Főoldal Hírek GLAAD 2013 – A melegszervezet idei jelöltjei

GLAAD 2013 – A melegszervezet idei jelöltjei

7
Oszd meg!

Idén 24. alkalommal adja majd át a GLAAD meleg szervezet a sorozatoknak, filmeknek és művészeknek szánt díjait. A szervezet pedig az újságírók munkáját is díjazza, méghozzá azokét, akit tényfeltáró írásaikkal felnyitták amerikai honfitársaik szemét. A jelöltek között többek között a The New York Times, a The Baltimore Sun és a Rolling Stine magazin munkatársai is ott vannak.

Klaine Glee

Ami a sorozatokat és filmeket illeti, a GLAAD azok közül válogatott, ahol kiemelt szerepben vannak meleg karakterek, és lehetőleg hitelesen mutatják be az életüket. Így kapot jelölést  többek között a Felhőatlasz és a zseniális The Perks of Being a Wallflower című dramedy is. A sorozatok közül a Glee, Happy Endings, Grace Klinika és a Smash is esélyt kapott a győzelemre, reality programok közül pedig a The Real L World mellett még a Here Comes Honey Boo Boo is győztes lehet akár.

Külön van kategória azoknak a sorozatoknak is, ahol nincs visszatérő meleg karakter, de egy-egy epizódjukban foglalkoztak a témával, mint például a Nevelésből elégséges vagy a Haláli testcsere. Az összes sorozatos, filmes és tévés jelöltet a többek között meg lehet nézni, zölddel jelöltem a saját kedvenceimet.

Outstanding Film – Wide Release
Cloud Atlas
Paranorman
The Best Exotic Marigold Hotel
The Perks of Being a Wallflower
Your Sister’s Sister

Outstanding Drama Series
Degrassi
Grey’s Anatomy
Smash
The L.A. Complex
True Blood

Outstanding Comedy Series
Glee
Go On
Happy Endings
Modern Family
The New Normal

Outstanding Individual Episode (Of a Series Without a Regular LGBT Character)
Raising Hope: “Don’t Ask, Don’t Tell Me What to Do”
Drop Dead Diva: “Family Matters”
Franklin & Bash: “L’Affaire du Coeur”
Touch: “Lost and Found”
The Mentalist: “Ruby Slippers”

Outstanding Film — Limited Release
Any Day Now
Keep the Lights On
Mosquita y Mari
Musical Chairs
North Sea Texas

Outstanding Music Artist
Adam Lambert, Trespassing
Frank Ocean, Channel Orange
Gossip, A Joyful Noise
Rufus Wainwright, Out of the Game
Scissor Sisters, Magic Hour

 

A többi jelölt az alábbi oldalon tekinthető meg.

 

7 Hozzászólások

 1. Na ezzel hogy nem a Gleet jelölted zölden picit meglepődtem. :P De hát különbözőek vagyunk és ezzel nincs semmi baj. :)

  • A The New Normal úgy érzem többet segít a melegek elfogadása érdekében, még akkor is, ha nincs kémia a főhősök között. Ezt ki is fejtettem a TNN kritikámban :)

   Ezügyben a Glee is sokat tett és tesz ma is, csak úgy érzem, hogy a TNN egy kicsit többet.

   • Én a Gleet pont amiatt favorizálom picivel jobban mert kamaszkorban ezt még nehezebb elfogadtatni a többi tinédzserrel és a Felnőttekkel. Bár ezt lehet rosszul gondolom… Felnőttként sem könnyű de a középiskola amúgy is nagyon kemény tud lenni melegként meg aztán végképp.Vagy tévedek? Persze jó 1 ilyen sorozat TNN ezt aláírom jó hogy azért a Glee is van a kamaszoknak hogy legyenek nyitottabbak és elfogadóbbak és a TNN a felnőtt generációnak.

    • Igazából mindkettő nehéz tud lenni. Iskolában azért, mert sérülékeny még a tinédzser, a társai viszont nagyon szemetek tudnak lenni, és a fizikai bántalmazástól a lelki terror még rosszabb.

