol már unom, hogy minden egyes mellékszereplőt gyanúba hoznak egy-egy “pont jókor előkerülő papír és infó” alapján, ami által már legalább öt lehetséges gyilkosa volt a lánynak… De engem már tényleg nem érdekel az, ki ölte meg Alit. Nem lehetne véget vetni neki? Az évad végére nevezzék meg a gyilkost, aztán haladjunk tovább kérem szépen. Ebben a tematikában nincs már semmi látnivaló.

Korábban a Pretty Little Liars nagyon erős volt a magánéleti szálakban. Most ez mintha csökkenő tendenciát mutatna. Aria és Ezra között a “titkolom az ötéves kisfiad hollétét” dolog csak ideig-óráig lehet érdekes, és nem is örülnék, ha túlságosan erőltetnék a dolgot. Emily és Paige kapcsolata az aranyos kategória, ha pedig kiaknázzák Paige pánikbetegségét, akkor akár még érdekes is lehet. Hanna és Caleb amilyen jól indultak, olyan megszokottan unalmasak lettek most. Viszont, kíváncsi leszek a Spencer és Toby szál alakulására, különösen amikor kiderül majd “A”z igazság. Viszont, szomorúan tapasztaltam azt, hogy Keegan Allen inkább dögös, mint tehetséges. Általában egy nézést használ az “A” jeleneteknél, amivel próbál hű de gonosznak látszani… Először még tényleg annak tűnt, de most már inkább csak nevetek rajta. Persze, látványnak a pasi tökéletes, pólóban vagy anélkül egyaránt – ezt a funkcióját legalább rendesen betölti.

KEEGAN ALLEN

Értékelés: 5/10
Nálam most közepes szintre süllyedt a sorozat, de van egy olyan érzésem, hogy innen érkezik majd a fellendülés. A következő rész például nagyon jónak ígérkezik, a spoilerek és a promóciós videó alapján legalábbis mindenféleképp. Bőven van még potenciál a sorozatban, rengeteg lehetőséget rejt önmagában, amiket úgy érzem ki is fog majd tudni aknázni. Ha pedig egy lebilincselő folytatással ajándékoz meg, akkor hajlandó leszek neki elnézni azt, hogy elpocsékolt egy-másfél részt a felvezetésre. Persze, ez még a jövő zenéje. Mindenesetre kíváncsian várom a folytatást, és amint olyan szakaszába ér a sorozat, amiről érdemes lesz írni, nem leszek majd rest “tollat ragadni”.

3 Hozzászólások

  1. A “ki ölte meg Ali” dolog tényleg már kicsit unalmas..de áá több izgalmat akarok, plusz még azt is ,h miért lett “A” csapat. Meg az is ,h ki “A” és stb..:D

  2. az évad végére elvileg kiderül az is, h ki Ali gyilkosa, az A-team újabb tagja, és h Monának és Tobynak mi oka volt bekerülni a csapatba. én is már inkább ezt várom, csak utána megint jön majd a szünet a 2 évad között… :D agyoncsavarják a szálakat…

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here