     Viszont, ostobaság azt gondolni, hogy a felnőttek nem csinálják ugyanezt. Például albérletet találni iszonyú nehéz, és az ember kénytelen megmondani, hogy “meleg”, mert ez ígyis-úgyis kiderül, és volt olyan ismerősöm, akit emiatt tettek ki az albérletéből. Nehéz olyan lakótársakat és főbérlét találni, akiket ez nem érdekel.

     A másik nehéz terep például a munkahely. Ott ha kiderül, és a főnök teszem azt homofób, akkor oda a munkád. És arról ne is beszéljünk, hogy a munkatársak mennyire tudják nyomatni a “hol van a barátnőd?” témát…

     További nehézség a “felnőtt létben” az, hogy az ember vágyai mutálódnak. Mikor már elérünk bizonyos kort, felvetül az emberben a komoly párkapcsolat kérdése, és idővel talán a gyerekvágy gondolata is.

     Egy szó, mint száz, tiniként és felnőttként sem könnyű. Kétlem, hogy egy-egy ilyen sorozat miatt annyira erősen javulhatna az életkörülmény, de ha már csak pár embert elérnek a készítők által közvetíteni kívánt gondolatok, az már nagy eredmény.

     • Nem mondtam hogy a felnőttek nem tudnak szemetek lenni. Vagy hogy felnőttként könnyebb lenne melegnek lenni!Akkor félre értettél…szerintem jó hogy mindkét életszakaszhoz készül 1-1 ilyen sorozat még ha ezzel nem is váltják meg a világot mert sajnos az előítéletek soha nem fognak megszűnni akármennyire is szeretnénk. Ilyen romlott faj vagyunk sajnos. :-/

 2. Ez egy nagyon jó kezdeményezés, örülök neki. Mivel a Felhőatlasz Oscart nem fog kapni, én mindenképpen odaadnám neki itt, mert csodásan meg lett jelenítve a két férfi “korokon átívelő” szerelme. Az Egy különc srác feljegyzéseiben nem nagyon érzékeltem a dolgot, de mivel pörgettem, ez nem meglepő. Adam Lambertnek szívemből szurkolok, mostanában nagyon eltűnt szegény. A Haláli testcserében miért nem emlékszem én ilyen részre?? Pedig erre különösen oda szoktam figyelni. Jaj, és a North Sea Texas, igen, kapja meg. A két fiatal srác jobban nyomta, mint annak idején az öregek a Túl a barátságonban. Igen, megérdemelnék. A drámánál nem tudnék dönteni, bár ott visszatérő meleg szereplő miatt jelölték, de emlékszem egy részre, amiben két meleg katona szerepelt, hát az valami csodálatos volt. Viszont a Smash is megérdemelné. Még jó, hogy nem nekem kell dönteni.:)

  • Ami igazán jó, hogy már egyre nagyobb értéke van ennek a díjnak. Korábban még csak “á, van ez is, pont letojom” reakciókat váltott ki az emberekből, de már egyre többet emlegetik, sőt, a csatornák sokszor még arról is sajtóközleményt írnak, hogy JELÖLVE lettek, és ezek megjelennek mindenféle tévés blogon. És arról nem írnak ám, hogy a rendezők céhe meg a többi szervezet jelölt-e, vagy sem. Szóval, ez már haladás, és nem is kicsi.

   Az egy különc srác-ban hangsúlyos volt a meleg szál, Ezra Miller karaktere volt meleg, akinek volt egy pasija is, aki tagadta a világ elől a viszonyukat. Nagyon sok megható jelenetük volt, leginkább a film vége felé. Miller játéka pedig isteni volt. Már megírtam róla a kritikát pár napja, holnapra lett beidőzítve a megjelenés :)

   Most ez lehet, hogy furán hangzik, de a Smashben, Tom és a táncos kapcsolata nekem kicsit erőltetett volt. Ahogy Tom karaktere is :/

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here